Αγορά TV από χώρα εκτός Ε.Ε και τελωνείο

nikS68

Senior Member
26 February 2007
633
Γεια σας,

έχω βρει κάποια eshops με φοβερές τιμές σε καινούργιες τηλεοράσεις.
Δυστυχώς αυτά βρίσκονται στην Ασία.
Η συναλλαγή φαίνεται ασφαλής.
Τα μεταφορικά είναι πολύ καλά.
Το πρόβλημα είναι
Τι γίνεται με το τελωνείο;
Τι πληρώνεις εκεί και υπό ποιες προϋποθέσεις?
Πάει ανάλογα το βάρος?
Πάει ανάλογα το ποσό?
Παίζει ρόλο η χώρα από την οποία προέρχεται?
Παίζει ρόλο ο γνωστός σου στο τελωνείο (που δεν έχω...)
Παίζει ρόλο η μεταφορική εταιρεία?
Διάβασα κάπου ότι αν γράψουν πάνω ότι είναι δώρο μάλλον δε θα σε χρεώσουν.

Κάθε βοήθεια δεκτή.
Κι αν έχει κάποιος που να έχει αντίστοιχη εμπειρία, θα το εκτιμούσα αν τη μοιραζόταν μαζί μας (ή έστω σε πμ).

Ευχαριστώ

Eshop με φοβερες τιμες στην Ασια?

Εμενα γιατι δεν μου ακουγεται καθολου καλη ιδεα?

Πχ. αν σου ερθει η τηλεοραση σπασμενη η ειναι μεταχειρισμενη και μετα κανουν τους... Κινεζους τι θα κανεις?

Εγγυηση? Αν χαλασει ποιος θα σου την επισκευασει?

Και στην Ελλαδα μια χαρα ειναι οι τιμες....

@Yperion,
εξαρτάται από το ρίσκο που αναλαμβάνει ο καθένας.
Εμένα πάντως, σύμφωνα με αυτά που είδα στο site και τους όρους, μου φάνηκε ασφαλές.
Όποιος θέλει μπορώ να του παραθέσω και το link για να το δει κι ο ίδιος.

Η ερώτησή που έκανα πάντως είναι άλλη.
Τι γίνεται με το τελωνείο?

Re: Απάντηση: Αγορά TV από χώρα εκτός Ε.Ε και τελωνείο

Εγω δεν θα σου πω το πιο απλο οτι ειναι απατεωνες και ψαχνουν για κοροιδα...ας πουμε οτι ειναι αξιοπιστοι και σου στελνουν την τηλεοραση και ειναι ενταξει....ομως αν χαλασει σε ενα μηνα ποιος θα σε καλυψει?

Αν θελεις να αγορασεις απο αλλη χωρα παρε απο το Pixmania που κανει εισαγωγες απο Γαλλια...

Re: Απάντηση: Αγορά TV από χώρα εκτός Ε.Ε και τελωνείο

@Yperion,
εξαρτάται από το ρίσκο που αναλαμβάνει ο καθένας.
Εμένα πάντως, σύμφωνα με αυτά που είδα στο site και τους όρους, μου φάνηκε ασφαλές.
Όποιος θέλει μπορώ να του παραθέσω και το link για να το δει κι ο ίδιος.

Η ερώτησή που έκανα πάντως είναι άλλη.
Τι γίνεται με το τελωνείο?

Σε αγορα που εκανα απο Αμερικη , πληρωσα 19% ΦΠΑ και γλιτωσα τον δασμο γιατι ηταν συσκευη ιατρικης χρησης και απαλλαχτηκε , αλλιως θα ειχα εξτρα κοστος...
Ενδιαφερον ηταν βεβαια το οτι εφαγα ολη μερα σχεδον με τον εκτελωνισμο στο αεροδρομιο και παραλιγο να μην με αφησουν να παρω το δεμα γιατι η συσκευη δεν ειχε CE (και πως να ειχε αφου δεν ηταν για Ευρωπαικη αγορα)
Καλη σου τυχη ....
-bye-

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ....

+1

Καλυτερα δωστα στην actionaid να πιασουν και τοπο.

Αν θελεις δωσε το site αλλα ειναι 99,99% απατη.

Παιδιά σας πιστεύω ότι μπορεί να είναι απάτη.
Γι' αυτό ακριβώς και δεν μπήκα ακόμη στον κόπο να παραγγείλω κάτι και το ψάχνω.
Άλλωστε, εδώ ο καθένας μοιράζεται τις εμπειρίες του με όλους τους άλλους.

Το site είναι αυτό:
http://www.kimsell.com
Πάντως αν είναι απάτη - που μάλλον είναι - την έχουν καλοστημένη.
Εγώ μίλησα και Live με κάποιον υπάλληλο που μου εξήγησε αρκετά πράγματα.

Από την άλλη προσφέρει και πληρωμή μέσω paypal, αλλά και πάλι είναι ρίσκο.....

http://www.kimsell.com/product.asp?id=139

Ειναι ποτε δυνατον Sony 52Z5500 (το αντιστοιχο Αμερικανικο μοντελο δηλαδη) να εχει 590 ευρω?

Ακομη και κατασκευαστικα να το παρουμε (χωρις το κερδος της Sony , ΦΠΑ , κερδος καταστηματος κτλ) ειναι πιο ακριβη...

Γιάννη έχε υπόψη ότι κάποια μαγαζιά αγοράζουν απευθείας από τα εργοστάσια μοντέλα που για κάποιο λόγο δεν έχουν περάσει την τελική πιστοποίηση.

Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα τα προϊόντα αλλά όπως και να έχει και αυτά βγαίνουν στην αγορά ....

Αυτό σας το λέω με όλη την ευθύνη που μου αναλογεί και μετά από πολύ ψάξιμο λόγω ιδίου ενδιαφέροντος....

Μια και ασχολεισαι με τους δεκτες προσφατα βρηκα σε Κινεζικο site δορυφορικο δεκτη SD με εξοδο HDMI (χωρις upscaling ομως) , και USB (PVR) στα 29 δολλαρια αλλα η ελαχιστη παραγγελια ηταν 500 κομματια (χονδρικης)...

Ενας τετοιος δεκτης στην Ελληνικη αγορα εχει γυρω στα 80-90 ευρω...

Ομως εδω μιλαμε για μια τηλεοραση , και οχι για Κινεζικο προιον no name ουσιαστικα οπως συμβαινει με τους δεκτες...

Δεν ασχολούμαι μόνο με δέκτες Γιάννη, άλλη αυτή η αγορά που γράφεις.

Και να σου εξηγήσω, δεν θα σου γράψω μάρκα αλλά θα σου πω μια πρόσφατη ιστορία.

Σε μία βόλτα στην τεράστια πλέον αγορά της Κίνας βρέθηκε μελλοντικός συνεργάτης μου ο οποίος πήγε να κλείσει κάποιες συμφωνίες.

Μέσα σε αυτές τις συμφωνίες κλείστηκε και άλλη μία η οποία αφορά LCD σε διάφορες ίντσες. Το εργοστάσιο κατασκευάζει τηλεοράσεις και μονιτορ για 2 γνωστές μάρκες της αγοράς, από την γραμμή παραγωγής κάποια κομμάτια στον τελικό έλεγχο βγαίνουν εκτός για διάφορους λόγους. Ο πιο συνηθισμένος λόγος είναι το πετσικάρισμα στα πλαστικά καλύμματα είτε της όψης είτε της πλάτης.

Η τιμή αυτών των κομματιών κυμαίνεται από 20 έως 40 % κάτω από την εργοστασιακή τιμή.

Βάλε τώρα ότι όταν η τελική τιμή στον καταναλωτή για προϊόν που έχει πάρει την πλήρη πιστοποίηση είναι ας πούμε χονδρικά 1000 ευρώ, τότε αν αφαιρέσεις μεσάζοντα μεταφορικά ασφάλιση και το καθαρό κέρδος η τιμή εργοστασίου βγαίνει από 250 έως 400 ευρώ....

Τα υπόλοιπα σχόλια δικά σου !!! :D

Πραγματικά το site σκίζει από τιμές... Σούρχεται με τη μία να πατήσεις buy...

Το τελωνείο όμως θα σε σκίσειιιιιι....:bigcry:

Διαβάστε τι έγραψα πιο πάνω για να καταλάβετε αλλά και πάλι είναι ρίσκο και ας έχει paypal....

Απάντηση: Re: Αγορά TV από χώρα εκτός Ε.Ε και τελωνείο

παιδια δε γινεται να ειναι τοσο φτηνα !
κατι παιζει !

Δεν παίζει τίποτα. Είναι απλά απάτη για όσους ψάχνουν ακόμη τον χαμένο θυσαυρό.
Ούτε εγγραφή να κάνετε σε τέτοια σαιτ. Τουλάχιστον όχι με το κύριο σας email.