Αγορα TV εως 1300

apostolosn

New member
28 November 2008
23
Γεια σας παιδια.
Ακουω προτάσεις για νεα tv.
Budget εως 1300,00 .
Αποσταση θέασης 3-3,5 μ.
40% προγραμματα τηλεορασης και 60% dvd (εχω ενα αγορακι 3 ετων...)
Ευχαριστω εκ των προτέρων.

LG 50PG7000.

Με κλειστά μάτια για τις προδιαγραφές που θέτεις.
FullHD, μεγάλη, με γυαλί μπροστά για να αντέχει στον μπόμπιρα, εντός μπάτζετ σου, με το καλύτερο ίσως σέρβις στην Ελλάδα.

LG 50PG7000.

Με κλειστά μάτια για τις προδιαγραφές που θέτεις.
FullHD, μεγάλη, με γυαλί μπροστά για να αντέχει στον μπόμπιρα, εντός μπάτζετ σου, με το καλύτερο ίσως σέρβις στην Ελλάδα.

Χ2

Σε αυτα τα λεφτα δεν νομιζω να κυκλοφορει κατι καλυτερο. Εκτος βεβαια και αν παρεις την 50PG6000 που δεν ειναι Full HD αλλα επειδη θα βλεπεις τηλεοπτικο σημα κυριως αυτο αποτελει πλεονεκτημα και οχι μειονεκτημα.

Να υποθέσω ότι σε μια τέτοια περίπτωση οι lcd αποκλείονται λόγο τιμής ή/και μη χρήσης παιχνιδομηχανής με την tv?

Βασικός λόγος είναι η καλή απόδοση των πλάσμα σε SD σήμα και το φοβερό value for money σε τόσο μεγάλες ίντσες. Όπως είπα και πριν, η γυάλινη οθόνη είναι ανθεκτικότερη σε περιβάλλον με παιδιά. Η παιχνιδομηχανή δεν είναι πρόβλημα, αλλά η χρήση σαν μόνιτορ PC θα μπορούσε να είναι. Εφόσον δεν θέλει κάτι τέτοιο ο φίλος....

Να υποθέσω ότι σε μια τέτοια περίπτωση οι lcd αποκλείονται λόγο τιμής ή/και μη χρήσης παιχνιδομηχανής με την tv?

Η τηλεοραση που προτεινουμε παντα εξαρταται απο την αποσταση θεασης και τα διαθεσιμα χρηματα.

Για την αποσταση θεασης αυτη πιστευω οτι το ελαχιστο ειναι οι 46" με βελτιστο τις 50". Οποτε ψαχνουμε κατι στα 1300 ευρω στο μεγεθος αυτο.

Ευχαριστω καταρχην για την ανταποκριση σας.
Οι 50αρα δεν υπαρχει περιπτωση να με χωρεσει περιορισμος επιπλου-εως 75 cm υψος.
Για παιχνιδομηχανες ειναι ακομα νωρις, νομίζω....
Και γω προσανατολίζομαι σε plasma....Εχω διαβασει αρκετες ωρες το forum...
Ειμαι απο χαλκιδα και ειναι πολυ δυσκολο να δω απο κοντα plasma tv.Ολόι σπρωχνουν Lcd. Ειδα μονο μια PX80 σε ενα μαγαζι και αυτην την ειχαν πεταμενη και κλειστη, παλι καλα που με αφησαν να την ανοιξω...Με βλεπω για αθηνα πριν καταληξω...

Απάντηση: Re: Αγορα TV εως 1300

Με βλεπω για αθηνα πριν καταληξω...
Aυτο νομιζω οτι ειναι και το καλυτερο που μπορεις να κανεις,σιγουρα θα αποκτησης πιο καλη αποψη εαν δεις καποια μοντελα απο κοντα :a0210:...
εξαλλου η Χαλκιδα δεν ειναι και ιδιαιτερα μακρια.

για την 47αρα lg7000 τι λετε? Μηπως ειναι καλυτερη επιλογη και πιο φτηνη απο την αντιστοιχη πλασμα?

underdog και yperion ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις σας.
Δηλαδή εγώ που δεν έχω σκοπό να χρησιμοποιήσω pc παρά μόνο περιστασιακά μια παχνιδομηχανή και πολύ συχνά hd υλικό (και τηλεοπτικά κανάλια εννοείται), κακώς δεν κοιτάζω καθόλου τις plasma (πχ panasonic 46pz80)?

H 46PZ80 οσες φορες την εχω δει με τηλεοπτικο σημα μου εχει φανει χειροτερη απο αντιστοιχες LCD οπως η Sony W4500 και η Samsung A656.

Eνα αλλο αρνητικο της ειναι η διπλασια καταναλωση ρευματος.

Παντως δεν χανεις τιποτα να πας να την δεις και απο κοντα. Μπορει εσενα να σου αρεσει περισσοτερο...-bye-

Ευχαριστω καταρχην για την ανταποκριση σας.
Οι 50αρα δεν υπαρχει περιπτωση να με χωρεσει περιορισμος επιπλου-εως 75 cm υψος.
Για παιχνιδομηχανες ειναι ακομα νωρις, νομίζω....
Και γω προσανατολίζομαι σε plasma....Εχω διαβασει αρκετες ωρες το forum...
Ειμαι απο χαλκιδα και ειναι πολυ δυσκολο να δω απο κοντα plasma tv.Ολόι σπρωχνουν Lcd. Ειδα μονο μια PX80 σε ενα μαγαζι και αυτην την ειχαν πεταμενη και κλειστη, παλι καλα που με αφησαν να την ανοιξω...Με βλεπω για αθηνα πριν καταληξω...

αυτο ξαναπεστο , ακομα και στο πλαισιο εχουν βαλει τα χειροτερα Demos (κατι χαλια video clips με δραμα bitrate) στις πανασονικ επιτηδες ,και στις lcd τα τελευταια promo videos με υψηλο bitrate και ειρωνεια ειναι οτι ειναι και της Panasonic :flipout:
Oι ανθρωποι ειναι απλα για γελια σπρωχνουν την ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ των lcd , πουθενα δεν θα δεις plasma να παιζει της προκοπης Video , μονο αν πας στοα φεξη αθηνα στην κανιγγος η σε εξειδικευμενα καταστηματα.

PX80 παρε δεν θα πιστευεις στα ματια σου μετα απο λιγο καιρο ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ στο hd video δινει ρεστα σε αναλυσεις 1080p στα bluray - promo videos.
Το τηλεοπτικο σημα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να σε αποσχολει γιατι δεν βλεπεται απο καμια τηλεοραση , αν δεν ερθει η ψηφιακη εδω 720π ,αλλωστε ειναι ξενερα να βλεπεις τηλεοραση οταν θα εχεις συνηθισει ειτε τα Dvd ειτε τα blu ray

Την 656 την εχω δει σε ολα τα μαγαζια....αρχικα με εντυπωσιασε αλλα μια προσκτικοτερη ματια μου αφηνε μια εντυπωση ψευτικου....
Σαββατο παω να βρω την PZ 80 και καμια PG να τις δω και αυτες.
Τηλεοπτικο σημα εχω αν οχι αριστο παντως πολυ καλό και με προβληματιζει πολυ η αντικατασταση της CRT sony που εχω, πιστευω οτι δυσκολα θα βρω τετοια εικονα,αλλα πολλα τα μετρα για 28inch...

Τηλεοπτικο σημα εχω αν οχι αριστο παντως πολυ καλό και με προβληματιζει πολυ η αντικατασταση της CRT sony που εχω, πιστευω οτι δυσκολα θα βρω τετοια εικονα,αλλα πολλα τα μετρα για 28inch...

Σε λογικη τιμη η PX80 προσφερει πολυ καλη ποιοτητα εικονας με τηλεοπτικο σημα.
Και Sony W4000/W4500 μπορεις να κοιταξεις που ειναι αρκετα καλη στον τομεα αυτο.

Oι ανθρωποι ειναι απλα για γελια σπρωχνουν την ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ των lcd , πουθενα δεν θα δεις plasma να παιζει της προκοπης Video , μονο αν πας στοα φεξη αθηνα στην κανιγγος η σε εξειδικευμενα καταστηματα.

Προβληματικη τεχνολογια? Τοτε γιατι υπαρχουν 50 εταιρειες που βγαζουν LCD και ουσιαστικα μονο μια (Panasonic) που βγαζει πλασμα?

Θα υπενθυμισω οτι πχ. Sony , Philips , Toshiba παλιοτερα εβγαζαν και πλασμα. Μαλιστα οποιος παει στο "Ελευθεριος Βενιζελος" εξω απο το καταστημα Γερμανος εχει πλασμα Sony με το λογοτυπο της εταιρειας να φαινεται ειτε ειναι ανοιχτες ειτε ειναι κλειστες!

Προβληματικη τεχνολογια? Τοτε γιατι υπαρχουν 50 εταιρειες που βγαζουν LCD και ουσιαστικα μονο μια (Panasonic) που βγαζει πλασμα?

Ξεχνάς Pioneer, Samsung, LG. Οπότε σίγουρα δεν είναι μόνο μια.

Θα υπενθυμισω οτι πχ. Sony , Philips , Toshiba παλιοτερα εβγαζαν και πλασμα.

Προφανώς είδαν ότι δεν τα πήγαιναν καλά με αυτή τη τεχνολογία και βγήκαν από το παιχνίδι (και καλά έκαναν). Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους ακολουθήσουμε σαν πρόβατα.

Ξεχνάς Pioneer, Samsung, LG. Οπότε σίγουρα δεν είναι μόνο μια.

Η Pioneer κλεινει τα εργοστασια και αγοραζει πανελ απο Panasonic. Eβγαλε και LCD.

H LG και η Samsung τις πλασμα τις εχουν για παρεργο. Για παραδειγμα η LG6000 διαφημιστηκε κατα κορον στον τυπο ενω για τις πλασμα σπανια εως ποτε δεν βλεπουμε να ασχολουνται. Το ιδιο για την Samsung.

Δεν το ανεφερα για κανενα αλλο λογο αλλα επειδη καποιοι εχουν το θρασος να μιλανε για "προβληματικες τεχνολογιες".

Την 656 την εχω δει σε ολα τα μαγαζια....αρχικα με εντυπωσιασε αλλα μια προσκτικοτερη ματια μου αφηνε μια εντυπωση ψευτικου....

ολες οι lcd αυτο εχουνε , εντονα πλαστικα -παραμορφωμενα χρωματα με μπολικη φωτεινοτητα να ξεγελαει το ματι καμια αισθηση κινηματογραφου ειδικοτερα οταν παιζουν σε σκοτεινα δωματια.
η pz80 εχει σαφως ανωτερη κινηση απο την px80 αλλα δεν ξερω τις επιδοσεις της σε hd σημα , τα αναλογικα καναλια μην τα κοιτας καθολου , ειναι αρχαια τεχνολογια και συντομα θα εκλειψει , κριτηριο στη αγορα τηλεορασης πρεπει να ειναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ οι hd αναλυσεις - Blu ray τιποτα αλλο και αποδοση στα παιχνιδια (ΠΑΙΧΝΙΔΟΜΗΧΑΝΕΣ) αν ασχολησαι και με αυτον τον τομεα
Να σκεφτεις απο τοτε που εχω παρει την px80 κανενα video δεν παιζω κατω απο 1080ι ειναι ξενερωμα για τα δεδομενα μου πλεον να κατσω και να δω εικονα dvd , αποκλειστικα blu ray και παιχνιδια στο ps3 την εχω , για αναλογικα ουτε λογος , μονο οταν εχει την εθνικη :flipout:

Στο hdtv συμφωνα με τα στανταρ τα δικα μου εχει εκτος την kuro thn pz80 και pz 85.Απο οτι εχω διαβασει λενε κατι για θορυβο.Ισχυει αυτο?