Αγορά TV 50-55' με budget ~ 900-1000

Μιας που είμαι στην τελική ευθεία για την αγορά της νέας μου τηλεόρασης θα σας πω τα 3 μοντέλα που βρίσκομαι ανάμεσα.

1) Samsung UE55F6500
Που την γουστάρω πολύ σαν τηλεόραση (100Hz , ενεργητικο 3D, VA panel ) αλλα από τα τόσα προβλήματα που εχω διαβάσει εδώ μεσα από τους ιδιοκτήτες της, έχω τρομάξει!

2) Sony KDL-55W807
Η και την W805 , δεν έχω καταλάβει τι διαφορά έχουν.. Μου αρέσει η συγκεκριμένη ( και από ότι έχω διαβάσει είναι καλύτερη από την Panasonic TX-L55ET60 που είναι αρκετά αξιόλογη τηλεόραση) αλλά υστερεί σε μαύρο σε σχέση με την Samsung αλλά και σε media Player.

3) LG 55LA690S
Αν δεν κάνω λάθος φοράει το ίδιο πάνελ με τη sony αλλά έχει καλύτερο media Player και Smart εφαρμογές όμως διάβασα εδώ ότι τα πραγματικά της Hz είναι 50 . . Ισχύει?? Επίσης ισχύει ότι το παθητικό 3D ρίχνει την ανάλυση στο μισό?? Αν αυτά ισχυουν σε αυτή θα ισχύουν και στην sony μιας και φοράνε το ιδιο πανελ σωστά??..

Γενικά είμαι λάτρης του VA Panel και για το ενεργητικό του 3D αλλά και για το Βαθύ του μαύρο και πέραν από την f6500 δεν βρισκω άλλη με τέτοιο panel ( αν και κάτι έχω ακούσει ότι η σειρά Β της sony εχει VA panel αλλά και πάλι δεν τη βρισκω σε 55 inches..

Please help γιατί έχω κάνει ένα κεφάλι καζάνι ψάχνοντας..

Με αυτα που περιγραφεις, πας καρφωτος σε 55F6500 ή 55F6400... ειδικα δε στις τιμες προσφορας που ειχαν, 899 και 849 αντιστοιχα δε το συζητουσαμε καν, σου ειχαν κανει τ καλυτερο δωρακι χωρις να το ξερουν.... Αλλα αργησες, τωρα δε βλεπω να ισχυουν αυτες οι τιμες...
Απο τη στιγμη που λες οτι εισαι λατρης του VA, τι τις συζητας ολες τις αλλες που ειναι IPS? εκτος αν ηταν υπερβολικος ο χαρακτηρισμος "λατρης"... Οπως και να'χει, αν δε ριξεις απαιτησεις σε ιντσες δεν μπορεις να πας σε φετινα μοντελα (οπως sony 805B) γιατι αποκλειεται να βρεις 55" σε προσιτη τιμη, αρα ή το ψαχνεις μηπως μπορεις να βρεις καπου ξανα τις τιμες προσφορων εκεινων των samsung ή κανεις υπομονη να κατσει καμια αλλη VA περσινη σε προσφορα...

Η F6500 έχει δυο θέματα , σχετικά μειωμένη γωνία θέασης (αυτό αφορά όλες τις τηλεοράσεις με VA) και τηλεοπτικό που είναι προς το soft (δεν σημαίνει ότι είναι κακό απλά δεν είναι τόσο sharp όπως πχ. στην F8000). Κάποια προβλήματα clouding ή banding που μπορεί να έχουν αναφερθεί αφορούν όλες τις edge LED και όχι μόνο την συγκεκριμένη (είναι και θέμα τύχης που θα πέσεις). To θέμα όμως είναι σε σχέση με την τιμή της τι κάνει και αν υπάρχει ανταγωνιστική τηλεόραση στην ίδια τιμή που να έχει πιο ολοκληρωμένο πακέτο. Η μόνη που έχει 100 Hz και VA στην συγκεκριμένη κατηγορία τιμής είναι η Sony W805B η οποία έχει πιο sharp τηλεοπτικό και μικρότερο input lag για gaming αλλά σε 3D παραδόξως υστερεί (μισή ανάλυση) ενώ και σε smart tv και media player (αν σε απασχολούν αυτά) υστερεί σε σχέση με τις Samsung.

Με λίγα λόγια σταθμίζεις που κερδίζεις και που χάνεις και αποφασίζεις.

Απλά είναι πολλά τα προβλήματα των χρηστών με καμένα pixel και υπερβολικό clouding που με κάνουν να το ξανασκέφτομαι..
Επίσης το θεωρώ κοροϊδία από τη στιγμή που πριν 8 μέρες την είχαν 250 ευρό κάτω να πάω και να την πληρώσω στην αρχική της τιμή.. Γι αυτό και κοιτάω και άλλες ;)

Η Samsung-UE55F6510 πέραν από το γεγονός ότι είναι λευκή τι άλλη διάφορα έχει?

Last edited:
καμια αλλη διαφορα λογικα...
Να ξερεις οτι στα θεματα συγκεκριμενων μοντελων, τα προβληματα που βλεπεις ειναι παντα διογκομενα με την εννοια οτι στους 100 χρηστες, αν οι 10 ειχαν καποιο προβλημα, οι 8 απο αυτους θα μπουνε να γραψουν αρνητικα, ενω απο τους 90 που δεν ειχαν, ζητημα να μπουν οι 5 να γραψουν θετικα...

Επισης να δινεις σημασια στα πραγματικα προβληματα που αφορουν software/hardware, οπως πχ το ελατωμα της 6100 με το media player που χανει frames, ή το ελατωμα της 800b που αν και active 3D κοβει τη μιση αναλυση... και οχι τοσο σε κατασκευαστικα ελατωματα οπως τα καμενα pixels και το clouding, που ειναι θεμα τυχης και σε οποιαδηποτε LED μπορουν να συμβουν....και στην τελικη αν εχεις τετοιο θεμα εχεις 10-15 μερες δικαιωμα επιστροφης και αλλαγης με καινουρια...

Εγώ πάντως μετά την 6670 δεν θα ξαναπλησιάσω Samsung, μην πω LED γενικότερα. Μου έχει δημιουργήσει άπειρα ψυχολογικά προβλήματα λόγω έντονου banding...

Δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο . . η f6500 είναι καλή αλλά δεν δίνω 1140 για τηλεόραση που πριν 2 βδομάδες έκανε 900 . . Οπότε θα δώσω 900 και τα υπόλοιπα δόσεις για κάποιο φρέσκο μοντέλο του 2014.

Δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο . . η f6500 είναι καλή αλλά δεν δίνω 1140 για τηλεόραση που πριν 2 βδομάδες έκανε 900 . . Οπότε θα δώσω 900 και τα υπόλοιπα δόσεις για κάποιο φρέσκο μοντέλο του 2014.

Επειδή με ενδιαφέρει η συγκεκριμένη που αναφέρεις αλλά στις 48'' και συμφωνώ μαζί σου ότι αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω για να πάρεις το φετινό μοντέλο, αν την πάρεις γράψε εντυπώσεις γιατί δε μπορώ να βρω κάποιο review. Εχε υπόψη σου, και διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά νομίζω ότι η συγκεκριμένη δε δίνει ούτε 3d γυαλιά ούτε το νέο "έξυπνο" χειριστήριο τύπου Wii. Οπότε αν ισχύει υπολόγισε +100 . Θα προτιμούσα βέβαια την UE55H6400 που έχει 400hz αλλά ανεβαίνει επικίνδυνα η τιμή...

Να προσθέσω πάντως οτι κάνα δυο προσφορες που έγιναν για την F6500,διήρκησαν ισως και λιγοτερο απο 24ωρες και αφορούσαν σχετικα μικρο αριθμο κομματιων.
Οι καινούργιες Η6500,θα έρθουν στα επίπεδα των 1140 απο Σεπτεμβρη και μετα. Αν κανεις τωρα λιγο παζαρι για την F6500 το 100αρικο θα στο κοψουν σίγουρα!
Επίσης, παρολο που έχω πρόβλημα clouding -οπως και πολλοι αλλοι που δεν το εχουν καταλαβει- αυτό ειναι σχεδόν πταίσμα μπροστα σε οτι έχουν δει τα ματια μου σε IPS panels.
VΑ πανελ να προτιμήσεις έστω και αν κατεβεις στις 50" της Sony. Αν η απόσταση θέασης ειναι μέχρι 3 μ, μια χαρά θα είναι.

Θα το δοκιμάσω και αυτό . . . Απο πριν τα Χριστούγεννα την ζαχαρώνω δεν μπορώ να περιμένω άλλο..

Να δεις οπωσδήποτε και την 805Β , να τις συγκρίνεις , ζύγισε τι θες και καλή αγορά !

Να προσθέσω πάντως οτι κάνα δυο προσφορες που έγιναν για την F6500,διήρκησαν ισως και λιγοτερο απο 24ωρες και αφορούσαν σχετικα μικρο αριθμο κομματιων.
Οι καινούργιες Η6500,θα έρθουν στα επίπεδα των 1140 απο Σεπτεμβρη και μετα. Αν κανεις τωρα λιγο παζαρι για την F6500 το 100αρικο θα στο κοψουν σίγουρα!
Επίσης, παρολο που έχω πρόβλημα clouding -οπως και πολλοι αλλοι που δεν το εχουν καταλαβει- αυτό ειναι σχεδόν πταίσμα μπροστα σε οτι έχουν δει τα ματια μου σε IPS panels.
VΑ πανελ να προτιμήσεις έστω και αν κατεβεις στις 50" της Sony. Αν η απόσταση θέασης ειναι μέχρι 3 μ, μια χαρά θα είναι.

συμφωνω σχεδον σε ολα, εκτος απο τη διαρκεια της προσφορας. Στο mediamarkt απο το οποιο ξεκινησε, κρατησε καμποσες μερες ισως και εβδομαδα και με παρα πολλα κομματια. Για 3-4 μερες το σκεφτομουνα και τελικα δεν πηρα, και ακομα και το Σαββατο που περασα τυχαια απο media (περιπου 1 εβδομαδα μετα την αρχη της προσφορας) υπηρχαν κομματια σε αυτην την τιμη... εν τω μεταξυ αντεγραψαν την προσφορα και οι αλλοι και επαιξε και σε αυτους το ιδιο διαστημα.
Εκτος αυτων, ταυτοχρονα ειχε απαντησει και ο Κωτσοβολος με την 6400 στα 849 για αρκετες μερες και αυτος (ισως και 10) που θα μπορουσε κανεις να το πει και ακομα καλυτερη προσφορα δεδομενων των μηδαμινων διαφορων, ασχετα αν οι πιο πολλοι πιστευανε οτι για 50ε πανε σε μεγαλυτερο μοντελο.

Γενικα δικαιολογια δεν υπαρχει για οποιον δε την προλαβε, και ακομα και εγω σημερα δεν ειμαι σιγουρος αν επραξα καλα που δεν πηρα...παντως θα συμγωνησω 500% οτι λογικα με λιγο παζαρι μπορει να τη ριξει την τιμη στα ~1000ε μιας και ειναι απερχομενο μοντελο, και εκεινη η προσφορα ειναι συμμαχος.... το κακο ειναι οτι για να το κανει αυτο πρεπει αν τη βρει σε μεγαλο καταστημα, και απ'οτι βλεπω στο skroutz εχουν ξεπουλησει ολα! (αυτο ηταν και το νοημα εκεινης της προσφορας αλλωστε...)