Αγορά TV 55

dimitris14

New member
8 October 2016
13
Καλησπέρα,
Νέος στο forum και αρκετά προβληματισμένος με την αγορά νέας τηλεόρασης,. Ειδικά μετά από αρκετό διάβασμα στα διάφορα post του forum προβληματίστηκα ακόμα ποιο πολύ.
Στοιχεία: σαλόνι, απόσταση θέασης 2-2,5μ., ταινίες από nova και blue ray, gaming, video netfix κλπ. Budget μέχρι 700 (+/- 10% θα το πετύχω χωρίς «παντόφλα»).
Καταλήγω στην ιδεατή διάσταση για 55”, και «μάλλον» μεταξύ LG και Samsung. Πήγα στα 3 μεγάλα πολυκαταστήματα και είδα αρκετά μοντέλα (αναφέρω μόνο τα μοντέλα που μου άρεσαν):
LG 55UF7707
LG 55UF8507
LG 55UF615v
LG 55UF770v
Samsung UE55JU6000
UE55ΚU6000
Ακούω κριτικές και προτάσεις. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
Eυχαριστώ Θερμά

Φιλε μου στην ιδια κατασταση ημουν κ εγω η 7707 κ η 8507 ειναι 50hz,για τις αλλες δεν ξερω ,αυτες τις 2 τις κοιτουσα κ εγω αν σε ενδιαφερει ειναι σε stock σε καταστημα στα 500+ στειλε pm να σου πω.εγω κατεληξα σε sony ημουν αναμεσα σε 807c κ 756c αλλα επειδη δε με ενδιαφερει το 3dεπελεξα την Δευτερη στα 699 απο sony center

Καλησπέρα,
Νέος στο forum και αρκετά προβληματισμένος με την αγορά νέας τηλεόρασης,. Ειδικά μετά από αρκετό διάβασμα στα διάφορα post του forum προβληματίστηκα ακόμα ποιο πολύ.
Στοιχεία: σαλόνι, απόσταση θέασης 2-2,5μ., ταινίες από nova και blue ray, gaming, video netfix κλπ. Budget μέχρι 700 (+/- 10% θα το πετύχω χωρίς «παντόφλα»).
Καταλήγω στην ιδεατή διάσταση για 55”, και «μάλλον» μεταξύ LG και Samsung. Πήγα στα 3 μεγάλα πολυκαταστήματα και είδα αρκετά μοντέλα (αναφέρω μόνο τα μοντέλα που μου άρεσαν):
LG 55UF7707
LG 55UF8507
LG 55UF615v
LG 55UF770v
Samsung UE55JU6000
UE55ΚU6000
Ακούω κριτικές και προτάσεις. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
Eυχαριστώ Θερμά

Καλύτερα να επιλέξεις ένα μέσο προβολής με VA panel και όχι με IPS(όλες οι LG που γράφεις) για να έχεις μεγάλη αντίθεση για θέαση ταινιών και γενικά περιεχομένου σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Αν θα είσαι πιο κοντά από τα 2,2μ και έχεις περιεχόμενο ανάλυσης UHD, τότε από αυτές που αναφέρεις την UE55KU6000 (VA panel,50/60Hz).

Αν παρακολουθείς από τα 2,2 μ και πίσω τότε μια FHD με 100Ηz panel θα αποδώσει καλύτερα όπως οι Samsung UE55J6200, Sony KDL-55W755/6C,55W805C/7C/8C/9C.

Θα διάλεγα την KDL-55W805C σε τιμή προσφοράς στα 739 ή την 55W755C/6C στα 699 .

Last edited:
xavito σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Σε γενικές γραμμές βλέπω ότι υπάρχει προδιάθεση σε VA panel > 50/60Hz (ειδικά στην ευθεία θέαση) και αν έχω αντιληφθεί σωστά μέχρι τα 2.2μ. μια UHD "δείχνει" καλύτερα από ότι μια FHD. ωρίσκω σε αρκετά καλή τιμή την 50W808C και το σκέφτομαι για τα +200 στις 55" !!!

Καλημέρα και πάλι, έχασα την προσφορά της sony 808c στα 699. κάπου διάβασα στο sorum ότι από 1/11 ξεκινάνε προσφορές καταστημάτων (10ήμερο εκπτώσεων) οπότε θα περιμένω. Πάλι όμως έχω απορίες αναφορικά με το γιατί να πάω σε FHD και μοντέλο 2015 αν επιλέξω καλές σειρές (6/7/8) στις 3 βασικές μάρκες Sony, Samsung, LG - kai όχι σε 4κ 2016 μοντέλα που αντιλαμβάνομαι ότι είναι μονόδρομος σε tv κάτω από 800. επίσης γιατί υπάρχει εμμονή με τα va panels έναντι των IPS που η LG λανσάρει σε όλα της τα νέα τα μοντέλα?

VA panel:μεγαλύτερη αντίθεση,καλύτερη λεπτομέρεια/διαβαθμίσεις σε σκοτεινές σκηνές,μέτριες γωνίες θέασης

IPS panel:μέτρια αντίθεση,φωτεινό μαύρο(γκρι ουσιαστικά),λιγότερες διαβαθμίσεις σε σκοτεινές σκηνές,καλύτερες γωνίες θέασης .

Δεν υπάρχει εμμονή με τα VA panels έναντι των IPS,το θέμα είναι να κατανοήσεις πως λειτουργεί το καθένα και το αποτέλεσμα που έχει.Η κάθε τεχνολογία έχει θετικά και αρνητικά,το θέμα είναι τι ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου και τι θα σε ικανοποιήσει περισσότερο για τα χρήματα που δίνεις.

Contrast ratio-Λόγος αντίθεσης...http://avclub.gr/forum/showthread.php/49544-Contrast-ratio-Λόγος-αντίθεσης/page10

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

... έναντι των IPS που η LG λανσάρει σε όλα της τα νέα τα μοντέλα?

Η LG έχει και μοντέλα στην γκάμα της με VA panel (ευτυχώς θα έλεγα,από Ταιβάν μεριά) όπως η UH630V,UH635V