Αγορα τηλεορασης

grpol

Established Member
1 March 2016
184
Αγία Παρασκευή
Καλησπερα, ειμαι ο Γρηγόρης απο Αγια Παρασκευη και θα ηθελα τις αποψεις και την βοηθεια σας στην αγορα τηλεόρασης για το καθιστικο.
Προς το παρον κοιταω την lg 55EG910V την οποια μπορω να την παρω στα 1800 . Η απόσταση από την τηλεοραση είναι περίπου 3 μέτρα και η χρήση της θα είναι για ταινίες από το λάπτοπ, παιχνίδια από το ps4 και κανάλια από τη digea. Πιστευω πως το μέγεθος ειναι οκ για τον χώρο στον οποίο θα μπεί και η συγκεκριμένη τηλεόραση από τον κωτσόβολο που την είδα μου άρεσε πάρα πολύ. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο σε αυτά τα λεφτά ή αν κατά τη γνώμη σας είναι λάθος το μέγεθος της τηλεόρασης. Ακούω συχνά να λένε πάρε 4Κ αντί για oled ειναι και καλύτερες και φθηνότερες. Ο αδερφός μου έχει την LG55UG870V την οποία βρισκω εξαιρετικη και ας ξεκινησω με βάση αυτές, ποια είναι καλύτερη;

Η oled lg 55EG910V είναι η καλύτερη 55" full hd που υπάρχει αυτή την στιγμή.
4Κ μην πάρεις γιατί από τα 3 μέτρα ακόμα και 65ρα να πάρεις θα είναι ελαφρώς μικρή (υπό την έννοια ότι δεν θα αντιλαμβάνεσαι και τόσο την extra ανάλυση οπότε πιο το νόημα) και σε oled η τιμή είναι πολύ ακριβή οπότε θα έπρεπε να πάρεις led που έχουν τα κλασσικά κουσούρια.
Το ιδανικό για μένα θα ήταν η lg 55EG910V σε συνδυασμό με το να μετακινούσες τον καναπέ 50cm πιο μπροστά.

Απάντηση: Re: Αγορα τηλεορασης

Δηλαδη σηκώνει και μεγαλυτερη τηλεόραση ε; Δυστυχως ξεφευγει το μπατζετ!
Μπορουμε να παμε σε LG65UF850V; Η ειναι χειροτερη σαν τηλεοραση;

Το ότι σηκώνει σηκώνει (εγώ είμαι στα 4 μέτρα με προβολέα στις 91" και δεν έχουν κουραστεί τα μάτια μου ούτε μια φορά) Το θέμα είναι ότι με τίποτα δεν θα θυσίαζα την ποιότητα της oled για να κερδίσω 5-10 ίντσες πηγαίνοντας σε lcd τεχνολογία.

Προσωπικα θεωρεις οτι oled ειναι μονοδρομος στη περιπτωση μου; Δυσκολα να αλλαξω επιλογη απλα δε θελω να το μετανιωσω, πρωτη φορα δινω τα τριπλασια απο οτι εχω δωσει ποτε για τηλεοραση και τη βλεπω ως μια πολυ σοβαρη αγορα!

Προσωπικά αν μου έλεγε κάποιος "πια τηλεόραση θες να πάρεις ΣΗΜΕΡΑ" θα έπαιρνα την συγκεκριμένη oled, πολύ απλά γιατί τα ελάχιστα κουσούρια που έχει δεν είναι τίποτα μπροστά στα κουσούρια που έχουν ακόμα και οι καλύτερες led.
Τώρα αν το μαύρο δεν σε νοιάζει τόσο πολύ μπορείς να πάρεις μια αξιοπρεπέστατη led ίσως και με κάτω από τα μισά χρήματα. Για να στο πω αλλιώς.... αν βλέπεις σε μια led και η εικόνα σου φαίνεται μια χαρά, ποιος ο ο λόγος να πάρεις μαι ακριβότερη oled απλά επειδή θεωρούνται καλύτερες. Ο λόγος που δεν είμαι κάτοχος της oled είναι επειδή μου φαίνεται ακριβή για full hd και έχω την υπομονή να περιμένω τουλάχιστον ακόμη 1 έτος να δω μήπως και πέσουν η τιμές.

Ριξε μια ματιά και εδώ να δεις τι λένε οι κάτοχοι. http://avclub.gr/forum/showthread.php/146121-LG-55EG910V-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια?highlight=oled

Ακούω συχνά να λένε πάρε 4Κ αντί για oled ειναι και καλύτερες και φθηνότερες.

Να αλλάξεις παρέες ή τουλάχιστον να μην τους παίρνεις σοβαρά :shot:

Η επιλογή της OLED είναι ότι πιο ποιοτικό υπάρχει αυτή τη στιγμή (σε μη εξωπραγματικό κόστος) Η μόνη άλλη λογική επιλογή είναι μια καλη FHD LED σε λιγότερο απο το μισό κόστος και αλλαγή της σε 2-3 χρόνια με μια 4Κ OLED.

Απάντηση: Re: Αγορα τηλεορασης

Η επιλογή της OLED είναι ότι πιο ποιοτικό υπάρχει αυτή τη στιγμή (σε μη εξωπραγματικό κόστος) Η μόνη άλλη λογική επιλογή είναι μια καλη FHD LED σε λιγότερο απο το μισό κόστος και αλλαγή της σε 2-3 χρόνια με μια 4Κ OLED.

Εχω σκεφτει την 4κ oled οταν φτασει στη τιμη της FHD oled και αφου πουλησω αυτη που θα εχω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μου κανει εντυπωση παντως που υπαρχουν τηλεορασεις μη oled ακριβοτερες απο τις oled στις ιδιες ιντσες.

+1

Κάτοχος της LG 910V εξαιρετική σε HD και 4K. Εγώ άρρωστος με την εικόνα, πριν είχα την Pioneer Kuro 5090H ( που τώρα κάθεται στο υπόγειο χαλασμένη) πιστεύω ότι η Pioneer έδινε καλύτερη εικόνα στα SD Channels και είχε ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ.

Κάτοχος της LG 910V εξαιρετική σε HD και 4K. Εγώ άρρωστος με την εικόνα, πριν είχα την Pioneer Kuro 5090H ( που τώρα κάθεται στο υπόγειο χαλασμένη) πιστεύω ότι η Pioneer έδινε καλύτερη εικόνα στα SD Channels και είχε ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ.

Πως γίνεται να είναι εξαιρετική στο 4Κ αφού είναι Full HD;

Τι θα πει αυτό τώρα ; Αφού είναι εξαιρετική η εικόνα ; Ας είναι πιο υψηλή ανάλυση. Δες FHD σε 4Κ TV να δεις χάλι.

Πάνω γράφεις ότι η lg 910v είναι εξαιρετική και σε 4Κ. Από την στιγμή που το πάνελ της είναι 1080p, όταν παίζει αρχείο 4Κ δεν μπορεί να έχει εξαιρετική εικόνα γιατί η αντιστοιχία των πιξελ δεν είναι 1 προς 1. Κατάλαβα κάτι λάθος;

Ναι παρόλα αυτά είναι εξαιρετική.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αντιθέτως σε 4Κ TV δες FHD που είναι και πιο συνηθισμένο και θα καταλάβεις.

Έχω δει και απ τα δυο. Το να βλέπουμε 1080p αρχεία σε 4Κ οθόνη είναι ένα αναγκαίο κακό που θα ταλαιπωρεί τους καταναλωτές για πολύ καιρό μέχρι να υπάρχει ποικιλία υλικού. Το να βλέπεις όμως αρχεία 4Κ σε συσκευή προβολής 1080p δεν έχει κανένα νόημα γιατί η Tv θα μετατρέψει (στην συγκεκριμένη περίπτωση) τα 4 πιξελ σε 1 όποτε στην καλύτερη περίπτωση το αποτέλεσμα θα είναι από ελάχιστα έως πολύ υποδεέστερο από το να έβλεπες 1080p αρχείο (ανάλογα με τον scaller της tv).

Είδα ότι έγραψες "εξαιρετική" και αυτό απλά δεν είναι δυνατό. Αν έγραφες π.χ. "έκανα ένα πείραμα να παίξω αρχείο 4Κ στην full hd tv μου, έτσι για το χαβαλέ και η τv το έπαιξε μια χαρά" δεν θα μου έκανε εντύπωση.

Αν η full hd tv σου παίζει 4Κ αρχεία "εξαιρετικά", τότε αν πάρεις μια 4Κ οled tv και παίξεις το ίδιο αρχείο, πως θα το παίξει δηλαδή, "εξαιρετικότερα";;;

Anyway....τρομπάρουμε τώρα.....μια διευκρίνιση έκανα δεν τρέχει τίποτα, ας πούμε ότι παίζει εξαιρετικά 4Κ αρχεία η full hd και ας μην γράφουμε άλλο για το θέμα. :ernaehrung004:

Last edited:
Εν κατακλείδι θέλω να πω και να το κλείνω κι εγώ το θέμα. Επέλεξα OLED CURVED από 4K γιατί έχει το απόλυτο μαύρο και μ αρέσει η φυσικότητα στα χρώματα και το ιδιαίτερο design της LG 910V