Αγορά ΤV 3d Passive.

gdal73

New member
11 December 2011
8
Καλησπέρα.

Οποίος μπορεί να βοηθήσει κυρίως απο τα παιδιά που ίσως έχουν 3d tv, θα του ήμουν υποχρεος.
Ενδισφερομαι για την αγορά 3d tv και βασικά έχω καταλήξει σε 2 μοντέλα της lg περίπου στην ίδια τιμή. Το 55LW5500 και το 47LW650. Οι βασικοί ένδειασμοι για το μεν πρώτο είναι ο ρυθμός ανανέωσης για το το μεν δεύτερο το μέγεθος. Η χρήση του θα γίνεται απο απόσταση περίπου 2.5 με 3.5 μέτρα και κυρίως για περιεχόμενο απο τον αποκ. Nova (έχω το HD μοντέλο). Δυστυχώς μένω επαρχία και η αγορά θα γίνει μέσω Internet αναγκαστικά, αφού κανένα απο τα δυο μοντέλα δεν υπάρχει διαθέσιμο κοντά. Ούτε καν κατάφερα να βρω μοντέλο 55" στα κατατηματα της περιοχής για να κρίνω αν το μέγεθος είναι κατάλληλο για το χώρο μου, το μεγαλύτερο μοντέλο που μπόρεσα να βρω ήταν μια panasonic plasma 50". Αν υπάρχει κάποιος που έχει ένα απο τα δυο μοντέλα και θα μπορούσε να με βοηθήσει ως προς την ποιότητα 3d, ανάλογα με την απόσταση και την ποιότητα 2d αν μπορεί ας το κάνει....

Ευχαριστώ.

Eγώ φίλε μου, πρίν 7 ημέρες αγόρασα την 55LW650S και την έχω στο service απο την Πέμπτη, με τσακωμούς και φασαρίες για να μου την αντικαταστήσουν, διότι έχει φοβερά προβλήματα ανομοιομορφίας στο panel (clouding) και DSE (Dirty Screen Effect), ουσιαστικά δέν μπορείς να δεις ποδόσφαιρο, νομίζεις ότι έχει βρώμα η TV και η LG κάνει την πάπια και καλά οτι είναι αποδεκτό κ.α. τέτοια κουλά.
Επίσεις το service της LG είναι κάποιος τυχάρπαστος Μανωλόπουλος Α.Ε. που δέν ξέρει που πάνε τα τέσσερα.
Μακριά απο LG φίλε μου να γλυτώσεις τα λεφτουδάκια σου, δεν ξέρω τι λέει η Philips, αλλά προς θεού μην μπλέξεις με την LG και το απαράδεκτο service που έχει.
Η panasonic 50" είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ σε σχέση με τις LG που αναφέρεις, απλά δέν υπάρχει σύγκριση, αλλά θα στραφείς σε ενεργό 3D.
Oσο για την απόσταση, στα 3μ οι 55" είναι καλές, στα 3,5μ θέλεις 60" για να απολαύσεις ταινία, με αίσθηση σινεμά.

Απο ότι βλέπω προτείνεται Plasma, αντί για LED στις 55". Η βασική μου ένσταση είναι ότι θα προτιμούσα σίγουρα passive αντί για active 3d. Βλέπετε δεν θα βλέπω μόνος μου 3d και για δεν ξέρω πόσο καλό είναι για τα πιτσιρίκια το active 3d. Επίσης από το passive 3d που είδα σε μία 3d της LG στις 42" έμεινα πολύ ικανοποιημένος. Εάν μείνω στις 47" θα πρότεινε κάποιος την LG; Επίσης δεν έγραψα στο αρχικό post ότι στην TV σίγουρα θα μπει το XBOX360 και ένας media player για αρχεία από το PC. Στο αρχικό ποστ ανέφερα την κύρια χρήση της ΤV.
Ευχαριστώ

Αν μιλάμε για 1-2 ώρες την ημέρα XBOX δεν θα έχεις πρόβλημα με πλάσμα (ειδικά σε Panasonic έχω κάνει αρκετή τέτοια χρήση) εφόσον προσέξεις λίγο στην αρχή.

Αν έχεις σκοπό να την "κάψεις" στο gaming τότε πήγαινε καλύτερα σε LCD/LED και η συμβουλή μου είναι είτε σε Sony είτε σε Samsung. Αν και σε αυτές το clouding/banding είναι θέμα τύχης η εικόνα σε 2d είναι ανώτερη από τις LG LED.

To 3D απαγορεύεται δια ροπάλου για τα μικρά παιδιά είτε είναι active είτε passive.

Η σύνδεση media player δεν είναι κάτι που έχει σχέση με την τεχνολογία της τηλεόρασης.

Πραγματικά μου δώσατε ερέθισμα να ψάξω το θέμα λίγο παραπάνω και πλέον προσανατολίζομαι στην αγορά plasma 3d και μάλλον στην Panasonic TX-P50VT30E αν και η τιμή της είναι λίγο αλμυρή θα έλεγα (η διαφορά της με την 47LW5500 είναι περίπου 700 και δεν ξέρω αν πραγματικά δικαιολογείτε . Όσο για τα παιδιά δεν είχα πλήρη επίγνωση των κινδύνων. Τέλος πάντων για να λάβω την οριστική μου απόφαση αποφάσισα να κάνω μια βόλτα στην Πάτρα που ελπίζω να υπάρχει κάποιο μοντέλο προς επίδειξη, στο Κωτσόβολο στην πόλη μου οι πωλητές είναι για κλάματα, όταν τους ρώτησα αν μπορούσα να δω 2 active 3D της Samsung που είχαν η απάντηση τους ήταν ότι τα γυαλιά ήταν αφόρτιστα. Με άλλα λόγια δεν έχω καταφέρει να δω active 3d TV στην πράξη ακόμα κάτι που ελπίζω να γίνει σύντομα. Οποιαδήποτε επιπλέον βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ

Best value for money είναι η ST30 και η G30.

H VT30 είναι κορυφή της τεχνολογίας αλλά ζούμε σε δύσκολους καιρούς και τόσα λεφτά για μια τηλεόραση δεν ξέρω αν αξίζουν.

Το 3D δες το σαν κάτι έξτρα και όχι σαν κάτι το βασικό. Γιατί μεταξύ μας δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο.

Σήμερα κατάφερα να κάνω μια βόλτα στη Πατρα, όπου και είδα κάποια μοντέλα απο κοντά. Έχω καταλήξει στις παρακάτω επιλογές που κάθε μια έχει τα υπέρ και τα κατα:
1) Lg 47LW650s :
- βασικό πλεονέκτημα το passive 3d. Στο κωτσοβολο της Πάτρας που την είδα, γενικά το 3d μου φάνηκε ξεκουραστο αν και η προβολή κάποιων εικόνων ήταν προβληματική στο demo. Ίσως να ήταν θέμα ρυθμίσεων στη συγκεκριμένη.
- Η εικόνα σε HD περιεχόμενο μου φάνηκε και αυτή αρκετά καλή.
-Δυστηχως δεν μπορούσε να προβάλει sd περιεοχομενο στο συγκεκριμένο μοντελο, αλλά αν η απόδοση της είναι παρόμοια με μια LG47lw5500 που ήταν τσο κατάστημα το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό. Θα ήθελα την γνώμη σας επ´ αυτού εάν κάποιος έχει το μοντέλο πως το κρίνει στα sd κανάλια; Βλέπετε δεν είμαι μόνος στο σπιτι και σύζυγος με τα παιδιά κυρίως θα βλέπουν τέτοια κανάλια...
- Επίσης πλεονέκτημα θεωρώ και το ότι είναι smart tv όπως και το ότι υποστηρίζει DLNA. Καιρο τώρα θέλω να ξεφωρτωθω το pop-corn hour και να βλέπω κατευθείαν τα video και τις φωτογραφίες απο το pc.

2) Sony 46HX720:
-Δυστηχως το μοντέλο δεν το είχε κανένας διαθέσιμο στην Πατρα. Είδα πάντως το 46NX720. Η ποίοτητα σε ΗD και sd περιεχόμενο ήταν παρά πολύ καλή.
-3d περιεχόμενο δεν μπόρεσα να δω στο συγκεκριμένο μοντέλο αλλα είδα σε ένα παλαιότερο μοντέλο της Sony , Δυστηχως δεν συγκρατησα το μοντέλο. Το αποτέλεσμα θα το έλεγα απογοητευτικό, μέσα σε 3 λεπτά με πονεσε το κεφάλι μου, η δε φωτεινοτητα της εικόνας ήταν πολυ χαμηλή, δεν ξέρω αν και εδώ έφταιγαν οι ρυθμίσεις και η θέση μου, ήμουν πιο ψηλά απο την τηλεόραση. Και εδώ οποιαδήποτε σημείωση απο κάποιο χρήστη θα ήταν πολυ βοηθητικη.
-το μέγεθος της μου φάνηκε αρκετά μικρό και σίγουρα συγκρισιμο με την Samsung LE40MB87 που έχω ήδη.
-Και εδώ το ότι είναι smart tv και υποστηρίζει DLNA το θεωρώ πλεονέκτημα.
-Τέλος το ότι δίνει με 70 PS3 για αγορά μέχρι 31/12το θεωρώ πολυ σημαντικό. Δεν έχω ps3 και σε αυτή την τιμή σίγουρα θα το πάρω.

3) Panasonic PANASONIC TX-P50ST30:
- Το συγκεκριμένο μοντέλο το έχω δει στην πόλη μου και είναι διαθέσιμο. Μου προτάθηκε μάλιστα να πάρω το εκθεσιακό κομμάτι σε λίγο καλλιτερη τιμη απο την τιμη του καταλόγου. Θα ήθελα την γνωμη σας επ´ αυτού. Μήπως είναι καλλίτερο να πάρω μια τηλεορραση plasma ήδη στρωμένη.
- η εικόνα της ήταν εντυπωσιακή στο demo της panasonic, άλλα δεν μπορώ να την δω σε sd και 3d περιοχομενο. Μπορεί να βοηθήσει κάποιος επ´ αυτού;
- το ότι η τηλεόραση είναι plasma το φοβάμαι να πω την αλήθεια, γιατί ναι μεν εγώ μπορώ να πω ότι θα την προσέχω ειδικά στην αρχή, αλλα δεν μπορώ να πω το ίδιο για την γυναίκα και τα παιδιά.
-Πραγματικά αισθάνομαι ότι είναι μια κατηγορία μεγέθους παραπάνω απο την υπάρχουσα τηλεόραση μου, σε σχέση με τις άλλες δυο.
-Επειδή, αν και κατέβασα το manual της panasonic, δεν μπόρεσα να βρω άκρη, μήπως θα μπορούσα να μου πει κάποιος αν είναι συμβατή με το DLNA; Έχει μεν ETHERNET, αλλα μπορείς να δεις φωτογραφίες και Βιντεο απο το PC. Το manual δεν αναφέρει κάτι επ´ αυτου.

Και οι τρεις tv που αναφέρω είναι πάνω κάτω στην ίδια τιμη και κοντά στην τιμη που τελικα θα κινηθώ, περίπου 1200 με 1300 . Η Panasonic μπορεί να είναι σε χαμηλότερη τιμη αλλα με δυο ζεύγη γυαλιά παει περίπου στα ίδια.

Μάλλον σας επρηξα, θα σας ήμουν υποχρεος αν μπορούσατε να με βοηθήσετε στην τελική μου απόφαση.
Λοιπόν τι λέτε;

Plasma θα έχεις πρόβλημα εφόσον την χρησιμοποιείς ως μόνιτορ με συνεχώς τις ίδιες στατικές εικόνες.

Με κανονική χρήση (βλέπω ένα κανάλι 2-3 ώρες μετά ένα άλλο κανάλι , μετά μια ταινία/σειρά κτλ) δεν πρόκειται να πάθει burn in ποτέ.

Παρόλα αυτά αν έχεις άγχος καλύτερα πήγαινε σε LED. Αρκετά ζόρια τραβάμε στην καθημερινή μας ζωή για να έχουμε στο κεφάλι μας και άλλες έγνοιες.

Μιλάμε για ανεπανάληπτη κινηματογραφική εμπειρία με τόσο μεγάλη διαγώνιο! Τέτοιες χρησιμοποιούν ως οθόνες και στο village!

Μα 40αρα έχω ήδη, εδώ προβληματιζομαι να δώσω χρήματα να πάω σε 46αρα, να πάρω πάλι 40αρα; Για τις 23" μπορεί να είναι καλό σαν monitor, αλλα σαν τηλεόραση..... Φίλε yperion έχεις υπόψη σου αν το 3d της Panasonic βλέπεται ή σε 10 λεπτά είσαι για παυσίπονο;

Το καλύτερο θα ήταν να το δεις από μόνος σου. Άλλα τα μάτια και τα γούστα του καθενός.

Γενικά πάντως οι πλάσμα θεωρούνται ότι έχουν καλύτερο 3D από τις LED LCD πλην της φωτεινότητας που είναι μικρότερη.

Προσωπικά το 3D το βρίσκω εντελώς αδιάφορο.

Τελικά, λύθηκε εύκολα ο προβληματισμός μου μόλις πήρα την Panasonic P50ST30 στα 900 με δώρο 2 ζεύγη γυαλιά από την Ηλεκτρονική. Τα παιδιά στο κατάστημα ήταν πολύ εξυπηρετικά και μου έβαλαν να δω περιεχόμενο και από ψηφιακά και αναλογικά κανάλια, η εικόνα της είναι πραγματικά εντυπωσιακή, τώρα για το 3D αργότερα το βλέπουμε.... Παιδιά ευχαριστώ για τις πληροφορίες....

Και γιατί να μην πάρεις μια 50PV350 με τα ίδια λεφτά και λιγότερα?

Για εμένα είναι καλύτερη σε εικόνα με διαφορά ακόμη και από τις φετινές LCD της LG (η LK ειναι περυσινό μοντέλο).