αγορα tv για 4 μετρα αποσταση.

vag21

New member
11 January 2012
32
καλησπερα και καλη χρονια.
εχω εδω και μια πενταετια μια sumsung 46 c750,η αποσταση απο τον καναπε μου ειναι ακριβως 4 μετρα και εχει αρχισει να μην με ικανοποιει.
θα ηθελα τις προτασεις σας για αγορα tv που να ικανοποιει στα 4 μετρα.
η χρηση της ειναι κυριως για digea και αρκετες ταινιες hd και fhd ,ολα τα υπολοιπα ερχονται σε δευτερη μοιρα 3d smart tv κ.λ.π
δεν θελω να ξεφυγω πολυ στην τιμη και μετα απο αρκετο διαβασμα value for money ειδα οτι ειναι η SONY KDL 60W855.
υπαρχει κατι καλυτερο σε αυτην την τιμη και αν το τοσο μεγαλο πανελ θα εχει θεματα clounding?

υ.γ η 46 αρα κανει για κρεβατοκαμαρα με αποσταση θεασης τα 3 μετρα ή ειναι υπερβολη?

Θα σου πω τη γνώμη μου. Φυσικά θα σου πουν και τα άλλα παιδιά εδώ τη δική τους και θα βγάλεις τα συμπεράσματά σου. Θα ξεκινήσω με το υστερόγραφό σου.
Η 46άρα για την κρεβατοκάμαρά σου είναι μικρή. Το "υπερβολή" που γράφεις, μάλλον σου ξέφυγε. Για 3μ. απόσταση χρειάζεσαι 55-70άρα. Παραπάνω θα έχεις άλλα προβλήματα.
Όμως όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι θέλεις να απολαμβάνεις ποιότητα, αναλογικά με το τι σου προσφέρει η ανάλυση του προγράμματος που βλέπεις κλπ. Αν απλώς θέλεις να "βλέπεις" κάτι και οι 32 ίντσες είναι μία χαρά. Εγώ για παράδειγμα έχω στο δωμάτιό μου μία 32άρα και βλέπω από το κρεβάτι μου τα πάντα. Απόσταση... 5μ. Όπως καταλαβαίνεις, ήξερα από την αρχή ότι δεν θα εκμεταλλεύομαι τις δυνατότητες της τηλεόρασής μου από τέτοια απόσταση... Απλά "βλέπω", δεν απολαμβάνω.
image.php

Έτσι, με βάση τα παραπάνω, η τηλεόραση της Sony που αναφέρεις στις 60 ίντσες, είναι μικρή για την απόσταση των 4μ. Φυσικά, όπως κι εσύ γράφεις, "που να με ικανοποιεί"... αν είσαι απαιτητικός, χρειάζεσαι 70 ίντσες τουλάχιστον. Αν κάνεις συμβιβασμούς, η παραπάνω τηλεόραση θα σε ικανοποιήσει πλήρως. Κυρίως γιατί το άλμα από τις 46 που είσαι τώρα θα είναι τεράστιο!

Θέλω να πιστεύω ότι διάβαζες σαν value for money την 60w605 και όχι την 60w855..

Μια χαρά είναι οι 60'' για τα 4 μέτρα...όχι και μικρή..
Για 70' θες 2000+

πιο πολυ ειδα οτι σε 60αρα προτεινεται απο αρκετα παιδια η 855,αυτη που αναφερεις τωρα την ειδα,με το clounding τι γινεται παιδια σε τοσο μεγαλα πανελ?

Re: Απάντηση: αγορα tv για 4 μετρα αποσταση.

λεω αν τελικα παρω την sony να την συνδιασω και με αυτο το blue-ray ,τι λετε? http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/SONY-BDP-S5200-Black,99452,502212,1142983.html?langId=-18
Το δύσκολο είναι να βρεις και να επιλέξεις τη καλή τηλεόραση, μηχανήματα σαν και αυτό που έχεις βάλει υπάρχουν ένα σωρό με πάνω κάτω σχεδόν ίδιες δυνατότητες και αποδώσεις.
Η τηλεόραση που σκέφτεσαι πάντως, είναι μια χαρά.

ναι εχεις δικιο,απλα ελεγα μηπως την συνδιασω με ιδια μαρκα blue ray μηπως και ταιριαζουν καλυτερα σαν σετακι.

καποια αλλη προταση για 60αρα μεχρι 1400 ευρω που να ειναι καλυτερη απο την sony?χρηση οπως εχω αναφερει για digea-fullhd και hd υλικο,αντε και λιγο 3d ολα τα αλλα δεν με ενδιαφερουν.

100 Hz , όσο και η σειρά 6 της Samsung.

Καλησπέρα,

Είχα την εντύπωση ότι η samsung έχει 100Ηz panel από τα μοντέλα Η64xx και επάνω, ενώ η Η62xx έχει panel 50Hz.
Ισχύει όντως κάτι τέτοιο?

Ευχαριστώ

Καλησπέρα,

Είχα την εντύπωση ότι η samsung έχει 100Ηz panel από τα μοντέλα Η64xx και επάνω, ενώ η Η62xx έχει panel 50Hz.
Ισχύει όντως κάτι τέτοιο?

Ευχαριστώ
Όλη η σειρά 6 στις FullHD έχει 100 Hz πραγματικά από πάνελ.

Στο fullhd ο ψυχισμός του καλιτέχνη δεν επηρεάζεται απο τα ψυχρά νούμερα που βγάζουν τα κονσερβοκούτια⚡

εμεις ομως τι να κοιταμε τον καλιτεχνη ή τα νουμερα?
Παίρνεις μια άποψη από αυτά, αλλά κυρίως εμπιστεύεσαι τα μάτια σου το γούστο σου και ότι πληροφορίες μπορείς να μαζέψεις από χρήστες που συνήθως είναι πιο ειλικρινής και βέβαια όχι μόνο από ένα δυο , αλλά από αρκετούς, φιλτράρεις και βγάζεις την αλήθεια στο 90%.

Δεν μπορώ να βρω απόψεις απο χρηστες που την εχουν .το μόνο review που κυκλοφορεί ειναι του fullhd.gr

Τότε μπορείς αν θες να εμπιστευτείς εμάς εδώ μέσα που στη προτείναμε, και ΚΥΡΙΩΣ τα δικά σου μάτια και γούστα. Πιστεύω ότι αυτά στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι ο καλύτερος κριτής, ανεξάρτητα τι λένε όλοι οι άλλοι. Έχει να κάνει με το τι θέλει ο καθένας και πως έχει μάθει να βλέπει. Γνωρίζεις ίσως ότι σε πολλές περιπτώσεις το σωστό στην εικόνα δεν είναι αρεστό σε όλους. Για αυτό λοιπόν δες και κρίνε και ΜΟΝΟΣ σου.
Φιλικά Λεωνίδας.

κοιταγα το review της sony στο fullhd.gr

Καλύτερα να μην διαβάζεις το συγκεκριμένο site γιατί θα ξεχάσεις και αυτά που ξέρεις. Όσο για το τεστ μπορείς να δεις εδώ (είναι το αντίστοιχο Αμερικάνικο μοντέλο)...

http://www.rtings.com/reviews/tv/lcd-led/sony/w850b