Αγορά TV 46"

gonzalez

New member
9 August 2009
67
Αθήνα
Γράφω για πρώτη φορά στο forum και είπα να πάρω μερικές γνώμες για την αγορά της καινούργιας μου TV.Η απόσταση ειναι 3μ περίπου.Το μεγαλύτερο κομμάτι της χρήσης ειναι HD ταινίες απο Media player και Xbox360(με μελλοντική χρήση blueray).Απο κει και πέρα το μικρότερο κομμάτι ειναι σε χρήση Pc(σερφάρισμα κτλ)και τα ελληνικά κανάλια χωρίς βέβαια να με αφήνει αδιάφορο μια καλή ποιότητα(όσο μπορεί να γίνει) στον τομέα αυτο.Η καινούργια tv θα πάρει τη θέση της 40w5500 η οποία με τη σειρά της θα αντικαταστάσει πλέον την για απόσυρση Crt του δωματίου.
Oi επιλογές μου μεχρι τώρα ήταν:
1)Panasonic TX G10 46"
2)Samsung B6000 46"
4)Philips 9664 47"
5)Sony Z5500 46"
6)LG LH5000 47"
και της βάζω με σειρά προτεραιότητας...

Δυστυχώς μετά από αρκετό ψάξιμο έχω αρχίσει να σχηματίζω κακή γνώμη για την panasonic(πχ διάφορα σοβαρά προβλήματα στα 1080p,όχι καλή τηλεοπτική εικόνα και ο φόβος του image burn βέβαια στο τέλος)...

Samsung δν είχα ποτέ.Την έχω δει βέβαια απο κοντά αλλα δεν την έχω τεστάρει έτσι όπως θα ήθελα αλλά νομίζω προσφέρει αρκετά θετικά...

Απο κει και πέρα σαν πρωην κάτοχος μιας philips 9603 32" μπορώ να πω
οτι είχα ωραίες αναμνήσεις απο εικόνες σε τηλεοπτικό και hd σήμα,αρκετά καλές σκοτεινές απεικονίσεις και ένα αρκετούτσικο βέβαια lag στο Xbox δυστυχώς.

Σαν νυν κάτοχος της W5500 είμαι αρκετά ευχαριστημένος σε ολα οσα την έχω δοκιμάσει(η philips ηταν ενα κλικ πάνω στο τηλεοπτικό σήμα βέβαια).
Το μοναδικό που μπορώ να πω είναι το γνωστό πρόβλημα σε πολυ σκοτεινές σκηνές η σε εντελώς μάυρη εικόνα όπου στις 2 πάνω γωνίες(σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού)το φως κάνει λίγο αισθητή την παρουσία του..

Η LG πιστέυω έχει πολύ καλή τιμή αλλή η εικόνα που έχω δει από κοντά δεν με τρέλανε κιόλας...Τη βρήκα αρκετά θαμπή,θολή, με αρκετά χαμηλή ευκρίνεια..

Σε γενικές γραμμές η επιλογή μου θα ήθελα να είναι το κάτι παραπάνω από αυτό που έχω δει απο την w5500...(και αν αξίζει βέβαια αυτό το κάτι παραπάνω και τη διαφορά τιμής απο κάποιες..)
Ευπρόσδεκτες όλες οι γνώμες για να μπορέσω να βγω απο το αδιέξοδο:chinscratch:Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Γεια χαρα

Δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα συνολικα καλυτερη απο την W5500 δυσκολα θα βρεις , ισως μονο η Z5500 η Samsung B750.

Γράφω για πρώτη φορά στο forum και είπα να πάρω μερικές γνώμες για την αγορά της καινούργιας μου TV.Η απόσταση ειναι 3μ περίπου.Το μεγαλύτερο κομμάτι της χρήσης ειναι HD ταινίες απο Media player και Xbox360(με μελλοντική χρήση blueray).Απο κει και πέρα το μικρότερο κομμάτι ειναι σε χρήση Pc(σερφάρισμα κτλ)και τα ελληνικά κανάλια χωρίς βέβαια να με αφήνει αδιάφορο μια καλή ποιότητα(όσο μπορεί να γίνει) στον τομέα αυτο.Η καινούργια tv θα πάρει τη θέση της 40w5500 η οποία με τη σειρά της θα αντικαταστάσει πλέον την για απόσυρση Crt του δωματίου.
1)Panasonic TX G10 46"
2)Samsung B6000 46"
4)Philips 9664 47"
5)Sony Z5500 46"
6)LG LH5000 47"

Δυστυχώς μετά από αρκετό ψάξιμο έχω αρχίσει να σχηματίζω κακή γνώμη για την panasonic(πχ διάφορα σοβαρά προβλήματα στα 1080p,όχι καλή τηλεοπτική εικόνα και ο φόβος του image burn βέβαια στο τέλος)...

Samsung δν είχα ποτέ.Την έχω δει βέβαια απο κοντά αλλα δεν την έχω τεστάρει έτσι όπως θα ήθελα αλλά νομίζω προσφέρει αρκετά θετικά...

Απο κει και πέρα σαν πρωην κάτοχος μιας philips 9603 32" μπορώ να πω
οτι είχα ωραίες αναμνήσεις απο εικόνες σε τηλεοπτικό και hd σήμα,αρκετά καλές σκοτεινές απεικονίσεις και ένα αρκετούτσικο βέβαια lag στο Xbox δυστυχώς.

Σαν νυν κάτοχος της W5500 είμαι αρκετά ευχαριστημένος σε ολα οσα την έχω δοκιμάσει(η philips ηταν ενα κλικ πάνω στο τηλεοπτικό σήμα βέβαια).
Το μοναδικό που μπορώ να πω είναι το γνωστό πρόβλημα σε πολυ σκοτεινές σκηνές η σε εντελώς μάυρη εικόνα όπου στις 2 πάνω γωνίες(σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού)το φως κάνει λίγο αισθητή την παρουσία του..

Η LG πιστέυω έχει πολύ καλή τιμή αλλή η εικόνα που έχω δει από κοντά δεν με τρέλανε κιόλας...Τη βρήκα αρκετά θαμπή,θολή, με αρκετά χαμηλή ευκρίνεια..

Σε γενικές γραμμές η επιλογή μου θα ήθελα να είναι το κάτι παραπάνω από αυτό που έχω δει απο την w5500...(και αν αξίζει βέβαια αυτό το κάτι παραπάνω και τη διαφορά τιμής απο κάποιες..)
Ευπρόσδεκτες όλες οι γνώμες για να μπορέσω να βγω απο το αδιέξοδο:chinscratch:Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Εγω παλι θα σου πω καρφωτος για 46PFL9704H-bye-

Δε λέω καλή η 9704 αλλά η τιμή της ξεφέυγει δραματικά στις 46"...Αν μπορούσα όμως να δώσω 2.500Ε λογικά θα την έπαιρνα...

1)Panasonic TX G10 46"
2)Samsung B6000 46"
4)Philips 9664 47"
5)Sony Z5500 46"
6)LG LH5000 47"

ποιος ηρθε ??? σοβαρα προβληματα στα 1080p??:BDGBGDB55:εγω που την εχω κανα 4μηνο γιατι δεν εχω καταλαβει τιποτα, και βλεπω ταινιες bd με το ps3 μου???η τηλεοπτικη εικονα ειναι καλυτερη απο LCD , αναρωτιεμαι που διαβασες οτι οι plasma δεν εχουν καλυτερο τηλεοπτικο απο LCD ...μονο οι Phillips ειναι μπροστα σε αυτο τον τομεα αν συγκρινω απο τις LCD αλλα ειναι πολυ ακριβες , το μονο που πρεπει να σε ανυσηχει ειναι το burn in οπως πολυ καλα ειπες.

Επισης αν κρινω απο αυτα που ειπες μαλλον καλυτερα ειναι να παρεις LCD αλλα ποσα χρηματα διαθετεις?

Last edited:
Μέχρι 2000Ε έχω το όριο...Φυσικά αν αξίζει πολύ η τηλεόραση θα έδινα τόσα...Αυτό που είπα για την panasonic το είδα εδώ...
http://www.avforums.com/forums/plasma-televisions/1021742-panasonic-g10-flickering.html.
Πίστεψε με όμως πολύ θα ήθελα να την πάρω και να μην έχει κάποιο τέτοιο πρόβλημα...Γιατί την θεωρώ πολύ καλή επιλογή..

Οι Panasonic δεν εχουν το ιδιο καλη επεξεργασια εικονας με Sony (Βravia Engine 3) και Samsung (Crystal Engine) με αποτελεσμα η εικονα σε τηλεοπτικο σημα να ειναι πολυ soft , απο την αλλη δεν σημαινει οτι ειναι και κακες στον τομεα αυτο αφου το πολυ καλο contrast και τα εντονα (αν και οχι πιστα στα προτυπα αν μιλαμε για την G10) χρωματα αντισταθμιζουν την διαφορα εως ενα σημειο.

, αναρωτιεμαι που διαβασες οτι οι plasma δεν εχουν καλυτερο τηλεοπτικο απο LCD ...
Έχω διαβάσει οτι δν έχει καλό scaler η συγκεκριμένη...Δεν μιλάω για όλες τις plasma...Αν όντως είσαι τόσο ευχαριστημένος πάντως είναι θετικό για μένα γιατί το σκέφτομαι πολύ
σοβαρά για τη συγκεκριμένη...

Μπορει να είναι καλυτερες οι σονυ/σαμσουνγκ στο τηλεοπτικο και αυτο γιατ για να πω την αληθεια δεν τις εχω δει σε ελεγχομενο περιβαλλον παρα μονο σε καταστηματα οποτε μπορει να μην εχω σωστη γνωμη αλλα ξερω και οπως ολοι νομιζω πως το μεγαλο ατου μιας πλασμα ειναι το τηλεοπτικο επειδη εξομαλυνει τα χιονια και τις παραμορφωσεις , εκτος αν μιλαμε για HD σημα που εκει μπορει να υπερτερουν αυτες που ανεφερε ο υπεριον

Και εδώ επίσης όπου αναλύεται περισσότερο...
http://www.avforums.com/forums/plasma-televisions/1016739-xbox-tv-causing-1080p-flicker.html

αυτο εννοουσες?? να πω την αληθεια ουτε που ξερω τι ειναι αλλα μου φαινεται για προβληματικο xbox...πρωτη φορα το βλεπω εγω παιζω ps3 1080p και δεν ειδα ποτε προβλημα , μπορει να εχει αλλεργία στα xbox:flipout:

Last edited:
Μετά από αρκετή σκέψη αυτό το διάστημα έχω καταλήξει στις
panasonic G10 50" και phililps 9664 47".Η λογική μου (και η κοπέλα μου)λέει να πάρω τη philips για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο..Η καρδιά μου βέβαια λέει πάρε τη G10(πιστέυω οτι έχει πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας)...Τι να ακολουθήσω λέτε τελικά?Έχω βρει 2 προσφορές αρκετά καλές και για τις 2
(με τη philips στα 1700Ε 250 ευρώ πιο ακριβή από οτι μου δίνει τη G10 με δυνατότητα και για άτοκες).

Αν μιλούσαμε για τις ίδιες ίντσες, θα ήταν δίλημμα.
Οταν όμως έχουμε 50" vs 47", τότε παίρνεις την 50άρα. Είναι και φθηνότερη, είναι και Panasonic G10....

Το νήμα με τις εντυπώσεις των κατόχων, το έχεις διαβάσει;

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=42501

Δεν ξερω την Philips 9664 καθως ουτε τεστ θυμαμαι να εχω διαβασει ουτε τιποτα παντως αν εσυ για καποιον λογο θεωρεις την G10 καλυτερη τοτε αυτη να αγορασεις...

Αν μιλούσαμε για τις ίδιες ίντσες, θα ήταν δίλημμα.
Οταν όμως έχουμε 50" vs 47", τότε παίρνεις την 50άρα. Είναι και φθηνότερη, είναι και Panasonic G10....

Το νήμα με τις εντυπώσεις των κατόχων, το έχεις διαβάσει;

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=42501

Το έχω διαβάσει αλλά ο μοναδικός μου φόβος είναι το burn in...Κατά τ άλλα νομίζω οτι πρέπει να ναι μια από τις πολύ καλές αυτή την εποχή απ' ότι έχω καταλάβει κι εχω δει...

Κοίτα, αν την θέλεις για να παίζεις games απ' το πρωϊ μέχρι το βράδυ, ή αν θα είναι συντονισμένη όλη την ημέρα σε ένα κανάλι, τότε μην την πάρεις.
Αλλιώς δεν υπάρχει πρόβλημα, θα πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να καταφέρεις burn in.
Σου μιλάω ως κάτοχος plasma που δεν έχω κάνει ούτε στρώσιμο ούτε δείχνω ιδιαίτερη προσοχή. Το μόνο που τηρώ πιστά είναι να μην βλέπω σε κάδρο 4:3 τα τηλεοπτικά κανάλια.

Κοίτα, αν την θέλεις για να παίζεις games απ' το πρωϊ μέχρι το βράδυ, ή αν θα είναι συντονισμένη όλη την ημέρα σε ένα κανάλι, τότε μην την πάρεις.
Αλλιώς δεν υπάρχει πρόβλημα, θα πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να καταφέρεις burn in.
Σου μιλάω ως κάτοχος plasma που δεν έχω κάνει ούτε στρώσιμο ούτε δείχνω ιδιαίτερη προσοχή. Το μόνο που τηρώ πιστά είναι να μην βλέπω σε κάδρο 4:3 τα τηλεοπτικά κανάλια.
Και σε ταινία με μάυρες μπάρες πάνω κάτω τι κάνεις?

Βλέπω κανονικά σε 1:1 pixel mapping με τις μαύρες μπάρες πάνω και κάτω.
Και έχω δει τουλάχιστον 40 ταινίες τους τελευταίους 5 μήνες.....

Παντως η 9664 ειναι κατα την γνωμη μου το best value for money της Philips αυτην την εποχη λογω της αρκετα λογικης τιμης για το μεγεθος και τις δυνατοτητες της τηλεορασης...-bye-

Το βασικότερο που ψάχνω πέρα απο το μέγεθος της TV που το βάζω πρώτο,είναι να μπορέσω να δω επιτέλους σε ταινίες σκοτεινές σκηνές της προκοπής.Ξέρω οτι με τη λογική αυτή η σε plasma θα πρέπει να πάω άρα στη G10,ή σε Led ή στην Kuro.Όσο για Led απο οτι έχω καταλάβει πρέπει να κοιτάξω κάποια με local dimming,που σημαίνει να κοιτάξω την 9704 η οποία όμως ξεφεύγει δραματικά στην τιμή της(όπως και η Kuro)...Απλά πιστεύω οτι η 9664 σε σχέση με τις άλλες οχι Led Lcd λόγω του ambilight μπορεί να σου δίνει την ψευδαίσθηση του καλύτερου μαύρου..Αλλά και πάλι δε νομίζω να συγκρίνεται με plasmaτικές καταστάσεις...