ΑΓΟΡΑ ΤV: LG ή SAMSUNG ?

sovodimi

New member
19 June 2014
7
Καλησπερα σε ολο το forum. Χρειαζομαι τη βοηθεια σας. Ξενυχτισα διαβαζοντας παρα πολλα ποστ, αλλα θα ηθελα, αν δε γινομαι κουραστικος, μια κατ'ιδιαν απαντηση η παραπομπη σε σχετικα links κ posts. Προκειται να αγορασω τηλεοραση για το σαλονι, μιας και η προηγουμενη που ειχα, μια sony KV 29FX30E TRINITRON στα 50Hz, μας αφησε χρονους λογω ατυχηματος. Ποτε μεχρι προσφατα δεν ειχα ασχοληθει ιδιαιτερα με τα χαρακτηριστηκα των tv. Διαβαζοντας σχηματισα μια γνωμη αλλα θελω κ την δικη σας. Το λοιπον ενδιαφερομαι για led lcd, smart tv, 3d, 46-50(λογω επιπλου) ιντσες για γενικη χρηση(gaming, digia, ταινιες, συνδρομιτικο) γυρω στα 1000 . Αποσταση θεασης απο την tv στα 3μ. Σκεφτομουν για 4Κ αλλα διαβαζοντας posts στο forum καταλαβα πως προς το παρον δεν χρειαζεται να επενδυσω εκει. Απο εταιριες προσανατολιζομαι σε Lg και samsung χωρις να αποριπτω τις υπολοιπες. Ειδα απο κοντα την H6400 και LB65OV και LB670V. Βαση της εμπειριας σας ποιο μοντελο μου προτεινεται(αξιολογο 3d, εντονα χρωματα, λιγοτερο clouding, καλυτερο panel);
Υ.γ.: Καποια μοντελα στα 500Hz και 700Hz ειναι αληθινα κ υπαρχει διαφορα με τα αντιστοιχα των 100Hz κ 200Hz;
Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας. Ελπιζω το ποστ μου να βοηθησει και σε ολους.

Καλησπερα σε ολο το forum. Χρειαζομαι τη βοηθεια σας. Ξενυχτισα διαβαζοντας παρα πολλα ποστ, αλλα θα ηθελα, αν δε γινομαι κουραστικος, μια κατ'ιδιαν απαντηση η παραπομπη σε σχετικα links κ posts. Προκειται να αγορασω τηλεοραση για το σαλονι, μιας και η προηγουμενη που ειχα, μια sony KV 29FX30E TRINITRON στα 50Hz, μας αφησε χρονους λογω ατυχηματος. Ποτε μεχρι προσφατα δεν ειχα ασχοληθει ιδιαιτερα με τα χαρακτηριστηκα των tv. Διαβαζοντας σχηματισα μια γνωμη αλλα θελω κ την δικη σας. Το λοιπον ενδιαφερομαι για led lcd, smart tv, 3d, 46-50(λογω επιπλου) ιντσες για γενικη χρηση(gaming, digia, ταινιες, συνδρομιτικο) γυρω στα 1000 . Αποσταση θεασης απο την tv στα 3μ. Σκεφτομουν για 4Κ αλλα διαβαζοντας posts στο forum καταλαβα πως προς το παρον δεν χρειαζεται να επενδυσω εκει. Απο εταιριες προσανατολιζομαι σε Lg και samsung χωρις να αποριπτω τις υπολοιπες. Ειδα απο κοντα την H6400 και LB65OV και LB670V. Βαση της εμπειριας σας ποιο μοντελο μου προτεινεται(αξιολογο 3d, εντονα χρωματα, λιγοτερο clouding, καλυτερο panel);
Υ.γ.: Καποια μοντελα στα 500Hz και 700Hz ειναι αληθινα κ υπαρχει διαφορα με τα αντιστοιχα των 100Hz κ 200Hz;
Ευχαριστω πολυ για το χρονο σας. Ελπιζω το ποστ μου να βοηθησει και σε ολους.
samsung σειρα 6 και σονυ σειρα 8 απο εμενα

Και τα 3 μοντέλα που κοιτάς είναι 100 Hz από το πάνελ (τα MCI και CMR είναι νούμερα "μαϊμού"), αν βλέπεις κυρίως ημέρα θα σε καλύψουν και οι δυο LG αλλιώς για θέαση νύχτα η Samsung είναι μονόδρομος (τα πάνελ IPS της LG υστερούν σε μαύρο και αντίθεση στο σκοτάδι).

Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΤV: LG ή SAMSUNG ?

Samsung TV 48'' UE48H6400
Samsung TV 50'' UE50H6400
Επίσης εκτός αυτών των πολύ καλών προτάσεων να προτείνω και :
SONY 55W805 ή 55W815 ή 55W829 που έχουν λίγο καλύτερη εικόνα σε 2d αλλά υστερούν με τις παραπάνω samsung σε 3D αρκετά και έχουν καλύτερο media Player ( oi samsung )

3d..... παθητικο ή ενεργιτικο;;; Μονο το παθητικο εχω δει απο κοντα κ σε demo.. Τι λετε εσεις??

Το ξερω για τη samsung.. Ποιο κατα τη γνωμη σας ειναι ωραιοτερο, βολικοτερο, αποδοτικοτερο??? Σαν ντεμο της lg το 3d ηταν ωραιο κ με βολικα γυαλια.. Σε μετατροπη ταινιας απο 2d σε 3d δε περιμενω κατι σπουδαιο, αλλα σε ταινιες υψηλης αναλυσης ειναι το θεμα..

Το ξερω για τη samsung.. Ποιο κατα τη γνωμη σας ειναι ωραιοτερο, βολικοτερο, αποδοτικοτερο??? Σαν ντεμο της lg το 3d ηταν ωραιο κ με βολικα γυαλια.. Σε μετατροπη ταινιας απο 2d σε 3d δε περιμενω κατι σπουδαιο, αλλα σε ταινιες υψηλης αναλυσης ειναι το θεμα..
Οι διαφορές είναι γνωστές :
- Παθητικό = πιο ξεκούραστο , αλλά μισή ανάλυση
- Ενεργητικό = λίγο πιο κουραστικό ( εξαρτάται σε κάθε περίπτωση και τον άνθρωπο ) , αλλά Full HD ανάλυση.
Προσωπικά προτιμώ το ενεργητικό, μου αρέσει πιο πολύ και στη τηλεόραση που το βλέπω τώρα ( sony 55W905 ) με κουράζει πολύ πολύ λιγότερο από ότι όταν έβλεπα στη samsung 46C8000. Για να καταλάβεις μπορώ να δω ολόκληρη ταινία χωρίς να χρειαστώ να κάνω διάλλειμα. Όπως σου είπα όμως εξαρτάται και στην ευαισθησία που έχει ο καθένας.

Εκανα τη βολτα μου στα καταστηματα. Δυστυχως οι πωλητες παραμενουν στο σκοταδι οσων αφορα τα τεχνικα χαρακτηριστηκα των tv. Ημουν διατεθειμενος να πληρωσω κατι παραπανω για τα Hz, αλλα αφου οπως μου ειπατε ειναι ολες 100, κατεληξα στη samsung την 50αρα κ λεω για h 6400. Παιδια σας ευχαριστω πολυ ολους!!!

Εκανα τη βολτα μου στα καταστηματα. Δυστυχως οι πωλητες παραμενουν στο σκοταδι οσων αφορα τα τεχνικα χαρακτηριστηκα των tv. Ημουν διατεθειμενος να πληρωσω κατι παραπανω για τα Hz, αλλα αφου οπως μου ειπατε ειναι ολες 100, κατεληξα στη samsung την 50αρα κ λεω για h 6400. Παιδια σας ευχαριστω πολυ ολους!!!
Πολύ καλή επιλογή.

καλα εκανες αν και φετος ειναι ευκολο σε αυτην την κατηγορια η επιλογη...

Και πολυ καλά έκανες . Άπειρες ρυθμίσεις για καταπληκτικά αποτελέσματα .

Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΤV: LG ή SAMSUNG ?

Θα σας ενοχλεισω στη πορεια για τις ρυθμισεις!!! Προεκυψε ενα θεμα με τη κεραια τωρα καθως ο τοιχος που θα τοποθετηθει δεν εχει μπριζα για κεραια. Περαν του να τραβηξω καναλι απο το τοιχο κ διαμεσου του καναπε απο κατω να καταλιγει στον τοιχο απεναντι που θα ειναι η tv υπαρχει καποιος αλλος τροπος ενσυρματης η ασυρματης μεταφορας σηματος? Κατι ακουσα για μεταφορα σηματος μεσω απλης μπριζας..