ΑΓΟΡΑ TV 55-60 ΓΙΑ ΤΑΙΝΙΕΣ

Αν και τελείως άσχετος από το μεσημέρι το ερώτημα μου ήταν γιατί δεν βγάζουν OLED και άλλοι κατασκευαστές. Άρα έχεις απόλυτο δίκιο φίλε Yperion (Ητεχνολογία OLED δεν είναι ακόμα ώριμη)

είμαστε ψώνια με τη τεχνολογία και βιαζόμαστε.Και τη χρυσοπληρώνουμε.
Οταν πρωτοβγήκε το cd recorder (για τον υπολογιστή μιλάμε) ήταν ΜΟΝΗΣ ταχύτητας!!! Παράγγειλα ένα αμέσως. Μιλάμε αντέγραφες ένα cd σε real time.Κι ηταν και ακριβά τα άτιμα. Μετά απο ένα μηνα βγήκε 2πλης ταχύτητας. Μετά απο 15 μερες 4πλης. Σε 3-4 μήνες ειχε φτάσει στα ορια του. Και εμείς οι μαμάκες σαν βοδια είχαμε χρυσοπληρώσει τα μονής ταχύτητας.
Η μόνη αγορά που έκανα βιαστικά ήταν με τα cd player (τα "κανονικά" , τα επιτραπέζια , οχι για υπολογιστή). Αυτό μόλις βγηκε σε κανένα μηνα το ειχα παραγγείλει απο Αγγλία!!! Ειχα πρωτοδιοριστεί και θυμάμαι πως το πληρωσα σχεδον 2 μισθούς !!!!!!!!!!!!!!!! Για κανένα χρόνο δεν έβρισκα cd δισκάκια στην Ελλάδα. Μόνο απέξω!
Για αυτο έχουν δικηο οι φίλοι που λένε ας μη βιαζομαστε. Ας δώσουμε λίγο χρόνο στις "νεες" τεχνολογίες να ωριμάσουν. Εδώ οι "παληές" και έχουν ένα σκασμό προβληματα.

Σαν συμβουλή σου λέω να μην προτιμήσεις curved τηλεόραση καθώς δείχνουν χειρότερα από τις επίπεδες. Στην θέση σου θα σκεφτόμουν και την 55Η7000 στα 1800 ευρώ , θα σε καλύψει για τα επόμενα 3-4 χρόνια άνετα μέχρι να βελτιωθούν οι UHD και να βγει το κατάλληλο υλικό.

h8000 ..παροτι πιο προκλητικες σε εμφανιση η curved εχουν μεγαλο θεμα σε ομοιομορφια, γωνια θεασης...και περιμενουμε τις oled χωρις ασθενειες και σε λογικη τιμη..

λόγω της γνωστής μου υποθεσης με τη πλασμα που υπάρχει περίπτωση να μην επισκευασθεί και εφοσον έχω πίστωση για νέα τηλεοραση χτες πήγα μια βόλτα στο media markt εδώ στη Λαρισα να ριξω μια ματιά έτσι ώστε να είμαι έτοιμος για τη περίπτωση αυτή.
Την έιχε αυτή τη samsung την curved που λέτε. Οντως η άτιμη ήταν με διαφορά η πιο ομορφη απο όλες. Mε το demo υλικό που έπαιζε εδειχνε τέλεια. Τσεκαρισα και τις γωνιες θέασης και δεν είδα καμμιά διαφορά. Ομως δεν ξέρω με "πραγματικό" υλικό πως θα είναι.
Ειδα και τη Lg την 4Κ. Πολυ ομορφη και αυτή και έδειχνε (με το ίδιο υλικό) άψογη.
Επίσης μου άρεσε πολύ η F8000 η 55αρα. Αν προκύψει θέμα νεας τηλεορασης ειναι μάλλον η πρώτη υποψήφια μιας και το μπατζετ μου φτάνει μεχρι εκεί.
Ειχε και ένα κομματι sony w905 εκθεσιακό. Κατάλαβα πως γύρω στα 1250 ευρώ μπορώ να τη παρω. Ομως ειναι η 46αρα και το βλέπω χλωμό απο τις 50 ιντσες της πλάσμα να κατεβώ στις 46. Μάλλον για 55 με κοβω. (Ποιος εγώ που τρομαζα στις 50 !!!. Αλλά είπαμε "γλυκάθηκε η γρια στα σύκα θα φάει και τα συκοφυλα"!!!)
Τελος μου άρεσε και μια άλλη sony 50αρα. Δεν θυμάμαι μοντέλο. Μάλλον η w829b η κάτι τέτοιο. Καλή κι αυτή. Μέσα στις υποψήφιες.
Μπορεί το υλικό να ήταν σε ολες το ίδιο demo ομως ακόμη και εγώ που έιμαι ψιλοάσχετος αυτες τις ξεχώριζα.

Δεν σου συστήνω εκθεσιακό κομμάτι.
Στην θέση σου θα ήμουν μεταξύ της HU 7500 & της H 8000. Η σειρά 8 είναι η ναυαρχίδα της Samsung.

Αποφύγετε τις Ultra HD, είναι πολύ νωρίς ακόμα. Δεν υπάρχει υλικό για να αξιοποιηθούν, άσχετα με τα πυροτεχνήματα που αφήνουν να διαρρεύσουν οι εταιρείες ότι γίνονται βήματα. Επίσης ψάξτε στα τεστ που γίνονται, τα υλικά που χρησιμοποιούν ( τα πανελ ) δεν είναι αναλόγου ποιότητας και τεχνολογικά φτιαγμένα για να καλύψουν τις απαιτήσεις σε όλους τους τομείς αυτής της τεχνολογίας
Ας σκεφτεί ο καθένας που θέλει να τη πάρει, αν βλέπει υλικό από 720p και άνω σε ποσοστό 90% και πλέον, τότε πάει στην ευχή, αν και πάλι υποβάθμιση θα έχει ( σε οτιδήποτε HD υλικό), αλλά όχι τόσο μεγάλη. Ποιος ο λόγος όμως να βλέπει υποβαθμισμένα αφού μπορεί με λιγότερα χρήματα να βλέπει συνολικά καλύτερα;
Αν πάλι βλέπει κάποιος αρκετό τηλεοπτικό, ας πούμε όχι πολύ 1 με 2 ώρες την ημέρα ( ο καθένας ξέρει πόσο, άσχετα τι λέει )από οπουδήποτε σε SD ανάλυση, τότε μιλάμε για τραγική εικόνα. Ο καθένας ας αναλογιστεί πως πραγματικά θα τη χρησιμοποιήσει και μετά ας αποφασίσει για αγορά Ultra HD TV.
Επίσης οι κυρτές είναι μια μόδα για να πουλήσουν, τίποτε καινούργιο δε προσφέρουν, και εκεί πάλι υπάρχουν προβλήματα. Είναι τηλεόραση για έναν ή για εργένηδες που τους αρέσει να κάνουν τα πάντα μόνοι τους. Το μόνο θετικό το ομολογώ είναι το ντιζαϊν που πράγματι προσελκύει αισθητικά ( βέβαια γούστα είναι αυτά ) αλλά στην ουσία είναι προβληματικές στη θέαση σε σύγκριση με μια αντιστοίχου κατηγορίας επίπεδη τηλεόραση.
Όσο πιο γρήγορα τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δε μασάμε κουτόχορτο και δεν παίρνουμε ότι μας πλασάρουν θα αναγκαστούν να μας προσφέρουν προϊόντα που να είναι πράγματι καλύτερα τεχνολογικά και ποιοτικά, που να μας ευχαριστούν επί της ουσίας και όχι επιφανειακά.
Αυτά τα λέω εδώ μέσα έτσι σαν μια προσπάθεια και εγώ να βοηθήσω αν μπορώ, κάποιους να αποφύγουν τις σειρήνες του μάρκετινγκ και να πιάσουν τόπο τα λεφτά τους και να μη λένε μετά με κοροϊδέψαν οι εταιρείες.
Φιλικά και με εκτίμηση προς όλους.

Ευχαριστώ παιδιά για την βοήθεια σας , αν και καινούργιο μέλος διάβασα πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα όλες αυτές τις μέρες, από όλα τα μέλη και ιδιαίτερα από τα παλιά. Τελικά αγόρασα την Samsung HU7500, αν και αρχικά πήγα να πάρω την Samsung H7000 δεν την είχε για παράδοση και θα την έπαιρνα τέλος του μηνός επειδή είχα μια έκπτωση 30% μέχρι σήμερα αποφάσισα να πάρω την πρώτη γιατί χωρίς έκπτωση η δεύτερη και με έκπτωση η πρώτη η διαφορά ήταν στα 250 και γιατί διαβάζοντας στο παρακάτω Reviews http://www.avforums.com/review/samsung-ue-55-48-65-hu7500-4k-ultra-hd-led-television-review.10361
(Contrast, Black Levels and Screen Uniformity
Wow! It’s not since we last measured a plasma TV (remember those?) that we’ve seen screen uniformity like this)
Ελπίζω να έκανα καλή αγορά ?????

Καθάρισε πλέον το μυαλό σου, από απόψεις, προτάσεις, reviews κλπ . Συγκεντρώσου μόνο στην τηλεθέαση της καινούργιας σου τηλεόρασης.
Καλορίζικη περιμένουμε εντυπώσεις.

Καλησπέρα παιδία σήμερα παρέλαβα την tv (φωτο) Αλλά ανοίγοντας τη συσκευασία κάποια στιγμή δεν μου πήγαινε καλά, κατάλαβα ότι η tv είχε ανοιχτή, έτσι πήρα τηλ στο κατάστημα και απειλώντας ότι θα δω πόσες ώρες έχει παίξει ( κάτι που είχα διαβάσει στο forum) τελικά δέχτηκαν ότι ήταν εκθεσιακό κομμάτι ,την πήραν πίσω και θα μου παραγγείλουν άλλη. Η ερώτηση μου είναι πόσες ώρες την έχει δοκιμάσει το εργοστάσιο πριν την συσκευάσει, και πως μπορούμε να το δούμε αυτό.

κανονικά από εργαστάσιο ο ώρες θα έχει , γιατί η δοκιμή που θα έχουν κάνει, αν έχουν κάνει θα είναι λίγων λεπτών, οπότε νομίζω πως δε θα γράψει το κοντέρ.
Για ποια τηλεόραση μιλάς όμως, εγώ δεν είδα καμιά φωτό.

Η Τηλεόραση είναι η Samsung 55 HU7500. Σε ευχαριστώ γιατί ο πωλητής μου έλεγε στην αρχή για κάποιες ώρες που δοκιμάζετε το πανελ στο εργοστάσιο.

Και πιο συγκεκριμένα πώς θα μπορούσε κανείς να ελέγξει αν η τηλεόραση έχει επανασυσκευαστει η χρησιμοποιηθεί ?
Με πολύ πολύ προσεκτικό έλεγχο στη συσκευασία όταν τη παραλαμβάνει, όταν τη ξεπακετάρει , πρέπει τα πάντα μέσα να είναι άψογα τακτοποιημένα και τα όποια σακουλάκια με τα διάφορα περιεχόμενα να μην έχουν το παραμικρό άνοιγμα. Η τηλεόραση σε κάποια σημεία έχει ένα διάφανο πλαστικό προστατευτικό το οποίο πρέπει κάπου να υπάρχει ατσαλάκωτο και βέβαια κοιτά για γρατσουνιές ή ακόμα και για δαχτυλιές στα σημεία που ό ίδιος δεν έχει ακουμπήσει όταν ξεπακετάρισε.
Επίσης αν έχει αμφιβολίες, βρίσκει με ποιο τρόπο μπαίνει στα κρυφά μενού στη δική του τηλεόραση και ελέγχει ώρες λειτουργείας, που κανονικά πρέπει να είναι μηδέν. Αυτό βέβαια θέλει προσοχή γιατί μπορεί να γίνει ζημιά που αν τη πάρουν χαμπάρι βγαίνει αυτομάτως εκτός εγγύησης.

Καλησπέρα παιδία πράγματι έπρεπε να το πάω πολύ μακριά φίλε nvianitaki, αλλά με ξάφνιασαν, γιατί μόλις τους ενημέρωσα σε 15 λεπτά ήρθαν και την πήραν.
Τώρα εγώ το κατάλαβα από της βίδες της βάσεις, γιατί αν έχει στηθεί στο κατάστημα σίγουρα θα έχουν βιδώσει βίδες, μετά βέβαια με ένα μεγεθυντικό φακό είδα και άλλα διάφορα, η συσκευασία πάντως ήταν άψογη
Μια ερώτηση με το menu → enter → και άνοιγμα δεν μπαίνεις στο κρυφό μενού για όλες της τηλεοράσεις, και αν μπεις χάνεις την εγγύηση???

Για τις ώρες πρέπει να μπεις στο service menu.
Όταν είναι κλειστή πατάς
Info Menu Mute Power με την σειρά που στα γράφω, μετά πας στο SVC, βρίσκεις το SVC info και εκεί είναι οι ώρες σε λεπτά.

Last edited:
Ευχαριστώ πολύ!!!! Είναι αλήθεια ότι χάνεις την εγγύηση όπως λέει παραπάνω ο φίλος Leonid????

Για να δεις μόνο διαγνωστικά, status & info δεν βλέπω τον λόγο να χάσεις την εγγύηση. Θα ήταν παράλογο.
Αν τώρα μπεις πιο βαθιά και αρχίζεις και πειράζεις και την φτάσεις σε κατάσταση που να χρειαστεί το σέρβις, πιθανά ναι.

Ευχαριστώ πολύ!!!! Είναι αλήθεια ότι χάνεις την εγγύηση όπως λέει παραπάνω ο φίλος Leonid????
Είπα πως χάνεις την εγγύηση αν το πάρουν χαμπάρι.
Αν μπεις , δεις , δε πειράξεις κάτι , που σημαίνει δε φαίνεται ότι μπήκες, τότε εννοείτε ότι δε τρέχει τίποτα και δε χάνεις την εγγύηση.
Θέλει όμως ξαναλέω πολύ προσοχή μη πατήσεις κάτι λάθος, γιατί μετά τη πάτησες και συ, αν δεν έχεις γνώσεις να την επαναφέρεις, κάτι που δεν είναι και πολύ εύκολο.
Την έχουν πατήσει έτσι κάποιοι φίλοι και εδώ μέσα, κατά λάθος.
Επίσης αν εσύ τους πεις ότι μπήκες στα σέρβις μενού από μόνος σου, και τίποτα να μην έχει η τηλεόραση, έχουν δικαίωμα αν μπορούν να το αποδείξουν ( π.χ. με ηχογραφημένη συνομιλία ), να σου απορρίψουν την εγγύηση.
Κανονικά πρέπει με δική τους συναίνεση και παρουσία σου να μπουν αυτοί στα σέρβις μενού και να τσεκάρουν ώρες λειτουργίας.

Last edited:
Με πολύ πολύ προσεκτικό έλεγχο στη συσκευασία όταν τη παραλαμβάνει, όταν τη ξεπακετάρει , πρέπει τα πάντα μέσα να είναι άψογα τακτοποιημένα και τα όποια σακουλάκια με τα διάφορα περιεχόμενα να μην έχουν το παραμικρό άνοιγμα. Η τηλεόραση σε κάποια σημεία έχει ένα διάφανο πλαστικό προστατευτικό το οποίο πρέπει κάπου να υπάρχει ατσαλάκωτο και βέβαια κοιτά για γρατσουνιές ή ακόμα και για δαχτυλιές στα σημεία που ό ίδιος δεν έχει ακουμπήσει όταν ξεπακετάρισε.
Επίσης αν έχει αμφιβολίες, βρίσκει με ποιο τρόπο μπαίνει στα κρυφά μενού στη δική του τηλεόραση και ελέγχει ώρες λειτουργείας, που κανονικά πρέπει να είναι μηδέν. Αυτό βέβαια θέλει προσοχή γιατί μπορεί να γίνει ζημιά που αν τη πάρουν χαμπάρι βγαίνει αυτομάτως εκτός εγγύησης.
Απαραίτητη προϋπόθεσή επίσης να υποθέσω είναι να την ανοίξει κάνεις μονός του και όχι όπως το κάνουν πολλές φορές να στην ανοίγουν οι ίδιοι στο τσακ μπαμ όπως τις περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές όταν στις φέρνουν σπιτι.