Αγορά TV...

Δηλαδή την λογική ότι δεν είναι value for money στα 4000evro αλλά το άλλο μοντέλο τον 700evro είναι σαβούρα γιατί έχει ξεφτίλα τιμή δεν την κατάλαβα.

Ποιος είπε ότι το μοντέλο των 700 ευρώ είναι σαβούρα;Ίσα ίσα είναι πολύ καλύτερο από αυτό των 4.000.Να στο κάνω πιο απλό...είναι σαν να παίρνεις datsun σε τιμή mercedes.

Δεν σε καταλαβαίνω...πάρε ως παράδειγμα την Panasonic 42U10,κάνει 500-600 ευρώ..αλλά η εικόνα της είναι πολύ καλύτερη από της aurea των 4,500 ευρώ.Αυτό λέει και ο Γιάννης πιο πάνω,το value for moey,καθορίζεται από τις μεταβλητές απόδοση και τιμή,που κανονικά πρέπει να είναι ανάλογες.Στην Phlips δεν ισχύει αυτό.Επίσης,δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τα 700 ευρώ ''ξεφτίλα'' μιας και αφενός είναι ένας μισθός,αφετέρου παίρνεις 50'' με πολύ καλή εικόνα σε αυτά τα χρήματα.

Μα το είναι πολύ καλύτερη είναι πολύ σχετικό, καλύτερη σε εικόνα πως το στοιχειοθετείς, αν δεν το έχεις μετρήσει? Με το κριτήριο του γούστου? Θα βρεθούν άλλοι τόσοι που θα διαφωνήσουν. Αν μιλάμε για εξοπλισμό πολύ σωστά έχουμε κάποια βάση να συγκρίνουμε.

Γεια σας και από εμένα,

Εγώ είμαι νέο μέλος και δεν ξέρω κανέναν σας. Αντιθέτως. Μπήκα εδώ για να μάθω νέα με τηλεοράσης και να πάρω πολύτιμη βοήθεια από μέλη που έχουν εμπειρίες και ξέρουν λίγα πράγματα παραπάνω.

Είδα λοιπόν τον Yperion που απαντούσε σε όλα τα παιδιά και με επιχειρήματα και προτείνοντας διάφορα μοντέλα ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Το παλικάρι ασχολιόταν.

Είδα και εγώ ότι το παιδί κάτι κατέχει παραπάνω από εμένα και του έστειλα προσωπικό μύνημα και αυτός αμέσως έσπευσε να βοηθήσει. Χωρίς να προτείνει "ααα πάρτο από εκεί" που θα μπορούσες να πεις ότι βγάζει μίζες απλά μου έλεγε με στοιχεία την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ γνώμη για να ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ.

Όπως είπα, δεν τον ξέρω, δεν με ενδιαφέρει να τον μάθω αλλά είδα πως το παιδί ήρθε να βοηθήσει χωρίς ξερολισμούς και το υφάκι του "υπεργα**ω".

Και έρχεται ο Αντώνης με επιθετικό υφάκι να την πει σε κάποιον που θα έπρεπε να λέμε ευχαριστώ που κάθεται και ασχολείται με το κάθε γίδι εδώ μέσα που θέλει νέα τηλεόραση. Λυπάμαι αγαπητέ Αντώνη αλλά βγάζεις μόνο εμπάθεια σε αυτό το topic και τα posts σου σε αυτό είναι λίγο παραπάνω από άχρηστα.

Δεν μπορείς να λες σε κανέναν να μην λέει την γνώμη του και ας ξέρει περισσότερα. Ειδικά το "δεν γουστάρω" είναι βλακώδες και χέστηκα τι γουστάρει ο καθένας εδώ μέσα. Για αυτό υπάρχουν τα forums, για να λέει ότι γουστάρει ο καθένας πάνω στο θέμα που καλύπτει το forum (πάντα με κάποια επιχειρήματα).

Συγγνώμη από τους admins για τον ύφος μου αλλά είχα και εγώ παλαιότερα τεράστιο forum άλλου αντικειμένου και κάτι τέτοιοι α-χρήστες μας χαλάγαν όλο το κλίμα.

Μα το είναι πολύ καλύτερη είναι πολύ σχετικό, καλύτερη σε εικόνα πως το στοιχειοθετείς, αν δεν το έχεις μετρήσει? Με το κριτήριο του γούστου? Θα βρεθούν άλλοι τόσοι που θα διαφωνήσουν. Αν μιλάμε για εξοπλισμό πολύ σωστά έχουμε κάποια βάση να συγκρίνουμε.

Επειδή δεν βρήκα το review της U,σου παραθέτω αυτό της S,με ίδια τιμή περίπου http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p50s20b-tx-p42s20b-20100511647.htm .Τέτοια εικόνα δεν έχει η aurea των 4.000 ....

Δηλαδή την λογική ότι δεν είναι value for money στα 4000evro αλλά το άλλο μοντέλο τον 700evro είναι σαβούρα γιατί έχει ξεφτίλα τιμή δεν την κατάλαβα.

Έχεις καταλάβει τι σημαίνει Value for Money;

Πες πως έχουμε μετρήσεις όπως λες και εσύ.

Η ταδε τηλεόραση πχ η TV1 κανει 4000ευρώ και παίρνει συνολική αξιολόγηση 8,5/10. (χωρίς να λαμβάνω υπόψην την τιμή της)

Είναι λοιπόν και η TV2 κάνει 750ευρώ και παίρνει συνολική αξιολόγηση 7/10.(ούτε εδώ λαμβάνω υπόψην τιμή)

Το Value for Money (ελληνικά Απόδοση σε σχέση με την τιμή) βγαίνει με τον εξής τρόπο.

Value for Money= Απόδοση/Τιμή

για την TV1 έχουμε :

VfM= 8.5/4000 = 0,002125

για την TV2 έχουμε :

VfM= 7/750 = 0,009333

Ποιά τηλεόραση έχει καλύτερο(μεγαλύτερο) VfM ;

Οπότε φένεται ξεκάθαρα οτι η σαβούρα κατατρόπωσε τον φραγκοφονιά σε σχεση απόδοσης τιμής...

Δεν αμφιβάλω φιλαράκια μου πως υπάρχουν καλές τηλεοράσεις σε καλές τιμές το παιχνίδι παίζεται πλέον στον εξοπλισμό. Αλλά αυτή η καταραμένη Philips μόνο σαβούρα βγάζει ρε γμτ!!

Λυπάμαι ειλικρινά φίλε μου που σου χάλασα την διάθεση αλλά κάποια πράματα έπρεπε να λεχθούν εκεί που ανήκουν είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι.

Μπορείτε ανενόχλητα πλέον να ζήτησε την γνώμη και να πάρετε απόψεις για ότι σας ενδιαφέρει.-bye-

Last edited:
Δεν αμφιβάλω φιλαράκια μου πως υπάρχουν καλές τηλεοράσεις σε καλές τιμές το παιχνίδι παίζεται πλέον στον εξοπλισμό. Αλλά αυτή η καταραμένη Philips μόνο σαβούρα βγάζει ρε γμτ!!

Λυπάμαι ειλικρινά φίλε μου που σου χάλασα την διάθεση αλλά κάποια πράματα έπρεπε να λεχθούν εκεί που ανήκουν είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι.

Μπορείτε ανενόχλητα πλέον να ζήτησε την γνώμη και να πάρετε απόψεις για ότι σας ενδιαφέρει.-bye-

Οκ...ακόμη και έτσι,η Samsung 40C650,με κόστος περί τα 700 ευρώ,έχει α)Καλύτερη εικόνα από την aurea,Β)τον καλύτερο Build in media player γ)dlne δ)internet@tv...και σε επίπεδο ''εξοπλισμού'' υπάρχουν καλύτερες με το 1/5 της τιμής της!

Πάντως και εγώ που έχω Philips στο Υπνοδωμάτιο/PC θα έλεγα μακριά σε όσους το σκέφτονται εκτός αν θέλουν να γραπάρουν μοντέλο που δίνει ίντσες μόνο,πχ 46-52" που είναι φτηνές για LCD τέτοιων ιντσών αλλά υπάρχουν καλύτερες σε πλάσμα.

Όλες τους από μακριά φαίνονται καλές και εντυπωσιακές,αλλά όταν τις βάλεις σπίτι να τις βλέπεις απλά δεν βλέπονται αν ξέρεις πόσο τις αγόρασες,και μιλάω για όλες όχι αυτήν που έχω.

Για δικούς μου λόγους δεν το έχω μετανιώσει που πήρα την Philips 32PFL5604 έναντι της Samsung 32C530,αλλά ξέρω ποια θα μου πρόσφερε πιο πολλά στην τιμή της,γιατί τώρα το μόνο που ξέρω είναι ή ότι τρώω στην μάπα τον Light Sensor,ή τον μερικό χειρισμό του Backlight μέσω του Contrast,με αποτέλεσμα το μαύρο να μου είναι εμφανές βρόμικο μπλε σκούρο προς γκρι,και όταν το χαμηλώνω η οθόνη να είναι μια σκιά. :grandpa:

Ένα τσεκάρισμα προς Samsung,Sony ποτέ δεν κάνει κακό.

Αυτές τις μέρες πήγα να δω κάποιες τηλεορασεις από αυτές που προτείνατε. Είδα την c650 c530 (νμζ), ex710, c6510 αλλά και τις 7605. Μπορώ να πω πως όντως μέχρι και η c530 είχε καλύτερη εικόνα από την 7605 και ας είχαν αρκετή διαφορά στην τιμή. Με εντυπωσίασε αρκετά η 6510 και η ex710. Η 650 είχε αρκετά καλή εικόνα αλλά είδα μία μικρή διαφορά ανάμεσα αυτής και της 6510 (καλύτερη προς την 6510)

:108:Φίλε ΑΝΤΩΝΗ-Κ είναι κρίμα νά δίνει κάπιος τόσα χρήματα νομίζωντας ότι αγόρασε ferari, καί όταν πάει στό σπίτι του ανοίγει τό κουτί καίβάζει τήν TV στήν μπρίζα διαπιστώνει ότι αγόρασε LADA.:108::108:

Αυτές τις μέρες πήγα να δω κάποιες τηλεορασεις από αυτές που προτείνατε. Είδα την c650 c530 (νμζ), ex710, c6510 αλλά και τις 7605. Μπορώ να πω πως όντως μέχρι και η c530 είχε καλύτερη εικόνα από την 7605 και ας είχαν αρκετή διαφορά στην τιμή. Με εντυπωσίασε αρκετά η 6510 και η ex710. Η 650 είχε αρκετά καλή εικόνα αλλά είδα μία μικρή διαφορά ανάμεσα αυτής και της 6510 (καλύτερη προς την 6510)

Πάντως για να βγάλεις κάποια συμπεράσματα θα πρέπει οι TV να έχουν πάνω κάτω τις ίδιες ρυθμίσεις, π.χ. να είναι όλες στο... φυσική εικόνα. Αλλιώς είναι αυτονόητο πως υπάρχουν διαφορές ακόμη και σε tv της ίδιας μάρκας. Στα καταστήματα οι ρυθμίσεις είναι είτε εργοστασιακές ή ό,τι να'ναι.

Μετά από λίγο ψάξιμο και λίγο διάβασμα στο φόρουμ να ρωτήσω και εδώ. Πλέον μπήκε και η HX700 στο παιχνίδι. Στο μυαλό μου υπάρχουν c650, HX700, ex700,c6500. Ποια θεωρείται καλύτερη?? Με ποια σειρά θα τις βάζατε?? Θετικά κ αρνητικά??? Στριφογυρίζει και να μην πάρω led αλλά ακόμα δεν ξέρω....

Η σειρά HX με την EX δεν είναι διαφορετικές? Η EX νομίζω είναι ποιο χαμηλή σειρά... Απλά σκέφτομαι για το led που έχει η EX710 κατα πόσο θα είναι οκ γιατί για την HX στο φόρουμ διάβασα αρκετά καλά λόγια... Η διαφορά c750 με c650 είναι μόνο ότι είναι 3D Ready???

Η σειρά HX με την EX δεν είναι διαφορετικές? Η EX νομίζω είναι ποιο χαμηλή σειρά... Απλά σκέφτομαι για το led που έχει η EX710 κατα πόσο θα είναι οκ γιατί για την HX στο φόρουμ διάβασα αρκετά καλά λόγια... Η διαφορά c750 με c650 είναι μόνο ότι είναι 3D Ready???

Η C750 είναι 3D ready-200Hz και έχει και PVR.
Η C650 είναι 100Hz.

Η σειρά HX με την EX δεν είναι διαφορετικές? Η EX νομίζω είναι ποιο χαμηλή σειρά...

Δεν ξερω θεωρητικα αν ειναι πιο χαμηλη σειρα. Πρακτικα ομως μας ενδιαφερει τι κανει και επειδη δεν εχει την εντονη ανακλαστικη οθονη της σειρας HX εγω θα την προτιμουσα.

Η 6000 με την 6500/10 οι μόνες διαφορές που έχουν είναι ότι η 6000 δεν έχει internet@TV και ότι η 6500/10 έχουν clear motion rate??? Αυτό το clear motion ratio τι είναι???