ΑΓΟΡΑ TV 55-60 ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΕΣ

tallos99

New member
14 March 2014
44
Καλησπέρα θέλω να πάρω μια Tv 55-60 η απόσταση που βλέπω είναι τα 3 μέτρα. Την θέλω αποκλειστικά μόνο για ταινίες και μέχρι 2500. Ξέρω ότι οι περισσότεροι θα μου προτείνεται Plasma αλλά δεν θα ήθελα. Αν έχετε κάτι καλό να μου προτείνεται σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ TV 55-60 ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΕΣ

Αν θες να ανέβεις ίντσες θυσιάζοντας το Ultra
Samsung LED 60" UE60F7000
Samsung LED 65'' UE65F6400
Φιλικα εχω μια ερωτηση,τι ακριβως να θυσιασει απο το ultra,το υλικο που δεν υπαρχει για να δει η το οτι οι ultra τηλεορασεις ειναι χειροτερες σε αποδοση τοσο τηλεοπτικου,οσο και hd υλικου λογω της επεξεργασιας που κανουνε?Αν υπηρχε υλικο ultra hd θα συμφωνουσα μαζι σου,αλλα ποσα χρονια θα παρει ακομα να βγαλουνε ταινιες ultra hd???

Φιλικα εχω μια ερωτηση,τι ακριβως να θυσιασει απο το ultra,το υλικο που δεν υπαρχει για να δει η το οτι οι ultra τηλεορασεις ειναι χειροτερες σε αποδοση τοσο τηλεοπτικου,οσο και hd υλικου λογω της επεξεργασιας που κανουνε?Αν υπηρχε υλικο ultra hd θα συμφωνουσα μαζι σου,αλλα ποσα χρονια θα παρει ακομα να βγαλουνε ταινιες ultra hd???
+1000

Όταν αγοράζεις μιά τηλεόραση, ειδικά σε ενα μη ευκαταφρόνητο ποσό, δεν κοιτάς τι μπορείς να κάνεις τώρα, αλλά τι μπορεί να σου προσφέρει σε ένα χρόνο από τώρα. Προσπαθείς να ακολουθείς τις εξελίξεις.
Εκτός αν εσύ αγοράζεις τηλεοράσεις κάθε χρόνο, οπότε πάω πάσο. Και ξαναλέω , ότι αναφέρομαι σε μία τηλεόραση ακριβή.

Και να είσαι σίγουρος, ότι το Ultra, θα το δεις πιο γρήγορα από ότι νομίζεις. Καθώς θα είναι και πιο "εμπορεύσιμο" από ότι ήταν και είναι το 3D.

Και για την ιστορία, η πρώτη live μετάδοση έγινε ήδη και ήδη στο Mundial θα γίνουν ακόμα κάποιες.
Το μέλλον είναι εδώ φίλε μου.

Last edited:

Όταν αγοράζεις μιά τηλεόραση, ειδικά σε ενα μη ευκαταφρόνητο ποσό, δεν κοιτάς τι μπορείς να κάνεις τώρα, αλλά τι μπορεί να σου προσφέρει σε ένα χρόνο από τώρα. Προσπαθείς να ακολουθείς τις εξελίξεις.
Εκτός αν εσύ αγοράζεις τηλεοράσεις κάθε χρόνο, οπότε πάω πάσο. Και ξαναλέω , ότι αναφέρομαι σε μία τηλεόραση ακριβή.

Και να είσαι σίγουρος, ότι το Ultra, θα το δεις πιο γρήγορα από ότι νομίζεις. Καθώς θα είναι και πιο "εμπορεύσιμο" από ότι ήταν και είναι το 3D.

Και για την ιστορία, η πρώτη live μετάδοση έγινε ήδη και ήδη στο Mundial θα γίνουν ακόμα κάποιες.
Το μέλλον είναι εδώ φίλε μου.
Προσωπικά συμφωνώ σε όλα όσα λες , εκτός από ένα. Το υλικό για τις Ultra HD ακόμα και με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις δε πρόκειται να κυκλοφορήσει με την έννοια που λες ούτε σε 3 χρόνια. Αυτό λοιπόν αλλάζει το σκεπτικό σου , που κάτω από άλλες συνθήκες είναι απόλυτα σωστό.
Στη παρούσα φάση, κρατά τα λεφτά του ( δικά του είναι βέβαια και ότι θέλει τα κάνει ) παίρνει ότι καλύτερο υπάρχει σε Full HD, που υπάρχει υλικό να το δει και πολύ καλύτερα από μια Ultra, και όταν βγει και αυτό το υλικό, θα έχουν πέσει και οι τιμές τους θα έχουν περάσει και τις παιδικές ασθένειές τους και θα την πάρει με τα λεφτά ( άντε και κάτι ακόμα ) που θα του περισσέψουν σήμερα.

Επειδή είμαι μέσα στα πράγματα από μεριάς της παραγωγής, μπορώ να τα δω από άλλη οπτική.
Να στο θέσω διαφορετικά. Εσύ περίμενες ότι οι εξελίξεις στον τομέα HD στην Ελλάδα, θα έκαναν τόσο αλματώδη βήματα τα τελευταία 3 χρόνια;
Και για να μην νομίζεις ότι έρχομαι σε αντιπαράθεση μαζί σου, εγώ απλά κατέγραψα το σκεπτικό μου και τον τρόπο που αγόρασα την δική μου ή βάσει ποιανού σκεπτικού θα αγόραζα τώρα αν ήθελα να δώσω 2500 .
Και επειδή scripta manent , σε τρία χρόνια, θα δούμε ποιος είχε δίκιο για τα Ultra :smash:

ΟΚ. Θα περιμένουμε να είμαστε καλά και βλέπουμε..
Ειλικρινά πάντως εύχομαι να έχεις εσύ δίκιο και να γίνει πιο σύντομα από 3 χρόνια που λέω εγώ ( άσε που πιστεύω πιο πολύ ) και χαλάλι η 55W905 που πήρα πριν 2,5 μήνες. Καλά να είμαι και την ξανά αλλάζω μετά από 2 χρόνια.

Σ"αυτα που αναφερω παραπανω φιλε,στο κομματι που μια ultra hd ειναι χειροτερη απο μια full hd,δεν νομιζω να διαφωνεις.Απο κει και περα αποψη και προβλεψη δικη μου ειναι οτι ultra hd υλικο για ταινιες σε μαζικη παραγωγη και οχι 3-4 ταινιες,νομιζω οτι θελουμε 3 χρονια και βαλε.Καλα για το τηλεοπτικο δεν το συζηταω,και μιλαω κατα βαση για Ελλαδα,εδω δεν εχουμε δει ακομα 1080p τηλεοπτικο εν ετει 2014,για ultra πριν το 2018-19-20,δεν το βλεπω.Επισης μπορεις να το δεις μεχρι και στο gaming οτι η απερχομενη γενια κονσολων playstation 3 και xbox360,στο τελος της ζωης τους,αξιοποιησαν στο επακρο το 1080p.Oποτε βαση αυτου η νεα γενια που ηρθε ps4,xbox one και ευαγγελιζεται ultra αναλυσεις,ειμαι σιγουρος οτι θα περασουν 5 χρονια για να δουμε σε τετοια αναλυση παιχνιδι.Τεσπα αυτα ειναι αποψη μου και τα λεω βαση παρατηρησεων και οτι επαθα και εμαθα,να περιμενω καθε νεα τεχνολογια να εχει υλικο να προσφερει και μετα να την αποκτω.

Κι 1080p δεν θα δεις, εδώ δεν βλέπουν αλλού, θα δεις εδώ;
Βλέπεις όμως 1080i τουλάχιστον από 2 πλατφόρμες ελληνικές και μην μου πεις ότι πριν από 2 χρόνια το πιστευες
Να σε ενημερώσω ότι εδώ και καιρό, ταινίες γυρίζονται σε 4K.
Και όσο αφορά το τηλεοπτικό πεδίο, ειδικά στην Ελλάδα, μιλώντας πάντα για την ελεύθερη τηλεόραση, αν αυτό είναι το κριτήριο σου, τότε πρέπει να πας "ταβάνι" σε 22" CRT.
Τέλος πάντων, κουράζουμε το νήμα χωρίς λόγο, "δύο γαϊδούρια μαλλωναν σε ξένο αχυρωνα"... :-)

Αλλά και πάλι, αγοράζεις τηλεόραση 2.500 κάθε τρία ή πέντε χρόνια; Αν ναι, τότε είσαι τυχερός.

Τελικά πήγα σήμερα σε ένα κατάστημα και είδα διάφορα μοντέλα, εκείνα που κάπως μου άρεσαν χωρίς να είμαι και ιδικός και για αυτό το λόγο ζητώ την γνώμη σας
Samsung TV 55'' UE55HU7500 2100
Samsung TV 55'' UE55H8000 1850
Υπήρχε και η LG OLED 55EA970V πάρα πολύ καλή, είναι με 40% έκπτωση γύρω στα 3000 τελική τιμή, αλλά ο πωλητής μου είπε κάτι για το μπλε ότι σε 2 χρόνια ίσως να υπάρχει πρόβλημα, και δεν αγοράζεις κάθε δυο χρόνια TV
Θα ήθελα την γνώμη σας.

Τελικά πήγα σήμερα σε ένα κατάστημα και είδα διάφορα μοντέλα, εκείνα που κάπως μου άρεσαν χωρίς να είμαι και ιδικός και για αυτό το λόγο ζητώ την γνώμη σας
Υπήρχε και η LG OLED 55EA970V πάρα πολύ καλή, είναι με 40% έκπτωση γύρω στα 3000 τελική τιμή, αλλά ο πωλητής μου είπε κάτι για το μπλε ότι σε 2 χρόνια ίσως να υπάρχει πρόβλημα, και δεν αγοράζεις κάθε δυο χρόνια TV
Θα ήθελα την γνώμη σας.
ολα τα μοντελα ειναι πολυ καλα...για τις oled παραξενο αλλα εχει δικιο ο πωλητης...(σπανιο να ειναι ψαγμενοι)..εχει αναφερθει χωρις να ειναι εξακριβωμενο οτι το μπλε σε oled εχει περιορισμενη διαρκεια ζωης...τωρα αν ειναι αληθεια η ετυχε αλλα θεμα.παντως την αντιθεση στην Oled δεν θα την βρεις πουθενα αλλα ακομα και 3000 ευρω για 55 ειναι πειρασμος...

Πράγματι για την LG τα χρήματα είναι πολλά και δεν το ρισκάρω, θα περιμένω μερικά χρόνια να δούμε και από άλλες εταιρίες , για τις άλλες τι λέτε, για όσο καλύτερα να βλέπω ταινίες.

Θα ήθελα την γνώμη σας.

Σαν συμβουλή σου λέω να μην προτιμήσεις curved τηλεόραση καθώς δείχνουν χειρότερα από τις επίπεδες. Στην θέση σου θα σκεφτόμουν και την 55Η7000 στα 1800 ευρώ , θα σε καλύψει για τα επόμενα 3-4 χρόνια άνετα μέχρι να βελτιωθούν οι UHD και να βγει το κατάλληλο υλικό.

Πράγματι για την LG τα χρήματα είναι πολλά και δεν το ρισκάρω, θα περιμένω μερικά χρόνια να δούμε και από άλλες εταιρίες , για τις άλλες τι λέτε, για όσο καλύτερα να βλέπω ταινίες.

h8000 ..παροτι πιο προκλητικες σε εμφανιση η curved εχουν μεγαλο θεμα σε ομοιομορφια, γωνια θεασης...και περιμενουμε τις oled χωρις ασθενειες και σε λογικη τιμη..

Θα ήθελα την γνώμη σας.

tallos99,

Σχετικα με την αποδοση της LG OLED σε σχεση με 4Κ & plasma, μπορεις να βρεις καποια σχολια εδω
http://www.hdtvtest.co.uk/news/result-201406013793.htm
αλλα δες και το post #8 του παρακατω νηματος (πιο λεπτομερες και ισως πιο αξιοπιστο απο το hdtvtest.co.uk)

Εγω ενδιαφερομαι για την Samsung 55HU7500 και ισως την αγορασω αυριο / μεθαυριο, οποτε ηθελα να σε ρωτησω
σε ποιο καταστημα την βρηκες 2100 ευρω και με τι ορους (μετρητα, πιστωτικη με ατοκες δοσεις, ...).
Επισης, αυτη η τιμη δοθηκε ευκολα η μετα απο παζαρι ?
(αν δεν θελεις να αναφερεις αυτου του ειδους τις πληροφοριες δημοσια, μπορεις να μου του τις στειλεις με private message ?)

http://www.whathifi.com/forum/tvs-and-projectors/the-ultimate-shoot-out?page=3