Αγορα tv 55 ιντσων. 4 μοντελα προς επιλογη. Τι προτεινετε ??

aris.limnios

New member
15 October 2014
8
Kαλημερα σε ολους εδω στην κοινοτητα

Ειμαι ολοκαινουργιος εδω περα και μιας κι ενδιαφερομαι ν' αγορασω τηλεοραση θα ηθελα τη γνωμη σας γι αυτα εδω τα μοντελα :

Toshiba 55L7453DG
Samsung UE55H6470
Panasonic TX-55AS640
Sony KDL-55W805B

Μ' ενδιαφερει η διασταση των 55 ιντσων και το μπατζετ δε θα ηθελα να ξεπερασει τα 1000 ευρω.
H αποσταση θεασης ειναι 4 μετρα.
Θα βλεπω συνηθως ταινιες, ντοκυμαντερ και αθλητικα. Θα ηθελα επισης να εχει και καλο 3D εαν ειναι αυτο δυνατο.
Τι μου προτεινετε λοιπον ???
Εσεις ποια απο αυτες θα διαλεγατε ?

Σας ευχαριστω ολους προκαταβολικα για το ενδιαφερον και τη βοηθεια

Φιλικα
Αριστειδης

Kαλημερα σε ολους εδω στην κοινοτητα

Ειμαι ολοκαινουργιος εδω περα και μιας κι ενδιαφερομαι ν' αγορασω τηλεοραση θα ηθελα τη γνωμη σας γι αυτα εδω τα μοντελα :

Toshiba 55L7453DG
Samsung UE55H6470
Panasonic TX-55AS640
Sony KDL-55W805B

Μ' ενδιαφερει η διασταση των 55 ιντσων και το μπατζετ δε θα ηθελα να ξεπερασει τα 1000 ευρω.
H αποσταση θεασης ειναι 4 μετρα.
Θα βλεπω συνηθως ταινιες, ντοκυμαντερ και αθλητικα. Θα ηθελα επισης να εχει και καλο 3D εαν ειναι αυτο δυνατο.
Τι μου προτεινετε λοιπον ???
Εσεις ποια απο αυτες θα διαλεγατε ?

Σας ευχαριστω ολους προκαταβολικα για το ενδιαφερον και τη βοηθεια

Φιλικα
Αριστειδης

σαν πρωτη επιλογη προτεινω samsung....εαν μπορεις να τσεκαρεις πανελ για ομοιομορφια clouding

σαν πρωτη επιλογη προτεινω samsung....εαν μπορεις να τσεκαρεις πανελ για ομοιομορφια clouding

Σ' ευχαριστω πολυ hxostil για τη βοηθεια. Πως μπορω ομως να κανω αυτο το check ?

Επειδη εχω την 55h6470 θα προτεινω αυτη.Το μονο ελλατωμα της(στο δικο μου πανελ) ειναι ενα ελαφρυ συννεφακι(clouding) κατω αριστερα που φαινετε σε μαυρο φοντο και οι λιγο πιο σκουρες γωνιες που το εχουν ολες οι led αυτο.Περα απο αυτα τα 2 που δυσκολα να τα αποφυγεις σε πανελ psa/pva/ips σε ολα τα αλλα ειναι αψογη.Εξαιρετικη εικονα σε hd περιεχομενο ακομα και απο δορυφορικα καναλια τυπου zdf/kika και γενικα ολα τα hd του astra δειχνουν αψογα.Ο media player διαβαζει σε 6-7 δευτερα γεματο σκληρο 3tb σε ntfs και η πλοηγηση ειναι πολυ γρηγορη.Το ιδιο και στις smart λειτουργιες που στο youtube/tuneinradio ειναι οσο πιο γρηγορη γινετε χωρις να με εχει σκαλωσει πουθενα.Το smart control προσθετει αρκετα και βοηθαει στην πλοηγηση οσο γινετε.

Οσον αφορα το 3D τα πραγματα ειναι απολαυστικα.Εχω δει 14 ταινιες 3D και σε ολες ηταν τελειο.Ωραιο βαθος ειδικα σε ταινιες οπως(predator/maleficent/dredd/gravity) και δεν καταλαβα τιποτα απο ζαλαδα(λογω active).Μια χαρα ξεκουραστο ειναι και με full hd αναλυση.Στα δε imax ντοκιμαντερ οπως under the sea/humble το 3D ξεφευγει κανονικα.

Την ειχα παρει πριν 1 μηνα στα 1030+μεταφορικα απο το vpn οποτε η αποψη μου ειναι πληρης.Στα 945+μεταφορικα που εχει τωρα πιστευω ειναι οτι πιο vfm υπαρχει στις full hd 55".

Σ' ευχαριστω πολυ hxostil για τη βοηθεια. Πως μπορω ομως να κανω αυτο το check ?

σε ενα στικακι βαλε για clouding http://avclub.gr/forum/showthread.p...ιομορφιας-(Clouding-banding-torchlight)/page5

ζητας να την δοκιμασεις σε οσο πιο σκοτεινο δωματιο και βλεπεις...ξερω λιγο δυσκολο αλλα και τα λεφτα που θα δωσεις δυσκολα βγαινουν οποτε..

Απάντηση: Re: Αγορα tv 55 ιντσων. 4 μοντελα προς επιλογη. Τι προτεινετε ??

σε ενα στικακι βαλε για clouding http://avclub.gr/forum/showthread.p...ιομορφιας-(Clouding-banding-torchlight)/page5

ζητας να την δοκιμασεις σε οσο πιο σκοτεινο δωματιο και βλεπεις...ξερω λιγο δυσκολο αλλα και τα λεφτα που θα δωσεις δυσκολα βγαινουν οποτε..

Δηλαδή θα την ανοίξει μπροστά τους και θα την δοκιμάσει? Γίνονται τέτοια πράγματα στο Ελλάντα?

Νομιζω οτι γινονται και δεν νομιζω να πει κανεις οχι. Εχω σκοπο να το κανω ουτως η αλλως.
Απλα με το θεμα του clouding που παιζει απο κομματι σε κομματι, δεν νομιζω να εχει νοημα τετοιος ελεγχος σε συσκευη εκθεσης.

Νομιζω οτι γινονται και δεν νομιζω να πει κανεις οχι. Εχω σκοπο να το κανω ουτως η αλλως.
Απλα με το θεμα του clouding που παιζει απο κομματι σε κομματι, δεν νομιζω να εχει νοημα τετοιος ελεγχος σε συσκευη εκθεσης.

Αυτό λέω βρε. Το θέμα είναι να δοκιμάσεις την συσκευή που θα πάρεις, κι όχι της έκθεσης. Γι αυτό λέω "θα την ανοίξει". Εκεί έχει νόημα. Να ανοίξεις την κούτα με την καινούρια που θα πάρεις σπίτι σου και να την δοκιμάσεις. Τέτοια πράγματα δεν νομίζω να γίνονται στην Ελλάδα.

Πάντως η samsung έχει παράδοση στο clouding. Ενώ μια sony 705 που πήρα έχει αμελητέο.

Αυτό λέω βρε. Το θέμα είναι να δοκιμάσεις την συσκευή που θα πάρεις, κι όχι της έκθεσης. Γι αυτό λέω "θα την ανοίξει". Εκεί έχει νόημα. Να ανοίξεις την κούτα με την καινούρια που θα πάρεις σπίτι σου και να την δοκιμάσεις. Τέτοια πράγματα δεν νομίζω να γίνονται στην Ελλάδα.

Πάντως η samsung έχει παράδοση στο clouding. Ενώ μια sony 705 που πήρα έχει αμελητέο.

Σαφως και γινεται.
Τουλαχιστον εγω το εχω κανει με οτι κι αν εχω παραγγειλει και μου εχει παραδοθει στο σπιτι.
Αν θυμαμαι καλα, οι περισσοτεροι μεταφορεις "ψιλοαπαιτουν" να ανοιχτει η συσκευασια και να ελεγχθει η συσκευη πριν φυγουν.
Επισης υπογραφεις οτι παρελαβες και η συσκευη ειναι καθολα ενταξει πριν φυγουν.

απο τις 9 τηλεορασεις που εχω αλλαξει εχω δοκιμασει πριν παρω τις 6

Παιδια καλησπερα. Αργησα λιγακι ενεκα υποχρεωσεων και να με συγχωρεσετε. Σας ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες επι του θεματος.

Re: Απάντηση: Αγορα tv 55 ιντσων. 4 μοντελα προς επιλογη. Τι προτεινετε ??

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επειδη εχω την 55h6470 θα προτεινω αυτη.Το μονο ελλατωμα της(στο δικο μου πανελ) ειναι ενα ελαφρυ συννεφακι(clouding) κατω αριστερα που φαινετε σε μαυρο φοντο και οι λιγο πιο σκουρες γωνιες που το εχουν ολες οι led αυτο.Περα απο αυτα τα 2 που δυσκολα να τα αποφυγεις σε πανελ psa/pva/ips σε ολα τα αλλα ειναι αψογη.Εξαιρετικη εικονα σε hd περιεχομενο ακομα και απο δορυφορικα καναλια τυπου zdf/kika και γενικα ολα τα hd του astra δειχνουν αψογα.Ο media player διαβαζει σε 6-7 δευτερα γεματο σκληρο 3tb σε ntfs και η πλοηγηση ειναι πολυ γρηγορη.Το ιδιο και στις smart λειτουργιες που στο youtube/tuneinradio ειναι οσο πιο γρηγορη γινετε χωρις να με εχει σκαλωσει πουθενα.Το smart control προσθετει αρκετα και βοηθαει στην πλοηγηση οσο γινετε.

Οσον αφορα το 3D τα πραγματα ειναι απολαυστικα.Εχω δει 14 ταινιες 3D και σε ολες ηταν τελειο.Ωραιο βαθος ειδικα σε ταινιες οπως(predator/maleficent/dredd/gravity) και δεν καταλαβα τιποτα απο ζαλαδα(λογω active).Μια χαρα ξεκουραστο ειναι και με full hd αναλυση.Στα δε imax ντοκιμαντερ οπως under the sea/humble το 3D ξεφευγει κανονικα.

Την ειχα παρει πριν 1 μηνα στα 1030+μεταφορικα απο το vpn οποτε η αποψη μου ειναι πληρης.Στα 945+μεταφορικα που εχει τωρα πιστευω ειναι οτι πιο vfm υπαρχει στις full hd 55".

Bασιλια μου με ψηνεις πολυ ασχημα για τη Samsung. Οι πληροφοριες σου μου κανουν πολυ !!!! Εισαι πολυ ευχαριστημενος να υποθεσω ε ??? Aυτο το clouding ειναι ενοχλητικο ???
Με ψηνει πολυ ασχημα το 3D, ειδικα στα ντοκυμαντερ. Τρελενομαι.
Την εχεις καιρο ? Εαν ξανεπαιρνες τηλεοραση τι θα επαιρνες ??? παλι την ιδια ???

εχεις απολυτο δικιο φιλε μου . ισχυει ομως οτι μπορει να δοκιμασεις μια εκθεσιακη τηλεοραση και να ειναι ενταξει και η τηλεοραση που θα σου ερθει στο σπιτι να εχει clouding ας πουμε ???

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα tv 55 ιντσων. 4 μοντελα προς επιλογη. Τι προτεινετε ??

Καλησπερα φιλε aris.limnios.Ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος και καθε μερα μου αρεσει ολο και πιο πολυ μιας και συνηθιζω την εικονα της led(ειχα πλασμα 5 χρονια).Το clouding ενοχλητικο δεν ειναι.Σε καταμαυρο φοντο ισως το προσεξεις.Σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση το μαυρο ειναι υποδειγματικο για led τηλεοραση και θα σε ικανοποιησει και σε απολυτο σκοταδι.Αν ανοιξεις εστω και ενα φως το μαυρο γινετε αυτοματα καταμαυρο οπως συνηθως.Το 3D αν και ειμαι στα 3 μετρα με ικανοποιει παρα πολυ.Ολα τα imax ντοκιμαντερ δειχνουν εξαιρετικα κυριως το imax under the sea/humble που τα ψαρια/αντικειμενα νομιζεις οτι θα τα πιασεις και το βαθος ειναι σαν να κοιτας μεσα απο ενα ενυδρειο.Το 3D σε αρκετες ωρες(>2) θα σε κουρασει τα ματια αλλα απο πονοκεφαλο δεν εχω νιωσει τιποτα και εχω δει αρκετο 3D.

Την εχω απο 15 Σεπτεμβρη και την ειχα παρει 1080 ευρω με μεταφορικα.Αν ξαναπερνα τηλεοραση μιας και επεσαν οι τιμες και εχει 934+μεταφορικα θα την επερνα χωρις δευτερη σκεψη.Αν πηγαινα στα 1100 ευρω θα πηγαινα στην προσφορα του πλαισιου που εχει την 55h6670 που εχει micro dimming και ειναι καπως καλυτερη απο την 6470.

Το καλο της 6200/6400/6470/6500 ειναι η περιστρεφομενη βαση που λογω του πανελ τους ολη η σειρα 6 δεν εχει και τοσο καλες γωνιες θεασης.Οποτε βολευει να την γυρνας οπου σε βολευει για να εχεις παντα την καλυτερη εικονα χωρις ξεβαμμενα χρωματα.Η 6670 δεν εχει περιστρεφομενη βαση και το θεωρω σοβαρο μειον.

Στα υπολοιπα οπως smart λειτουργιες/smart remote/screen mirroring με note 3 τα παει περιφημα χωρις κολληματα.Browsing με pip εικονα να βλεπεις δηλαδη καποιο προγραμμα απο το δορυφορικο λεει αρκετα και το smart remote βοηθαει σε αυτο παρα πολυ.Καλες αγορες και οτι αλλο χρειαστεις ρωτησε ελευθερα.

Μοιπος ξερουμε απο inputlag πως τα παει?με ενδιαφερει αλλ κ για ps 4

Τηνχ
Στα 40ms σε game mode.Ειναι παρα πολυ καλα εκτος και αν παιζεις επαγγελματικα online

40 ε ? να πω την αληθεια περισσοτερο on line παιζω οποτε μαλον πολλα ειναι ... καποια αλλη προταση ?

Thnx

40 ε ? να πω την αληθεια περισσοτερο on line παιζω οποτε μαλον πολλα ειναι ... καποια αλλη προταση ?

Thnx
Για online πας μονο σε sony που εχουν <20.Να πω οτι παιζω αρκετα fps παιχνιδια και δεν εχω παρατηρησει lag.

Μιλαμε για 0,04 του δευτερολεπτου lag που ειναι αμελητεο οπως και το 0.02 στις sony.Δεν νομιζω να εχεις θεμα αλλα καλο ειναι τις δοκιμασεις για να δεις

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα tv 55 ιντσων. 4 μοντελα προς επιλογη. Τι προτεινετε

Με βοηθας παρα πολυ ν´αποφασισω και σ´ευχαριστω παρα πολυ king2009 !!!
Ελπιζω η Samsung 55h6470 να μην με απογοητευσει γιατι μαλλον κι εγω προς τα εκει τεινω .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα tv 55 ιντσων. 4 μοντελα προς επιλογη. Τι προτεινετε

Την εχω απο 15 Σεπτεμβρη και την ειχα παρει 1080 ευρω με μεταφορικα.Αν ξαναπερνα τηλεοραση μιας και επεσαν οι τιμες και εχει 934+μεταφορικα θα την επερνα χωρις δευτερη σκεψη.Αν πηγαινα στα 1100 ευρω θα πηγαινα στην προσφορα του πλαισιου που εχει την 55h6670 που εχει micro dimming και ειναι καπως καλυτερη απο την 6470.

Δες τις ρυθμίσεις του μενου "δυναμική αντίθεση" , το πιο πιθανό είναι και ότι η δική σου τηλεόραση έχει micro dimming (το αναφέρει όμως η Samsung στις πιο ακριβές σειρές για λόγους μάρκετινγκ).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα tv 55 ιντσων. 4 μοντελα προς επιλογη. Τι

Δες τις ρυθμίσεις του μενου "δυναμική αντίθεση" , το πιο πιθανό είναι και ότι η δική σου τηλεόραση έχει micro dimming (το αναφέρει όμως η Samsung στις πιο ακριβές σειρές για λόγους μάρκετινγκ).
Βρε λες?Παω να ελεγξω μηπως και εχει.Ξερεις ακριβως πως την εχει στο μενου αυτη την επιλογη η σειρα 6700 που εχει σιγουρα md?

Με βοηθας παρα πολυ ν´αποφασισω και σ´ευχαριστω παρα πολυ king2009 !!!
Ελπιζω η Samsung 55h6470 να μην με απογοητευσει γιατι μαλλον κι εγω προς τα εκει τεινω .
Ευχαριστηση μου.Δεν θα απογοητευτεις σε αυτο να εισαι σιγουρος

Εδω παντως
http://www.samsung.com/us/video/tvs/UN55H6400AFXZA

γραφει οτι εχει κανονικα micro dimming η σειρα h6400.