αγορά tv 42" -46" μέχρι 700 €

theos

New member
8 December 2006
54
Γειά σας,θα´θελα τη βοήθειά σας για επιλογή tv προς αντικατάστασης της Panasonic tx-p42g30 ,την οποία κατάφερε ο μικρός και έσπασε το πάνελ.:smash:
Να σας πω ότι ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος από την συγκεκριμένη και γι'αυτό πιο πολύ γέρνω προς την tx-p42st60.Επειδή ακόμη δεν μπόρεσα να δω κάποια από κοντά , γνωρίζει κάποιος ,σε σχέση με την g30 εάν είναι της ίδιας ποιότητας ,χειρότερη,καλύτερη ? Σκέφτομαι και την Samsung UE46F6500 αλλά φοβάμαι λίγο την αλλαγή από πλάσμα σε led αυτής της κατηγορίας.Η απόσταση θέασης είναι 2μ και προορίζεται για ταινίες από media , nova και ποδόσφαιρο.Το χρηματικό όριο είναι τα 700 € .
Σας ευχαριστώ και περιμένω τις γνώμες σας.

Απάντηση: αγορά tv 42" -46" μέχρι 700

Μια χαρά είναι οι 46"-47" για ταινίες στα δύο μέτρα... :cool:

η panasonic όμως μετά απο 42άρα πάει σε 50'' ,που μου φαίνεται υπερβολική για την απόσταση ,χωρίς να υπολογίζω και τον περιορισμό που έχω στο σύνθετο για πάνω απο 46''.Σε σύγκριση τις δυο τιβί ποιά θεωρείτε καλύτερη ή και κάποια άλλη εναλλακτική που έχετε να μου προτείνετε.

Ίσως να είναι καλύτερη επιλογή η F6500, κυρίως λόγω μεγέθους και τιμής. Αν δεν είχες τον περιορισμό στο έπιπλο θα πρότεινα να δεις κάποια plasma στις 50".

Μιχάλη την Samsung την προτείνεις λόγω μεγέθους ή ποιότητας? Με απασχολεί στην led ,επειδή είναι κάπως κοντά η απόσταση θέασης ,σε αγώνες και ταινίες με γρήγορες σκηνές ,μήπως απογοητευτώ από αυτό που θα βλέπω ,σε σχέση μ'αυτό που συνήθισα με την plasma. Δεν ξέρω δύσκολη απόφαση..

Πάρε την πλάσμα φίλε χωρίς δεύτερη σκέψη αφού έχεις συνηθίσει σε πλάσμα.
Η ποιότητα εικόνας απλά δεν συγκρίνεται σε χώρο με ελεγχόμενη φωτεινότητα.

Και γω στο ίδιο δίλημμα ήμουν και πήρα την Samsung UE46F6500.

επειδή τον περισσότερο χρόνο που παρακολουθώ είναι το βράδυ , είχα επιλέξει και την προηγούμενη σε πλάσμα και όντως η ποιότητά της με είχε αποζημειώσει. Πάντως θα πάω κάποια στιγμή να δω από κοντά και την Samsung σε κάποιο κατάστημα.

Λοιπόν παιδιά τελικά παρήγγειλα την Panasonic στα 720€ με 5ετή εγγύηση. Είδα σε μαγαζί και την Samsung η οποία κι αυτή μου φάνηκε καλή ,αλλά οι συνθήκες που επικρατούν σε καταστήματα ,με έντονο φωτισμό και ρυθμίσεις όλων των led στο φούλ φωτεινότητα στο λίγο που τις έψαξα, αδικεί τις plasma.Τελικώς προτίμησα πάλι πλάσμα μιας και προτιμώ περισσότερο την σινεφίλ ατμόσφαιρα και τα φυσικά χρώματα αλλά και ικανοποιημένος από την προηγούμενη την g30.Ελπίζω να την έχω μέσα στην βδομάδα και να την κρατήσω και περισσότερο από την άλλη.Σας ευχαριστώ όλους σας για την βοήθειά σας .

Είσαι Θεός! Καλορίζικη!
Από που βρήκες 5ετή εγγύηση? Την είχαν σε στοκ?
Ο "πάπιας" δείχνει 700 ευρώ, με 2ετή εγγύηση και έως 24 άτοκες....

σ'ευχαριστώ ,την παρήγγειλα απο γνωστό κατάστημα ηλεκτρικών στη Λάρισα.Στην αρχή μου είπε ο πωλητής 750€ με 5ετή εγγύηση ,αλλά όταν κατάλαβα πως πρόκειται για το κομμάτι το εκθεσιακό το ακύρωσα και έφυγα. με πήρε μετά απο καμμιά ώρα τηλ. και μου είπε πως μπορεί να μου αφήσει την εκθεσιακή στα 670 ή να μου παραγγείλει σφραγισμένη στα 720 ,προτίμησα την δεύτερη.Απο ότι μου είπε έχουν ως κατάστημα(νομίζω για συγκεκριμένο διάστημα) σε όλες τις πανασόνικ την 5ετή εγγύηση απο την αντιπροσωπεία αλλά και απο το ίδιο το κατάστημα να είναι δεν με πειράζει , στο κάτω κάτω και μετά απο ένα μήνα δεν θα μπορείς να βρείς την ίδια, οπότε πάλι με άλλη θα κάνεις αντικατάσταση αν χρειαστεί.Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να παραλάβω ως τέλος της εβδομάδας.

Re: αγορά tv 42" -46" μέχρι 700

Δλδ όσοι έχουν προβολέα πρεπει να κάθονται στα 100μετρα;
Στα 2,1μ είμαι με 95" btw.

Δεν βαριέσαι να κουνάς το κεφάλι σου πάνω κάτω απορώ?

Δεν βαριέσαι να κουνάς το κεφάλι σου πάνω κάτω απορώ?

http://www.avsforum.com/t/1004723/chart-distance-x-screen-size-standards-smpte-and-thx
Διαβασε λιγακι περι αποδεκτων αποστασεων κατα προτυπα THX και θα καταλαβεις πως οι 46" εχουν αρκετο περιθωριο ωστε να εισαιι ανετα στα 2μ αποσταση χωρις να κουραζεσαι.
Και ναι, απο λαθος μου εννοουσα πως ειμαι στα 3,1μ, οχι 2,1μ

Last edited:

σ'ευχαριστώ ,την παρήγγειλα απο γνωστό κατάστημα ηλεκτρικών στη Λάρισα.Στην αρχή μου είπε ο πωλητής 750 με 5ετή εγγύηση ,αλλά όταν κατάλαβα πως πρόκειται για το κομμάτι το εκθεσιακό το ακύρωσα και έφυγα. με πήρε μετά απο καμμιά ώρα τηλ. και μου είπε πως μπορεί να μου αφήσει την εκθεσιακή στα 670 ή να μου παραγγείλει σφραγισμένη στα 720 ,προτίμησα την δεύτερη.Απο ότι μου είπε έχουν ως κατάστημα(νομίζω για συγκεκριμένο διάστημα) σε όλες τις πανασόνικ την 5ετή εγγύηση απο την αντιπροσωπεία αλλά και απο το ίδιο το κατάστημα να είναι δεν με πειράζει , στο κάτω κάτω και μετά απο ένα μήνα δεν θα μπορείς να βρείς την ίδια, οπότε πάλι με άλλη θα κάνεις αντικατάσταση αν χρειαστεί.Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να παραλάβω ως τέλος της εβδομάδας.

Όλα τα μαγαζιά δουλεύουν πλέον με στοκ, για Pana Plasma. Η Intertech δεν έχει πλέον κομμάτια, ούτε 42" ούτε 50". Επίσης, περί 5ετούς εγγύησης, όσα μαγαζιά την είχαν με τις παραγγελίες τους, οι άλλοι ανένδοτοι (φαντάζομαι η αντιπροσωπεία).
Τελικά ενέδωσα και την παρήγγειλα από Plaisio στα 649 , 24 άτοκες. Παρόλα τα αρνητικά (σύμφωνα και με κάποια σχόλια εδώ), η τιμή, οι δόσεις, το απόθεμα (δωρεάν παράδοση σε 24 ώρες, λένε), ήταν πολύ δελεαστικά για να τα παραβλέψω, δεδομένης και της έλξης που μου ασκούν τα πλάσματα της Πανα... ελπίζω να μην πάει κάτι στραβά.
Ευχαριστώ και πάλι.

Last edited:
Και πολύ καλά έκανες. και εγώ αν την είχαν σ'αυτή την τιμή που την πήρες εσύ, όταν την αγόρασα ,από plaisio θα αγόραζα. καλή παραλαβή και να την ευχαριστηθείς όσο περισσότερο.

Μακριά από πλαίσιο, δεν αναγνωρίζουν τίποτα, δεν αντικαθιστουν, σου λένε τράβα στην αντιπροσωπία, εγώ δεν ξέρω τίποτα.