Αγορά TV 40''

Ronin

Senior Member
27 February 2008
304
Far west...of Athens
Γεια χαρά σε όλους!
Είμαι έτοιμος να αγοράσω τηλεόραση και θέλω την γνώμη σας. Έχουμε και λέμε:
-- την θέλω κυρίως για τηλεοπτικά προγράμματα και ταινίες (όχι παιχνίδια)
-- η απόσταση θέασης είναι κάπου στα 2,5 μέτρα (άρα λέω για 40'')
-- το budget είναι 800-900 ευρώ αλλά για κάτι που αξίζει την διαφορα άντε να φτάσει τα 1000

Από μια έρευνα που έχω κάνει, καταλήγω προς την Samsung LE40B650.

Εσείς τι προτείνεται???

Ευχαριστώ πολύ!

αγαπητέ φίλε δεν ξέρω εάν το βαλάντιο το επιτρέπει αλλά στα 1200 εγώ πήρα προχθές την 46Β650 από μαγαζί (όχι ιντερνετική) με απόσταση θέασης 2,1 - 2,4 μέτρα - το αναφέρω γιατί ενδιαφέρεσαι γιά τη συγκεκριμένη συσκευή και οι αποστάσεις θέασης είναι παραπλήσιες

υπόψιν ότι δεν είμαι ούτε ειδικός ούτε καν enthusiast

ανεξάρτητα διαστάσεων τώρα οι πρώτες μου εντυπώσεις από την Β650 είναι πολύ καλές

Γεια χαρά σε όλους!
Είμαι έτοιμος να αγοράσω τηλεόραση και θέλω την γνώμη σας. Έχουμε και λέμε:
-- την θέλω κυρίως για τηλεοπτικά προγράμματα και ταινίες (όχι παιχνίδια)
-- η απόσταση θέασης είναι κάπου στα 2,5 μέτρα (άρα λέω για 40'')
-- το budget είναι 800-900 ευρώ αλλά για κάτι που αξίζει την διαφορα άντε να φτάσει τα 1000

Από μια έρευνα που έχω κάνει, καταλήγω προς την Samsung LE40B650.

Εσείς τι προτείνεται???

Ευχαριστώ πολύ!

Για τηλεοπτικο σημα ισως σου φανει αρκετη η 40αρα , αν θελεις ομως μελλοντικα να βλεπεις HD (BluRay , mkv κτλ) δωσε κατι παραπανω και παρε 46B650...

Μεχρι τα Χριστούγεννα θα δουμε πολλες προσφορες και λογικα θα πεσει γυρω στο χιλιαρικο...

Άρα 1ο συμπέρασμα: τουλάχιστον προσανατολίζομαι σωστά, απ'ότι κατάλαβα για 40'' την εγκρίνετε την συγκεκριμένη.

Και το 2ο συμπέρασμα: 46?!?! :speechless-smiley-0 Αυτό θέλω χρόνο να το "χωνέψω", γιατί εδώ και 3 χρόνια βλέπω από μία LCD Philips 32'' (δεν θυμάμαι μοντέλο, όχι κάτι σοβαρό πάντως...) και το πέρασμα σε 40'' ήδη μου προκαλεί μια ανησυχία μήπως τυχόν υπερβάλω!

Τροφή για σκέψη η επιμονή σας για 46''....:chinscratch:

Να μην το σκεφτεσαι καθολου...
Ξερουν πολυ καλα τι σου λενε ...
Εγω μετα απο ενα μηνα με τη 40αρα , ηδη τη βλεπω σαν οθονη υπολογιστη...

Re: Αγορά T V 40''

Καλησπέρα,

Θα κάνω χρήση αυτού του θέματος και δεν ανοίγω καινούργιο, μιας και ενδιαφέρομαι κι εγώ για την αγορά νέας TV.

Έχω ήδη εδώ και 5 χρόνια μια απλή CRT 29" και πρό 3ετίας αγόρασα και μια έτερη CRT 32" 100Hz (Philips).

Σήμερα ήρθε η ώρα να αγοράσω μια LCD ή LED, προς αντικατάσταση της CRT 29", και η οποία θα παίζει κυρίαρχο ρόλο στην οικία μου (Σαλόνι) συνδυαζόμενη με Home Cinema 5.1 (Samsung HT-Z220R) και DVD Εγγραφής (Samsung DVD-SH 895), τα οποία έχουν ήδη αγοραστεί και είναι μάρκας Samsung.

Είδα πως πρέπει να αναφέρουμε και απόσταση που θα έχει αυτός που βλέπει TV....λοιπόν θα είναι 2 καναπέδες απέναντί της, ο κοντινότερος - εκτιμώ περί τα 2,5μ-3μ και ο μακρινότερος 3μ-4μ.

Το budget είναι έως 1000 (αλλά σε τιμές εξωτερικού) και θα αγοραστεί από εξωτερικό όπου ζω τώρα. Η δε χρήση της θα είναι απλή χρήση 4μελούς οικογένειας με αρκετά μικρά παιδιά, όσον αφορά ιδιαιτερότητες το κλείδωμα παιδιών και το PiP είναι must για μένα.

Δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις κύριοι, εκτιμώ πως με μια TV 40" θα είμαι αρκούντως ικανοποιημένος, οπότε έχω καταλήξει στις 2 παρακάτω:

α) είτε την Samsung UE-40B6000 (LED TV), εδώ βλέπετε τα χαρακτηριστικά της

β) είτε την Samsung LE40Β750 (LCD TV), εδώ βλέπετε τα χαρακτηριστικά της

Αναμένω βοήθεια και απόψεις....

Last edited:

:FSGSFGS4:
Καλησπέρα,

Θα κάνω χρήση αυτού του θέματος και δεν ανοίγω καινούργιο, μιας και ενδιαφέρομαι κι εγώ για την αγορά νέας TV.

Έχω ήδη εδώ και 5 χρόνια μια απλή CRT 29" και πρό 3ετίας αγόρασα και μια έτερη CRT 32" 100Hz (Philips).

Σήμερα ήρθε η ώρα να αγοράσω μια LCD ή LED, προς αντικατάσταση της CRT 29", και η οποία θα παίζει κυρίαρχο ρόλο στην οικία μου (Σαλόνι) συνδυαζόμενη με Home Cinema 5.1 (Samsung HT-Z220R) και DVD Εγγραφής (Samsung DVD-SH 895), τα οποία έχουν ήδη αγοραστεί και είναι μάρκας Samsung.

Είδα πως πρέπει να αναφέρουμε και απόσταση που θα έχει αυτός που βλέπει TV....λοιπόν θα είναι 2 καναπέδες απέναντί της, ο κοντινότερος - εκτιμώ περί τα 2,5μ-3μ και ο μακρινότερος 3μ-4μ.

Το budget είναι έως 1000 (αλλά σε τιμές εξωτερικού) και θα αγοραστεί από εξωτερικό όπου ζω τώρα. Η δε χρήση της θα είναι απλή χρήση 4μελούς οικογένειας με αρκετά μικρά παιδιά, όσον αφορά ιδιαιτερότητες το κλείδωμα παιδιών και το PiP είναι must για μένα.

Δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις κύριοι, εκτιμώ πως με μια TV 40" θα είμαι αρκούντως ικανοποιημένος, οπότε έχω καταλήξει στις 2 παρακάτω:

Έχοντας περάσει το ίδιο ακριβώς δίλημμα τις τελευταίες ημέρες, προτείνω Β750 (εγώ προτίμησα 46Β650 γιά το μέγεθος και με απόσταση θέασης μικρότερη των 2.5 μ))

Άρα 1ο συμπέρασμα: τουλάχιστον προσανατολίζομαι σωστά, απ'ότι κατάλαβα για 40'' την εγκρίνετε την συγκεκριμένη.

Και το 2ο συμπέρασμα: 46?!?! :speechless-smiley-0 Αυτό θέλω χρόνο να το "χωνέψω", γιατί εδώ και 3 χρόνια βλέπω από μία LCD Philips 32'' (δεν θυμάμαι μοντέλο, όχι κάτι σοβαρό πάντως...) και το πέρασμα σε 40'' ήδη μου προκαλεί μια ανησυχία μήπως τυχόν υπερβάλω!

Τροφή για σκέψη η επιμονή σας για 46''....:chinscratch:

1. Δεν εγκρίνουμε την 40άρα. Είναι μικρή για την απόσταση των 2,5 μέτρων. Οπωσδήποτε 46άρα....

2. Εβλεπα 5 χρόνια σε 32άρα CRT Philips, και πήρα 50άρα plasma για απόσταση 2,90 μέτρων. Σε θέαση HD υλικού πλέον μου φαίνεται μικρή. Για τηλεοπτικό SD σήμα είναι o.k.
Συνεπώς μην ανησυχείς.....
-bye-

.....................

Οπως έγραψα και στον άλλο φίλο πριν, για την απόσταση που έχεις δηλ. κατά μέσο όρο 3 μέτρα, η 40άρα είναι πολύ μικρή για θέαση HD υλικού.
Προσανατολίσου σε 46" - 50" οπωσδήποτε (προτιμότερες οι 50")......

Επανέρχομαι με μία επιπλέον ερώτηση:
η B650 (40'' ή 46'') είναι οκ και για games ή θα έπρεπε να στραφώ σε κάτι άλλο?

Επανέρχομαι με μία επιπλέον ερώτηση:
η B650 (40'' ή 46'') είναι οκ και για games ή θα έπρεπε να στραφώ σε κάτι άλλο?

Δεν εχει το χαμηλοτερο lag στην αγορα , αλλα προσωπικα δεν με εχει ενοχλησει σε οτι εχω παιξει μεχρι τωρα...
Υπαρχει και νημα κατοχων της για να ρωτησεις...
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=42778
σε περιπτωση που δεν ξερεις που ειναι...
-bye-