Αγορά τώρα ή αναμονή???

paИ-baL

AVClub Addicted Member
2 August 2008
1,515
τελικα εχω μπερδευτει...

διαβαζω εδω τα θεματα για το 3D που ξανα-ανακαλυψαμε μετα απο δεκαετιες... διαβαζω τον Yperion που αλλαξοπιστησε... διαβαζω για κατι τιμες χωμα σε 42U10... για κατι μαυρα σαν Pioneer στις νεες Pany... για την τηλεοραση που καλυπτει τον χρηστη... για τα υπομονη που μπορεις να κανεις 2-3 μηνες να παρεις το νεο μοντελο... για... για... για...

ημουν καιρο υποψηφιος για μια 40B650... μετα την επανασταση του forum υπερ των Plasma, κοιταω πλεον περισσοτερο την 42G10...

τα καταφερατε κυριοι... με μπερδεψατε!!!

τι κανουμε τωρα??? ποια η γνωμη σας... αγοραζουμε στις εκπτωσεις ή περιμενουμε τα νεα μοντελα???

προσωπικα δεν θα ειχα προβλημα να δωσω μερικα χρηματα παραπανω για να παρω κατι ουσιαστικα καλυτερο... κατι δηλαδη που θα εχει διαφορα στο δικο μου ματι και οχι στις σελιδες των χαρακτηριστικων...

ειχα ανοιξει και ενα θεμα παλαιοτερα για το 3D... http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=49255 και ειπα να ξαναρωτησω τωρα με την επισημη εναρξη της νεας τρισδιαστατης εποχης...

την καλημερα μου...

Πανος.

Περιμενες που περιμενες,σε δυο μηνες θα εχουμε πιο αμεσες εντυπωσεις και χαμηλοτερες τιμες στα σημερινα -απερχομενα μοντελλα.Αν οι διαφορες ειναι ουσιαστικες και οχι αποτελεσμα μαρκετινκ, δεν πειραζουν λιγα παραπανω ευρω,για κατι ουσιαστικα καλλιτερο.Και εγω στην ιδια θεση ειμαι

Φίλε Πάνο η "επιλογή αγοράς τώρα" ή "περιμένουμε το καινούργιο" εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Για να πάρεις συγκεκριμένες απαντήσεις που θά έχουν και κάποια σχέση με τα δεδομένα σου νομίζω ότι πρέπει να μας δώσεις περισσότερα στοιχεία.
Σε διαφορετική περίπτωση θα έχεις την απάντηση που ταιριάζει σε άλλους και όχι σε σένα (ΙΜΟ πάντα...)

- Πόσες τηλεοράσεις έχεις τώρα και ποιές?
- Πόσες σκοπεύεις να έχεις στο άμεσο μέλλον (2-3 χρόνια)?
- Ποιές είναι οι πηγές σου? Πως χρησιμοποιείς σήμερα την τηλεόραση και τι σκοπεύεις για το μέλλον? (τv/sd DVD/hd BD/3d BD)
- Ποιές οι συνθήκες θέασης (φωτεινότητα περιβάλλοντος, απόσταση, χωροταξικοί περιορισμοί).

Με τα όσα έχεις γράψει ώς τώρα το μόνο που μπορώ να πώ είναι ότι το καινούργιο συνήθως είναι καλύτερο από το παλιό!

-bye-

edit: To σημαντικότερο δεν ρώτησα... Ποιό ποσό έχεις σκοπό να διαθέσεις?

Last edited:
Oσα χρονια ειμαι στο φορουμ παντα πισω απο την γωνια ερχεται κατι νεο...στην αρχη μας πουλησαν Full HD , μετα μας πουλησαν 100 Hz , μετα 200 Hz , μετα LED κτλ. και τωρα ηρθε η σειρα του 3D...

Εννοειται οτι οι πρωτοι που σπευδουν να αγορασουν μια νεα τεχνολογια ειναι τα "κοροιδα" που και ακριβα θα πληρωσουν και θα γινουν και beta testers για να εχουν οι υπολοιποι σε 2-3 χρονια καλυτερες και φθηνοτερες τηλεορασεις...

Σκεφτειτε ποσοι πριν 3-4 χρονια ειχαν παρει πλασμα και LCD πανακριβα (πχ. 3 χιλιαρικα 42") οι οποιες με τα σημερινα δεδομενα ειναι για πεταμα...τοτε που τα 2 HDMI v1.3 ηταν "πολυτελεια"....

Θυμαμαι πχ. την πρωτη μου Sony LCD , 32" στα 1800 ευρω το 2006...σημερα μια καλυτερη εχει 360 ευρω...

Εγω προσωπικα θα τηρησω σταση αναμονης και οταν και εφοσον τελειοποιηθουν τα προιοντα και οι τιμες ειναι προσιτες τοτε μονον θα αγορασω , "πειραματοζωο" δεν ξαναγινομαι...-bye-

Re: Απάντηση: Αγορά τώρα ή αναμονή???

- Πόσες τηλεοράσεις έχεις τώρα και ποιές?

μια φθηνη 32αρα LCD Samsung αγορασα πριν 3 βδομαδες για το υπνοδωματιο με σκοπο να αγορασω μια 40-42 στις εκπτωσεις για το σαλονι... ειχα (και εχω ακομα στην αποθηκη πια...) μια 29αρα Philips CRT εκεινη με το Pixel Plus (καταπληκτικο SD σημα...) στην φθηνη Samsung που εχω με ενοχλει το πολυ φωτεινο ασπρο της...

- Πόσες σκοπεύεις να έχεις στο άμεσο μέλλον (2-3 χρόνια)?

εννοειται 1 για το σαλονι... για αυτην που μιλαμε τωρα...

- Ποιές είναι οι πηγές σου? Πως χρησιμοποιείς σήμερα την τηλεόραση και τι σκοπεύεις για το μέλλον? (τv/sd DVD/hd BD/3d BD)

βλεπουμε SD καθημερινα... αρκετες θα ελεγα ταινιες DVD... εντυπωσιαστηκαμε με το HD... εστω και το Ready στις 32 ιντσες...

υπαρχει και ενα PS3 αλλα λογω ηλικιας (37) και περιορισμενου ελευθερου πλεον χρονου, παιζει απο λιγο εως ελαχιστα... τελευταια βεβαια επιασα τον εαυτο μου να παιζει κανα 2ωρο με το uncharted 2... η εξαιρεση... που επιβεβαιωνει τον κανονα...

- Ποιές οι συνθήκες θέασης (φωτεινότητα περιβάλλοντος, απόσταση, χωροταξικοί περιορισμοί).

το σαλονι εχει φως αλλα τηλεοραση βλεπουμε κυριως την νυχτα... αν προκυψει να δουμε καμια ταινια μεσημερι Σαββατοκυριακου εχουμε συνηθισει απο την εποχη της Philips να κλεινουμε τα παντζουρια...

αποσταση θεασης ειναι max τα 2,8 μετρα... στην LCD που εχω τωρα οταν καθομαι στον καναπε που ειναι δεξια της τηλεορασης, βλεπω τα χρωματα να ξεθωριαζουν...

- Ποιό ποσό έχεις σκοπό να διαθέσεις?

με ενδιαφερει το καλυτερο value for money... max τα 1.οοο ευρω...

thanx in advance!!!

Ωραίος Πάνο! Τώρα πιστεύω ότι θα σε βοηθήσουν πολλά παιδιά.

Από εμένα τα εξής:

1) Από τη στιγμή που έχεις πρόσβαση σε ΗD από τα 2,8m ξεχνάς τις 40 ίντσες. Min42" - max50".

2) Eφόσον οι συνθήκες θέασεις είναι καλές (μέρα-νύχτα έχεις την επιλογή χαμηλού φωτισμού), δεν έχεις συνδεμένο pc και οι ώρες που θα παίζεις παιγνίδια είναι λίγες μπορείς να πάρεις μία tv και από τις δύο τεχνολογίες (LCD-Plasma). Για την γωνία θέασης των LCD μπορείς να περιστρέφεις την ΤV ώστε να μην αλλοιώνονται τα χρώματα.

3) Plasma ή LCD?
- Οι plasma έχουν καλύτερη αντίθεση, χρώματα, κίνηση και γωνία θέασης.
- Οι LCD έχουν καλύτερη οξύτητα, φωτεινότητα, αντοχή στο Image Retention και συνήθως design.

4) To PS3 ακούγεται ότι θα αναβαθμίζεται σε 3d Ready. Aυτό για σένα είναι πολύ σημαντικό αφού μάλλον δεν θα χρειαστεί να αγοράσεις καινούργιο BD-P.
Άρα κάνοντας οικονομίες το επόμενο διάστημα θα μπορέσεις να ανεβάσεις το budget σου στα 1500-2000E που θα κοστίζει μια αρκετά καλή 42"-46" 3d Ready σε 6-12 μήνες άπό τώρα (δική μου εκτίμηση).

Δεν μπορώ να σου κάνω μία και μόνη πρόταση, οπότε:

- Ή τώρα μια 46G10, 46 B650 και θα αργήσεις πολύ να δείς 3d σπίτι σου.
- 'Η σε 6-12 μήνες μία 42"-46" από τις καινούργιες 3 Ready στα 1500-2000E (δική μου εκτίμηση).

Eλπίζω να σε βοήθησα λίγο.

-bye-

Ειμαι στην ιδια θεση με σενα.Εγω αποφασισα να περιμενω , τουλαχιστον μεχρι τα επομενα Χριστουγεννα .Σε καθε περιπτωση , ειτε με τα 'συμβατικα' μοντελα , ειτε με καποια 3d η αναμονη μονο κερδος μπορει να φερει.Και σε ποιοτητα και σε ιντσες και σε τιμες.Αρα τελικα ο μονος που μπορει να σε βοηθησει εισαι εσυ.Ποσο μπορεις να περιμενεις ? :)

κατεμε 3D εχει ενοια απολαυσης μονο σε projector....και οχι σε μικες οθονες των 50ιντσων... Παραδειγμα το avatar στη vmax που καθουμενος στις πισω θεσεις, το 3d εμοιαζε 'μικροσκοπικο'

Last edited:
Oσα χρονια ειμαι στο φορουμ παντα πισω απο την γωνια ερχεται κατι νεο...στην αρχη μας πουλησαν Full HD , μετα μας πουλησαν 100 Hz , μετα 200 Hz , μετα LED κτλ. και τωρα ηρθε η σειρα του 3D...

Εννοειται οτι οι πρωτοι που σπευδουν να αγορασουν μια νεα τεχνολογια ειναι τα "κοροιδα" που και ακριβα θα πληρωσουν και θα γινουν και beta testers για να εχουν οι υπολοιποι σε 2-3 χρονια καλυτερες και φθηνοτερες τηλεορασεις...

Σκεφτειτε ποσοι πριν 3-4 χρονια ειχαν παρει πλασμα και LCD πανακριβα (πχ. 3 χιλιαρικα 42") οι οποιες με τα σημερινα δεδομενα ειναι για πεταμα...τοτε που τα 2 HDMI v1.3 ηταν "πολυτελεια"....

Θυμαμαι πχ. την πρωτη μου Sony LCD , 32" στα 1800 ευρω το 2006...σημερα μια καλυτερη εχει 360 ευρω...

Εγω προσωπικα θα τηρησω σταση αναμονης και οταν και εφοσον τελειοποιηθουν τα προιοντα και οι τιμες ειναι προσιτες τοτε μονον θα αγορασω , "πειραματοζωο" δεν ξαναγινομαι...-bye-
Ας περιμένουμε να δούμε τιμές πρώτα. Όλες αυτές οι tv που λες δε πατάνε μόνο στο 3d. Υποτίθεται ότι είναι τα πιο εξελιγμένα 2d μοντέλα που έχουν βγάλει οι εταιρείες τους ever. Δηλαδή αν η panasonic αποδειχτεί όντως kuro, πόσο αξίζει κανείς να τη πληρώσει; Πόσο έχει η pioneer 500a τώρα; Νομίζω είναι πολύ σχετικά όλα. Απο τα βίντεο που είδα τόσο απο lg, toshiba, samsung,sony, όλες φαίνεται να έχουν φτιάξει καλύτερες τηλεοράσεις απο κάθε άποψη. Το 3d είναι το κεράσακι. Απλά θα πρέπει να δουμε και τιμές για να πούμε περισσότερα.