αγορα tv διλημμα UE49KU6100WXXH?

kyriakosm

New member
2 November 2016
7
Καλησπερα σε ολους!Ελπιζω να μην σας κουρασω,το προβλημα μου θεωρω οτι ειναι απλο,αλλα πολυ μπερδεμενος οσο αφορα τις κυρτες
Αρχικα πηγα στα media για μια προσφορα που ειχαν στα 600Ε tv 4k 50 sumsung αυτη: http://www.mediamarkt.gr/el/product/_samsung-ue50ku6000wxxh-1182286.html
Ο πωλητης εκει ομως μου εδειξε την καινουρια προσφορα τους και ανωτερη κατα τα λεγομενα του λογο κυρτοσης περισσοτερο......http://www.mediamarkt.gr/el/product/_samsung-ue49ku6100wxxh-1188450.html

Η τιμη ειναι ιδια,η αποσταση που θα βρισκεται η τv γυρω στα 2μ,η χρηση θα ειναι καναλια,ταινιες,ισως και καμια κονσολα στο μελλον(για games εχω το pc προς το παρων)

ευχαρστω! ελπιζω στην βοηθεια σας αυριο θα πρεπει να παραλαβω

Mαλιστα! απο οτο βλεπω οι περισοτεροι λετε οχι κυρτη,καλυτερα την φλατ.Και εγω αρνητικος ημουν αλλα δεν μπορω να πω οτι με χαλασε αυτο που εβλεπα στο καταστημα τουνατιον μου αρεσε.Ισως επιρεαστηκα και απο το μπιρι μπιρι του πωλητη ειχε και διπλα μια σονυ 55" κυρτη στα 1500Ε απο οτι θυμαμαι...φοβερη!

Ειναι αληθεια οτι ολο και περισσοτερες εταιρειες στρεφονται στις κυρτες? και οτι σε λιγα χρονια θα μονοπωλησει το curved?

Καλα δεν τις ειδες να παιζουν να συγκρινεις? στα χαρτια παντος η UE49KU6100 φαινεται πιο VFM. Και καποιος αλλος την πηρε διπλα, κοιτα "Βοήθεια με τα μοντέλα Samsung ku6XXX".
Γραψε εντυπώσεις οταν παραλαβεις ?

Καλα δεν τις ειδες να παιζουν να συγκρινεις? στα χαρτια παντος η UE49KU6100 φαινεται πιο VFM. Και καποιος αλλος την πηρε διπλα, κοιτα "Βοήθεια με τα μοντέλα Samsung ku6XXX".
Γραψε εντυπώσεις οταν παραλαβεις ?

ναι αυτο λεω μου αρεσε περισσοτερο η νομιζω τουλαχιστον πφφφ
οχι δεν παρελαβα ακομα μαλλον αυριο(εγω το καθυστερω εχω δωσει προκαταβολη)

Last edited:
Αν και ημουν προβληματισμενος με την κυρτοτητα,τελικα προχωρισα στην αγορα της..ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ δεν υπαρχει τιποτα που να με ξενιζει η να με χαλαει ισα ισα μου αρεσει πολυ
Η τv ειναι μια χαρα,το 4κ απιστευτο (σε video που ειδα στο youtube) αρκετα φωτεινη εικονα,τα χρωματα πολυ καλα- δεν ξερω αν σε ενα ips θα ηταν καλυτερα,ισως πιο ζεστα,αν και στο ips monitor που εχω στο pc μου δεν ειναι καλυτερα,χειροτερα θα λεγα-
hdr λιγο που το δοκιμασα ειναι χαλια αλλα απο οσο διαβασα πρεπει να βρω καποιο υλικο να υπστηριζει hdr-never mind-ειναι πολυ καλη και χωρις αυτο
καναλια δεν εβαλα ακομα εχω ενα θεμα με την συνδεση- ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΠΩ ΟΥΑΟΥ ΕΚΕΙ-
Η βαση με ταλαιπωρησε λιγο αρχικα αλλα οκ ηθελε πολυ καλο βιδωμα
Με τα λιγα που εχω δει μεχρι στιγμης αρκετα ικανοποιημενος

Επανερχομαι στο θεμα μετα απο αρκετη επαφη με την tv, 2-3 μερες πειραματισμου
Αναμεικτα συναισθηματα οχι τοσο καλα οπως με την πρωτη επαφη
κταρχας με το μεγεθος ναι μεν χορταστικη εικονα αλλα απο την αλλη θολωνουν τα παντα σχεδον εκτος του 4κ,καναλια χαλια πολυ θολουρα λιγο καλυτερα τα πραγματα σε καναλια με hd alpha,star κλπ αλλα και εκει ειναι αναλογα την εκπομπη που βλεπεις/σηριαλ/ταινια- το προβλημα παραμενει σε γενικες γραμμες-
η τοσο unwatchable θολουρα θεωρω οτι ειναι λογο μεγεθους, ισως κανω λαθος δεν ξερω αλλα αν ειχα την δυνατοτητα να την παω πιο πισω απο τα 2μ θα ηταν λιγο καλυτερα τα πραγματα
τα χρωματα ωρες ωρες μου φαινονται ξεθωριασμενα και ωρες ωρες πολυ εντονα.Δοκιμασα και αυτον τον οδηγο για calibr....
https://www.youtube.com/watch?v=zsnPBuI7xIU
Aπαραδεκτος οδηγος η ατονια στα χρωματα και η θολουρα σε ολο της το μεγαλειο...ξαναγειρησα στο νατουραλ με μικρες διορθωσεις απο μενα
το hdr να χαμε να λεγαμε τιποτα το σπουδαιο στο off τις περισσοτερες φορες,εκτος καποιον εξαιρεσαιων ισως,τιποτα παντως δεν ειδα που να πω ωραιο ειναι κανει την διαφορα, με υποστηριξη HDR+4K παντα
4κ οκ καλη ευκρινια αλλα και εκει ισχυουν τα ιδια αναλογα τι βλεπεις....δεντρα δαση απο πλανα με υψος φαινονται σαν ψευτικα και σε καποια σημεια εχει θολουρες δεν ειναι τοσο ομαλη εικονα,ΑΛΛΑ ΟΚ
Δεν ξερω αν κανω κατι λαθος αν φταιει το μεγεθος της που παρατηρεις ολες τις λεπτομερεις και αυτο λειτουργει αντιστροφα..Παντως σκεφομαι να την παω πισω
απο το σμαρτ δεν εχω πραπονο αρκετα γρηγορη

Last edited:
Τελικα αλλαξα την διαρυθμηση του σαλονιου μου, η tv πηγε στα κοντα στα 3μ και ολα καλα τωρα.Η tv πολυ καλη αξιζει το καθε euro :)

Δεν ειναι μετρο συγκρισης η Digea. Το καθε καναλι εχει το δικο του ξεχωριστο κορεσμο, ενω το υλικο που εκπεμπουν ειναι αθλιο. (τις περισσοτερες φορες, πλην νεων εκπομπων)