Αγορά TV για σαλόνι (3,5-4 μέτρα απόσταση)- 800-900 Ευρώ

ntinos71

New member
13 February 2013
4
Παιδιά καλημέρα και από μένα. Καταρχήν ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μας παρέχεται. Το θέμα είναι η αγορά μιας τηλεόρασης για σαλόνι με 3,5-4 μέτρα απόσταση θέασης. Απέναντι υπάρχει τζαμαρία με άνοιγμα περίπου 3 μέτρων, άρα θα υπάρχει αρκετό φως κυρίως το μεσημέρι. Η θέαση θα είναι κανάλια, Nova και ταινίες. Παιχνίδια και οθόνη Η/Υ δεν με ενδιαφέρουν. Για 3D διάβασα ότι σε τόσα μέτρα δεν είναι και τόσο εύκολο να το ευχαριστηθείς. Δεν με καίει κιόλας. Εξωτερικός media player υπάρχει. Έχω δει τη sony hx750 55'' (1299 Ευρώ αλλά ξεφεύγει αρκετά στη τιμή), και την Panasonic 47 et5 (799 ευρώ) . Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με τις ίντσες καταρχήν, και αν αξίζει να προτιμήσω μέγεθος σε σχέση με ''ποιότητα'' όπως έχω διαβάσει αρκετά στο forum, και αν έχετε να προτείνεται κάποιο μοντέλο σε σχέση με τις τιμές που έχουν διαμορφωθεί σήμερα. Επίσης να σας πω ότι υπάρχει και μικρό παιδί που βλέπει αρκετα παιδικά και αρκετές φορές ξεχνιέται το dvd μετά το τέλος του έργου. Το ποσό που υπολογίζω είναι γύρω στα 800-900 ευρώ με ταβάνι τα 1000 ευρώ αν υπάρχει κάτι πολύ καλό.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καλωσόρισες. Ιδανικά θα έπρεπε να κοιτάζεις για 55"-60". Αν ο φωτισμός μπορεί να ρυθμιστεί στο σαλόνι, κοίτα τη Samsung E550.

Βάση της απόστασης (4μ) θέλεις 55'' τουλάχιστον, οπότε θα ήταν καλύτερο να αφαιρούσες τις 47'' απο τις επιλογές σου.
Η καλύτερη που θα μπορούσες να βρεις πλησίον του budget σου (λιγό εκτός δλδ:flipout:) θα ήταν η LG 60PA5500 (60'', plasma, όχι 3D). Αλλά έχει ως μειονέκτημα τις πολλές αντανακλάσεις φωτός (δεν έχει φίλτρο) και ότι είναι plasma (όχι πολύωρες στατικές εικόνες λόγω κινδύνου burn in).
Επίσης σε λιγότερες ίντσες plasma (με 3d όμως), panasonic 50st50, samsung 51E6500 (και οι 2 με ανακλαστικό φίλτρο για κάλυτερη θέαση την ημέρα, αν και πάλι βγαίνουν πάνω απο 1000 ). Χωρίς αντανακλαστικό φίλτρο αυτές που προτείνει και ο Μιχάλης παραπάνω (samsung 51E550 & προσθέτω την panasonic 50UT50).

H αναφερόμενη χρήση σου όμως (πολύς φωτισμός και κίνδυνος πολύωρων στατικών εικόνων) παραπέμπουν καλύτερα σε LED (και αυτό σκέφτεσαι και εσυ;)).
Σε LED καλά κάνεις και σκέφτεσαι την Sony 55HX750, είναι στην καλυτερη δυνατή τιμή που θα βρεις 55'' led με καλά χαρακτηριστικά (και είναι πολύ καλή για τα λεφτά της).
Δυστυχώς όμως μέχρι 900 ευρώ (ή 1000 ) δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο να σου προτείνω σε led και πάνω απο 50''.
Μπορείς να βρεις 46'' αλλά για την απόσταση σου θα ήταν λίγες... Έστω και έτσι δες τις sony 46hx750 & samsung 46eh6030 & την panasonic 47et5 που γράφεις.

Last edited:
Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
1. Βρήκα σε προσφορά την samsung led 6100 50'' στα 1095 ευρώ. Αξίζει στη τιμή αυτή να κάνω την υπέρβαση?
η 6030 δεν βγαίνει πάνω από 46 " έτσι δεν είναι?
2. Για τη sony 55" υπάρχει περίπτωση να πέσει η τιμή της σε λίγο καιρό? Τώρα τη βρίσκω γύρω στα 1250 ευρώ?

Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
1. Βρήκα σε προσφορά την samsung led 6100 50'' στα 1095 ευρώ. Αξίζει στη τιμή αυτή να κάνω την υπέρβαση?
η 6030 δεν βγαίνει πάνω από 46 " έτσι δεν είναι?
2. Για τη sony 55" υπάρχει περίπτωση να πέσει η τιμή της σε λίγο καιρό? Τώρα τη βρίσκω γύρω στα 1250 ευρώ?

1. H 6030 δεν βγαίνει δυστυχώς πάνω απο 46'', όπως είπες και εσύ.
Οι sasmung es6χχχ είναι η μόνες 50'' LED (φετινές τουλάχιστον), αλλά και πάλι πιστεύω καλύτερα 55hx750 με +150 ευρώ. Οι 5 ίντσες σε τέτοια απόσταση κάνουν διαφορά. Αν βέβαια τα 1100 είναι στο μέγιστο του budget σου και δεν μπορείς να πας παραπάνω πάρε και αυτή (μια χαρά τηλεόραση είναι, αν εξαιρέσεις ότι καλύτερα 55'' από 50'')!
2. Η Sony hx750 πρόσφατα έπεσε τόσο πολύ σε τιμή (πριν λίγο καιρό ήταν σε προσφορά 1200 σε public, plaisio). Όμως παράλληλα έχει πέσει τόσο πολύ η διαθεσιμότητα της (σπάνιο να βρεις διαθέσιμη) που δεν νομίζω να πέσει κι' άλλο η τιμή της. Δυστυχώς και νέα μοντέλα να κυκλοφορήσουν δεν προβλέπω καμιά προσφορά (κοίτα πχ παλαιότερες τηλεοράσεις που δεν έχουν πέσει καθόλου σε τιμή, ίσα ίσα μερικές ανέβηκαν κιόλας).

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου coolgreek. Η sony ήταν η πρώτη επιλογή, και η τιμή είναι μέσω internet. Εδώ (κέρκυρα) τη δίνουν 1500 ευρώ. Όσον αφορά τη samsung 6100 πήγα να τη δω και με αποθάρυνε ο πωλητής λέγοντάς μου ότι δεν αξίζει τα λεφτά της και καλύτερα να δω τη panasonic 47 et5 που είναι σε προσφορά 799 ευρώ. Kαι οι τρεις ίντσες διαφορά δεν είναι και τόσο σημαντική διαφορά, συνηθίζεται. Είναι έτσι?
Σχετικά με τη plasma με φίλτρο όπως samsung 6500 (περίπου 1100 ευρώ) και sony hx750 55", για τη περίπτωσή μου αξίζει καλύτερα η sony?

Όσον αφορά τη samsung 6100 πήγα να τη δω και με αποθάρυνε ο πωλητής λέγοντάς μου ότι δεν αξίζει τα λεφτά της και καλύτερα να δω τη panasonic 47 et5 που είναι σε προσφορά 799 ευρώ. Kαι οι τρεις ίντσες διαφορά δεν είναι και τόσο σημαντική διαφορά, συνηθίζεται. Είναι έτσι?

Ποτέ μην πιστεύεις πωλητές. Προσπάθησε να δεις μόνος σου πριν αγοράσεις. Αν δεν έχεις πολύ φως στο χώρο δες την Samsung 51E550 , αλλιώς είτε την 51Ε6500 είτε κάνε την υπέρβαση για την 55ΗΧ750. Κάτω από 50" μην πας η απόσταση σου είναι πολύ μεγάλη.

''Εχω αρκετό φως φίλε Yperion (τζαμαρία 3 μέτρα ακριβώς απέναντι από τη τηλεόραση). Οπότε αν είναι plasma μόνο με φίλτρο. Θα δω μήπως βρω και καταφέρω και sony. Για τις ίντσες πάντως πείστικα να δω τουλάχιστων 50''. Έχει άλλη χάρη πραγματικά... Και φαντάσου ότι τώρα έχω μία lg 32 lv 4500. Σε ταινίες μου βγαίνουν τα μάτια για τα γράμματα...

Αν είναι απέναντι ακριβώς το παράθυρο θα δυσκολευτείς ακόμα και με LCD. Εμένα είναι κάθετα περίπου στην τηλεόραση και έχει αρκετές ανακλάσεις. Με κουρτίνες όμως βελτιώνεται κατά πολύ η κατάσταση.

Γιατί προτείνετε μοντέλα που δεν κυκλοφορούν πλέον ή δεν υπάρχουν σε κανένα κατάστημα; πχ e6500, st50. Ρώτησα και στο τόπικ της 6500, υπάρχει κάπου να πάω να την αγοράσω;

Πήγαινε αγόρασε την ST60 ή την F6500 τότε.

samsung F6500 δεν υπάρχει πουθενά.

Η st60 είναι και 10 ίντσες παραπάνω άρα φαντάζομαι υψηλότερη τιμή από τις 50άρες που αναφέρθηκαν και επίσης ούτε αυτή την βρίσκω σε κάποιο κατάστημα, το skroutz δεν βγάζει καν αποτελέσματα.

skroutz και bestprice κοιτάζω και δεν βρίσκω: st50, st60, e6500, f6500.

Βλέπω σε διάφορα τόπικ να προτείνονται μοντέλα όπως τα παραπάνω σε επίδοξους αγοραστές και δεν βρίσκω το νόημα εφόσον δεν υπάρχουν και κατόπιν επικοινωνίας με τα καταστήματα που αναγράφουν "κατόπιν παραγγελίας" λένε ότι δεν θα προμηθευτούν ξανά το εκάστοτε μοντέλο που ζητάω (από τα παραπάνω).

Αφού το ξέρετε όλοι ότι τα μοντέλα 2012 είναι υπο εξαφάνιση, καλύτερα πείτε να περιμένουμε κανα μήνα για τα επόμενα παρά να ψάχνουμε με κυάλια προτάσεις που ήταν επίκαιρες πριν μερικούς μήνες.

Δεν έχω κάποιο ύφος μιλάω εντελώς φιλικά γιατί έχω αγανακτήσει να διαβάζω κατεβατά από reviews και σχόλια σε fora για μοντέλα που τελικά...δεν υπάρχουν πλέον στα μαγαζιά ή βρίσκεις 1 τελευταίο κομμάτι επαρχία σε διπλάσια τιμή.

Last edited:
Πως να τις βρεις αφού δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη?

Απλώ ήθελα να σου πώ με τον τρόπο αυτό ότι είμαστε σε μεταβατική περίοδο , τα μοντέλα του 2012 εξαντλήθηκαν ή έχουν απομείνει ελάχιστες , του 2013 δεν έχουν έρθει ακόμη.

Η ST60 δεν είναι 60" , κωδικός μοντέλου είναι οπως ήταν η ST50 (50" ήταν η 50ST50).