Αγορα TV 55'' για τηλεοπτικο σημα

papagpanos

Established Member
11 August 2006
179
Lost in Ileia
Για λογαριασμό φιλου η ερωτηση.
Απόσταση θέασης 4,5μ και χρήση για τηλεοπτικά κανάλια μόνο, οι ταινίες θα παρακολουθούνται απο projector τις 120''
Δεν τον ενδιαφερει το 3D αλλά από ότι βλέπω όλες οι 55'' πλέον είναι 3D.
Ο χώρος είναι φωτεινός όποτε μάλλον κάποια LCD ή LED
Ποια θεωρειτε καλυτερη επιλογη για τα κανάλια μας;
Ευχαριστώ

Μέχρι τι ποσό μπορεί να διαθέσει;
Μια καλή επιλογή είναι η 55EX720 ή Samsung 55D6100-6500-6750.

Απάντηση: Re: Αγορα TV 55'' για τηλεοπτικο σημα

Μέχρι τι ποσό μπορεί να διαθέσει;
Μια καλή επιλογή είναι η 55EX720 ή Samsung 55D6100-6500-6750.

Τα χρηματα δεν ειναι περιοριστικος παραγοντας οσο η αποδοση της tv στο τηλεοπτικο σημα. Τον ενδιαφερει και η θεαση αθλητικων αγωνων.
Να πω οτι στην πολη μου δεν εχουμε ακομη digea. Επισης δεν υπαρχει δυνατοτητα στην επαρχια να δουμε ολα τα μοντελα.

Οπότε πρέπει να έχει καλή απόδοση όσον αφορά την κίνηση.Συνεπώς βλέπουμε 200hz panels.Από πλευράς κίνησης οι sony και οι Samsung δεν έχουν αντίπαλο.
Οπότε δείτε την Sony 55HX920 (ακριβή) και τις Samsung 55D7000/8000.Από όσο θυμάμαι η HX820 δεν παράγεται σε 55'' οπότε η 920 είναι μονόδρομος όσον αφορά τις sony.

Απόδοση Sony ->
SAM_0099.JPG

samsung

DSC_0029.JPG

H παραπάνω είναι της C750,περσυνή,σειρά 7.Πιστεύω ότι οι καινούριες είναι βελτιωμένες.

Last edited:
Οντως η Sony 55HX920 ειναι ακριβη, οταν προκειται μονο για τηλεοπτικα καναλια...
Γνωριζεται καποιο καταστημα που να εχει στημενες τις Samsung 55D7000/8000 και με τηλεοπτικο σημα? Γιατι ολοι με bd παιζουν...

Δυστιχώς όχι.Και δεν τις έχουν συνδέσει και με κεραία.Αλλά σίγουρα έχουν και οι 3 εξαιρετικό Scaler.Αν και στο τηλεοπτικό μας σήμα δεν μπορεί να κάνει και πολλά...Στο κατάστημα δεν μπορείς να καταλάβεις και πολλά.Όλες καλά θα δείχνουν.Η κύρια διαφορά μεταξύ των samsung και της sony είναι ότι η Sony διαθέτει local dimming.Δηλαδή διαχειρίζεται καλύτερα τον φωτισμό της και επιτυγχάνει καλύτερα επίπεδα μαύρου.

Για τηλεοπτικό σήμα δε νομίζω πως χρειάζεται να κοιτάξει κάποια ακριβότερη LCD από την Sony EX720. Εναλλακτικά μπορεί να δει plasma στις 60", όπως οι περσινές LG PK550 και PK950.

Re: Απάντηση: Re: Αγορα TV 55'' για τηλεοπτικο σημα

Τα χρηματα δεν ειναι περιοριστικος παραγοντας οσο η αποδοση της tv στο τηλεοπτικο σημα. Τον ενδιαφερει και η θεαση αθλητικων αγωνων.

Panasonic 55VT20 , μελος την πηρε με 2450.

Αν θελει να την βγαλει πιο φτηνα LG 60αρα πλασμα....

http://www.skroutz.gr/c/12/television.html?keyphrase=60PZ

Ωραια τα τεστ pattern αλλα τα Ελληνικα καναλια σε 55αρα LCD δεν βλεπονται με τιποτα.

Αντιθετα σε πλασμα 60" εχω δει NOVA και βλεποταν ανετα και απο τα 2 μετρα.

Ο χώρος είναι φωτεινός όποτε μάλλον κάποια LCD ή LED

Είναι φωτεινός χώρος και θέλει σωστή κίνηση.Ο true motion της LG δεν τα καταφέρνει καθόλου καλά,ακόμα και στα 200Hz.Και οι Panasonic έχουν πρόβλημα με την διαχείριση σήματος 50Hz που καλύπτεται μετα βίας ενεργοποιόντας το IFC από όσο λένε οι κάτοχοι.Σε κάθε περίπτωση εάν είναι να πάει σε Plasma πρέπει να έχει όσο τον δυνατόν καλύτερη αντιανακλαστική επιφάνεια.

Και οι Panasonic έχουν πρόβλημα με την διαχείριση σήματος 50Hz που καλύπτεται μετα βίας ενεργοποιόντας το IFC από όσο λένε οι κάτοχοι.

Ποιος κατοχος το εχει πει αυτο? Γιατι εγω βλεπω πχ...

Σαφως η VT30 ειναι πολυ καλυτερη απο την VT20 και οι δυο εχουν αψογη εικονα και κινηση.Το μαυρο της VT30 ειναι καλυτερο αλλα πιστευω οτι η VT20 επαιζε καλυτερα οτι εχει σχεση μετα τα λογοτυπα απο τα καναλια και την κινηση της εικονα στο BACKGROUNG (γνωμη μου παντα).Σαν τηλεοραση τωρα εμφανιση η VT30 ειναι απιστευτη ,πολυ ποιο λεπτη απο την VT20 και ποιο ομορφη συμαζεμενη.Το μενου της ειναι το κατι αλλο με τις επιλογες,κανεις τα παντα.Και το βασικοτερο που δεν ειχε η VT20 ειναι η επιλογη 2D σε 3D και τα γυαλια της ειναι ποιο κομψα και ξεκουραστα επαναφορτιζομενα,τα αλλα ηταν σαν του δυτη μασκα ;)

1. Από τότε που την έστρωσα την τηλεόραση (200+ ώρες, πριν κανά μήνα) την έχω βάλει στο στοκ THX mode, οπότε δεν υπάρχει καθόλου IFC. Έχω πολύ υλικό σε PAL 25fps, και δεν έχω δει τίποτα από αυτά που περιγράφεις ως δήθεν "50Hz bug".

Last edited:
Το ότι δηλαδή δεν μπορείς να το διακρίνεις σημαίνει ότι δεν υπάρχει;Να ρωτήσουμε τον Γιώργο...(Petasis).Αναφερόμαστε σε γρήγορα παναρίσματα....για ποδόσφαιρο θα χρησιμοποιείται.Σε έναν φωτεινό χώρο που προβάλεις μονάχα τηλεοπτικό σήμα γιατί κάποιος να πάρει plasma;Αναφέρει ότι διαθέτει προβολέα για θέαση ταινιών.3 μέτρα απόσταση θέασης 60 ίντσες για SD δεν το βλέπω φυσιολογικό!

Για τηλεοπτικό σήμα δε νομίζω πως χρειάζεται να κοιτάξει κάποια ακριβότερη LCD από την Sony EX720. Εναλλακτικά μπορεί να δει plasma στις 60", όπως οι περσινές LG PK550 και PK950.

Τα 200hz θα κάνουν κάποια διαφορά.Και εφόσον θα δώσει ένα μεγάλο ποσό νομίζω ότι είναι επιτακτική ανάγκη να διαθέτει η τηλεόραση άριστη κίνηση.

Last edited:
...3 μέτρα απόσταση θέασης 60 ίντσες για SD δεν το βλέπω φυσιολογικό!

Τα 200hz θα κάνουν κάποια διαφορά.Και εφόσον θα δώσει ένα μεγάλο ποσό νομίζω ότι είναι επιτακτική ανάγκη να διαθέτει η τηλεόραση άριστη κίνηση.

Έχει αναφέρει 4,5 μέτρα στο αρχικό post... Καλύτερη κίνηση από τις δύο LG που έχω παραθέσει δε νομίζω πως έχει ούτε η Sony EX720 ούτε και κάποια από τις φετινές Samsung 6 σειράς. :operator:

Έχει αναφέρει 4,5 μέτρα στο αρχικό post... Καλύτερη κίνηση από τις δύο LG που έχω παραθέσει δε νομίζω πως έχει ούτε η Sony EX720 ούτε και κάποια από τις φετινές Samsung 6 σειράς. :operator:

χμμμ 4,5 μέτρα είναι εντάξει.Εάν πάρουμε από τις lcd LG η κίνηση δεν είναι καθόλου καλή λόγω και του True motion.Στην 9500 έχουν αναφερθεί πολλά προβλήματα.Αλλά και πάλι νομίζω ότι εφόσον θα λειτουργεί σε φωτεινό χώρο δεν χρειάζεται Plasma.

...Εάν πάρουμε από τις lcd LG η κίνηση δεν είναι καθόλου καλή λόγω και του True motion.

Άλλο LG plasma, άλλο LG lcd. Μπορείς να το δεις και ο ίδιος από κοντά σε κάποιο κατάστημα. Η κίνηση είναι αρκετά καλή και σαν value for money είναι οι καλύτερες προτάσεις.

Ευχαριστω για τις εως τωρα απαντησεις.
Plasma Panasonic G20 υπαρχει σε αλλον διαμερισμα της οικογενειακης οικοδομης που ειναι για χρηση TV & Movies. Δεν ειμαστε κατα των Plasma αλλα εδω η χρηση ειναι συγκεκριμενη.
Κοιταζωντας στο fullhd ειδα οτι εχει την SONY EX720 με scaning 200hz και στα + την μηχανη επεξεργασιας. Ομως απουσιαζει η φωτο της καρτας των 100hz...
Ισως για αυτα που ζηταμε η Samsung D7000/8000 ειναι η value for money...
Περιμενω ομως και για αλλες ιδεες...:grandpa:

Το ότι δηλαδή δεν μπορείς να το διακρίνεις σημαίνει ότι δεν υπάρχει;Να ρωτήσουμε τον Γιώργο...(Petasis).

Ο Γιωργος εχει U20 οποτε καμια σχεση με VT30.

Παντως σε 55" ψηφιζω και εγω EX720 , ειδικα για τις D7000/8000 εχει αναφερθει και πολλες περιπτωσεις clouding.

Σχετικά με τη φωτεινότητα των LCD άν δεί κανείς τα καλιμπραρισμένα νούμερα για την 720 η φωτεινότητα της είναι χειρότερη απο αυτή των πλάσμα..
Και ώς LCD έχει χειρότερη γωνία θέασης και interpolation SD σε HD. Ώς edge Led χάνει ελαφρά στο χρωματικό εύρος στα θερμά.

Τηλεοπτικό είπε ότι θέλει να βλέπει...δεν χρειάζεται ούτε calibration ούτε τίποτα.Interpolation sd σε hd;;Upscaling εννοείς;Αλλά και πάλι δεν στέκει.Έχει να κάνει με τον scaler.Οι Sony,Samsung έχουν από τους καλύτερους.

κατά την ταπεινή μου γνώμη από τη στιγμή που θέλει να βλέπει μόνο τηλεοπτικό η 55ex720 είναι μια καλή value for money λύση.
από εκεί και πέρα high end μοντέλα vt30, d8000, hx820, 920 για τηλεοπτικό μόνο - νομίζω ότι θα του δώσουν λίγα πράγματα στην εικόνα σε σχέση με τα παραπάνω χρήματα που ζητούν. άλλωστε η απόσταση είναι μεγάλη. επίσης και έναν αγώνα να θελήσει να δεί πιστεύω ότι στο 10λεπτο θα κατεβάσει το πανάκι του αν είναι σε ίδια απόσταση θέασης.