Αγορά TV σαλονιού στα 3m!

gtsax

New member
30 April 2010
29
Καλημερίζω την όμορφη παρέα. Ζητώ κ εγώ με τη σειρά μου την πολύτιμη βοήθειά σας. Ενδιαφέρομαι για TV που θα τοποθετηθεί στο σαλόνι...

-απόσταση θέασης τα 3m
-κλείνω προς 4k λόγω αγοράς μέσα στις γιορτές της Sony FDR-AX33
-budget ~1500 ευρω
-smart
-3d (λόγω παιδιών που μου το ζητάνε συνέχεια)
-σύνδεση με ps4
-οτε tv

Ο προβληματισμός :
-να επιλέξω 55" ή θα μου φανεί στις 10 μέρες μικρή;
-να περιμένω μερικούς μήνες ακόμη ωστέ να αυξησω το budget και να πάω στις 60" ή 65"; (να πω την αλήθεια όμως δεν με πάει η καρδιά για παραπάνω σε budget για tv)
-διαβάζω στο site για τις τωρινές 4k πως θα παλιώσουν γρήγορα λόγω έλλειψης HDR, gamut κτλ...
-να πάω για HD tv και HD κάμερα; Αλλά πάλι στα ίδια;Πρίν 6 χρόνια πήρα τα πάντα σε HD και τωρα η αγορά θα έχει σίγουρα βάθος 6-7 χρόνια μέχρι την επόμενη.

Ευχαριστώ πολύ, πιστεύω να μην σας ζάλισα...

Καλημέρα,

Δεν πρόκειται να σου φανεί μικρή η 55άρα στα 3m. Οριακά θα έλεγα είναι οκ. Αν υπήρχε το budget καλό θα ήταν να ανέβαινες λίγο και να πήγαινες σε μεγαλύτερη οθόνη ή σε 55άρα oled. Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να υπολογίσεις και ένα κόστος στην επέκταση εγγύησης που θα πρέπει να βάλεις προκειμένου να μην πάθεις κανά εγκεφαλικό σε περίπτωση στραβής μετά τη λήξη της 2ετής εγγύησης.
Τα παιδιά μπορεί να έχουν φαγωθεί με το 3d, όμως σύντομα θα εγκαταλειφθεί. Αποδεδειγμένα μετά τις 5-10 ταινίες σε 3d (και πολλές λέω, δεν πρόκειται να ασχολειθείτε ποτέ ξανά. Αν θέλεις να κάνεις χρήση για τηλεοπτικό σήμα, λίγο καλύτερο upscaling σύστημα έχουν οι sony. Σε smart δυνατότητες οι LG και Samsung είναι έτη φωτός μακριά από τη Sony. Βάλε προτεραιότητες και αναλόγως αποφάσισε.
Σε ποιότητα εικόνας οι oled δεν έχουν αντίπαλο.

Με κάποια Sony W8xxC στις 55" θα είσαι μια χαρά, με κόστος περίπου χίλια ευρώ. Για θέαση 4Κ υλικού στα τρία μέτρα χρειάζεσαι τηλεόραση στις 75" περίπου. Επίσης, στις αρχές της επόμενης χρονιάς ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις.

Καλημερίζω την όμορφη παρέα. Ζητώ κ εγώ με τη σειρά μου την πολύτιμη βοήθειά σας. Ενδιαφέρομαι για TV που θα τοποθετηθεί στο σαλόνι...

-απόσταση θέασης τα 3m
-κλείνω προς 4k λόγω αγοράς μέσα στις γιορτές της Sony FDR-AX33
-budget ~1500 ευρω
-smart
-3d (λόγω παιδιών που μου το ζητάνε συνέχεια)
-σύνδεση με ps4
-οτε tv

Ο προβληματισμός :
-να επιλέξω 55" ή θα μου φανεί στις 10 μέρες μικρή;
-να περιμένω μερικούς μήνες ακόμη ωστέ να αυξησω το budget και να πάω στις 60" ή 65"; (να πω την αλήθεια όμως δεν με πάει η καρδιά για παραπάνω σε budget για tv)
-διαβάζω στο site για τις τωρινές 4k πως θα παλιώσουν γρήγορα λόγω έλλειψης HDR, gamut κτλ...
-να πάω για HD tv και HD κάμερα; Αλλά πάλι στα ίδια;Πρίν 6 χρόνια πήρα τα πάντα σε HD και τωρα η αγορά θα έχει σίγουρα βάθος 6-7 χρόνια μέχρι την επόμενη.

Ευχαριστώ πολύ, πιστεύω να μην σας ζάλισα...

Θα σου φανέι σίγουρα μικρή σε 10 μέρες. Απο την άλλη έχεις ψηλό budget και ίσως σε παίρνει να μπεις στον κόσμο των oled με αυτή την προσφορά

Η άλλη εναλλακτική είναι να περιμένεις για μια προσφορά που θα ρίξει την Samsung 60J6200 στα 999 και να πάρεις μια αξιοπρεπή και μεγαλη οθόνη για να βγαλεις τα 3-4 χρόνια μέχρι να φτηνύνουν οι oled. Με βάση τις μέχρι τωρα κινήσεις της Samsung δείχνει απλά θέμα χρόνου.

Ευχαριστω πολύ για τις άμεσες απαντήσεις. Το σκέφτηκα για HD tv και περισσότερες ίντσες αλλά θα έχω σύντομα την Sony FDR-AX33 και χρησμοποιώ την tv για προβολή φωτογραφιών από dslr και πάλι μένω μπερδεμένος και αναποφάσιστος. Άσε που πρέπει να προσέξω και το input lag λόγω ps4. Είδα και στα Media Markt την LG 60UF850V αλλά μόλις είδα ένα test για το local dimming της συγκεκριμένης χαλάστηκα. Στα Media Markt δεν φαινόταν το μειονέκτημα των IPS panels λόγω του έντονου περιβάλλοντα φωτισμού και στο σπίτι βλέπουμε πάντα με χαμηλό σχετικά φως. Και πόσο να περιμένεις για να πέσουν οι 65" 4k του 2015 που είναι τώρα στα ~2500 ευρώ; Πολύ μπέρδεμα παιδιά!

Μπορείτε να μου προτείνετε με βάση τα παραπάνω κάποια tv με καλό input lag για ps4. Σκέφτομαι να περιμένω λίγο διάστημα όπως προτείνατε για αρχές του 2016 και μάλλον θα αφήσω το 3d.