Αγορά TV 50-55'

mondomio

New member
19 June 2006
58
Ραφήνα Αττικής
Εχοντας μείνει πολύ πίσω στην TV (crt 33" Thomson 100Hz 11 ετών)και μιας και μετακόμισα σε νέο σπίτι λέω να αναβαθμισθώ και εγώ.Και ενώ κάποτε παρακολουθούσα τις εξελίξεις με ευλάβεια τάχω παρατήσει τα τελευταία χρόνια γι αυτό και θέλω βοήθεια.
Εχουμε και λέμε λοιπόν:
Απόσταση θέασης στα 3 μέτρα, αρα θεωρώ ότι πάμε αναγκαστικά σε 50-55 ίντσες.Η χρήση της ως κύρια τηλεόραση της οικογένειας με τηλεοπτικα (digea), dvd και δορυφορική και μια ταινιούλα κάθε βράδυ για τον άντρα του σπιτιου(!) όταν οι άλλοι πάνε για ύπνο.Στο χώρο υπάρχει ήδη home cinema και media player οπότε με ενδιαφέρει η τηλεόραση σαν εικόνα αποκλειστικά αδιαφορώντας για άλλα καλούδια,
Το 3d είναι ευπρόσδεκτο (πιο πολύ για την κόρη μου 10 ετών και animations) αλλά όχι πανάκεια.
Και τώτα το σπουδαιότερο που τ άφησα για το τέλος, το οικονομικό!
Ενα 1000άριο υπάρχει στην άκρη και δύσκολα να ανέβει πιο πάνω το budget.
καταλαβαίνω ότι θα ναι περιορισμένες οι επιλογές γι αυτό κάθε βοήθεια και γνώμη ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ.

Με βαση τα λεφτα που δινεις δυσκολα θα πας σε καλη LED LCD (εκτος αν ανεβεις λιγο για την Samsung 46D6100). Σε 55" δεν νομιζω να υπαρχει στα 1000 ευρω κατι αξιολογο.

Εγω θα σου προτεινα την Panasonic 50ST30.

Re: Απάντηση: Αγορά TV 50-55'

Με βαση τα λεφτα που δινεις δυσκολα θα πας σε καλη LED LCD (εκτος αν ανεβεις λιγο για την Samsung 46D6100). Σε 55" δεν νομιζω να υπαρχει στα 1000 ευρω κατι αξιολογο.

Εγω θα σου προτεινα την Panasonic 50ST30.

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ με βάση αυτά που διάβασα και τις τιμές που 'εψαξα στο συγκεκριμένο μοντέλο έχω καταλήξει απλά δεν την έχω δει πουθενά live, δλδ σε νορμάλ οικιακες συνθηκες και βέβαια με τηλεοπτικο σήμα, γιατι με τις HD πηγές δεν εχω ουδεμια αμφιβολία ότι θάναι ΟΚ.
Ενα θεματάκι που φοβάμαι είναι το θέμα του φωτισμου (σε συνθηκες καθιστικου πάντα)και μήπως είναι πολύ "ψόφια" η εικόνα της , όπως είναι και όλες σχεδόν οι plasma στα καταστήματα κάτω από πολύ βέβαια εντονο φωτισμό.
Από κατανάλωση ρεύματος δεν ξέρω μήπως μας γονατίσει δεδομένου ότι θα λειτουργεί τουλάχιστον ένα 8άωρο την ημέρα χαλαρά.
Ευχαριστώ πάντως για την άμεση απόκριση.

Η διαφορα στην καταναλωση ειναι απο 20-30 ευρω σε σχεση με καποια 46αρα LED.

Αν δεις ομως τις τιμες πχ. για τις Samsung 46D6ΧΧΧ η διαφορα ειναι γυρω στα 100-200 ευρω οποτε για να βγαλεις τα λεφτα αυτα θα χρειαστεις μια πενταετια εως δεκαετια χρησης.

Τελικά μετά από σκέψη και το κούρεμα του χρέους αποφάσισα και γω να μη διαθέσω όλο το ποσόν που είχα στην άκρη και ρίχνοντας λίγο τις απαιτήσεις μου πήρα σήμερα την LG 50PV350.Δεν ξέρω αν θα μείνω ευχαριστημένος 'η αν θα το μετανοιώσω αλλά η προσφορά ( 499 Ευρώ σε 24 άτοκες δόσεις) ήταν πολύ δελεαστική σχεδόν ακαταμάχητη!Την στήνω και επανέρχομαι αύριο για εντυπώσεις στο ανάλογο thread.

Οσο για το κούρεμα πλακίτσα κάνω πάντως είνα στο πνεύμα της εποχής..

Last edited by a moderator: