Αγορά TV 52"

dinfo

New member
26 May 2007
61
Βούλα
Θα εκτιμουσα την βοήθειά σας για την "καλύτερη" επιλογή μιας TV 52". Τα δεδομένα ειναι τα εξής:
  • Απόσταση θέασης 5,4 μετρα.
  • Χρήση σχεδόν μονο βράδυ, κυρίως τηλεοπτικά καναλια μεσα απο τον Panasat της NOVA..Μονο 10% του χρονου γινεται θεαση DVD. Ομως συντομα θα υπαρχει η δυνατοτητα θεασης HD υλικου, οποτε λογικα θα βλεπουμε πιο πολυ χρονο HD.
  • H TV πρεπει να υποστηρίζει 1080p, 100Hz, 24p, pip, κλπ, κλπ. Αυτα τα κλπ τα ξερετε εσεις καλυτερα..
  • Θα ηθελα να περιοριστουμε στις Philips, Sony, Sharp, Samsung. Για συγκεκριμενους λογους αποκλειονται οι Pioneer, Toshiba, Panasonic.
Ερωτησεις:
1) Ειναι αληθεια οτι απο 5,4 μετρα ο θεατης δεν αντιλαμβανεται το 1080p?
2) Ειναι αληθεια οτι για 52" και για την χρηση που αναφερω, η plasma ειναι καλυτερες απο τις LCD? (και αληθεια να ειναι προτιμω τις LCD)
3) Ισως απο 5,4μ η καλυτερη διασταση ειναι 120"..Σκεφτομαι σοβαρα να το κανω αυτο μεσω βιντεοπροβολεα. Αν αγνοηθει το κοστος αλλαγης της λαμπας (αληθεια ποσο μπορει να ειναι αυτο κατ'ετος για θεαση 5 ωρων ημερησιως για εναν Benq W9000?), ειναι μια αποδεκτη λυση? Ισως ακουγεται τρελο να βλεπεις Nova μεσα απο βιντεοπροβολεα, αλλα ειναι λογικο οταν εχεις στο σαλονι σου 40 καλεσμενους και βλεπεις τελικο Euro 2004..
4) Η πιο λογικη σκεψη ειναι να επιλεγει μια "φθηνη" λυση και τα χρηματα να ξοδευτουν για τον βιντεοπροβολεα, κλπ. Τι λετε? (αλλα και ετσι να ειναι, θα με "ενοχλει" να ξερω οτι υπαρχει κατι καλυτερο κι εγω δεν το εχω! -ω, τι ματαιοδοξια..)

Περιμενοντας τις απαντησεις σας, σας ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας να διαβασετε τα παραπανω..

1) ναι ... (έχει διαγράμματα στο sticky )
2) αν θες LCD η καλύτερη είναι η SONY X3500...αν είσαι υπεράνω κόστους.αλλιώς περιμένει την W4000 (no 100hz)
3-4) για προβολείς θα σου πουν οι άλλοι...

Στην ίδια φάση αναζήτησης με σένα είμαι κι εγώ.
Αλήθεια γιατί απορρίπτεις την toshiba που απ' ότι λένε είναι η καλύτερη μετά από την πανάκριβη χ της sony;
Πόσα είναι τα χρήματα που θα διαθέσεις;
Πιστεύω οτι η καλύτερη απόσταση για τις 52" είναι τα 4-4,5μ από εκεί και πέρα είναι αλήθεια οτι τη λεπτομέρεια που προσφέρει το HD δεν θα μπορεί να τη διακρίνει το μάτι.
Για τα 5,5μ μόνο ο προβολέας μπορεί να δώσει το μέγεθος που χρειάζεται ειδικά για θέαση ταινιών (100"-120"ή και παραπάνω).

Εγώ θα πρότεινα αν σκέφτεσαι να διαθέσεις αρκετά χρήματα (γιατί έτσι κατάλαβα από αυτά που γράφεις) να προτιμήσεις μια φθηνή 52άρα όπως η sharp x20 με 2350 και έναν προβολέα όπως ο Benq W5000 στα 2000 .
Αξιοπρεπέστατα μηχανήματα και τα δύο.
Και τα δύο αυτά κοστίζουν σχεδόν όσο η sony 52X3500.
Εντάξει είναι η καλύτερη τηλεόραση, αλλά όχι κι έτσι;
Εξάλλου από τα 5,4μ αμφιβάλλω αν θα υπάρχει διαφορά.

http://www.skroutz.gr/s/33948/Sharp-LC-52X20E-52%22.html?keyphrase=SHARP+AQUOS+LC-52X20E
http://www.shop13.gr/product_info.php?products_id=304

Re: Απάντηση: Αγορά TV 52"

52Χ3500 σαν πρωτη επιλογη και Toshiba 52ZF355 σαν δευτερη απο LCD , αλλα επειδη η αποσταση ειναι παρα πολυ μεγαλη ισως πρεπει να κοιταξεις καλυτερα για προβολεα σε συνδυασμο με μια 50αρα πλασμα για τηλεοπτικο σημα.

Ενας σχετικα καλος προβολεας + μια 50αρα πλασμα οπως η LG 50PG6000 θα σου βγουν πιο φθηνα απο μια 52αρα LCD.

1) ναι ... (έχει διαγράμματα στο sticky )
2) αν θες LCD η καλύτερη είναι η SONY X3500...αν είσαι υπεράνω κόστους.αλλιώς περιμένει την W4000 (no 100hz)
3-4) για προβολείς θα σου πουν οι άλλοι...

σ' ευχαριστω πολυ που επιβεβαιωσες οτι δεν ειχα καταλαβει λαθος. Παντως δεν ειναι απαραιτητο να ΜΗΝ αγορασω μια 1080p επειδη δεν νοιωθουμε την διαφορα..Δυστυχως πολλες φορες αγοραζουμε κατι που δεν μπορουμε να αξιοποιησουμε (πχ θερμαινομενα καθισματα αυτοκινητου...)

52Χ3500 σαν πρωτη επιλογη και Toshiba 52ZF355 σαν δευτερη απο LCD , αλλα επειδη η αποσταση ειναι παρα πολυ μεγαλη ισως πρεπει να κοιταξεις καλυτερα για προβολεα σε συνδυασμο με μια 50αρα πλασμα για τηλεοπτικο σημα.

Ενας σχετικα καλος προβολεας + μια 50αρα πλασμα οπως η LG 50PG6000 θα σου βγουν πιο φθηνα απο μια 52αρα LCD.

Ναι, ακουγεται λογικος ο συνδυασμος μιας "φθηνης" τηλεορασης 52" και ενος καλου βιντεοπροβολεα (benq w9000 η w5000). Αν σας ζητουσα να ταξινομησετε τις παρακατω τηλεορασεις, ποια θα ηταν πρωτη, ποια πεμπτη?

Sony 52X3500, Sharp 52XL2E, Samsung LE52F96B, Toshiba 52ZF355DG, Philips 52PFL9632D.

Αν δεν κανω λαθος, ολες ειναι 1080p, 100Hz, κλπ, κλπ. Αποκλειω τις Sharp X20 και Sony W γιατι δεν ειναι 100Ηz. Ομως η τιμη της LG 50PG6000 (γυρω στα 1500) ειναι ελκυστικη αλλα θα μου "λειψουν" οι 2" στη διαγωνιο, plus δεν ειναι 1080p. Βεβαια ειπαμε στα 5,4μ δεν εχει νοημα τα 1080p, αλλα ισχυει ο κανονας των θερμαινομενων καθισματων..Αλλα και παλι αξιζει να δωσεις επιπλεον 2000 -3500 συνολο- για 2" παραπανω και για 1080p που δεν θα χρησιμοποιησεις???)

Επειδη διαβαζω σε ολο το forum οτι η Sony ειναι καλυτερη (ασχετο: δεν μου αρεσει αισθητικα το μεγαλο καδρο γυρω απο την οθονη..) περιμενω με περιεργεια να μαθω το ΓΙΑΤΙ (λιγα και απλα λογια αρκουν..)

Απο τα 5.4 μετρα δεν εχει κανενα νοημα το Full HD ουτε και σε προβολεα που προβαλει στις 120" και οχι απλα σε τηλεοραση 50". Μην πεφτεις θυμα του μαρκετινγκ.

Απο τις τηλεορασεις που αναφερεις καλυτερη ειναι η Sony 52X3500 και χειροτερη η Sharp 52XL2E. Οι αλλες τρεις περιπου ειναι στα ιδια επιπεδα με τα δικα της θετικα και αρνητικα η καθεμια.

Διαβασε εδω να δεις γιατι ειναι καλυτερη η X3500:

http://www.hdtvtest.co.uk/Sony-KDL40X3500/

Χτύπα μία τεράστια plasma και άσε τους άλλους να χτυπιούνται ... δεν είναι ανάγκη να είναι FullHD

Η σωστή ενδιάμεση λύση είναι τηλεόραση οπίσθιας προβολής , αλλά μόνο εαν φέρεις από έξω , αφού εδώ δεν θα βρεις ... η 70άρα Sony A2000 , ναι μεν παλιά , αλλά φυσάει !!!

Από πλάσμα υπάρχουν μεγέθη 60 εως 70 ...

best buy η Panasonic 58 ιντσών

Γιατί απορρίπτεις την panasonic ;

Χτύπα μία τεράστια plasma και άσε τους άλλους να χτυπιούνται ... δεν είναι ανάγκη να είναι FullHD

Η σωστή ενδιάμεση λύση είναι τηλεόραση οπίσθιας προβολής , αλλά μόνο εαν φέρεις από έξω , αφού εδώ δεν θα βρεις ... η 70άρα Sony A2000 , ναι μεν παλιά , αλλά φυσάει !!!

Από πλάσμα υπάρχουν μεγέθη 60 εως 70 ...

best buy η Panasonic 58 ιντσών

Γιατί απορρίπτεις την panasonic ;

Ναι, εχω καταλαβει οτι χρειαζομαι μεγαλη διασταση. Ομως θα σταματησω στις 52" (απο 42" που εχω σημερα στα 5,4μ, οι 52" θα ειναι ενα ευχαριστο αλμα..)

Για να καλυψω την αναγκη για πιο πολλες ινστες θα χρησιμοποιησω προβολεα! Θα μου πεις οτι ειναι κριμα να καιω μια λαμπα το χρονο..Ε, τι να κανουμε, ας παει και το παλιαμπελο..

Απ την στιγμη που εχεις την δυνατοτητα να εχεις καλεσμενους 40 ατομα και σαλονι που να μπορει να τους δεχθει ..................θεωρω οτι το κοστος δεν ειναι το ζητουμενο .

Κατοπιν τουτου περναμε στο κεφαλαιο αρτος και θεαματα .
Εκει το μεγεθος μετραει οποτε ενας προβολεας ειναι μονοδρομος .
Απ την αλλη , οχι γιατι δεν τα εχουμε απλα γιατι να τα δωσουμε , θα συμφωνουσα με την προταση του Rivers τα μαλλα .

Επισης ολο και κατι θα περισεψει να παρεις και μια λαμπα εφεδρικη και στο φιναλε η " καλη " LCD αφενος μεν θα ξεπεραστει , αφ εταιρου το ιδιο καδρο θα εχεις .

Απ την στιγμη που εχεις την δυνατοτητα να εχεις καλεσμενους 40 ατομα και σαλονι που να μπορει να τους δεχθει ..................θεωρω οτι το κοστος δεν ειναι το ζητουμενο .

Κατοπιν τουτου περναμε στο κεφαλαιο αρτος και θεαματα .
Εκει το μεγεθος μετραει οποτε ενας προβολεας ειναι μονοδρομος .
Απ την αλλη , οχι γιατι δεν τα εχουμε απλα γιατι να τα δωσουμε , θα συμφωνουσα με την προταση του Rivers τα μαλλα .

Επισης ολο και κατι θα περισεψει να παρεις και μια λαμπα εφεδρικη και στο φιναλε η " καλη " LCD αφενος μεν θα ξεπεραστει , αφ εταιρου το ιδιο καδρο θα εχεις .

Ναι, το ιδιο λεει ο Rivers...Αφου τα 1080p ειναι αχρηστα στα 5,4μ, ακουγεται λογικο να παμε σε Plasma..Η LG μαζι με εναν Benq W5000 κανουν οσο περιπου η 52Χ3500..Δεν μου αρεσει, αλλα ετσι ειναι..

Σας ευχαριστω για την βοηθεια..

Θα μπορούσες να συμβιβαστείς και με μια 46άρα σε ενα τραπεζάκι με ρόδες. Οταν βλέπεις Nova το έχεις τέρμα πίσω, και στις ταινίες το τραβάς στα 3 μέτρα και βλέπεις και τα 1080p. Ο χώρος που μιλάς είναι σαλόνι; Αν ναί δεν θα πήγαινα σε 50άρα, όσο όμορφη και να είναι φαίνεται γκουμούτσα στον χώρο.

Απ την στιγμη που εχεις την δυνατοτητα να εχεις καλεσμενους 40 ατομα και σαλονι που να μπορει να τους δεχθει ..................θεωρω οτι το κοστος δεν ειναι το ζητουμενο

Κατ' αρχην οι 40 καλεσμενοι δεν χωρανε καθιστοι! Καποιοι θα ειναι το πατωμα και καποιοι στο μπαλκονι. Μπορει το σαλονι μου να ειναι 6Χ8 αλλα δεν χωρανε 40 ατομα!

Οσον αφορα το κοστος, παντα ηταν για μενα ενας παραγων στην αγορα οτιδηποτε αγαθου, ισως οχι ο πρωτος, αλλα σιγουρα σημαντικος! Αλλα επειδη με "ενεργοποιησες", πρεπει να πω το εξης:

Με εκνευριζει αφανταστα που η Pioneer πουλαει σε τοσο ακριβες τιμες plasma 50". Ο,τι και να μου πειτε οτι ειναι η καλυτερη τηλεοραση ΔΕΝ την αγοραζω. Δεν πιστευω οτι η 52X3500 που κανει 3900 ειναι ΤΟΣΟ χειροτερη απο την LX5080D που κανει 5600!!! Δηλαδη αν με εβαζες στο διλλημα ποια απο τις 2 να αγορασω (αν δεν κανω λαθος ολοι εδω στο forum τις θεωρουν κορυφαιες στις 2 τεχνολογιες) θα επελεγα Sony ΧΩΡΙΣ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟ.

Θα μπορούσες να συμβιβαστείς και με μια 46άρα σε ενα τραπεζάκι με ρόδες. Οταν βλέπεις Nova το έχεις τέρμα πίσω, και στις ταινίες το τραβάς στα 3 μέτρα και βλέπεις και τα 1080p. Ο χώρος που μιλάς είναι σαλόνι; Αν ναί δεν θα πήγαινα σε 50άρα, όσο όμορφη και να είναι φαίνεται γκουμούτσα στον χώρο.

P1010078.jpg

Βλεπεις καμια γκουμουτσα στην παραπανω φωτο?

Ισα ισα αν ειναι ωραιος ο χωρος του ταιριαζει μια μεγαλη τηλεοραση. Για φαντασου ενα τοιχο 4 μετρα και να εχει μια 42αρα πανω...θα φαινεται πολυ λιγη...

P1010078.jpg

Βλεπεις καμια γκουμουτσα στην παραπανω φωτο?

Ισα ισα αν ειναι ωραιος ο χωρος του ταιριαζει μια μεγαλη τηλεοραση. Για φαντασου ενα τοιχο 4 μετρα και να εχει μια 42αρα πανω...θα φαινεται πολυ λιγη...

Πολυ ωραιο σαλονι! Και πολυ ωραια η φωτο!

Ναι, προκειται για σαλονι διαστασεων 6και κατι Χ8και κατι. Η θεαση γινεται εχοντας την πλατη στο μπαλκονι και απενταντι τον τοιχο (στη διασταση των 6μ, γι' αυτο η θεαση ειναι 5,4μ, καπως διαγωνια ομως)

Στην οροφη θα μπει ενας βιντεοπροβολεας και απεναντι θα μπει το ηλεκτροκινητο πανι. Δεξια απο το πανι σημερα βρισκεται μια LG plasma 42PX11 (852X480...) η οποια θα παει στο χωριο και την θεση της θα παρει αυτη που αναζητουμε. Η LG αρα και η μελλοντικη θα καθεται πανω σ'ενα επιπλο που εχει χωρο για εναν Denon 1908 (μαλλον) και εναν Topfield 7700HD (μαλλον) που θα αντικατασταστησει τον Panasat. Ολα αυτα θα συνεργαζονται με ενα HTPC που θα αναλαμβανει εκτος των αλλων και την αναπαραγωγη HD υλικου. Το HTPC ειναι σχεδον ετοιμο..Μου λειπουν ομως ολα τα αλλα (πχ, ηχεια.. -εχω δρομο ακομα, αλλα πρεπει μεχρι τελος Μαίου να εχω τελειωσει!)

Το μόνο που μπορώ να σου πω αγαπητέ φίλε είναι τί θα 'εκανα στη θέση σου.

Λοιπόν, λαμβάνοντας υπόψη πως η αγορά του home entertainment βαδίζει ολοταχώς προς το front projection, (βλέπε Pioneer pj) καθώς και το ότι οι περισσότεροι πλέον χρόνο για σοβαρή θέαση έχουμε μόνο το βράδυ, οπότε η φωτεινότητα των LCD είναι μάλλον άχρηστη σε σχέση με την κινηματογραφική αίσθηση των προβολέων και των πλάσμα θα σου πρότεινα να πάρεις τον καλύτερο 1080p προβολέα που μπορείς και την φθηνότερη 50άρα πλάσμα που θα βρεις, αν και οι επιλογές εκεί δεν είναι πολλές. Εγώ αγόρασα την LG με την σκέψη ότι δεν θα με ενδιέφερε καμία τηλεόραση με λεφτά αντίστοιχα ενος 1080 προτζέκτορα, και με την προυπόθεση να συνεχίσει να δουλεύει πιθανόν είναι η τελευταία τηλεόραση που αγοράζω καθώς πιστεύω πως η επόμενη γενιά προβολέων της μικρής κατηγορίας θα είναι 1080p.

ΥΓ. Υπάρχει - πιθανόν - ακόμη η εκθεσιακή 70άρα SXRD εκεί που αγόρασα την πλάσμα σε σκοτωμένη τιμή (Θεσσαλονίκη). Την συστήνω ανεπιφύλακτα και με κλειστά μάτια καθώς στο πακέτο έχει και εφεδρική λάμπα και η εικόνα της τα βάζει με ό,τι θες (πλην μαύρου).

Bασικα dinfo με τα λεφτα που καλεισε να δωσεις για μια φιρστ κλας LCD παιρνεις και κουλουρι και τυρι με μια plama και ενα πυροβολι .
Οποτε ξεκαθαριζεις αν θα το παιξεις σε διπλο ταμπλω πρωτα .
Αν οχι τα κουκια ειναι μετρημενα με την πορνοντιβα Χ να εχει τα πρωτεια .
Πιστευω ομως οτι για θεαση ταινιων και σημαντικων αθλητικων γεγονοτων τιποτα δεν μπορει να αντικαταστησει το μεγεθος που σου προσφερει ενα προβολι σε συνδιασμο με ενα εστω και μετριο ηχητικα Χομ σινεμα .
Βεβαια δεν πρεπει να σου διαφυγει το γεγονος οτι προβολεας και αναμενα φωτα για να μπορουν να γεμισουν τα πιατα στο μπουφε οι καλεσμενοι.........δεν ενδυκνειτε .
Γιου χαβ του λιβ ιν δε νταρκ σαιντ οφ δε ..........saloon.:flipout:

Bασικα dinfo με τα λεφτα που καλεισε να δωσεις για μια φιρστ κλας LCD παιρνεις και κουλουρι και τυρι με μια plama και ενα πυροβολι .
Οποτε ξεκαθαριζεις αν θα το παιξεις σε διπλο ταμπλω πρωτα .
Αν οχι τα κουκια ειναι μετρημενα με την πορνοντιβα Χ να εχει τα πρωτεια .
Πιστευω ομως οτι για θεαση ταινιων και σημαντικων αθλητικων γεγονοτων τιποτα δεν μπορει να αντικαταστησει το μεγεθος που σου προσφερει ενα προβολι σε συνδιασμο με ενα εστω και μετριο ηχητικα Χομ σινεμα .
Βεβαια δεν πρεπει να σου διαφυγει το γεγονος οτι προβολεας και αναμενα φωτα για να μπορουν να γεμισουν τα πιατα στο μπουφε οι καλεσμενοι.........δεν ενδυκνειτε .
Γιου χαβ του λιβ ιν δε νταρκ σαιντ οφ δε ..........saloon.:flipout:

Η τελευταια φραση μου αρεσε πολυ! Το ειχα υποψη μου το γεγονος αλλα το ειπες με πολυ γλαφυρο τροπο!
Ακομα και το σχολιο σου για την πορνοντιβα με εκφραζει απολυτα, γιατι την τελευταια φορα που ειδα το ΙΔΙΟ υλικο να παιζει σε μια 52Χ3500 και σε μια Samsung LE52F96BDX (αυτη δεν ειναι LED, η κανω λαθος?) μου αρεσε πολυ η Samsung χωρις να καθρεφτιζει καθολου!

Ερωτησεις
1) Ενας καλος προβολεας δεν εχει τοση φωτεινοτητα οσο μια τηλεοραση? (δεν ειχα ποτέ προβολεα για να ξερω)
2) Ουτε ενα φως απο πισω απο τους θεατες? Στα πλαγια απο το χωλ ισως?

Ειπαμε η λυση LG+καλος προβολεας ειναι η πιο "λογικη". Ας ελπισουμε να επικρατησει η λογικη και να μην πεσω στην αχρηστη αγκαλια μιας Χ..