Αγορά TV 40-42αρα με πολύ μικρή πιθανότητα την 46αρα!

iant

Senior Member
15 January 2009
689
Πλησιάζει ώρα για την 40-42αρα με πολύ μικρή πιθανότητα την 46αρα!
Παραθέτω το σχεδιάγραμμα του σαλονιού.
Όπως βλέπετε έχω απόσταση 2,5 μετρά στην ευθεία και την μπαλκονόπορτα από τα αριστερά της TV.
Την CRT κράτησα περίπου 7 χρόνια. Και αυτήν που θα πάρω θα την κρατήσω για χρόνια.
Full HD - δεν το συζητάω! Το 3D ας το έχει - δεν με πειράζει. Και με 40αρα στα 2,5 μέτρα από ότι διαβάζω δε ...!
Τα Plasma και τα LG έχουν ένα "+" - είναι 42αρες.
Προς τα παρόν δεν παίζουμε παιχνίδια, αλλά μελλοντικά δεν ξέρω. Ο μικρός είναι ακόμα 3 χρονών.
Στα λεφτά μερικά μοντέλα είναι στα όρια (και λίγο πάνω) του προϋπολογισμού (μέχρι 650 ).
Η 46αρα μάλλον θα τινάξει τον προϋπολογισμό!
Είπα να μην βιάζομαι (αν θα καταλιξω σε ένα από τα ακριβότερα μοντέλα) - ίσως θα βγει κάποια προσφορά.
Τα μοντέλα :

1. Panasonic TX-P42G30E 42" - 710
2. Panasonic TX-P42ST30E 42" - 680
3. Panasonic TX-P42UT30E 42" - 650
4. Panasonic TX-P42U30E 42" - 430

5. Samsung UE40D6000 40" - 650
6. Samsung UE40D6100 40" - 700

7. LG 42LV5500 42" - 610
8. LG 42LK530 42" - 530

Ερωτήσεις - απορίες:

1. Η διάφορα ανάμεσα στα U-S-G σε σχέση με την εικόνα και γωνίες θεάσεις πόσο μεγάλη είναι;

Τα UT, ST είναι 3D. Κατά τα αλλά δεν πρέπει να διαφέρουν από τα αντίστοιχα μοντέλα σειράς U,S
2. Στα λεφτά αυτά τα πλασμομοντέλα είναι κοντά με τα LCD. Τι κερδίζω- τι χάνω;

3. Τα LG τι λένε από εικόνα;

4. Από την μεριά της SONY παίζει κανένα μοντέλο ή καλύτερα να μην ασχοληθώ; (Η CRT που έχω είναι SONY 29")

5. 100 Hz (πραγματικά) και ξερό ψωμί; Ή τελικά να δω και τα 50 Hz; Μιλάμε για τα LCD.

Κάτι είχα ακούσει για το Plasma:
6. Με το φως από αριστερά (όπως στο σχεδιάγραμμα) θα έχω πρόβλημα;
7. Με το καιρό χάνουν τα χρώματα; Αν ναι - μετά από πόσο χρόνια;
8. Θέλουν στρώσιμο;

9. Παίζουν όλα τα αρχεία βίντεο από την θύρα USB; Π.χ. στο D6100 δεν βλέπει τα .mts, άλλα μόλις τα κάνεις .m2ts ή .avi τα βλέπει και παίζει μια χαρά!
10. Παίζουν από τον εξωτερικό 2,5αρι σκληρό;
11. Παίζουν τα μεγάλα αρχεία ~ 8 GB;

12. Ακτινοβολία. Υπάρχει στο LCD, Plasma; Κάπου πήρε το μάτι μου πως είναι αμελητέα!

Ευχαριστώ παιδιά για οποιαδήποτε πληροφορία και συμβουλή!

Λοιπόν, επειδή η διάταξή σου μοιάζει αρκετά στη δική μου στο σπίτι θα έλεγα να έπαιρνες μια Panasonic G30, που έχει και μεγάλη γωνία θέασης. Εναλλακτικά σε plasma την LG PV350. Τώρα σε LCD θα πρότεινα να δεις κάποια με IPS panel, που έχουν μεγαλύτερη γωνία θέασης από τα PVA, MVA και λοιπά συναφή. Άρα Panasonic E30. Αν έχεις πολύ έντονο φωτισμό και δεν μπορείς να τον περιορίσεις (κουρτίνες), πάρε αυτή. Για θέματα ακτινοβολίας δεν πρέπει να ανησυχείς, ενώ σου συστήνω ανεπιφύλακτα την αγορά κάποιου φθηνού εξωτερικού media player, όπως το MediaMatchBox.

Λοιπόν, επειδή η διάταξή σου μοιάζει αρκετά στη δική μου στο σπίτι θα έλεγα να έπαιρνες μια Panasonic G30, που έχει και μεγάλη γωνία θέασης. Εναλλακτικά σε plasma την LG PV350. Τώρα σε LCD θα πρότεινα να δεις κάποια με IPS panel, που έχουν μεγαλύτερη γωνία θέασης από τα PVA, MVA και λοιπά συναφή. Άρα Panasonic E30. Αν έχεις πολύ έντονο φωτισμό και δεν μπορείς να τον περιορίσεις (κουρτίνες), πάρε αυτή. Για θέματα ακτινοβολίας δεν πρέπει να ανησυχείς, ενώ σου συστήνω ανεπιφύλακτα την αγορά κάποιου φθηνού εξωτερικού media player, όπως το MediaMatchBox.

Thanks, Michalis3!
Έχω βάλει στο μάτι το MediaMatchBox! Παίζει τα πάντα;
Άπλα πρώτα θα δω κατά πόσο (αν θα έχει) θα είναι καλός ο ενσωματωμένος player και μετά.

LG PV350 - 50" πολύ μεγάλη...

Από τα μοντέλα που ανέφερα μέχρι τώρα μου γεμίζουν μάτι τα TX-P42G30E, TX-P42ST30E, UE40D6100!
Τα bold έχουν και DLNA!
Και αν καταλήξω στο LCD μάλλον στο D6100 θα πάω - όλοι καλά λόγια για αυτόν γράφουν. Θα ψάξω όμως ινφο και για το Panasonic E30!
Ο φωτισμός δεν είναι πολύ έντονος - υπάρχουν και κουρτίνες και τέντες!

Λόγω απαίτησης για μεγάλη γωνία θέασης πας για πλάσμα είτε 42U30 , είτε 42ST30 είτε 50PV350.

Οι Samsung LED όπως η D6000 έχουν πολύ μικρή γωνία θέασης (45-60 μοίρες το πολύ)

Yperion, ευχαριστώ!
Και εσύ με σπρώχνεις προς την 50αρα! Εδώ πως θα χωρέσει; Αν χωρέσει πως θα φαίνεται;
Η SONY στην εικόνα είναι 29"...

Φίλε αν χωρέσει θα φαίνεται σαν 50άρα, όχι γυναίκα, αλλά τηλεόραση...
Και εγώ ψηφίζω plasma για την περίπτωσή σου, μόνο μη περιμένεις αυτά που γράφεις για τις ταινίες από USB.
Θα χρειαστείς σίγουρα και εξωτερικό media player.
Αν μπορεί ας σου ζωγραφίσει ο Yperion στο σχεδιάγραμμά πως θα φάινεται η 50άρα!

Και εγώ ψηφίζω plasma για την περίπτωσή σου, μόνο μη περιμένεις αυτά που γράφεις για τις ταινίες από USB.

Αν θα φαίνεται σαν 50αρα γυναίκα και είναι έτσι δεν νομίζω να φέρει κανείς αντίρρηση!! ;-)
Θα σκεφτώ και την περίπτωση της 50αρας!

Νομίζω πως από διαθέσιμο χώρο είσαι εντάξει και για 50" και θα έλεγα πως θα μοιάζει λίγο με την 50άρα με το μπλε μπικίνι στην πιο πάνω φωτοφραφία... :a0210:

Όχι , επειδή όμως από 29" σε 50" μπορει να σου φανεί μεγάλη θα σου έλεγα να πας μάλλον για την 42ST30 που έχει και αντιανακλαστικό φίλτρο ώστε να μην σε ενοχλεί και το φως από την μπαλκονόπορτα όσο γίνεται.

Re: Απάντηση: Αγορά TV 40-42αρα με πολύ μικρή πιθανότητα την 46αρα!

Μπα παιδιά πολύ πλαστικούρα αυτές στη φωτό, η Panasonic έχει στιβαρή κατασκευή:ernaehrung004:

Όχι , επειδή όμως από 29" σε 50" μπορει να σου φανεί μεγάλη θα σου έλεγα να πας μάλλον για την 42ST30 που έχει και αντιανακλαστικό φίλτρο ώστε να μην σε ενοχλεί και το φως από την μπαλκονόπορτα όσο γίνεται.

Το 42G30 δεν είναι ανώτερη από το 42ST30; ΟΚ, δεν έχει το 3D... αλλά έχει το DLNA!

Κόστα, έχεις δίκιο για το media player!
Η ST30 από το USB από αρχεία με 7 διαφορετικά extension είδε τα 3 και έπαιξε τα 2!
Η Samsung D6100 είδε τα 5 και τα έπαιζε!

Επομένως δεν γλυτώνεις την αγορά ενός media player!

Yperion, εσύ πρέπει να έχεις Panasonic της σειράς U είτε το U20 είτε το U30 (κάπου το διάβασα).
Είδα πως δεν έχει κανένα USB και πολύ λίγους εισόδους έχει!
Μήπως να μελετήσω και την περίπτωση αυτή; Αξίζει;

Η σειρά 20 με την σειρά 30 (Plasma, Panasonic) έχει μεγάλη διαφορά;

Ο πωλητής χτες μου είπε πως μετά από το πρώτο χρόνο οι πλάσμα TV χάνουν περίπου 10% τής φωτεινότητας! Ισχύει αυτό;

Και πάλι Σας ευχαριστώ!

Η λύση plasma + media player είναι η καλύτερη δυνατή.
Από εκεί και πέρα το ποια TV θα πάρεις εξαρτάται απ'το budget σου.
Πάντως αν ήμουν μεταξύ 42άρας Panny και 50PV350 προσωπικά θα'παιρνα τη δεύτερη.
Την U30 μη τη κοιτάς καν αφού διαθέτεις χρήματα για κάτι καλύτερο.
Υπολείπεται πολύ σε ποιότητα από S και πάνω σειρά.
Οι 20 είναι οι περσινές και οι 30 οι φετινές.
Περσινή δεν υπάρχει λόγος να πάρεις.
Θα ακούσεις πολλά κουφά από πωλητές... μήπως η εικόνα βελτιώνεται μετά από 1 χρόνο?

> Θα ακούσεις πολλά κουφά από πωλητές... μήπως η εικόνα βελτιώνεται μετά από 1 χρόνο?
Τι να πω ... μπερδεύτηκα ..
sCo_hmmthink.gif

Την πενηντάρα μάλλον δε θα πάρω - η MAX απόσταση στην ευθεία είναι ~2,5 μετρά, από πλάι πιο λίγα!
Επομένως στα κανάλια TV φοβάμαι πως θα φαίνονται οι ατέλειες...

Yperion, εσύ πρέπει να έχεις Panasonic της σειράς U είτε το U20 είτε το U30 (κάπου το διάβασα).
Είδα πως δεν έχει κανένα USB και πολύ λίγους εισόδους έχει!
Μήπως να μελετήσω και την περίπτωση αυτή; Αξίζει;

Η σειρά 20 με την σειρά 30 (Plasma, Panasonic) έχει μεγάλη διαφορά;

Ο πωλητής χτες μου είπε πως μετά από το πρώτο χρόνο οι πλάσμα TV χάνουν περίπου 10% τής φωτεινότητας! Ισχύει αυτό;

Την 50U10 εχω και την 42C3.

Αν υπαρχει αποθεμα απο "LED" που δεν πωλουνται τοτε οχι μονο 10% αλλα 50% χανουν.

Την 50U10 εχω και την 42C3.
Δηλαδή αυτό ( Panasonic TX-P42GT20E 42" με 700 ) αξίζει;

Αν υπαρχει αποθεμα απο "LED" που δεν πωλουνται τοτε οχι μονο 10% αλλα 50% χανουν.
Δε σε έπιασα ... Δηλαδή και τα LCD LED χάνουν ή κάπου ενδιάμεσα τα έχασα εγώ...
Υ.Γ. μάλλον κατάλαβα ... Για να πουλάμε τα LED λέμε οτι-να-ειναι στον καθένα για το πλάσμα ....

Last edited:
Υ.Γ. μάλλον κατάλαβα ... Για να πουλάμε τα LED λέμε οτι-να-ειναι στον καθένα για το πλάσμα ....

Ακριβώς! Όπως έγραψα κι αλλού ψάχνοντας κι εγώ και μάλλον καταλήγοντας προς Panasonic ST30, βρέθηκα στα Media Markt και ρώτησα αν υπάρχει το συγκεκριμένο μοντέλο και η απάντηση που πήρα από ένα παιδάκι με T-shirt της LG ήταν ότι φέρνουμε τα καλύτερα και πιο εξελίξιμα μοντέλα της αγοράς.. γελώντας.
Αφού με είδε ότι κοντοστάθηκα και τον ρώτησα με τι επιχειρήματα το είπε αυτό, απλά γέλασε και άλλαξε κουβέντα.
ΟΚ για κάπιον που ψάχνεται δεν αποτελεί κάτι αυτό που πέταξε, για κάποιον άλλον όμως που απλά θέλει να δώσει τα λεφτά του και δε έχει γνωση αποτελεί διαμόρφωση γνώμης.