Αγορά TV 32'' - 42''

matidiaolo

New member
29 August 2011
28
Καλησπέρα,

Θέλω να αγοράσω μια TV που να είναι τουλάχιστον 32'', για να βλέπω ταινίες/σειρές από media player/pc που να είναι HD αν είναι δυνατόν, TV (σπάνια) και κανά pc game (σπάνια). Δηλαδή είτε μέσω HDMI, είτε από κλασσική κεραία.

Σκοπεύω να τοποθετήσω την TV ακριβώς μετά το πέρας του κρεββατιού μου, ώστε να βλέπω ξαπλωμένος, ενώ αν θέλω να παίξω games, να χρησιμοποιώ wireless keyboard/mouse απο το κρεββάτι. Ενδεχομένως στο μέλλον να την τοποθετήσω και μισό ή ένα μέτρο πιο μακρυά.

Το μέγεθος της TV θέλω να είναι 32'' minimum και το μέγιστο πρακτικά καθορίζεται από την τιμή (ίσως και από την απόσταση), αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχω την εμπειρία να αποφασίσω στις ίντσες (θεωρητικά, όσο μεγαλύτερη, τόσο καλύτερο!).

Το budget είναι 400ευρώ, με τη δυνατότητα να πάω σε λίγο παραπάνω (500) αν αξίζει τον κόπο. Αλλά δε θα με χάλαγε προφανώς να είναι και 350 (εννοείται αναφέρομαι σε προσφορά).

Επίσης, με ενδιαφέρει η εγγύηση και το σέρβις, και όχι τόσο να πληρώσω brand name.

Επειδή δεν γνωρίζω ιδιαίτερα από τεχνολογίες (βλέπω τα μοντέλα και τις τεχνολογίες και μου φαίνονται κινέζικα), θα ήθελα κάποιο Link που να εξηγεί τις διαφορές και αν γίνεται συνοπτικά ποια είναι τα πιο σημαντικά χαρακτιριστικά με τα οποία συγκρίνουμε TV. Όπως το βλέπω, δεν έχει και πολύ νόημα να είναι 3D η TV (δε νομίζω και τα λεφτά να το επιτρέπουν).

Ουσιαστικά θα με ενδιέφερε να έχω 3-4 προτάσεις (αν γίνεται να μου πείτε και τι καλό/κακό έχει συγκριτικά η πρόταση) οι οποίες να "παίζουν" και λίγο στην τιμή ώστε να έχω τη δυνατότητα να το ψάξω μήπως βρω κάποια από αυτές σε προσφορά που να εμπίπτει στις δυνατότητες μου.

Επειδή ξέρω ότι ζητάω αρκετά, ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Για να τα ξεκαθαρίσουμε λίγο, θέλεις μια τηλεόραση για ταινίες / σειρές, λίγο τηλεοπτικό και όχι χρήση σαν monitor για το PC, σε ελάχιστη απόσταση 2 μ (όσο το συνήθες μήκος ενός κρεβατιού). Θα έλεγα να κοίταζες προς 42" plasma και ενδεχομένως να έπαιρνες και ένα εξωτερικό media player για να μη χρειάζεται να την έχεις συνδεδεμένη συνέχεια με το PC. Αν προλάβεις την Panasonic S30 στην τιμή της προσφοράς (500 ευρώ) θα είναι πολύ καλή λύση.

Last edited:
Έχω media player - με το pc θα τη συνδέω μόνο αν θέλω να χαζέψω κάποιο game, κάτι που σκοπεύω να κάνω σπάνια. Οπότε μιλάμε κυρίως για ταινίες/σειρές, άντε και σπάνια TV. Θα ήθελα πάντως να κοιτάξω και κάτι πιο οικονομικό, για να συγκρίνω.

Ανάμεσα στις ΤV με τις ίδιες διαστάσεις, πως διακρίνω ποια είναι καλύτερη;;

Καλύτερη στα χρώματα? Τις βάζεις να είναι στο ίδιο mode τουλάχιστον, π.χ. cinema. Θα δεις τί αίσθηση σου κάνουν στο μάτι. Και βέβαια απ´τις αξιολογήσεις των κατόχων τους στο forum.
Ακόμη κι αν δε πάρεις την S30 που θεωρώ κι εγώ πως είναι η καλύτερη περίπτωση, μείνε σε plasma. U30 είναι λίγο φθηνότερη νομίζω γιατί μετά αν πας στα 400 Ευρώ χάνεις το FullHD.

Μου κάνει εντύπωση που λέτε για Plasma - δεν είναι οι LCD και οι LED LCD καλύτερες? Κάτι τέτοιο είχα ακούσει..Επίσης αν κάνω search πχ. στο skroutz για full HD 300-500 ευρώ, μόνο 1 Plasma βγάζει http://www.skroutz.gr/c/12/television/f/5376/Full-HD.html?price_max=500.0&price_min=300.001

Πιστεύετε ότι αξίζει περισσότερο να πάρει κάποιος μια ακριβή 32'' από μια φθηνή 42''? αυτό δεν μπορώ να κρίνω σε αυτή τη φάση - βλέπω TV που είναι 32'' και παίζουν σε τιμή στα πλαίσια 350-500 που έχω θέσει (δε σημαίνει ότι αναγκαστικά θα δόσω 500) και βλέπω και 42'' που είναι στα επιτρεπτά πλαίσια..Τι το τόσο καλύτερο προσφέρει μια 32'' στην τιμή μιας 42''?

Οι plasma τηλεοράσεις παίζουν από 42" και πάνω. Επίσης είναι είναι αρκετά φθηνότερες σε σχέση με τις αντίστοιχες σε μέγεθος LCD. Αυτά για τις απορίες σου περί τιμής των 32" LCD σε σχέση με τις plasma. Όπως και να έχει η διαφορά μεταξύ 32" και 42" είναι αρκετά μεγάλη όπως μπορείς να δεις εδώ (42% μικρότερη σε εμβαδόν...).

Μου κάνει εντύπωση που λέτε για Plasma - δεν είναι οι LCD και οι LED LCD καλύτερες? Κάτι τέτοιο είχα ακούσει.

Ναι ειναι καλυτερες για τα καταστηματα που εχουν μεγαλυτερα περιθωρια κερδους. Επισης ειναι καλυτερες για οσους χρειαζονται χρηση ως μονιτορ.

Πιστεύετε ότι αξίζει περισσότερο να πάρει κάποιος μια ακριβή 32'' από μια φθηνή 42''?

Αξιζει η οχι να παρεις μια 32" με χειροτερη ποιοτητα εικονας απο μια 42" και στην ιδια τιμη?

...

Οκ τότε αν γίνεται μπορείτε να μου προτείνεται κάποια ακόμα (Plasma) που να είναι μέσα στα όρια μου; 350-500 ευρώ. ευχαριστώ

Panasonic 42U30 , εκτος και προλαβεις την προσφορα του Κωτσοβολου Panasonic 42S30 + Bluray player δωρο στα 499 ευρω.

Η S30 ειναι σαν μοντελο ενα σκαλι πανω απο την U30.