Αγορά tv 55" ή 65", Samsung Sony LG

Thodorisx

New member
21 November 2020
6
καλησπερα μετα απο πολυ search σε ολο το forum θετω τα δεδομενα μου και τα μοντελα στα οποια εχω καταληξει..

Αποσταση tv -2,30 απο καναπε -*-Σχεδον απολυτη ευθεία θέασης -*- φωτισμός αρκετός (γωνιακο διαμέρισμα
με πολλες μπαλκονόπορτες ) ακριβως πισω απο τον καναπε ειναι και το γραφειο μου (αποσταση απο τν 4 μετρα)

Χρηση- Netflix, degia και ταινιες απο torrent (καποιες φορες κοιμάμαι στο καναπε με την τν ανοιχτη) OXI GAMES

Budget 1200 max ( αν υπαρχει ουσιαστικός λογος για τα 1200 διαφορετικά στην καλύτερη value for money επιλογη)

Με βαση τα παραπανω παω σε 55" η' 65" ?? τωρα μπαινω πρωτη φορα σε καινουργιο σπιτι και δεν εχω μετρο σύγκρισης για τον χωρο..

Τα μοντέλα στα οποια αναφέρεστε οι περισσότεροι εδω ειναι

Samsung-Q65Q70T. Lg-65sm8500 και Sony65XH9096

Επειδη ειμαι λογιστής και τρέχω με το laptop ολοι μερα... Θα με διευκόλυνε αν μπορουσα να κανω mirroring ασύρματα την οθόνη του laptop και να εργάζομαι χρησιμοποιόντας την tv και σαν οθόνη..

Ευχαρσιστω πολυ παιδια και κουράγιο στους συναδέλφους!!

Απάντηση: Αγορα tv 55" ή 65" samsung-sony-lg

Καλυτερα να πας σε 65''.
Με δεδομένο οτι θα μπορω να την χρησιμοποιώ και σαν οθόνη εργασίας (αν αυτο ειναι εφικτό βεβαια) προς τα 65 κλεινω και εγω. Απλα δεν το εχω με το ολο τεχνικό θεμα για αυτο το ψαχνω δεδομένου οτι κ τα μαγαζια ειναι κλειστα

Απάντηση: Αγορα tv 55" ή 65" samsung-sony-lg

Υπαρχουν πολλα νηματα στο φορουμ που μπορουν να σου δωσουν απαντησεις.
Κι εγω στο ψαξιμο ειμαι για 65''.
Ειμαι αναμεσα σε σονυ και σαμσουνγκ και βλεπω να καταληγω στη 2η γιατι αυτο με μπλουμινγκ στους υποτιτλους που εχει η σονυ,με χαλαει πολυ.

Re: Αγορα tv 55" ή 65" samsung-sony-lg

Στις Sony υπάρχει επιλογή να απενεργοποιείς το Local Dimming από το μενού και να μην έχεις τόσο έντονο το φαινόμενο blooming στους υπότιτλους. Σε όσες Samsung έχουν local dimming δεν απενεργοποιείται τελείως.

Είχα διαβάσει σε σχόλια σε ξένα φόρουμ και σε σχόλια σε βίντεο στο youtube, αλλά δεν ξέρω αν αληθεύει, ότι ακόμα και σε τηλεοράσεις όπως η Q70 ή ακόμα και στις TU80 που δεν έχουν local dimming πάντα κάτι τρέχει στο παρασκήνιο που ωθεί κάποιους να μπαίνουν στο service menu και να το απενεργοποιούν από εκεί. Στις LCD τηλεοράσεις πάντα θα υπάρχει blooming είναι από τις αδυναμίες της τεχνολογίας. Δεν μπορείς να το εξαλείψεις.

Re: Αγορα tv 55" ή 65" samsung-sony-lg

Δεν υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός, sony = blooming, samsung = οχι. Δεν ξέρω απο που βγήκε αυτο και το διαβάζω ολο και περισσότερο εδω μεσα. Καθε μοντέλο μπορεί να είναι καλύτερο ή χειρότερο απο κάποιο αλλο ανεξαιρέτως μαρκας. Γενικά lcd= θα έχεις σε καποιες σκηνες blooming κατα κανόνα, σπάνια σχετικά ομως.
Εγω οσο το εψαχνα, η μονη διαφορά ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΑ μοντέλα και οχι γενικά, των 2 εταιριών, ήταν ότι η σαμσουνγκ σκοτεινιαζε πολυ τη σκηνή, χάνοντας ολη την λεπτομέρεια της εικόνας (και σε κάποιες σκηνές μόλις έφευγαν οι φωτεινοί υπότιτλοι ξανα φωτίζοταν ολη η εικόνα, έχοντας ενα αποτέλεσμα σα να αναβοσβήνει η οθονη απο σκηνη σε σκηνη σαν παράπλευρη απώλεια για να αποφύγει το blomming), ενω η σονυ ειχε περισσότερο blooming στους υπότιτλους αλλα δεν αναβοσβηνε η οθονη, ουτε έχανες λεπτομέρειες.. Ποιο απ τα 2 είναι καλύτερο, παρ το αβγο και κουρεύτο.. Πρακτικά και οι 2 εταιρείες μπορούν να πετύχουν και τα 2 αποτελέσματα, απλα καθε μια επέλεξε διαφορετικό γιατι καθε μια θεωρεί προτιμότερο το ενα φαινόμενο απ το αλλο. Φαντάζομαι το ίδιο συμβαίνει και με τον τελικό καταναλωτη, καθένας προτιμάει το ένα απο το άλλο και πιθανότατα θα κανει και διαφορετική επιλογή. Κανενα δεν είναι αντικείμενικα καλύτερο. Επίσης να καταλάβουμε οτι αυτα τα φαινόμενα είναι εξαίρεση στον κανόνα, σε δύσκολες για lcd σκηνες, και θα τα δεις που και που. Κατα κανόνα θα ρυθμίσεις όπως σε βολεύει την τηλεόραση σου και στο 90-95% δε θα παρατηρεις τίποτα.
Βέβαια σε κάποια μοντέλα τελευταία η σαμσουνγκ για να μειώσει ακομα περισσότερο το φαινόμενο, διαβαζω οτι εχει αλλαξει το χρώμα των υποτίτλων απο κατάλευκο σε ελαφρως σκουρο. Βαση λογικής αυτο θα βοηθήσει χωρίς να ξέρω τι μειονέκτηματα έχει και αυτο. Γιατί προϋποθέτει επεξ εικόνας, να ξεχώρισεις που είναι οι υπότιτλοι και να τους αλλάξεις χρώμα κλπ. Και αν αυτο δεν σου χαλάσει κατι λογω επεξεργασίας, γιατί θες ισχυρούς επεξ για να πετύχεις καλά αποτελέσματα έτσι (νομίζω). Τηλεόρασεις των 2000 έχουν κατι επεξ μέσα που κοστίζουν 5 για να κάνουν οικονομία.
Τελικό συμπέρασμα : Αν υπάρχει ψύχωση για blooming πας σε oled (με πιθανη ψύχωση για burn in).