Αγορά TV για ταινίες κ ποδόσφαιρο - 3 μέτρα απόσταση

Μιχαλη δεν μπερδευτικα απλα δεν ξερω τι πανελ εχουν οι πλασμα της lg

Δεν εχουν ips

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Αγορά TV για ταινίες κ ποδόσφαιρο - 3 μέτρα απόσταση

και γιατι μια πλασμα lg εχει χειροτερο μαυρο απο μια led lcd με spva

φιλε μου τα εχεις μπλεξει. Οσα εχεις ακουσει για IPS, PVA, MVA, TN+film κλπ και οτιδηποτε ειδος Panel αφορα τις LCD τηλεορασεις. Στις Plasma δεν μιλαμε για τυπους panel, απλα για γεννια και εταιρεια (πχ panasonic panel του 2012).

Αυτο που εχεις ακουσει για LG και IPS αφορα τις LCD (LED) της LG που χρησιμοποιουν κατα κανονα IPS panel επειδη τα παραγει η ιδια, και εχουν χειροτερο μαυρο αλλα καλυτερς γωνιες θεασης μεταξυ αλλων. Η LG που προταθηκε ηταν Plasma ομως, συνεπως δεν εχει καμια σχεση με αυτα, και σαν plasma, σε σκοτεινο χωρο ειναι απλα καλυτερη στο μαυρο anyway απο οποιαδηποτε LCD (PVA ή μη)...

H LG σταμάτησε το Research&Development στις πλάσμα πρώτη από όλες πριν 2-3 χρόνια (Panasonic και Samsung σταμάτησαν την έρευνα πέρυσι) οπότε το μαύρο έχει μείνει γύρω στα 0.10 nits , δηλαδή είναι χειρότερο από τηλεοράσεις LED LCD με πάνελ VA (που φτάνουν μέχρι 0.05-0.06 nits) ενώ οι τηλεοράσεις με IPS με τις βελτιώσεις των τελευταίων χρόνων σχεδόν έχουν εξισωθεί με τις LG plasma στον τομέα αυτό.

Παρόλα αυτά λόγω συνδυασμού μεγέθους-αξίας-τιμής τηλεοράσεις όπως η LN6500 μπορεί για κάποιους καταναλωτές να παραμένουν συμφέρουσες αγορές ανάλογα την χρήση και τον χώρο θέασης.

μπορει Μιχαλη να μην εχω ασχοληθει καθολου ουτε να εχω διαβασει για τα πανελ οσον αφορα τις πλασμα απλα εχω δει πλασμα προπερσινη της lg 60 ιντσες σειρα 8 αν θυμαμαι καλα που ζωγραφιζες στην οθονη σε σπιτι και φρικαρα γιατι το μαυρο των πλασμα δεν υπηρχε.Το ξερω οτι οι ονομασιες των πανελ αφορουν led lcd αλλα δεν ειχα ιδεα για τα πανελ των πλασμα και υπεθεσα οτι κατι τετοιο θα παιζει με την lg για ips.Απο την αλλη την συγκρινα με την 956 που εχω σπιτι την 8000 δεν την ειχα παρει ακομη και καμια σχεση

Δε διαφωνώ πως μπορείς να βρεις LCD με χαμηλότερη στάθμη μαύρου από κάποια plasma. Συνήθως όμως αυτό γίνεται για ακριβότερα μοντέλα στην ίδια περίπου διαγώνιο. Όσον αφορά το παράδειγμά σου, ενδέχεται ο χώρος που την είδες να ήταν ιδιαίτερα φωτεινός. Την έχω πετύχει και εγώ τη συγκεκριμένη που αναφέρεις σε κατάστημα με υπερβολικό φωτισμό και όντως σε αυτές τις συνθήκες έδειχνε να υστερεί...

Συγγνώμη που το επαναφέρω αλλά ψάχνω ακριβώς την ίδια τηλεόραση, κυρίως για ποδόσφαιρο και ταινίες από nova σε 50" maximum...το budget μου είναι ελαστικό αν κρίνω ότι αξίζει τον κόπο. Πληροφοριακά, έχω από το 2006 την Panasonic Plasma TH-42PX70E και πραγματικά μέχρι σήμερα δεν έχω κανένα πρόβλημα. Απλά την παραχωρώ και κοιτάζω για κάτι μέχρι το ίδιο ψυχολογικό όριο χρημάτων - 1600 τη είχα πάρει τότε.

Με επείγει λόγω ανακαίνισης...ευχαριστώ πολύ για οποιαδήποτε πρόταση!

Μπορείς να ψάξεις να βρεις αν έχει απομείνει καμία Panasonic 50ST60 ξεχασμένη σε καμία αποθήκη. H καμία Samsung 51F5500 κατά δεύτερο λόγο.

Αλλιώς αναγκαστικά πας σε LED LCD , αν και αν έχεις συνηθίσει στην χαμηλή φωτεινότητα και τα παστέλ χρώματα των πλάσμα μπορεί να σου φανεί περίεργη η εικόνα αρχικά.

Το παστέλ βγαίνει από το παστέλι προφανώς, γιατί όντως οι καλές πλάσμα ρίχνουν πολλά παστέλια στις led, μεταξύ άλλων και σε χρώματα. Το όλο θέμα παντως μου θυμίζει κάποιους που μόλις βγήκαν τα cd και σταμάτησαν να βγαίνουν δίσκοι βινυλίου πούλησαν τα βινύλια που είχαν και τα αντικατέστησαν με cd θεωρώντας ότι τα cd σαν καινούγιο και digital προϊόν είχαν καλύτερο ήχο!!! Δεν καταλάβαιναν οι ανόητοι ότι τα πάντα είναι θέμα κόστους παραγωγής, μάρκετινγκ και κυρίως εμπορικού κέρδους και όχι ποιότητας.

Το παστέλ βγαίνει από το παστέλι προφανώς, γιατί όντως οι καλές πλάσμα ρίχνουν πολλά παστέλια στις led, μεταξύ άλλων και σε χρώματα. Το όλο θέμα παντως μου θυμίζει κάποιους που μόλις βγήκαν τα cd και σταμάτησαν να βγαίνουν δίσκοι βινυλίου πούλησαν τα βινύλια που είχαν και τα αντικατέστησαν με cd θεωρώντας ότι τα cd σαν καινούγιο και digital προϊόν είχαν καλύτερο ήχο!!! Δεν καταλάβαιναν οι ανόητοι ότι τα πάντα είναι θέμα κόστους παραγωγής, μάρκετινγκ και κυρίως εμπορικού κέρδους και όχι ποιότητας.
Μπορεί όμως να το έκαναν αυτό που λες γιατί για κάποιο λόγο να τους εξυπηρετούσε καλύτερα η νέα τεχνολογία με τα όποια οφέλη τους έδινε, παρόλο το χάσιμο ποιότητας που μπορεί να μην τους ένοιαζε σε σύγκριση με τα άλλα που κέρδιζαν, ή ακόμα να το έκαναν αρκετοί και από άγνοια, και να μην ήταν ανόητοι όπως τους λες. Σίγουρα πάντως είχαν τους λόγους τους οι οποίοι αφού δεν έβλαπταν κανέναν ήταν και είναι σεβαστοί.
Αυτό στο λέει ένας άνθρωπος που συμφωνεί στο << πάνω από όλα η ποιότητα >> και το τηρώ ακόμα και τώρα και στον ήχο αλλά και στην εικόνα όσο μπορώ. Όμως δε μπορώ να μην βρω και πλεονεκτήματα στη πρόοδο της τεχνολογίας όσο και αν αυτή εξυπηρετεί τις βιομηχανίες....
Φιλικά πάντα!

Πολύ σωστό το παράδειγμα σου , και το ότι το βινύλιο χαράσσεται με αποτέλεσμα να πέφτει η απόδοση του και να έχει πρόβλημα σαν αντοχή στο χρόνο το κάνει ακόμη πιο επιτυχημένο.

Απάντηση: Re: Αγορά TV για ταινίες κ ποδόσφαιρο - 3 μέτρα απόσταση

Αλλιώς αναγκαστικά πας σε LED LCD , αν και αν έχεις συνηθίσει στην χαμηλή φωτεινότητα και τα παστέλ χρώματα των πλάσμα μπορεί να σου φανεί περίεργη η εικόνα αρχικά.

Τα μπέρδεψες Γιάννη....παστέλ είναι τα χρώματα των LCD και όχι των plasma. Τέλος, μια χαρά φωτεινότητα έχουν οι plasma για θέαση υπό νορμάλ συνθήκες (σκοτεινές). Τώρα, αν κάποιος είναι συνηθισμένος να βλέπει 500 νιτς στην τηλεόρασή του με τους πολυελαίους τρέγκα αναμμένους, σίγουρα θα του φανεί διαφορετική η εικόνα.

Μιλάω για κανονική φωτεινότητα δηλαδή έως 120 Nits στην σκακιέρα ANSI την οποία προτείνουν πολλοί calibrators ως επιθυμητή (target) και σίγουρα όχι για 200 ή 500 που προκαλούν πρόβλημα στην όραση αν μη τι άλλο.

Όταν κάποιος έχει συνηθίσει μέχρι 80-90 Nits το πολύ τα 120 του φαίνονται υπεραρκετά ίσως και υπερβολικά.

Τις "νορμάλ" συνθήκες θέασης τις καθορίζει ο καθένας μόνος του και δεν είναι ίδιες για όλους.

Μιλάω για κανονική φωτεινότητα δηλαδή έως 120 Nits στην σκακιέρα ANSI την οποία προτείνουν πολλοί calibrators ως επιθυμητή (target) και σίγουρα όχι για 200 ή 500 που προκαλούν πρόβλημα στην όραση αν μη τι άλλο.

Όταν κάποιος έχει συνηθίσει μέχρι 80-90 Nits το πολύ τα 120 του φαίνονται υπεραρκετά ίσως και υπερβολικά.

Τις "νορμάλ" συνθήκες θέασης τις καθορίζει ο καθένας μόνος του και δεν είναι ίδιες για όλους.

Όταν έγραφα για νορμάλ συνθήκες εννοούσα σύμφωνα με τις προδιαγραφές. Οι προδιαγραφές των 100-120 νιτς έχουν θεσπιστεί για θέαση σε απόλυτα σκοτεινό δωμάτιο. Επίσης, ένα 20% διαφορά στη φωτεινότητα δεν πρόκειται να αλλάξει την εικόνα. Το ανθρώπινο μάτι αντιλαμβάνεται διαφορετικά το φως . Π.χ. ένα 82% μείωση φωτεινότητας το αντιλαμβάνεται ως το μισό. Δοκίμασε να κάνεις το τεστ με τις καρτέλες του near white που έχουν διαφορά 10% (90-100) με βήματα του 1%. Άλλαζε τις καρτέλες και δες αν το μάτι σου αντιλαμβάνεται την αύξηση ή τη μείωση. Δεν λέω ότι δεν φαίνεται τίποτα, ωστόσο, αυτό που εισπράττεται σαν διαφορά είναι αμελητέο.

Μπορείς να ψάξεις να βρεις αν έχει απομείνει καμία Panasonic 50ST60 ξεχασμένη σε καμία αποθήκη. H καμία Samsung 51F5500 κατά δεύτερο λόγο.

Οπως ανεφερε σωστα κι ο Γιαννης, δεν υπαρχουν αυτα τα θεματα και κακως τα αναφερεις.
Μου θυμιζει κατι αρθρα και σχολια οτι η τεχνολογια dlp εχει πιο πολλα χρωματα απο lcd/dila/lcos.