Αγορά TV μόνο για Digea

scope

New member
1 July 2014
95
Καλησπέρα,

Ηλικιωμένο άτομο θα χρησιμοποιεί τη τηλεόραση αποκλειστικά για τα κανάλια της Digea και μόνο.
Δεν μας ενδιαφέρει το 3D ο δορυφορικός δέκτης και η smart πλευρά της τηλεόρασης αλλά αν υπάρχουν δεν μας ενοχλούν.
Η απόσταση θέασης είναι πάνω κάτω στα 2,4 μέτρα. Καταρχάς θα ήθελα μια βοήθεια για το μέγεθος της τηλεόρασης κάνουν οι 50 ίντσες;
Το δωμάτιο δεν είναι πάρα πολύ φωτεινό και δεν έχει παράθυρο αντικριστά της τηλεόρασης.
Μετά από πολύ διάβασμα αποκλείω τις τηλεοράσεις plasma καθώς και από προσωπική χρήση ενός monitor tv της LG αποκλείω την IPS τεχνολογία και μάλλον την LG γενικώς για τηλεόραση.
Έχω μια προτίμηση σε Samsung και Sony.
Προς τα μέσα Σεπτεμβρίου θα χρειαστεί τη TV.
Θέλω να ακούσω τις προτάσεις σας για να κάνω focus σε 3, 4, 5 και να παρακολουθώ τις τιμές τους.
Το οικονομικό δεν είναι η πρώτη μου προτεραιότητα μας ενδιαφέρει η εικόνα της τηλεόρασης να μην είναι κουραστική πρωτίστως.
Χρονικά πότε είναι καλύτερα η αγορά της συσκευής το λέω γιατί δεν είμαι γνώστης της αγοράς TV;

Καλησπέρα scope, δεν θα σου προτείνω ακριβώς το μοντέλο, υπάρχουν άλλα μέλη πιο ειδικά για το τι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή, απλά μια άποψη σχετικά με τις μάρκες και τις ίντσες.
Κατ'´αρχην επειδή είναι άτομο ηλικίας δεν χρειάζεται να πάρει τηλεόραση με φούλ εξτρα τα οποία μπορούν να διπλασιάσουν την τιμή και τελικά να είναι αχρείαστα. Δηλαδη πχ´αν δεν έχει "πιάτο" στην ταράτσα και δεν βλέπει δορυφορικά δεν έχει νόημα ο δορυφορικός δέκτης. Επίσης και το 3d το οποίο για μένα γενικότερα δεν είναι και τόσο χρήσιμο περισσότερο εφέ είναι για κάποια στιγμή.
Στέκομαι στο θέμα Digea που ανέφερες σαν πρώτο στοιχείο και το μυαλό μου πάει αμέσως στη Sony που είναι μέσα σε αυτές που προτιμάς και συμφωνώ κι εγώ απόλυτα με το δίδυμο των προτιμήσεών σου. Η Sony εχει μια ικανότητα να βελτιώνει το πολλές φορές χάλια σήμα του τηλεοπτικού της Digea και να το παρουσιάζει βέλτιστα. Αντίθετα σε ταινίες HD blue ray και χρήση τέτοια υψηλής ευκρίνειας προγραμμάτων βγάζει καλές επιδόσεις η Samsung αλλά και η Sony. Τα αρνητικά της Sony είναι το όχι εύκολο smart (δεν ξέρω αν έχει βελτιωθεί φέτος) εκεί είναι εμφανώς καλύτερη η Samsung, το 3d της είναι καλό. Aλλά σαν εικόνα και μάλιστα Digea είναι μια πολύ καλή επιλογη η Sony. Ο ρυθμός ανανέωσης από το πάνελ να είναι στα 200hz εργοστασιακά το πολύ μην πας παραπάνω δεν έχει νόημα.
Οι ίντσες που εγραψες οι 50´´ είναι πολύ καλές και σίγουρα ικανοποιητικές για την απόσταση των 2,5 μέτρων. Από 46- 50'' είναι ευχάριστη η θέαση.
Χρόνος αγοράς. Προτιμότερη είναι η εποχή των εκπτώσεων, δηλαδή από 15/7 ως 31/8 χωρίς να σημαίνει όμως ότι δεν θα βρεις κάτι σε προσφορά και σε άλλες περιόδους. Οπότε αφού τη θέλεις μέσα Σεπτεμβρίου, παράγγειλέ την τελος Αυγούστου, την τελευταία εβδομάδα των εκπτώσεων.
Καλή αγορά ελπίζω να βοήθησα!

Last edited:
Ευχαριστώ για την απάντηση midas ναι αποκλειστικά digea θα παίζει η τηλεόραση και νομίζω λογικά σκέφτομαι να εστιάσω στη ποιότητα της εικόνας και μόνο για τις συγκεκριμένες εκπομπές του.
Το οικονομικό δεν θα με εμπόδιζε να δώσω κάτι παραπάνω λόγου χάρη 400 επιπλέον για κάτι ξεκούραστο στη παρακολούθηση πάντως.
Διαβάζω για τη Sony KDL-50W805B πολύ καλές γνώμες και γιαυτό και έβαλα τις 50 ίντσες στην ερώτηση μου, προσωπικά νομίζω ότι για το σήμα της digea ίσως να είναι κάτι παραπάνω από το "σωστό" μέγεθος για την απόσταση των περίπου 2,5 μέτρων, σε αυτό το σημείο θα ήθελα τις απόψεις σας αρχικά να κατασταλάξω στο μέγεθος της.
Δεν θα με πείραζε και περσινό μοντέλο αρκεί να είναι ξεκούραστη η παρακολούθηση των τηλεοπτικών προγραμμάτων.
Άμα κατασταλάξω σε μερικά μοντέλα μετά θα πάω να τα δω στις εκθέσεις για οριστική εκλογή και αναμονή για τη περίοδο των εκπτώσεων ή κάτι που θα θεωρήσω προσφορά.

Γνώμη μου, ότι επειδή όπως λες θα χρησιμοποιείτε μόνο για Digea, στην απόσταση των 2,4μ οι 46 ίντσες (ακόμα και οι 42 θα ήταν μια χαρά) πιστεύω ότι είναι ότι καλύτερο. Αν ενδιέφερε και το Full HD υλικό τότε από 50 ίντσες και πάνω, αλλά μόνο για Digea, 46αρα. Ο λόγος είναι ότι θα φαίνονται λιγότερο οι σοβαρές ατέλειες του σήματος των καναλιών και αυτό αυτομάτως το καθιστά πιο ξεκούραστο και ψευδώς ποιοτικότερη εικόνα, επίσης τη στιγμή που δεν ενδιαφέρει η υψηλή ανάλυση των HD υλικών δεν έχεις λόγο για μεγαλύτερη οθόνη.
Στις 46 ίντσες προτείνω κάποιο από τα μοντέλα της σειράς 6 από σαμσουνγκ πρώτα και μετά από την σειρά σονυ. Δεν είμαι σίγουρος διότι δε το έχω ψάξει αν σε αυτές τις σειρές βγάζουν 46 ίντσες και οι δύο εταιρείες, η σαμσουνγκ νομίζω ναι η σόνυ νομίζω σε 42. Ψάξε το πάντως και οι δύο μάρκες σε αυτές τις σειρές είναι πολύ αξιόλογες και ελάχιστες οι διαφορές τους σε ποιότητα εικόνας σε χαμηλή ανάλυση.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Άρα καλά κατάλαβα από τα διαβάσματα στο avclub ότι μια 50αρα για αμιγώς τηλεοπτικό θα είναι οριακή και ποιοτικά κατώτερη μιας μικρότερης λόγω σήματος digea.
Λέω να ξεφύγω από τις 42 ίντσες και να πετάξω προς 46 άντε και στις 48 οριακά πάντα σε Sony και Samsung.
Υπάρχουν κάποια μοντέλα που αξίζει να δω για να έχω στα υπόψιν μου θα προτιμούσα τα 100 ή τα 200 hz πραγματικά και όχι IPS panel.
Νομίζω θα μου ήταν πάρα πολύ εξυπηρετικό να είχα ένα μπούσουλα με 4 ή 5 τηλεοράσεις για να εστιάσω.

Οριακή η 50άρα για τηλεοπτικό Digea σήμερα. Αν βγουν όπως λένε της Digea οι αρμόδιοι εκπομπές HD από τα ιδιωτικά κανάλια στο άμεσο μέλλον τότε αλλάζει το θέμα και ..φουλάρουν από καλή ευκρίνεια και οι παραπάνω ίντσες.
Η best seller της Samsung είναι η 46F6400 https://www.skroutz.gr/s/3005505/Samsung-UE46F6400.html περσινό αλλά πετυχημένο μοντέλο.
Η sony η 50άρα πολύ καλή και πλήρης https://www.skroutz.gr/s/4452647/Sony-KDL-50W805B.html

Μόνο αν πήγαινε πίσω στο τοίχο η τηλεόραση κάτι μπορεί για την πενηντάρα 805b να γίνει αφού ξεπερνάμε και τα 2.7 μέτρα απόστασης. Θέλει μόνο μια βάση τοίχου πρόβλημα δεν νομίζω να προκύψει γιατί η θέση θέασης δεν πάει πέρα δώθε όποτε ωραία ιδέα με προοπτική. Αλλιώς μάλλον μια 48 της Samsung δεν πιστεύω να τα δω τόσο σκούρα για παρακάτω διάσταση. Όλα θα ξεκαθαρίσουν την επόμενη βδομάδα που θα έχω μπόλικο χρόνο και όρεξη για παρακολούθηση στα καταστήματα. Προς το παρόν συνεχίζω τα διαβάσματα λίγο λίγο τη φορά. Απλά άμα ξεκαθαρίσω με τα μοντέλα με την ησυχία μου παρακολουθώ τις τιμές τους.
Ευχαριστώ.