Αγορά TV χωρίς HDCP... Τώρα τι κάνουμε..??

alestros

Senior Member
21 December 2007
410
Πριν από 2 μέρες, ύστερα κ απ'τις προτροπές των παιδιών του forum, πήρα την 32" Samsung R86...

Την τηλεόραση την θέλω για:
Gaming (Χbox 360 / PS3)
Σύνδεση με HTPC για .mkv (720p)
BluRay Playback (είτε από PS3 είτε από Bluray drive του pc...)

Στις συμβουλές αγοράς που μου δώσατε δεν έλαβε κανείς υπ'όψιν του το θέμα έλλειψης HDCP της συγκεκριμένης τηλεόρασης και έτσι δεν θα μπορώ να βλέπω τις καινούριες BluRay ταινίες...

Ηξερα για το HDCP αλλά νόμιζα ότι ήταν θέμα μόνο "αναπαραγωγής" (Bluray player ή κάρτας γραφικών) και ότι δεν είχε σχέση με την οθόνη...

Να ρωτήσω κάτι, όλες αυτές οι δεκάδες χιλιάδες τηλεοράσεις που έχουν πωληθεί εώς τώρα χωρίς HDCP τι θα γίνει..? Απλά δεν θα μπορούν να παίξουν τις καινούριες ταινίες..? Πάνε άκλαφτες δλδ... :argue:

Και καλά εγώ που έδωσα μόνο 7κατοστάρικα.. Κάποιος που πήρε πρόπερσυ TV με 3.000 πήρε μία τηλεόραση που δεν θα μπορεί να κάνει αυτό για το οποίο την αγόρασε?? Δλδ BluRay playback....

Μα πόσο βλάμμενοι είναι αυτοί που τα σκέφτονται αυτά τα πρωτόκολλα ασφαλείας και ξεκόβουν τόσους καταναλωτές που τους τίμησαν με τα λεφτάκια τους?

Λογικά θα μπει αγγελία η TV μου για να αγοράσω ένα μοντέλο με HDCP για να μπορώ να βλέπω HD ταινίες....

Του κώλου.... :angry:

Λόγω παραπληροφορησης (όταν δεν είμαστε σίγουροι για κάτι δεν παραπληροφούμε τον κόσμο....) το τόπικ δεν έχει λόγω ύπαρξης καθ'ότι η Samsung R86 είναι HDCP compatible (σε αντίθεση με το τι πιστεύουν μερίκοι......)

Συγνώμη για την αναστάτωση και το spamming...

Αν μπορεί κάποιος Mod να σβήσει το topic καθ´ότι δεν έχει λόγω ύπαρξης...

P.s. Γύρισε η καρδία μου στη θέση της... Είχα πάει μιά βόλτα μέχρι την Κούλουρη...

Η R86 ειναι απο τα τελευταια μοντελα της Samsung φιλε. Εννοειτε πως υποστηριζει HDCP οποτε μην ανησυχεις καθολου και φυσικα να μη βαλεις αγγελια!

Πριν από 2 μέρες, ύστερα κ απ'τις προτροπές των παιδιών του forum, πήρα την 32" Samsung R86...

Την τηλεόραση την θέλω για:
Gaming (Χbox 360 / PS3)
Σύνδεση με HTPC για .mkv (720p)
BluRay Playback (είτε από PS3 είτε από Bluray drive του pc...)

Στις συμβουλές αγοράς που μου δώσατε δεν έλαβε κανείς υπ'όψιν του το θέμα έλλειψης HDCP της συγκεκριμένης τηλεόρασης και έτσι δεν θα μπορώ να βλέπω τις καινούριες BluRay ταινίες...

Ηξερα για το HDCP αλλά νόμιζα ότι ήταν θέμα μόνο "αναπαραγωγής" (Bluray player ή κάρτας γραφικών) και ότι δεν είχε σχέση με την οθόνη...

Να ρωτήσω κάτι, όλες αυτές οι δεκάδες χιλιάδες τηλεοράσεις που έχουν πωληθεί εώς τώρα χωρίς HDCP τι θα γίνει..? Απλά δεν θα μπορούν να παίξουν τις καινούριες ταινίες..? Πάνε άκλαφτες δλδ... :argue:

Και καλά εγώ που έδωσα μόνο 7κατοστάρικα.. Κάποιος που πήρε πρόπερσυ TV με 3.000 πήρε μία τηλεόραση που δεν θα μπορεί να κάνει αυτό για το οποίο την αγόρασε?? Δλδ BluRay playback....

Μα πόσο βλάμμενοι είναι αυτοί που τα σκέφτονται αυτά τα πρωτόκολλα ασφαλείας και ξεκόβουν τόσους καταναλωτές που τους τίμησαν με τα λεφτάκια τους?

Λογικά θα μπει αγγελία η TV μου για να αγοράσω ένα μοντέλο με HDCP για να μπορώ να βλέπω HD ταινίες....

Του κώλου.... :angry:

Aπο τι πηγη θα παιζεις?

Γιατι εχει σημασια.

Ασε που ακομα το HDCP δεν εχει κλειδωσει που λεμε οσον αφορα τη χρηση του.

Δεν την δοκίμασα...

Το είπε ένας απερίγραπτος στο insomnia.gr και το πήρα τοις μετρητοίς. Μετά μου έδειξαν παιδιά απ'το avclub full specs που έλεγε ότι είναι HDCP compatible οπότε ΟΛΑ ΚΑΛΑ :D

Απάντηση: Re: Αγορά TV χωρίς HDCP... Τώρα τι κάνουμε..??

Δεν την δοκίμασα...

Το είπε ένας απερίγραπτος στο insomnia.gr και το πήρα τοις μετρητοίς. Μετά μου έδειξαν παιδιά απ'το avclub full specs που έλεγε ότι είναι HDCP compatible οπότε ΟΛΑ ΚΑΛΑ :D

σε καθε foroum υπαρχουν ατομα που μπορεις να εμπιστευτεις και να σεβεσαι αυτο που λενε,αρα οχι τον καθε ασχετο(το ξερω οτι ειναι δυσκολο αυτο στην πραξη)

:ernaehrung004:

Παντως, καλοριζικη η τηλεόραση! Προκειται για καθαρα πολυ καλο μοντελο αυτη τη στιγμη στην αγορά, και εχει και καλυτερη αποδοση στο τηλεοπτικο σημα, μιας και ειναι 720p (768p για την ακριβεια) , οποτε ΔΕΝ "ανοιγει" πολύ την εικόνα όπως οι FullHD LCD τηλεοράσεις...:SFGSFGSF:

ΑΝ ειχες παρει και την 40αρα, ακόμα καλύτερα! Αλλά και αυτή μια χαρά ειναι....:ernaehrung004:

Συνήθως είμαι καλός στο "φιλτράρισμα". Αλλά αυτόν τον ήξερα και από άλλα τεχνολογικά φόρουμ και είναι παντού πολύ ενεργό μέλος... Εν τω μεταξύ έτσι όπως έγραφε δεν σου έδινε καν το περιθώριο αμφιβολίας.. "Τέρμα. Το είπα. Τελείωσε. Έτσι είναι."
Τέλοσπάντων άλλη φορά θα προσέχω,για να έχω. (την ψυχική μου ηρεμία :p )

Παντως, καλοριζικη η τηλεόραση! Προκειται για καθαρα πολυ καλο μοντελο αυτη τη στιγμη στην αγορά, και εχει και καλυτερη αποδοση στο τηλεοπτικο σημα, μιας και ειναι 720p (768p για την ακριβεια) , οποτε ΔΕΝ "ανοιγει" πολύ την εικόνα όπως οι FullHD LCD τηλεοράσεις...:SFGSFGSF:

ΑΝ ειχες παρει και την 40αρα, ακόμα καλύτερα! Αλλά και αυτή μια χαρά ειναι....:ernaehrung004:

Σ'ευχαριστώ ρε φίλε... :ADFADF1:

Money was an issue... Όποτε ήταν δύσκολες οι 40 ίντσες :o

Βρε παιδιά, συγνώμη κιόλας, αλλά ΜΗΝ συνεχιζετε αλλο αυτό το thread....

ΔΕΝ εχει πλεον νοημα και καλο ειναι να κλεισει καπου εδώ....

Αφού είπαμε και το ξεκαθαρίσαμε ότι η 32R86 ΕΧΕΙ HDCP, οπότε απαντησαμε και με το παραπανω στον φιλο που ανυσυχουσε....

Φιλικά πάντα, :ernaehrung004: