Αγορά TV για ταινίες κ ποδόσφαιρο - 3 μέτρα απόσταση

alina80

New member
3 October 2013
4
Θέλουμε ν' αγοράσουμε μία ΤV για σαλόνι για βραδινές ώρες. Η απόσταση θέασης είναι 2,5 -3 μέτρα. Το budget περιορισμένο...στα 600-650 ευρώ.
Βλέπουμε μόνο ταινίες και αθλητικά, κανάλια ποτε (δεν έχουμε tv καν εδώ και 2 χρόνια), οπότε πρέπει να είναι smart με όλα τα κομφόρ του live streaming, χωρίς πολλά καλώδια και χωρίς πολλή θολούρα για το ποδόσφαιρο.
Το 3D δε μας καίει, ούτε και μας χαλάει.

Είδαμε αρκετές στα καταστήματα και μας άρεσε άπειρα η εικονα καποιων sony που είναι εκτός budget βέβαια, αλλά πιο κοντά στην εικόνα, όπως τις είχαν δίπλα δίπλα, μας φάνηκε η Samsung UE40F6400 και η LG 42LA620S. Είναι λέτε μικρές; Τι θα προτείνατε σ' αυτά τα χρήματα; Πρέπει ν ανέβει το budget για ν' ανεβουν τα Hz και τα Pixel;

Καθε βοήθεια, ευπρόσδεκτη!

LG PN6500 και Samsung F5000. Για live streaming με ένα laptop μπορεί να γίνει η δουλειά σας. Ούτως ή άλλως είναι δύσκολο έως αδύνατο με οποιαδήποτε smart τηλεόραση.

Re: Απάντηση: Αγορά TV για ταινίες κ ποδόσφαιρο - 3 μέτρα απόσταση

τόσο μεγάλη για 2.5-3μ; Θα τις κοιτάξω, ευχαριστώ!

Είναι ιδανικό το μέγεθος αυτό σε τέτοια απόσταση θέασης και ειδικά για τη χρήση που αναφέρεις. ;)

προτείνεις plasma παντως, ετσι; Μας είπαν ότι είναι πολύ πιο ακριβες για εππισκευή, γι αυτο τις ειχαμε αποκλεισει αρχικα.

προτείνεις plasma παντως, ετσι; Μας είπαν ότι είναι πολύ πιο ακριβες για εππισκευή, γι αυτο τις ειχαμε αποκλεισει αρχικα.

Σας ειπαν ψεμματα,δεν ισχυει

Υπάρχει άνθρωπος εξουσιοδοτημένος για service στο avclub ο οποίος έχει γράψει...

θα παω τωρα, εχει μια 50αρα εκει, αν τσεκαρο.. σκεψου τωρα οτι ειμαι εξουσιοδοτιμενος Panasonic και δεν μπορω να βρω στοιχεια χαχαχαχα...

θα σου ελεγα την γνωμη μου αλλα δεν ειχα Panasonic plasma Και δεν μπορω να συγκρινω. παντος η αποψη μου, μακρια απο plasma, Οταν χαλασουν εκτος εγγυησης θα την κλαιτε (εμπειρια απο samsung,LG,Philips)

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/107295-Panasonic-ET60-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια/page18

Παρόλα αυτά για εμένα εννοείται ότι καλύτερα 50" πλάσμα παρά 40" LED LCD.

Last edited:
Υπάρχει άνθρωπος εξουσιοδοτημένος για service στο avclub ο οποίος έχει γράψει...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/107295-Panasonic-ET60-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια/page18

Παρόλα αυτά για εμένα εννοείται ότι καλύτερα 50" πλάσμα παρά 40" LED LCD.

Ενω τις LCD που χαλανε εκτος εγγυησης δεν τις κλαινε?

Για βρες μου στο avclub καποιον που του χαλασε LCD εκτος εγγυησης κ την επισκευασε...............http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php/61-Service-Βλάβες-Επισκευές

Μπορούμε να μιλάμε επί ώρες για το ζήτημα αυτό. Πχ. είναι εύκολο να εντοπίσει κάποιος τηλεόραση ποιας τεχνολογίας είναι πιο περίπλοκη στην επισκευή και με μεγαλύτερο αριθμό από πλακέτες...

fullhd.gr-UE55F8000-teardown-overall.JPG

1overall.JPG

Όμως όλα αυτά θα είναι σε θεωρητικό επίπεδο. Σε 3-4 χρόνια όποια τηλεόραση και αν χαλάσει είναι αμφίβολο αν θα υπάρχουν ανταλλακτικά ή ακόμη και αν υπάρχουν αν θα συμφέρει να επισκευαστεί (περίπτωση προβλήματος στο πάνελ). Συνήθως βλάβη σε τηλεόραση εκτός εγγύησης σημαίνει σε μεγάλο βαθμό ότι πάει για ανακύκλωση είτε είναι πλάσμα είτε LCD.

Οι οδηγοι του πανελ στην πλασμα ειναι σε ξεχωριστες πλακετες κ στην lcd φιξ στο πανελ
το ενα ειναι δυνητικα επισκευασιμο,το αλλο οχι

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά TV για ταινίες κ ποδόσφαιρο - 3 μέτρα απόσταση

προτείνεις plasma παντως, ετσι;

Μέσα στο διαθέσιμο budget, οι δύο συγκεκριμένες που έχω προτείνει έχουν την καλύτερη ποιότητα εικόνας από κάθε εναλλακτική LCD στο ίδιο περίπου μέγεθος. Επίσης, επειδή η θέαση θα γίνεται κυρίως τις βραδινές ώρες όπως γράφεις, οι plasma ευνοούνται έναντι των LCD που δείχνουν καλύτερα σε συνθήκες με εντονότερο φωτισμό.

Οι οδηγοι του πανελ στην πλασμα ειναι σε ξεχωριστες πλακετες κ στην lcd φιξ στο πανελ
το ενα ειναι δυνητικα επισκευασιμο,το αλλο οχι

Το "δυνητικά επισκευάσιμο" είναι και αρκετά πιο περίπλοκο σαν κατασκευή όμως άρα θεωρητικά και πιο πιθανό να πάθει βλάβη.

Καλησπερα παιδια

Θα παω λιγακι την αποψει μου σαν τεχνικος, εξουσιοδοτημένος Samsung,LG,Panasonic. Η ιστορια με της πλασμα ειναι μεγαλη. ολοι μιλανε για κορυφαια εικονα.. Εγω προσωπικα εχω την αντιθετη αποψη( παντα η δικη μου)..Πως γινεται να λενε μια εικονα με ξεθωριασμενα χρωματα, και χαμηλή φωτεινότητα οτι εχει κορυφαια εικονα? Τεσπα ειμαι κατα της Plasma... Και ενα μεγαλο ναι στης LED για πολλους λογους

1) ζωντανα και φωτινα χρωματα
2) Παρα πολυ μικρη καταναλωση ενεργειας
3) Ευκολοτερος εντοπισμος βλαβης
4) Φθηνοτερα ανταλλακτικα . Η Plasma για το Πανελ εχει 5-6 πλακετες για την οθονης. Αν καει καποια απο αυτες δεν στελνουν τιν πλακετα αλλα ολο το πανελ μαζι με ολες αυτες τις πλακετες (τυχαια?) (εκτος Panasonic panel k την καμενη πλακετα)! αρα ξερεις τι γινεται εκτος εγγυηση??? προσπαθεια για επισκευη της πλακετα κ συνηθως καιγεται γιατι ειναι κ το πανελ.. ποιος τεχνικος θα χασει τα ωραια λεφτουδακια του για προσπαθεια επισκευης η αντικαταστασης με την υποψια οτι θα καει??? Φτιαχνονται πάντως πολλες φορες
5) Δεν γινονται καλοριφερ οπως της Plasma
6) Στα τοσα χρονια που κυκλωφορουν μου εχουν ερθει 3 για επισκευη.. Plasma παρααα πολλες.. που πολλες απο αυτες πηγαν ανακυκλωση

Αυτα.. Γιαυτο και εγω αγορασα μια LED 47ιντες ενω θα μπορουσα να παρω μια plasma 55ιντες

Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως είχες μόνο τρεις LCD προς επισκευή ενώ πολλές plasma με σαφώς μικρότερο μερίδιο στην αγορά. Αρκετά από τα υπόλοιπα είναι προσωπική άποψη, οπότε δε μπορώ να διαφωνήσω. Ο καθένας αγοράζει ότι κρίνει για τον ίδιο την καλύτερη επιλογή.

Οχι LCD αλλα LED.. LCD ερχονται διαρκος οπος και η πλασμα.

Το καλύτερο για εμένα είναι να πάει κάποιος σε επέκταση εγγύησης στην πενταετία. Το κόστος είναι σχετικά χαμηλό αν σκεφτούμε ότι μιλάμε για κάλυψη 3 χρόνια επιπλέον.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά TV για ταινίες κ ποδόσφαιρο - 3 μέτρα απόσταση

Οχι LCD αλλα LED.. LCD ερχονται διαρκος οπος και η πλασμα.

Όλες LCD είναι...

Μιχαλη εγω δεν καταλαβα στην προταση σου για τις πλασμα που βαζεις και την lg και οχι καποια led lcd με spva που θα χει καλυτερο μαυρο