Αγορά TV 40-46" για δώρο.

mindspeedx

New member
20 February 2011
5
Καλησπέρα σε όλους,

Σε λίγες μέρες παντρεύω ένα ζευγάρι και θέλω να τους πάρω δώρο
μια τηλεόραση, έχω μετρήσει την γωνία που θα μπει και χωράει μέχρι 46".

Η απόσταση θέασης λόγω του ότι θα μπει σε γωνία η TV αλλά και ότι ο καναπές είναι γωνιακός θα έλεγα ότι ξεκινάει από τα 2μ και φτάνει μέχρι τα 4μ.

Το ποσό που μπορώ να διαθέσω είναι έως 1000

Τα παιδιά δεν ασχολούνται με gaming ούτε νομίζω θα τους ενδιέφερε να δουν κάποια ταινία σε 3D. Κυρίως θα βλέπουν αναλογικά κανάλια (να δω ποτέ θα έρθει η ψηφιακή στο Ηράκλειο....)

Οπωσδήποτε να έχει την δυνατότητα να διαβάζει από stick και σκληρό δίσκο αρχεία ήχου, βίντεο και εικόνας (κάτι που κάνουν οι περισσότερες αν δεν κάνω λάθος) επειδή κάποια στιγμή θα τους πάρω και δώρο έναν εξωτερικό σκληρό και θα τον φουλάρω με ταινίες (divx, mkv, κ.α) θα ήθελα να υποστηρίζει και ελληνικούς χαρακτήρες όταν είναι ξεχωριστά το αρχείο υποτίτλων.
Εάν δεν κάνω λάθος κάποιες τηλεοράσεις δεν μπορούν να κάνουν decode και downmix το DTS σε κάποια mkv οπότε θα ήθελα να μπορεί να το κάνει downmix σε stereo για να μπορεί να το παίξει από τα ηχεία της.

Το μόνο κόλλημα που υπάρχει είναι ότι θα ήθελα προτάσεις μόνο σε Samsung,
τώρα αν θα είναι LED η LCD δεν μας πολύ ενδιαφέρει.
Ένας φίλος μου είχε πει να κοιτάξω σε Plasma αλλά κολλάω λίγο... όχι τίποτα άλλο απλά δεν έχω διαβάσει τίποτα γι αυτές και δεν έχω και τον χρόνο με τις ετοιμασίες που έχω μπροστά μου...
Πρέπει να πάρω και κουστουμάκι βλέπετε :P

Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας!

συμφωνώ με το γιάννη. για τις πλάσμα όντως υπάρχει η πανασονικ 46g30 που είναι καλύτερη επιλογή σαν εικόνα όμως για την περίπτωση σου (δώρο - θές να ευχαριστήσεις κάποιον) έχει κάποια "μεινεκτήματα".
1) θεωρείται αδίκως από πολύ κόσμο σαν ξεπερασμένη τεχνολογία - προσωπικά αν ήθελα να κάνω δώρο μια τηλεόραση σε κάποιον θα απέφευγα πλάσμα και θα έπερνα μια μοδάτη led εκτός αν ήξερα ότι είναι γνώστης - χομπίστας του χώρου κλπ.
2) απαιτεί κάποιους συμβιβασμούς στη χρήση της. από τη στιγμή που δεν ξέρω τι χρήση θα κάνει ο άλλος δεν θα την έπαιρνα / πρότεινα λόγω ir / και burnin.

Αφού σας ευχαριστήσω, θα ήθελα να ρωτήσω αν πιστεύεται ότι αξίζει να θυσιάσω μερικές ίντσες και να πήγαινα σε κάτι τέτοιο UE40D6510
Έχει μεγάλη διαφορά με την 46D5500 αν εξαιρέσουμε το 3D;
Απλά επειδή είμαι σίγουρος ότι το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξει η κουμπάρα μου είναι το Design... :p

τώρα τι τηλεόραση έχουν - ξέρεις - μπορείς να μάθεις???. αν έχουν καμμιά μικρή / ή μπαουλέ crt και η σαραντάρα θα τους φανεί θηρίο. είναι και 3d πιο τρέντυ - πιο μοδάτη θα της πείς ότι μπορεί να βλέπει και τα τούρκικα σε 3d κλπ. στα μοντέλα αυτά πέρνει πολύ παπάτζα. μια βόλτα από μια αλυσίδα ηλεκτρονικών να πας να μάθεις τα τσιτάτα που λένε (κάτι σαν το πάτερ ημων είναι) και όταν την προσφέρεις θα κατενθουσιαστούν.

μόνο να μην έχουν καμμια 42άρα και πάνω γιατί θα υπάρχει θέμα.

επίσης η συγκεκριμένη βγαίνει και σε λευκή για ακόμα πιο έξαλες καταστάσεις.

1. Να πάρεις μία πραγματικά καλή τηλεόραση, και όχι ό,τι επιτάσσουν το τρεντ και η μόδα. Σκοπός είναι να πάρεις στο ζευγάρι κάτι καλό που θα το χαρούν και θα τους είναι χρήσιμο, και όχι κάτι προς επίδειξη σε όσους θα καλούν σπίτι τους.

2. Αν είναι θρησκευτικός γάμος, ούτε -λεπτο στον παπά. Πληρώνεται ήδη υπεραδρότατα από τους φόρους σου, ενώ δεν θά 'πρεπε. (*)

(*) Έχω διατελέσει μια φορά κουμπάρος (όχι "Καραμανλικός").

Τώρα στην γκαρσονιέρα που μένουν έχουν μια Samsung 32" η οποία δεν είναι καν full hd.
Σε μια κουβέντα που έχω κάνει με τον κουμπάρο μου, είπε ότι ένας ξάδερφος του έχει μια 42" και του φαίνεται τεράστια (φαντάσου ότι ήταν διατεθειμένος στο σπίτι που θα μετακομίσουν τώρα να βάλει την 32")
Εγώ πάλι είμαι της γνώμης ότι το μέγεθος μετράει, γι αυτό έχω και μια 32" Samsung FullHD για monitor στο pc μου που κάθομαι στο 1 μέτρο.

Επειδή είδα την λευκή το σκέφτηκα vas (θα ψάρωνε πολύ η κουμπάρα μου :P)

Απλά ήθελα να μάθω εάν προσφέρει κάτι καλύτερο από αυτή που προτείνει ο Yperion.

Capsol μαζί σου σε όλα απλά θέλω να σκεφτώ λίγο διαφορετικά από ότι αν θα έκανα την αγορά για προσωπική χρήση... βλέπεις αυτό που γράφεις "και όχι κάτι προς επίδειξη σε όσους θα καλούν σπίτι τους..."
ίσως για αυτούς να μετράει περισσότερο και να το ευχαριστηθούν το ότι θα έχουν μια designατι λευκή τηλεόραση στο καινούριο τους σπίτι...

Όσο για τον παπά.. αναγκαστικά όλο και κάτι θα του δώσω... βλέπεις εδώ στην επαρχία δυστυχώς είναι λίγο πιο δύσκολη η θέση μου...

είναι 100hz - η d5500 είναι 100hz μαιμού (50hz είναι ουσιαστικά). γενικά είναι ένα σκαλί παραπάνω.

έχει δίκιο ο capsol σε αυτό που λέει αλλά πολλές φορές πάς για μαλλί και βγαίνεις κουρεμένος.

σήμερα κιόλας έγινα μπίλες με κάποιο συνάδελφο στη δουλειά. ήθελε φορητό max 450 ευρώ για να μπαίνει λίγο στο ιντερνετ. ασχετος με τεχνολογια. έφαγα 2 πρωινά να του βρώ μηχανάκι με i3 4gb ram. τον πήρε και ήρθε μετα και μου λέει. ότι δεν του τάπα καλά γιατί βρήκε ένα με 800 και i5 που του είπαν ότι είναι καλύτερο. τι του λές τώρα????

από μένα πήρε πιο πολλά απότι από τον κουμπάρο. αλλά σε 2 λεπτά είχαμε τελειώσει. ενα μπροριθυθερδγξηδγθε είπε και πέσανε τα ρύζια.

Στα 1150 βγαινει η 46αρα 6530 με κουπονι απο τον κωτσοβολο. Δεν εχει την λευκη πλατη και την περιεργη βαση κατα τα αλλα ειναι ιδιες

Παιδιά συγνώμη αλλά με τις δουλείες ξεχάστηκα και δεν σας ευχαρίστησα όλους για την πολύτιμη βοήθεια σας.

Να στε πάντα καλά!