Αγορά TV...

ribz

New member
6 December 2010
32
Καλησπέρα,
Αποφάσισα και γω να αγοράσω μία τηλεόραση. Η απόσταση θα είναι στα 2,5-2,8 μέτρα. Σκέφτομαι για 32" (για περισσότερες ίντσες δεν ξέρω μήπως με κουράζει), στα 100Hz (και παραπάνω δεν με χαλάει :P), μικρό χρόνο απόκρισης, με καλό panel (που είναι και από τα ποιο σημαντικά). Να μην είναι σαβούρα LG
Θα την χρησιμοποιώ κυρίως για ταινίες, λίγο τηλεόραση και κάνα game σε σύνδεση με το laptop. (Άκουσα κάτι για lag time, που επηρεάζει και είναι πολύ σημαντικό??)

Θέλω να έχει τη δυνατότητα για σύνδεση με pc και τπτ internet που προσφέρουν. Επίσης έλεγα κτ σε led μιας και τα χρώματα είναι ποιο ζωντανά και θα την κρεμάσω και στον τοίχο.

Σκέφτομαι για αυτή

ή αυτή

ίσως αυτή

Οπως και κανα δύο άλλες. Να πω την αλήθεια ποιο πολύ κλείνω προς την philips διότι 1. είναι προσφορά στο mediamarkt 649E, 2. έχει και HDMI 1.4 (για μελλοντική χρήση) αλλά το ένα μειονέκτημα που στριφογυρίζει στο μυαλό μου ότι έχει panel LG
thumbdown0.gif

Εσείς τι λέτε. Προτείνεται κάποια άλλη? Για μένα το σημαντικότερο είναι να είναι καλό το panel και τα φίλτρα κλπ που ενσωματώνονται από κάθε εταιρία για να ευχαριστιέμαι τις ταινίες!!!

Thanks!!!!
smile.gif

Επίσης εάν μπορείς να διαθέσεις λίγα παραπάνω χρήματα,πας στην 46C650,που είναι το ιδανικό μέγεθος για την απόσταση σου (μπορεί να σου φαίνεται τεράστια όμως δεν είναι).

Μέγιστο θα είναι 2,8 μέτρα. Από 1,8-2,8 θα είναι. Πολύ μου φένεται η 46άρα όπως και η 42άρα. Από ποιότητα σε samsung δλδ? Την philips με τίποτα? Η c650 είναι lcd όμως...

Lcd=led,ο οπίσθιος φωτισμός αλλάζει μόνο,η εικόνα είναι πανομοιότυπη.Για να καταλάβεις,η 650 έχει καλύτερη εικόνα από την 6000.Η 40άρα ίσα ίσα επαρκεί...και για HD υλικό είναι απλά ανεπαρκής.

2.5 μετρα πας για 40-42" το λιγοτερο.

Με 32" θα χρειαζεσαι κυαλια για να δεις και θα κουραστεις να τα κρατας.:p

Κοιταξε αυτην...

http://www.skroutz.gr/s/264717/Samsung-LE40C650-40''.html

Ειναι ισαξια σε εικονα με την 6500 και την 710 και καλυτερη απο την Philips.

Είναι εκπληκτικό με πόση άνεση ορισμένοι έχουν ισχυρή άποψη για όλα τα μοντέλα και μάρκες τηλεοράσεων, και ειδικά στο θάψιμο της Philips.

Είναι εκπληκτικό με πόση άνεση ορισμένοι έχουν ισχυρή άποψη για όλα τα μοντέλα και μάρκες τηλεοράσεων, και ειδικά στο θάψιμο της Philips.

Η άνεση αποκτάται με την εμπειρία, δες τον αριθμό των post που έχει το παιδί. Εξάλλου ο καθένας σε τελική ανάλυση λέει την άποψή του.

Η άνεση αποκτάται με την εμπειρία, δες τον αριθμό των post που έχει το παιδί. Εξάλλου ο καθένας σε τελική ανάλυση λέει την άποψή του.

Η άνεση αποκτάται με την εμπειρία και την εντριβή με το αντικείμενο, και όχι με τον αριθμό τον posts. Αν βρεις κάποιο με αυτή την εμπειρία δύσκολα θα θάψει μάρκες αλά ίσως μοντέλα.

Πολύ σωστά το λες ο κάθε ένας λέει την άποψη του, αλλά θα πρέπει να την τεκμηριώνει κάπως, αλλιώς ο αναγνώστης κάποτε θα υποψιαστεί και δεν θα βλέπει πλέον με καλό μάτι τις οποίες προθέσεις βοήθειας.

Δεν χρειαζεται να θαψω εγω την Philips τα καταφερνουν μια χαρα και μονοι τους.:flipout:

Εδω για παραδειγμα ο Κωστας εγραψε για την 5605...

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1417205&postcount=688

Και πριν ο αλεκτωρ λαλησεις τρεις φορες...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=70658

Και για να μην νομιζεις οτι ειναι μεμονωμενο γεγονος...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=65297

Γενικα η εικονα ολων των Philips που εχω δει τα τελευταια χρονια δεν ειναι αναλογη ουτε πολυ φθηνοτερων τηλεορασεων απο αλλες μαρκες.

Κραταω μονο μια επιφυλλαξη για την 9705 και την καινουργια cinema γιατι δεν τις εχω δει ακομη.

Η άνεση αποκτάται με την εμπειρία και την εντριβή με το αντικείμενο, και όχι με τον αριθμό τον posts. Αν βρεις κάποιο με αυτή την εμπειρία δύσκολα θα θάψει μάρκες αλά ίσως μοντέλα.

Πολύ σωστά το λες ο κάθε ένας λέει την άποψη του, αλλά θα πρέπει να την τεκμηριώνει κάπως, αλλιώς ο αναγνώστης κάποτε θα υποψιαστεί και δεν θα βλέπει πλέον με καλό μάτι τις οποίες προθέσεις βοήθειας.

Θα τεκμηριώσεις την άποψη σου μία...δέκα..εκατό,η συγκεκριμένη κατηγορία δέχεται δεκάδες θέματα κάθε μήνα...εάν λέγαμε τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά...

Δεν μπορω να προτεινω σε κανεναν να αγορασει προιοντα με πολυ χαμηλο value for money.

Aν μια μαρκα βγαζει τηλεορασεις με Α τιμη και εικονα για Α/2 αλλης μαρκας τοτε εχει τελειωσει για εμενα.

Αυτη ειναι η Philips.

Το A/2 ειναι προσεγγιστικο. Αν βαλουμε και την σειρα Aurea και την περυσινη Cinema στο ζυγι θα μπορουσα να γραψω και για Α/4 η Α/8.

Οπότε απ' ότι κατάλαβα Philips οχι... Γενικά βλέπω περισσότερο προς samsung να κλείνουν τα περισσότερα άτομα... Έχω μπερδευτεί να πω την αλήθεια γτ από κει που κοιτούσα 32" τώρα μου είπατε για 40". Στις 40" θα φαίνονται καλά τα κανάλια στην τηλεόραση??? Οι led διαβάζω αν δεν είναι καλή έχει αυτή τη θωλάδα-ασπράδα (clouding). Είδα ότι η LE40C650 έχει 4ms χρόνο απόκρισης και να πω την αλήθεια θα ήθελα λιγότερο για την 6000 κ 6500 δεν μπορώ να βρώ...

Εγω μιλαω για μετρηση με οργανα.

Λοιπον για να μην το κουραζουμε το θεμα καμια τηλεοραση LCD δεν εχει πραγματικο χρονο αποκρισης 4 ms. Στην πραγματικοτητα ειναι αρκετα παραπανω.

Πχ. η Philips 9705 που υποτειθεται οτι εχει 0.5 ms εγω βλεπω σε μετρηση οτι εχει 4 εως 22 ms αναλογα για ποια χρωματικη μεταβαση μιλαμε (κωδικος στο κατω μερος).

latency_Philips3D.gif

Αρα μην δεχεσαι αυτα που σου πασαρουν αβασανιστα και τα παιρνεις ως δεδομενα.

Δεν μπορω να προτεινω σε κανεναν να αγορασει προιοντα με πολυ χαμηλο value for money.

Aν μια μαρκα βγαζει τηλεορασεις με Α τιμη και εικονα για Α/2 αλλης μαρκας τοτε εχει τελειωσει για εμενα.

Αυτη ειναι η Philips.

Το A/2 ειναι προσεγγιστικο. Αν βαλουμε και την σειρα Aurea και την περυσινη Cinema στο ζυγι θα μπορουσα να γραψω και για Α/4 η Α/8.

Τι σε κάνει εσένα ειδικό στο να προτείνεις και να έχεις άποψη για όλες τις μάρκες και μοντέλα? Είσαι μέσα στο επάγγελμα? Αυτές τις τηλεοράσεις που προτείνεις τις έχεις δει δίπλα δίπλα και τις έχεις συγκρίνει? Με ποιο υλικό τις σύγκρινες? Με τηλεοπτικούς σταθμούς με blu ray; τι?

Εξήγησε μου καλύτερα γιατί ούτε εγώ παίρνω αβασάνιστα αυτά που μου πασάρουν σαν δεδομένα.

Πάντως αρκετοί εδώ μέσα έχουμε δει και τηλεοράσεις δίπλα - δίπλα, και όχι μόνο μία φορά.

Ασχετα αν ορισμένοι διαφωνούν μαζί μας χωρίς καν να έχουν παρεβρεθεί στις συγκρίσεις. Δεν πειράζει......

http://www.avclub.gr/forum/poll.php?do=showresults&pollid=810

Ένταξει, αλλά αυτή η ειδικότητα κάποιων να έχουν έτοιμη απάντηση για κάθε τηλεόραση είναι έμφυτη, η προέρχεται από ειδικότητα στο επάγγελμα? Αυτό θέλω να ξέρω.

Τι σε κάνει εσένα ειδικό στο να προτείνεις και να έχεις άποψη για όλες τις μάρκες και μοντέλα? Είσαι μέσα στο επάγγελμα?

Αν εννοεις αν ειμαι πωλητης τηλεορασεων οχι δεν εχω ΚΑΜΙΑ ΑΠOΛΥΤΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ με τον χωρο του AV.

Aπλος χομπιστας ειμαι που παρακολουθω τα δρωμενα στις τηλεορασεις τα τελευταια 5-6 χρονια. Εχω ισχυριστει πουθενα οτι ειμαι "ειδικος"?

Οι αποψεις που εκφραζω ειναι συνδυασμος που προερχεται τοσο απο την παρακολουθηση καποιων μοντελων οσο και απο καποιες δοκιμες απο ειδικα site.

Mετα απο τα χρονια αυτα η Philips βρισκεται στον πατο της λιστας μου. Ενημερωτικα οταν ξεκινησα να ασχολουμαι (τοτε εντελως ασχετος) ηταν στην κορυφη.

Μαλιστα ημουν ετοιμος να αγορασω την 32PF9966 των 2,500 ευρω εως οτου μου ανοιξε τα ματια καποιος σε ξενο φορουμ καθως η συγκεκριμενη δεν ειχε ουτε καν panel S-IPS (ειχε το "προιστορικο" IPS) , με αποτελεσμα να υστερει σε σχεση με τηλεορασεις LCD της μισης τιμης.

Η ιστορια αυτη βεβαια με τις υπερκοστολογησεις και την κακη αναλογια εικονας-τιμης συνεχιζεται μεχρι σημερα.