Αγορά TV 55-60in στο χιλιάρικο..Κριτήριο η ποιότητα εικόνας σε ταινίες

lazarefa

AVClub Addicted Member
18 October 2007
1,566
Καλησπέρα κι από μένα και χρόνια πολλά. Μετά από 6,5 χρόνια συμβίωσης με μια plasma Panasonic TH-42PX70E (αυτή που είχε βγάλει το πρόβλημα με τις κάθετες γραμμές στην οθόνη και πήγαινε καρφί για αντικατάσταση πάνελ κατά δεκάδες-παθών κι εγώ στο 9μηνο, για τους παλιούς αναγνώστες), σκέφτομαι πλέον το ενδεχόμενο αντικατάστασης, κυρίως λόγω μεγέθους. Εξηγούμαι. Η θέση θέασης είναι περί τα 3-3,2 μέτρα, ο φυσικός φωτισμός μέτριος και οι απαιτήσεις μου είναι αποκλειστικά για όσο το δυνατόν κινηματογραφική αίσθηση σε θέαση ταινιών, άντε και καμιά αθλητική διοργάνωση (μουντιάλ κλπ). Οι 42 ίντσες στην απόσταση που ανέφερα πλέον φαντάζουν αρκετά λίγες, οπότε σκέφτομαι για άνω των 50. Παρότι δεν έχω παρακολουθήσει την εξέλιξη των πάνελς lcd/led κλπ, έχω την αίσθηση ότι οι plasma εξακολουθούν να έχουν τα πρωτεία όταν η συζήτηση εστιάζει κυρίως στην ποιότητα εικόνας για ταινίες. Δε με ενδιαφέρουν καθόλου smart tv κι ελάχιστα ως καθόλου 3d-tv. Επίσης δεν σκοπεύω να χρησιμοποιώ την tv ως pc monitor. Τα οικονομικά δεν πρέπει να ξεφύγουν από το χιλιάρικο, άντε 1100 το πολύ.
Με αυτά τα κριτήρια κατά νου, μια πρώτη σκέψη με έφερε σε αυτή την lg:

http://www.plaisio.gr/thleoraseis/tv/tileoraseis/LG-Plasma-60-60PN6500.htm

Θα ήθελα τις απόψεις σας τόσο για την ανωτέρω όσο και για όποια άλλη συσκευή νομίζετε που να ικανοποιεί τα κριτήρια που έθεσα, στα λεφτά που μπορώ να διαθέσω. Δεκτές και μη plasma, εφόσον πιστεύετε ότι ικανοποιούν τα κριτήριά μου.
Ευχαριστώ.

καλημερα κ απο μενα, ειμαι ακριβως στα ιδια δεδομενα με εσενα και θελω να αντικαταστησω την 42u20 πλασμα, το κακο ειναι οτι πλεον εχουμε πολυ περιορισμενες επιλογες οσον αφορα τις πλασμα. κοιταξα κ εγω την lg παραθετεις στο λινκ αλλα απ οτι διαβασα στο νημα των κατοχων τα πραγματα ειναι αρκατα χλιαρα. θελω φευγοντας απο την δικια μου να παω σε κατι τουλαχιστον καλυτερο, ουτε καν ιδιο, και απ οτι βλεπω επιλογη οσον αφορα την 55αρα st60 δεν εχουμε αλλα και απο samsung μερια δεν βλεπω πολλες επιλογες στα σκρουτζομαγαζα.

Μπορείς να βάλεις link από το νήμα των κατόχων; Δεν κατάφερα να το εντοπίσω..

Αν θέλεις να βρεις αντάξιο αντικαταστάτη δες μην βρεις καμία Panasonic 55ST60 ή κατά δεύτερο λόγο την Samsung 60F5500. Η PN6500 είναι μεν φτηνότερη αλλά από μαύρο και αντίθεση υστερεί ενώ ακόμη και η φωτεινότητα της είναι σχετικά περιορισμένη (ακόμη και για τα δεδομένα των πλάσμα που έτσι και αλλιώς υστερούν στον τομέα αυτό).

Eυχαριστώ για τις απαντήσεις. Υπάρχει κάτι παρεμφερές σε απόδοση εικόνας ταινιών στις 50+ ίντσες σε τεχνολογία LCD/LED και κόστος γύρω στο χιλιάρικο; Επαναλαμβάνω ότι δε με ενδιαφέρουν χαρακτηριστικά smart tv και 3d-tv.

Όλες οι τηλεοράσεις είναι smart και 3D εκτός από κάποια εισαγωγικά μοντέλα. Η Panasonic και η Samsung έχουν εγκαταλείψει την τεχνολογία οπότε θα βρεις μόνο ότι έχει απομείνει απο τα μοντέλα του 2014. Σε LED LCD στα λεφτά που δίνεις δες την Sony 50W805B (προσοχή όχι την "Α"). Για μεγαλύτερο μέγεθος δεν σου φτάνουν.

Yperion, ευχαριστώ για τις προτάσεις. Η Samsung 55F6500 που έχεις στην υπογραφή σου είναι αυτή;
http://www.skroutz.gr/s/3005954/Samsung-UE55F6500.html
Αν ναι, βλέπω ότι παίζει από τα 1140 ευρώ. Σε σχέση με την Panasonic plasma που αναφέρθηκε πιο πάνω και τη Sony που πρότεινες, πως θα την κατηγοριοποιούσες από τη σκοπιά της ποιότητας εικόνας σε θέαση ταινιών ΗD;

Σε σκοτεινό χώρο έχει χειρότερο μαύρο και αντίθεση από την ST60 (το μαυρο σε όλες τις LED LCD έχει μια μπλέ απόχρωση) και έχει και αρκετά χειρότερη γωνία θέασης απο μια πλάσμα αλλά υπερτερεί σε άλλους τομείς (κατανάλωση ρεύματος , καθαρή εικόνα χωρίς θόρυβο λόγω dithering που έχουν οι πλάσμα , δεν χρειάζεται να ανησυχώ για burn in , δεν "ξεβάφει" στο φως κτλ).

Γενικά σε όποιον έχει ήδη πλάσμα και είναι ευχαριστημένος προτείνω πάλι πλάσμα , το ίδιο σε όποιον έχει LED LCD γιατί κάθε τεχνολογία συνεπάγεται διαφορετικά θετικά και αρνητικά και λόγω συνήθειας δεν είναι εύκολη η αλλαγή.