Αγορά τηλεόρασης.

Φιλε yperion το θεμα tv το ξερεις σα τα δαχτυλα των χεριων σου ,αλλα νομιζω παραδεχεσαι οτι οι περσινες κορυφαιες samsung plasma ξεπερνουσαν τις αντιστοιχες panasonic σε φωτεινοτητα και ελαφρα σε χρωματικη ακριβεια, βεβαια σιγουρα οχι σε ποιοτητα κατασκευης
Συγνώμη συνονόματε αλλά αυτά που γράφεις είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων μπερδεμένα.

Οι δήθεν μεγάλες βελτιώσεις που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στηρίζονται καθαρά στα λεγόμενα διαφημιστικών παρουσιάσεων και φυλαδίων.

Στην πραγματικότητα οριακές βελτιώσεις υπάρχουν σε διάφορους τομείς , ενώ υπάρχουν και τομείς που βλέπουμε βήματα προς τα πίσω.

Θα ήθελα πάντως να δω που είναι τα νούμερα και οι μετρήσεις με την 50% μεγαλύτερη φωτεινότητα (ασύλληπτα μεγάλο ποσοστό ειδικά για "καλιμπραρισμένη" τηλεόραση που ίσως δεν κατανοείς αναφέροντας το) , όπως και το πως κρίνονται τα χρώματα ως "καλύτερα" η "χειρότερα".

Απάντηση: Re: Αγορά τηλεόρασης.

..... , όπως και το πως κρίνονται τα χρώματα ως "καλύτερα" η "χειρότερα".

οπως κρινονται οτι οι πλασμα ειναι καλυτερες απο τις ΥΚ :AFADF0: :jester:

στην εποχη του καπιταλισμου που ζουμε η καθε εταιρεια για να πουλησει περισσοτερο την τριχα θα την κανει τριχια...

Re: Απάντηση: Re: Αγορά τηλεόρασης.

οπως κρινονται οτι οι πλασμα ειναι καλυτερες απο τις ΥΚ ...

Υπάρχουν αντικειμενικά και υποκειμενικά κριτήρια , αντικειμενικά είναι να είναι ακριβή με βάση τα πρότυπα και σωστά κορεσμένα.

Υποκειμενικά είναι να είναι πιο "φυσικά" όπως στις πλάσμα.:D

Πάντως είναι γεγονός ότι οι Samsung έχουν μεγαλύτερη φωτεινότητα απλώς το 50% είναι υπερβολικό.

Σε 2D mode, στα ~180cd/m2 τερματίζουν οι Samsung του 2011, στα ~180cd/m2 τερματίζουν και οι Panasonic του 2011. Απλώς, οι Samsung τα πιάνουν σε όλα τα modes, ενώ οι Panasonic μόνο στο Δυναμική, Κανονική και Photo (τα THX, Cinema, TrueCinema και ISF, είναι κλειδωμένα για θέαση σε περιβάλλον με ελεγχόμενο φωτισμό)...

Καλημέρα σε όλη τη παρέα, για όλα αυτά που λέτε τα τεχνικά cd/m2, Hz, ISF και το κέρατό μου το τράγιο, έτσι και κάτσω να διαβάσω τέτοια το ποιο πιθανό που θα συμβεί είναι να κάψω όλα τα εγκεφαλικά μου κύτταρα και να βγαίνουν καπνοί απ' τα αυτιά, ειληκρινά συγχαρητήρια στα παιδιά που ασχολούνται τόσο εξιδεικευμένα.
Λοιπόν εχθές το βράδυ μπαίνω σε κατάστημα του Πειραιά, καλησπέρα θα ήθελα να μου πείτε σε Panasonic συγκεκριμένα την TX-P55VT30E τη τιμή της και αν μπορούμε να τη κλείσουμε. Απαντάει με βλέμα απλανές σα να σε κοιτάει γελάδα στο λιβάδι ντάλα μεσημέρι. ΑΑΑ αυτή είναι παλιά τώρα έχουμε μόνο τη καινούργια σειρά TC-P55VT50 αλλά είναι στα ίδια χρήματα. Λέω από μέσα μου (πίσω Γιάννη τα μουλάρια δηλαδή άντε πάλι απ' την αρχή) και σας ερωτώ μήπως έχει να δώσει κάτι παραπάνω το καινούργιο μοντέλο σε σχέση με τη <<παλιά>> ή να αφήσω λίγο καιρό να περάσει και να κλείσω το νέο μοντέλο.
Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά για το λόγο ότι τα χρήματα είναι αρκετά θα ήθελα να κάνω και τη καλύτερη επιλογή. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Έστω και οριακά η VT50 θα είναι καλύτερη σε εικόνα από την VT30 , συν που είναι και λίγο πιο όμορφη σχεδιαστικά, αν μπορείς να περιμένεις κανένα μήνα αγόρασε αυτήν.

Μην ξεχάσεις να κάνεις και παζάρια. Οι τιμές πέφτουν εύκολα 100-200 ευρώ κάτω όταν μιλάμε για τηλεόραση 2000 ευρώ.

Re: Απάντηση: Αγορά τηλεόρασης.

Καλημέρα σε όλη τη παρέα, για όλα αυτά που λέτε τα τεχνικά cd/m2, Hz, ISF και το κέρατό μου το τράγιο, έτσι και κάτσω να διαβάσω τέτοια το ποιο πιθανό που θα συμβεί είναι να κάψω όλα τα εγκεφαλικά μου κύτταρα και να βγαίνουν καπνοί απ' τα αυτιά, ειληκρινά συγχαρητήρια στα παιδιά που ασχολούνται τόσο εξιδεικευμένα.
Λοιπόν εχθές το βράδυ μπαίνω σε κατάστημα του Πειραιά, καλησπέρα θα ήθελα να μου πείτε σε Panasonic συγκεκριμένα την TX-P55VT30E τη τιμή της και αν μπορούμε να τη κλείσουμε. Απαντάει με βλέμα απλανές σα να σε κοιτάει γελάδα στο λιβάδι ντάλα μεσημέρι. ΑΑΑ αυτή είναι παλιά τώρα έχουμε μόνο τη καινούργια σειρά TC-P55VT50 αλλά είναι στα ίδια χρήματα. Λέω από μέσα μου (πίσω Γιάννη τα μουλάρια δηλαδή άντε πάλι απ' την αρχή) και σας ερωτώ μήπως έχει να δώσει κάτι παραπάνω το καινούργιο μοντέλο σε σχέση με τη <<παλιά>> ή να αφήσω λίγο καιρό να περάσει και να κλείσω το νέο μοντέλο.
Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά για το λόγο ότι τα χρήματα είναι αρκετά θα ήθελα να κάνω και τη καλύτερη επιλογή. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
Αυτο που λεει βασικα ο JL_ σχετικα με τη φωτεινοτητα,σε πρακτικη εφαρμογη ,φιλε iland σημαινει οτι σε οικιακη χρηση σε 2D το φως που θα εκπεμπει μια 55 ιντσων plasma και μια παρομοιου μεγεθους led θα ειναι περιπου το ιδιο, απλα στη plasma θα ρυθμισεις τη φωτεινοτητα σχεδον στο ανω ακρο της κλιμακας ενω στη led στο μεσο της κλιμακας(Εκτος αν θες λογω κρισης να παρεις...προνοιακο επιδομα τυφλοτητας!).
Σε 3D η αληθεια ειναι οτι αλλαζουν τα πραγματα,χρειαζεσαι λογω των ενεργων γυαλιων(που κοβουν φως) πολυ μεγαλη φωτεινοτητα,τωρα θα μου πεις για το 3d ποσες φορες θα το χρησιμοποιησεις(εγω σε διαστημα σχεδον 2 χρονων 3 φορες και χρησιμοποιησα και ..τελειωσα την ταινια με 2D).
Τωρα οσον αφορα την επικειμενη αγορα σου θα σε συμβουλευα να περιμενεις,και να παρεις τη μεγαλυτερη δυνατη διασταση που σου επιτρεπουν τα χρηματα σου,ακομα και αν πεσεις στην αμεσως κατωτερη σειρα.
Νομιζω οτι η 60ST50 θα κοστιζει οσο η 55VT50.