αγορα τηλεορασης

Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης

δλδ φίλε Μιχάλη στα 10 πόδια δλδ 3 μετρα περίπου μας παίρνει και 70 ίντσες ??

Καλύτερα για 4Κ υλικό τέτοιο μέγεθος στα τρία μέτρα.

θα ρωτήσω και άλλους για την απόσταση και θα τις δω από κοντά άλλα 43 χωρίς να έχω καταλήξει μου φαίνεται καλά, αλλά πάνω από 48 με τίποτα ό,τι και να μου πουν

Με τέτοιο σκεπτικό, μόνο λανθασμένη απόφαση μπορεί να προκύψει. Στα 2.5 μέτρα, ειδικά για ταινίες - η πλειοψηφία των οποίων είναι γυρισμένες σε 21:9 aspect ratio, δηλαδή μαύρες μπάρες σε 16:9 οθόνη - μια 48" μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί μικρή. "Τεράστια" ή "υπερβολικά μεγάλη" ποτέ. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας κρίνει με το δικό του σκεπτικό. Αν λαμβάνει υπόψιν τις διάφορες πληροφορίες είναι άλλη υπόθεση.

Re: Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης

Καλύτερα για 4Κ υλικό τέτοιο μέγεθος στα τρία μέτρα.

Με τέτοιο σκεπτικό, μόνο λανθασμένη απόφαση μπορεί να προκύψει. Στα 2.5 μέτρα, ειδικά για ταινίες - η πλειοψηφία των οποίων είναι γυρισμένες σε 21:9 aspect ratio, δηλαδή μαύρες μπάρες σε 16:9 οθόνη - μια 48" μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί μικρή. "Τεράστια" ή "υπερβολικά μεγάλη" ποτέ. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας κρίνει με το δικό του σκεπτικό. Αν λαμβάνει υπόψιν τις διάφορες πληροφορίες είναι άλλη υπόθεση.

το σωστό σκεπτικό ποιο θα ήταν? οι απόστασες που αναφέρεις εσύ ειναι επιστημονικά αποδεδειγμενες τις εχει προτείνει κάποια εταιρεία

Last edited:
Η αναλογία μεγέθους οθόνης και απόστασης θέασης από αυτή, κρίνεται με απόλυτα προσωπικά κριτήρια. Γενικά για απόσταση θέασης 2 μέτρων από την οθόνη, δεν συνίσταται το μέγεθος της να ξεπερνάει τις 43 ίντσες.

απο lg ελλας

https://s9.postimg.org/d4p52bbm7/Capture1.png[/URL]

Η απόσταση έχει πάντα σχέση με την ανάλυση και ασφαλώς το μέγεθος προβολής της. Εφόσον έχεις monitor βάλε ένα βίντεο 1080p και θα δεις ότι η sony έχει δίκιο αλλά για fullHD σήμα ασφαλώς. Εγώ στο 23" Lg monitor θέλω να βλέπω βίντεο από τα 90 εκατοστά όχι παραπάνω αντίστοιχα σε ένα x2 46" μέσο να διπλασιάσεις την απόσταση παρακολούθησης. Αν κάποιος έχει αντίρρηση στα παραπάνω με χαρά να διαβάσω την άποψή του.
Ξέρει κανένας σε τι ανάλυση θα εκπέμπει η digea το fullhd σήμα της γιατί στη περιοχή μου δεν εκπέμπει τέτοιο, θέλω να προσανατολιστώ σε αγορά τηλεόρασης, ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: αγορα τηλεορασης

Η αναλογία μεγέθους οθόνης και απόστασης θέασης από αυτή, κρίνεται με απόλυτα προσωπικά κριτήρια. Γενικά για απόσταση θέασης 2 μέτρων από την οθόνη, δεν συνίσταται το μέγεθος της να ξεπερνάει τις 43 ίντσες.

απο lg ελλας

https://s9.postimg.org/d4p52bbm7/Capture1.png[/URL]

Εφόσον δεν θέλεις να αγοράσεις άνω των 48" και δεν λαμβάνεις υπόψιν τις απόψεις που έχουν προηγηθεί, απορρίπτοντας τα σχόλια αυτά με απαντήσεις από το κάθε τμήμα εξυπηρέτησης πελατών, δεν έχει νόημα η συζήτηση. Επίσης, 2.5 μέτρα απόσταση αναφέρεται στο πρώτο post και οι απαντήσεις από LG και Samsung είναι για απόσταση 2 μέτρων...

Re: Απάντηση: Re: αγορα τηλεορασης

Εφόσον δεν θέλεις να αγοράσεις άνω των 48" και δεν λαμβάνεις υπόψιν τις απόψεις που έχουν προηγηθεί, απορρίπτοντας τα σχόλια αυτά με απαντήσεις από το κάθε τμήμα εξυπηρέτησης πελατών, δεν έχει νόημα η συζήτηση. Επίσης, 2.5 μέτρα απόσταση αναφέρεται στο πρώτο post και οι απαντήσεις από LG και Samsung είναι για απόσταση 2 μέτρων...

πήγα στον κωστοβολο σήμερα η 42-43 είναι πολύ μικρές δεν μου άρεσαν καθόλου είχε την Samsung UE55J6200 55 inch μου αρεσε πάρα πολυ ο πωλητής μου ειπε οτι το panel ειναι 120 hz δεν ξερω εαν ισχύει 600
http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/156410-samsung-ue55j6200

Οι full HD Samsung τηλεοράσεις σειράς 6 (H6xxx - 2014, J6xxx - 2015) έχουν panels με 100 Hz ρυθμό ανανέωσης. Οι 4K σειράς 6 (JU6xxx - 2015) έχουν 50 Hz panels.

Σχετικά με την απόσταση θέασης, νομίζω ότι γίνονται κάποια λάθη αρχών πάνω στον τρόπο που λειτουργεί η όραση.
Παράδειγμα: Ας υποθέσουμε ότι βρισκόμαστε στον πραγματικό κόσμο και δεν έχουμε περιορισμό από την ανάλυση της εικόνας. Μπορώ λοιπόν για να δω ένα αντικείμενο, να το πλησιάσω μέχρι τα 25 cm που είναι η ελάχιστη απόσταση ευκρινούς οράσεως για ένα μέσο φυσιολογικό μάτι.

Αν θέλω να δω μία τρίχα πράγματι θα το κάνω και τότε ούτε τους βολβούς των ματιών μου δεν θα μετακινήσω, ούτε το κεφάλι μου πέρα-δώθε.
Αν θέλω να δω έναν ελέφαντα, θα πλησιάσω στα 25 cm επειδή δεν θα έχω πρόβλημα ανάλυσης;
Εξαρτάται τι θέλω να δω στον ελέφαντα. Αν θέλω να δω ένα τμήμα του δέρματός του, τότε ναι αλλά αν θέλω να τον δω ολόκληρο θα πάω πιό μακρυά.
Μπορώ να δω ολόκληρο τον ελέφαντα από τα 25 cm; Ναι αλλά θα μετακινώ τα μάτια μου και το κεφάλι μου συνεχώς.

Η τηλεόραση είναι επίσης ένα αντικείμενο που το βλέπω με τους παραπάνω περιορισμούς. Η απόσταση που την βλέπω δεν καθορίζεται από το πόσο κοντά μπορώ να διακρίνω τα πίξελ, αλλά να μην κουνάω τα μάτια μου πάνω από 5 μοίρες και το κεφάλι μου καθόλου, ώστε να μη κουράζομαι όταν βλέπω για πολύ ώρα.

Last edited:
Αυτά που γράφεις ισχύουν για θέαση απο ράδιο αρβύλα μέχρι Μενεγάκη.

Αν παρακολουθείς ένα προιόν τέχνης, τότε το ζητούμενο είναι να δείς αυτό που προορίζει ο δημιουργός του.

Η απαίτηση για θέαση απο πλήρη ακινησία επίσεις παραπέμπει σε θέαση - αποχαύνωση (ή νανούρισμα).

Όλοι κάποιες στιγμές βρισκόμαστε σε αυτή την διάθεση, αλλά δεν έχει καμία λογική να προτείνουμε και να επιλέγει ο κόσμος oled fald led κλπ, αλλά και μάρκες όπως Sony Samsung κ.α.

Με 269 υπάρχει μια 43" turbo-x που έχει και ήχο σαν μέσα απο κουβά για να μην σε ξυπνάει ο Χίος όταν τουρμπίζει :2thumb22sup:

Ο δημιουργός του έργου θέλει δε θέλει το προορίζει για θέαση, διότι αυτή είναι η φύση του έργου. Αν ήθελε να λάβεις μέρος διαφορετικά, θα σε καλούσε στα γυρίσματα αλλά και εκεί όχι για να δεις, αλλά για να παίξεις και εσύ.

Δεν νομίζω ότι δεν έχεις καταλάβει τι γράφω στην προηγούμενη ανάλυση, αλλά θα δώσω ένα ακραίο παράδειγμα για να γίνω πιό κατανοητός.
Αν το μόνο όριο που θέτεις για να παρακολουθήσεις μιά οθόνη είναι αυτό του μεγέθους του πίξελ, κινδυνεύεις να μη καταλάβεις ότι σκοτώθηκε ο ήρωας στην κάτω δεξιά γωνία, ενώ εσύ εκείνη τη στιγμή έβλεπες την πάνω αριστερή.:smile:

Last edited:
σε καποια site για 55 λένε 3 μετρα σε άλλα 4 εαν δεν εχεις δοκιμάσει να δεις μια ταινια δεν μπορει να καταλήξεις

Στην 22αρα που έχω στο δωμάτιο, 3 μετρά απόσταση, το SD υλικό ξεχωρίζει από το HD σαν την μύγα μέσα στο γάλα. Είτε πρόκειται για tv είτε για avi/mkv. Πεντακάθαρα.
Σε 32αρα ξεχώριζε το Full HD υλικό από άλλη φίλου μου HD Ready σαν την μέρα με την νύχτα (Xbox 360) και ας έλεγαν τότε ότι θες 40 ίντσες plus για να δεις σωστά 1080p.
Το ίδιο τώρα και στην 40αρα που έχω και ας πήγε η απόσταση 4,5 μετρά από τα 3 που είχα. Η διάφορα κάνει μπαμ.
Θεωρώ (προσωπική άποψη χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν) τις αναλύσεις περί απόστασης από μουφα μέχρι σκόπιμη παραπληροφόρηση των ειδικών για λόγους marketing. Δεν ξέρω αν βλέπω ΟΛΑ τα pixel αλλά η διάφορα είναι εμφανής.

Η μέγιστη διακριτική ικανότητα του ανθρώπινου ματιού αποτελεί επιστημονικό γεγονός, εξακριβωμένο πειραματικά εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες και δεν είναι κάτι που αποτελεί αντικείμενο αμφισβήτησης.

Αυτά που διακρίνεις στην 22άρα από τα 3 μέτρα και στην 40άρα από τα 4,5, είναι διαφορές σε άλλους τομείς πλην της ανάλυσης. -bye-

Η θεωρία από την πράξη πιστεύω πως διαφέρει.
ΤΙ είναι αυτό που διακρίνω αν δεν είναι η ανάλυση?

Η πυκνότητα των ραβδίων στην περιοχή της ωχράς κηλίδας δεν είναι θεωρία, αλλά μετρήσιμο μέγεθος. Αν η όρασή σου είναι 10/10, οι πίνακες ισχύουν κανονικότατα...

Ένα 1080p mkv μπορεί να διαφέρει από ένα SD avi ή μία SD τηλεοπτική εκπομπή και σε άλλους τομείς πέραν της ανάλυσης, όπως χρωματική διάχυση, βαθμός συμπίεσης, θόρυβος, πρωτογενές υλικό με ακόμα χαμηλότερη ανάλυση, κτλ.

Για να μπορέσεις να κάνεις επακριβώς σωστά τη σύγκριση, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ακριβώς το ίδιο master υψηλής ανάλυσης το οποίο θα δώσει αρχεία διαφόρων αναλύσεων, χωρίς λοιπές διαφοροποιήσεις.