Αγορά TV μέχρι 800 ευρώ.

sakis52

New member
21 August 2010
5
Καλησπέρα παιδιά. Έχοντας διαβάσει εδώ και μια εβδομάδα ώρες ολόκληρες το avclub κατέληξα στην LG 50 PK550.
Οι λόγοι που επέλεξα τη συγκεκριμένη τηλεόραση είναι οι εξής:

• Αυστηρό budget στα 800 ευρώ
  • Απόσταση θέασης 2,5 με 3 μέτρα
  • καλός megia player.
Όλα καλά μέχρι στιγμής. Το κακό είναι ότι η τηλεόραση προορίζεται 90% για τηλεοπτικό σήμα (αναλογικό κιόλας) στο οποίο υπερτερούν οι LCD και 10% θέαση ταινιών (βλ. plasma)
Τι να κάνω ρε παιδιά να τη πάρω η να δω κάτι σε lcd?(πάντα στα ίδια λεφτά)

Ευχαριστώ.

Όλα καλά μέχρι στιγμής. Το κακό είναι ότι η τηλεόραση προορίζεται 90% για τηλεοπτικό σήμα (αναλογικό κιόλας) στο οποίο υπερτερούν οι LCD και 10% θέαση ταινιών (βλ. plasma)

Ποιος το λεει αυτο.

Ισα ισα οι πλασμα υπερτερουν γιατι καταφερνουν να κρυβουν τα χαλια των Ελληνικων καναλιων χωρις το αντιαισθητικο "πιξελιασμα" των LCD.

Last edited:
Όντως μια καλή lcd,ίσως να ήταν μια καλύτερη αγορά. Όμως,για το αυστηρά περιορισμένο budget σου σε συνδυασμό με 50αρι panel αλλά και 90% αναλογικό τηλεοπτικό,κατά τη γνώμη μου προυποθέτει κάποιες παραχωρήσεις εκ μέρους σου.Με βασικότερη αυτή της ανάλυσης.Πολλοί υποστηρίζουν ότι η επιλογή ανάλυσης 1024Χ768 είναι καλύτερη για plasma τηλεοπτικό σήμα.Και-κυρίως- οικονομικότερη. Επίσης, κατά τη γνώμη μου το "κακό" αναλογικό τηλεοπτικό σε 2,5 μέτρα από 50" panel θα σε κουράσει και δύσκολα θα προσαμοστείς σ' αυτό.Υπολόγισε και το media player στις παραχωρήσεις σου.Συμπεραίνοντας,μια καλή πρόταση,για την περίπτωσή σου,ίσως είναι μια plasma LG σειράς PJ (550 ή 350), ή μια PANASONIC σειρών Χ ή C (οι οποίες είναι και ανθεκτικότερες στο burn in) Αλλά-απαραίτητα-panel 42 ή 46 ιντζών το πολύ.Σου εύχομαι καλή επιλογή.

Καταρχάς να σας ευχαριστήσω για την ανταπόκριση.
Ok να κατέβω σε ίντσες γίνεται(καλύτερα κιόλας για να πάω σε Panasonic) αλλά HD εν έτη 2010 μου κάθετε κάπως…
Στις 42 ίντσες σε full HD θα ήταν κουραστική?

Μια χαρα ειναι 50αρα για την αποσταση σου δεν χρειαζεται να πας πιο κατω.

Για BD, DVD και HD σήμα είναι ιδανική η αναλογία (ίντσες/απόσταση) δεν το συζητώ.
Για αναλογικό όμως μήπως έχει δίκιο ο casper και την πατήσω?

Από την άλλη είναι καλό το deal γιατί στα 8 κατοστάρικα δύσκολα παίρνεις 50αρα με καλό player και καλό ντιζάιν όποτε μάλλον θα το ρισκάρω.(αν δω τα ζόρια έχω 30 με 40 cm περιθώριο χώρου να πάει πιο πίσω.)

Στο τηλεοπτικό σήμα δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με plasma. Αλλά στα 2,5 μέτρα και με 800 ευρώ καλύτερα να πας σε 42"-46". Για τηλεόραση και dvd οι 42"- 46" θα σε καλύψουν ικανοποιητικά. Και στις 42" σε full hd μια χαρά θα είναι. Οσο για την ανάλυση το θέμα δεν είναι τι θα μπορεί να δείξει η τηλεόραση αλλά τι σήμα θα έχουν οι πηγές που θα είναι συνδεδεμένες. Αν δεν έχεις πηγή full hd (br-ps3), δεν σκοπεύεις να αποχτήσεις σύντομα και δεν ασχολείσαι να κατεβάζεις απο το internet ταινίες σε υψηλή ανάλυση τότε δεν χρειάζεσαι full hd. Βέβαια σήμερα να πάρεις τηλεόραση και να μην είναι full hd ακούγεται κάπως ... Ίσως λοιπόν στις 42"-46" μπορέσεις να τα βολέψεις με κάποια ευκαιρία των τελευταίων ημερών των εκπτώσεων!

Για αναλογικό όμως μήπως έχει δίκιο ο casper και την πατήσω?

Εγω παντως επειδη εχω περασει απο 40 και 46" LCD σε 50 πλασμα απο τα 2.8 μετρα μια χαρα βλεπω και DVD και NOVA που σε πολλα καναλια ειναι χειροτερη απο αναλογικα.

Εγω παντως επειδη εχω περασει απο 40 και 46" LCD σε 50 πλασμα απο τα 2.8 μετρα μια χαρα βλεπω και DVD και NOVA που σε πολλα καναλια ειναι χειροτερη απο αναλογικα.

2.8 μέτρα ακριβώς είναι και η δική μου απόσταση οπότε είμαστε ok.
Τη Δευτέρα ξεκινώ τα τηλέφωνα για να δω που, πότε και αν τη βρω γιατί στον skroutz οι 7 πρώτοι την έχουν σε αυτή τη τιμή εκ των οποίων οι 2-3 έχουν καλή αξιολόγηση.(κανείς ετοιμοπαράδοτη)

Μεγειά και καλοθέατη.Θα χαρώ πολύ να διαβάσω τις εντυπώσεις σου στο νήμα της ΡΚ550,πλέον. :ears: