Αγορά TV για απόσταση 3 μέτρων έως 1000 περίπου ευρώ

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους...Πήγα και είδα από κοντά τις τηλεοράσεις...Σίγουρα πάω για 50" και πάνω...Οι 46" για το σαλόνι μου, μου φάνηκαν λίγο μικρές (γούστα). Λοιπόν, όντως η F6500 που μου είπατε οι περισσότεροι ήταν νομίζω ένα σκαλί πάνω από τις άλλες. Βέβαια την είχε μόνο σε 55" εκεί που πήγα. Έμαθα ότι αναμένεται σε λίγο καιρό εντός του μήνα, να πέσουν οι τιμές ξανά σε αυτά τα μοντέλα οπότε ίσως περιμένω μερικές μέρες ακόμα. Είδα και ένα νέο μοντέλο στα MediaMarkt, Sony που μου έκανε ΠΑΡΑ πολύ καλή εντύπωση η εικόνα του...Δεν την ήξερα τη συγκεκριμένη TV. Ξέρει κανείς αν αξίζει ; Ονομαστικά έγραφε 600 HZ το πάνελ της :P . Το μοντέλο είναι το εξής : KDL 50W815 BSAE2 και είχε τιμή 1099 ευρώ (Προφανώς θα είναι αυτή : http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/SONY-KDL-50W815BS,99452,498528,1168801.html?langId=-18).

Last edited:
Re: Απάντηση: Αγορά TV για απόσταση 3 μέτρων έως 1000 περίπου ευρώ

Μάλλον 100 Hz με VA panel είναι η συγκεκριμένη, όπως και η W805B...

Μμμμ...Άρα λες, ψιλοτσάμπα να δώσεις 100 ευρώ παραπάνω για την ίδια πάνω κάτω TV...Πάντως επειδή ήταν δίπλα σε αυτή την αξιόλογη samsung https://www.skroutz.gr/s/3081199/Samsung-UE55F6640.html?keyphrase=UE55F6640SSXXH που μου την προωθούσε ιδιαίτερα ο πωλητής (!!!), μου έκανε εντύπωση η ευκρίνεια που είχε. Πιστεύω όμως ότι F6500 από τη στιγμή που θα πέσει και λίγο η τιμή της παραμένει η καλύτερη επιλογή. Ευχαριστώ και πάλι Michalis3. Όταν καταλήξω και αγοράσω θα σας γράψω εντυπώσεις.

Στο ίδιο κατάστημα υπάρχει η F6400 στις 55" με 200 ευρώ λιγότερα και την ίδια εικόνα με την F6640...

Re: Απάντηση: Αγορά TV για απόσταση 3 μέτρων έως 1000 περίπου ευρώ

Στο ίδιο κατάστημα υπάρχει η F6400 στις 55" με 200 ευρώ λιγότερα και την ίδια εικόνα με την F6640...

Χαχαχαχαχα μάλλον για αυτό με "έπρηζε" τότε λίγο παραπάνω...Ευτυχώς που έχουμε πάρει λίγο μυρουδιά από το Forum και κρατάμε και μια πισινή :P ... Πάντως επειδή στον κωτσόβολο που πήγα μετά είχε ακριβώς δίπλα σε 55" τις F6500 και F6400, η πρώτη μου άρεσε αισθητά καλύτερα στην ποιότητα της εικόνας. Δηλαδή άξιζε τα λίγα χρήματα παραπάνω...Τώρα μπορεί και να μου φάνηκε δεν παίρνω και όρκο...

Εμένα, όσες φορές τις έχω δει δίπλα δίπλα, μου φαίνονται ίδιες...

ποια η διαφορά του active 3D από το passive??
και μπορεί κανείς να πει τα μοντέλα 805 του 2013 πως τα ξεχωρίζουμε(τι κωδικό έχουν; ) για να μην πάω να πάρω το φετινό και μου πασάρουν κάνα περσινό;

...και τελικά, αν κατάλαβα καλά η sammy 6400-6500 φοράν ίδιο πάνελ με την sony 805-815 ;
τότε τελικά ποιες οι διαφορές και πως διαλέγει κανείς; μήπως τζάμπα η σαμυ είναι 100 ευρώ πάνω;

Last edited:
ποια η διαφορά του active 3D από το passive??
και μπορεί κανείς να πει τα μοντέλα 805 του 2013 πως τα ξεχωρίζουμε(τι κωδικό έχουν; ) για να μην πάω να πάρω το φετινό και μου πασάρουν κάνα περσινό;

...και τελικά, αν κατάλαβα καλά η sammy 6400-6500 φοράν ίδιο πάνελ με την sony 805-815 ;
τότε τελικά ποιες οι διαφορές και πως διαλέγει κανείς; μήπως τζάμπα η σαμυ είναι 100 ευρώ πάνω;

3D είναι 2 εικόνες του ίδιου θέματος υπο λίγο διαφορετική γωνία (όπως βλέπει το ανθρώπινο μάτι). Στην τηλεόραση πετυχαίνεται με την προβολή 2 εικόνων,1 για κάθε μάτι (ξεχωριστή) ώστε να πετυχαίνεται η αίσθηση βάθους/3d. Το active με το passive διαφέρουν ως προς τον τρόπο που πραγματοποιούν την προβολή ξεχωριστής εικόνας σε κάθε μάτι:
Το ενεργό 3d βασίζεται σε γυαλιά των οποίων το κλείστρο ανοιγοκλείνει ξεχωριστά για κάθε μάτι, ώστε η τηλεόραση να μπορεί να πετυχαίνει 3d δείχνοντας 1 εικόνα σε κάθε μάτι (π.χ. η τηλεόραση δείχνει την εικόνα για το δεξί μάτι και το αριστερό κλείστρο των γυαλιών κλείνει ώστε το αριστερό μάτι να μην βλέπει και αντίστροφα).
Το παθητικό βασίζεται στην ύπαρξη φίλτρου στην τηλεόραση που διαχωρίζει την εικόνα (polarize) ώστε με τα passive γυαλιά να έχουμε ξεχωριστή εικόνα σε κάθε μάτι. Έτσι δεν χρειάζονται μπαταρίες/κλείστρα κλπ αλλά περιορίζεται η ανάλυση της εικόνας στο μισό, ενώ στο ενεργό 3d έχεις πλήρη ανάλυση αλλά με πιο πολύ κούραση λόγω του flicker που προκαλείται απο τα γυαλιά.

EDITED, για διόρθωση σύνταξης κειμένου...

Last edited:
Είχες κάνει ακριβώς την ίδια ερώτηση σε προηγούμενο νήμα...

Οποτε αν παω σε VA παω αναγκαστικα σε ενεργητικό 3D ... ?

Και η απάντηση ήταν...

H W656 έχει παθητικό με πάνελ VA (κατασκευής AUO). Είναι όμως 50 Hz όπως έχει αναφερθεί σε προηγούμενα ποστ.

Το ξαναποσταρα νωμιζοντας οτι η w905 εχει παθητικο 3d κ η σωστη ερωτηση θα ηταν αν υπαρχει παθητικο 3Δ με πανελ VA κ 100hz πραγματικα...

Thnks

Παρόμοια απορία έχω και εγώ....50άρα passive 100 ή 200 Hz χωρίς να φοράει IPS.
Ακόμη όχι από ότι διαβάζω.