Αγορά τηλεόρασης....

25 October 2014
73
Παρακαλώ θα ήθελα τα φώτα σας.

Αποφάσισα και εγώ να πάρω μια τηλεόραση, επειδή είμαι στα χαμένα θα ήθελα τα φώτα σας. Η απόσταση είναι 2.8 με 3 μέτρα και δεν έχω δορυφορική, παίζω αρκετά συχνά παιχνίδια στο ps4 και θα χρησιμοποιηθεί και σαν ΜΟΝΙΜΗ οθόνη υπολογιστή.

Κατ αρχήν δεν ξέρω πόσων ιντσών πρέπει να είναι αλλά βάση των πινάκων που έχω δει θα με καλύψουν απο 43 μέχρι 48, και έτσι μου πρότειναν αυτή http://www.skroutz.gr/s/7050710/Samsung-UE48JU6000.html#reviews επίσης έχω βρει προσφορά αυτή http://www.skroutz.gr/s/6568722/Samsung-UE48JU6400.html#reviews στα 540.

Θα ήθελα κάποιος να μου πει την γνώμη του με βάση αυτά τα στοιχεία η και να προτείνει κάτι άλλο με ταβάνι τα 550.

Ευχαριστώ.

Μιχάλη σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την γρήγορη απάντηση, Αλλά δεν θέλω 50 γιατί σε 2 χρόνια να μετακομίσω. Σε 48άρα έχεις να προτείνεις κάτι γιατί είμαι σε μαύρα σκοτάδια.

Επίσης απο αυτές τις 2 που ανέφερα ποια θα με καλύψει καλύτερα;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

* σε 2 χρόνια μπορεί να μετακομίσω και να παω σε λίγο μικρότερο σπίτι (η μπαταρία στο ασύρματο πληκτρολόγιο πέφτει :) )

Απάντηση: Re: Αγορά τηλεόρασης....

Μιχάλη σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την γρήγορη απάντηση, Αλλά δεν θέλω 50 γιατί σε 2 χρόνια να μετακομίσω. Σε 48άρα έχεις να προτείνεις κάτι γιατί είμαι σε μαύρα σκοτάδια.

Επίσης απο αυτές τις 2 που ανέφερα ποια θα με καλύψει καλύτερα;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

* σε 2 χρόνια μπορεί να μετακομίσω και να παω σε λίγο μικρότερο σπίτι (η μπαταρία στο ασύρματο πληκτρολόγιο πέφτει :) )

Οι 50" από τις 48" θα έχουν διαφορά 2 πόντους υψος και 5 πόντους πλάτος.
Δεν είναι τίποτα φοβερό.

Στα τρία μέτρα κανονικά πας σε 55" για θέαση HD υλικού. Δεν αξίζει να πας σε μικρότερη, όταν η 50" J6200 είναι φθηνότερη από την 48" έκδοσή της. Ακόμα και σε 2-2.5 μέτρα απόσταση θέασης είναι μια χαρά μέγεθος οι 50".

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Ερώτηση επειδή είμαι ανίδεος; τα HZ παίζουν ρόλο που είναι 300 λιγότερο γιατί Μιχάλη αυτή που μου έστειλες έχει 600 ενώ στην samsung είναι 900.

Οποιαδήποτε άλλη πρόταση η συμβουλή ευπρόσδεκτη.

100 Hz είναι η J6200, ενώ 50 Hz panel έχουν οι JU6000 και JU6400, όπως και οι πλείστες περσινές τηλεοράσεις με 4K ανάλυση. Τα νούμερα που αναγράφονται στα τεχνικά χαρακτηριστικά τους δεν αντιστοιχούν στον πραγματικό ρυθμό ανανέωσης. Αν βλέπεις αθλητικά, καλύτερη είναι μια επιλογή με 100 ή 200 Hz.

Βλέπω επίσης οτι στην πρόταση σου γράφει FULL HD Και στην πρώτη 4K. Μπορείς να μου εξηγήσεις σε παρακαλώ με απλά λόγια ποια η διαφορά τους;

Οι 4Κ τηλεοράσεις έχουν τετραπλάσια ανάλυση από τις full HD.

Για να είναι ορατή η διαφορά πρέπει να προβάλλεται υλικό σε 4K ανάλυση (ούτε παιχνίδια από κονσόλες ούτε τηλεοπτικό δηλαδή) σε ανάλογη απόσταση θέασης με το μέγεθος της τηλεόρασης.

optimal-viewing-distance-television-graph-size.png

Να είσαι καλά....μου έδωσες πολύτιμες πληροφορίες γιατί στον τομέα τηλεόραση έχω μαύρα μεσάνυχτα.

Εαν μου επιτρέπεις να καταχραστώ την καλοσύνη σου για να σε ρωτήσω κάτι ακόμα. Όταν είπες για τα 100 και τα 50 Hz panel τι εννοείς, μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό;

Το panel της κάθε τηλεόρασης έχει ρυθμό ανανέωσης έως 200 Hz. Οι περισσότερες έχουν 50 ή 100 Hz και οι ακριβότερες 200 Hz. Ουσιαστικά, με μεγαλύτερο ρυθμό ανανέωσης μπορούν να προβληθούν περισσότερα καρέ το δευτερόλεπτο. Έτσι, γίνεται πιο ομαλή η κίνηση και μειώνεται η "θολούρα" στις LCD τηλεοράσεις.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας......μου ανοίξατε τα μάτια.

Θα διαβάσω αύριο με την ησυχία μου όλο το νήμα μπας και βγάλω άκρη.

Να είσαστε καλά για την βοήθειά σας.

Έστω ετεροχρονισμένα θέλω να ευχαριστήσω τον χρήστη Michalis3 για την επιμονή του στις 50'......κάτι ήξερε.

3 μέρες μετά η τηλεόραση μου https://www.skroutz.gr/s/6884227/Samsung-UE50J6200.html είναι το κάτι άλλο.

Μιχάλη σε ευχαριστώ για την καθοδήγησή σου, να είσαι πάντα καλά !

Παίδες και γω ψάχνομαι για νέα tv μπορείτε να με δώσετε τα φώτα σας? ψάχνω μονο Sony η Samsung 40-43 ίντσες 3D, smart, full HD εννοείτε, με budget 550-600 ευρω, πάνελ 100hz και να παίζει τα πάντα απο usb για ταινιες