Αγορά TV

soch

Supreme Member
29 March 2010
3,356
Θα πάρω tv για θέαση κυρίως SD εικόνας (τηλεοπτικό και - προς το παρόν - non-HD nova). Παιχνίδια δεν παίζω, βλέπω αρκετές ταινίες κατεβασμένες από το διαδίκτυο καθώς και μπάλα.
Η απόσταση είναι κάπου 3,5 με 4 μέτρα. Μέγεθος μεταξύ 46''-55''. Έχω δει και μου αρέσουν:
Από LCD: D7000
Από plasma: VT30
Most favorite: HX920 αλλά δεν παίζει να επενδύσω τόσα για τηλεόραση.
Budget: μέχρι 16-17 κατοστάρικα max (και πολλά είναι).
Κλείνω προς lcd αλλά με χαλάει που δεν βγαίνουν 50αρες.

Ψάχνοντας έπεσα πάνω στην 55D6530 όπου με 1.650 μπορεί να γίνει δικιά μου.
Για να δούμε τι λέτε και σεις...

στα 3.50 βλέπω ταινίες σε 107 ιντσες και μακάρι να μπορούσα να γκρεμίσω κανα τοίχο να πάω στις 120.
έχεις μεγάλη απόσταση για ταινίες.
από lcd/led κοίτα και την 55εχ720 μαζί με αυτή που λές.
δες και τις 59άρες της samsung και 60άρες πλάσμα της lg. αν δεν βλέπεις τηλεόραση με πολύ φως πιστεύω ότι είναι οκ.
η 50vt30 σταθερή αξία αλλά σε τόσο μεγάλη απόσταση δεν ξέρω αν δείξει όλα καλά της
για 46 μην το σκέφτεσαι καθόλου.

τι τηλεόραση έχεις τώρα?????

Sony 55EX720

Aν και φαν των πλασμα νομιζω οτι δεν πρεπει να πας σε κατω απο 55".

H συγκεκριμενη ειναι πιο value for money απο την D7000.

Μερσί για τις απαντήσεις.
Γνωρίζω το θέμα απόσταση/ίντσες αλλά δεν μπορώ να πάω σε λύσεις πάνω από 55'', δεν το επιτρέπει το έπιπλο και ο χώρος. Να διευκρινίσω ότι η τηλεόραση έχει στο πλάι της (στον διπλανό κάθετο τοίχο) μπαλκονόπορτα. Η τηλεόραση που θα αντικατασταθεί είναι μια 32'' wide CRT.

46αρα θα έπαιρνα μόνο για χάρη της D7000, μου αρέσει πολύ (και κάθεται καλά στο έπιπλο/χώρο). Για την 55D7000 δεν θα το σκεφτόμουν, είναι ακριβή.

Γιάννη την EX720 την ξέρω, ήθελα περισσότερα "μπιχλιμπίδια" καθώς και (αν είναι δυνατό) λίγο καλύτερο 2D. Πιθανών η 6530 να το προσφέρει? Σίγουρα εμφανισιακά είναι καλύτερη (για μένα). Θα πάω αύριο να ρίξω μια ματιά και στην εικόνα της.

Αναφορικά με πλάσμα είμαι σκεπτικός. Έχω την εντύπωση ότι οι samsung είναι λίγο περισσότερο ανθεκτικές στις γνωστές ασθένειες από τις panasonic. Ποιο μοντέλο θα μπορούσα να δω?

Πολύ όμορφη η Samsung UE55D6530 και μου αναζωπυρώθηκε η επιθυμία να την πάρω (βλέποντας λίγο dirt2)

Γνωρίζει κανεις αν όσον αφορά την απεικόνιση 2D και τα anti-reflective φίλτρα έχει μεγάλες διαφορες από την Samsung UE55D6100 ?

Last edited:
Η Samsung βγάζει μοντέλα για πλάκα. D6500 & D6530 δεν βρήκα ουσιαστική διαφορά, μόνο οπτική. Αν ξέρει κάποιος κάτι περισσότερο ας το γράψει. Πάντως στο Αγγλικό AV που διάβασα λίγο, γράφουν άριστα σχόλια για 2D εικόνα (ταινίες & μπάλα που με ενδιαφέρει).

Σήμερα που θα ρίξω μια ματιά, θα ρωτήσω και για την 55D6750 καθώς έχει και micro dimming (+ 3D γυαλιά όπου δεν με ενδιαφέρουν και πολύ). Αν κάνουν σοβαρή μείωση στο Πλαίσιο μπορεί και να τη δω ζεστά.

Για εμενα και στην D8000 να πας δεν κερδιζεις τιποτα σε σχεση με την EX720.

Εκτος βεβαια αν πας στην HX820 , αλλα ανεβαινει πολυ η τιμη για τις 55".

Αναφορικά με τις 55αρες samsung D6500, D6530, D6750
- Public & U δεν τις έχουν καθόλου
- Πλαίσιο έχει μόνο D6750 στα 2.100
- Κωτσόβολος μόνο D6530 στα 1.955 & D6500 στα 2.144 (με αφής, 3D γυαλιά & ταινία)
Δεν μπόρεσα να δω εικόνα, έτυχε και ήταν κλειστές και στο Πλαίσιο και στον Κωτσόβολο. Χάζεψα αρκετές άλλες.

Γιάννη, η D6750 (όπως και οι D7000/8000) έχει micro dimming, ως εκ τούτου από πλευράς προδιαγραφών δεν είναι ίδια με την EX720. Επειδή για την τελευταία έχω άποψη, θεωρώ ότι από πλευράς εικόνας οι D7000/8000 είναι ένα σκαλί πιο πάνω. Και σαν πακέτο (εικόνα/design/καλούδια) σίγουρα είναι παραπάνω. Η διαφορά (σαν πακέτο) αντικατοπτρίζεται και από τις τιμές. Αλλά τα 2.000+ που κοστίζουν οι 55αρες samsung είναι πολλά γενικά για τηλεόραση.

Οπότε μένει η 55D6530 και βλέπουμε. Στην χειρότερη να το αναβάλλω για μέχρι τα Χριστούγεννα όπου μπορεί να υπάρξουν διαφοροποιήσεις.

Εγω δεν κοιταω θεωρητικα χαρακτηριστικα και μαρκετινιστικες εφευρεσεις.

Το micro dimming δεν προσφερει πρακτικα τιποτα συμφωνα με τις μετρησεις αντιθεσης που εχω δει.

Εκτος απο το fullhd βεβαια που μετρησε τηλεοραση που δεν κυκλοφορει στην αγορα (με Micro dimming PLUS).

Εγω δεν κοιταω θεωρητικα χαρακτηριστικα και μαρκετινιστικες εφευρεσεις.

Το micro dimming δεν προσφερει πρακτικα τιποτα συμφωνα με τις μετρησεις αντιθεσης που εχω δει.

Εκτος απο το fullhd βεβαια που μετρησε τηλεοραση που δεν κυκλοφορει στην αγορα (με Micro dimming PLUS).

Αντιγράφω από το FullHD (review της 55D8000)
"Ειλικρινά, υπήρξαν στιγμές που αναρωτήθηκα εάν έχει πραγματικά τοπικό έλεγχο της φωτεινότητας, για τον απλούστατο λόγο ότι το κάνει με ένα τρόπο που δεν συνάδει με όσα άκομψα μας έχουν μάθει οι LCD τηλεοράσεις.
Φυσικά η τοπολογία δεν έχει αλλάξει. Οι φωτοδίοδοι και εδώ είναι τοποθετημένες στα άκρα της οθόνης και όχι πίσω από αυτήν και ο έλεγχος τους λαμβάνει χώρα με διάταξη spot, δηλαδή ελέγχονται ανά ομάδες.
Όμως την διαφορά τώρα την κάνει το micro dimming, που σαν χοντρό πινέλο απαλύνει τις βαθιές γραμμές [clouding] του local dimming. To φαντάζομαι ότι έτσι πρέπει να γίνεται!..."

Δεν είναι όλα marketing...

Και βέβαια είναι και αυτό
"Οι LCD τηλεοράσεις με τα λάθη και τα πάθη τους, στο πρόσωπο της D8000, μετουσιώνονται σε πιο κινηματογραφικά μέσα, αποποιούνται ακραίες συμπεριφορές του παρελθόντος και επιστρατεύουν όλα τα καλούδια της τεχνολογίας για να προσφέρουν τελικά μία εικόνα εξαιρετική..."

Σε σχέση με την άποψη που έχεις ότι EX720 & D8000 είναι το ίδιο πράγμα...

Last edited:
διάβασε λίγο παρακάτω όμως στα σχόλια

"Απάντηση προς όλους...

Επειδή όπως λέμε πάντα είναι αρχή μας να την 'κοιτάμε' από πολλές πλευρές, έχουμε ήδη παραγγείλει και μία 46άρα από τα κομάτια που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Αυτό το αναφέρω διότι η συγκεκριμένη τηλεόραση ήταν sample από Koρέα.

Τόσο από την Ισπανία, όσο και από την Γαλλία λάβαμε email για το εάν η τηλεόραση είναι Micro Dimming Plus ή Micro Dimming.

Aντιλαμβάνεστε ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε ότι λέμε.

Εμείς εκφράσαμε την άποψη μας για την συγκεκριμένη τηλεόραση, αλλά θα την ολοκληρώσουμε με ένα in depth preview με την [ελληνική] UE46D8000.

Έως ότου να έρρει η 60άρα..."

αυτή είναι η απάντηση του Μάνου

και το πιο εύστοχο σχόλιο κατά τη γνώμη μου

"υπό γωνία δεν θα το δούμε;" προφανώς ο george petasis εννοεί το τριαντάφυλλο.

επίσης χωρίς να είμαι και ειδικός το συγκεκριμένο review απέχει αρκετά από το κάτωθι σε στάθμες μαύρου και στη γενικότερη συμπεριφορά της τηλεόρασης σε κάποια θέματα που έχει η συγκεκριμένη τεχνολογία.

http://www.perfectimage.gr/2011/05/25/samsung-ue40d8000-review-2/

Τα διάβασα τα σχόλια όπως και όλο το άρθρο. Καθώς και αρκετά ακόμα από τον Ελληνικό και όχι μόνο χώρο.
Βασικά, πρώτα από όλα εμπιστεύομαι τα μάτια μου. Και στη συνέχεια αυτά που διαβάζω εδώ και αλλού. Ειδικά για το micro dimming δεν ξέρω λεπτομέρειες, μόνο ότι διαβάζω (στο κείμενο αναφέρει micro dimming σκέτο, θα δούμε αν θα αλλάξουν άποψη στη συνέχεια). Έχω την γενικότερη άποψη όμως ότι η EX720 είναι σκαλί(α) παρακάτω από τις D7000/D8000 (και από πλευράς εικόνας αλλά και σαν πακέτο όπως ανέφερα σε προηγούμενο post), οι οποίες βέβαια με τη σειρά τους είναι πιο κάτω από τις κορυφαίες Sony.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα ασχοληθώ και πολύ εφόσον δεν θέλω να πληρώσω το ανάλογο τίμημα. Θα δούμε τι θα γίνει αφού κάνω μερικές βόλτες ακόμα.

Μηπως εμαθες ποτε θα κυκλοφορησει η D6750 στην ελληνικη αγορα?
Μονο στο πλαισιο υπαρχει σαν αποκλειστηκοτητα.
Προσωπικα το 40αρι μοντελο με ενδιαφερει κυριως, ισως και το 46.. αλλα υποθετω οτι ολα μαζι θα γινουν διαθεσιμα σαν σειρα.

Παντως ενδιαφεροντα αυτα που λες για το EX720.
Απο 40D6530 ξεκινησα, πηγα σε panasonic πλασμα, επεστρεψα σε lcd με ex720 και τωρα διαβαζω για την 6750 με micro dimming :smash:

Κοίτα, την 46ΕΧ720 την αγόρασα για φίλο, την έστησα σε βάση, την παρακολούθησα σε τηλεοπτικό, έβαλα media player, είδα HD υλικό κ.λπ. Είναι μια τίμια τηλεόραση σε πολύ καλές τιμές. Όπως και η panasonic G30/GT30 από πλευράς plasma (αν και η εικόνα των τελευταίων δεν με ενθουσιάζει).
Η 6530 από την άλλη διαβάζω ότι προσφέρει πολύ καλό 2D (τόσο σε SD όσο και σε HD) και μέτριο 3D (μικρό το κακό για τις ανάγκες μου) και συμπληρώνει το πακέτο με ωραιότατο design & ιντερνετικές δυνατότητες. Αν την πετύχεις σε τιμή κοντά στην ΕΧ τότε είναι - για μένα - καλύτερη αγορά. Από την άλλη η 6750 ξεφεύγει σε τιμή και πλησιάζει τις D7000/D8000. Εκεί σταθμίζεις τι προσφέρει παραπάνω (έχω γράψει σχετικά στο νήμα κατόχων της 6530) και πόσα θες να δώσεις για αυτά.
Θα δούμε...

To 2D των Samsung δεν ειναι καλυτερο απο οτι ειδες στην EX720 κατα την γνωμη μου.

Αν και για τηλεοπτικο για εμενα μονο πλασμα , ακομη και μια LG 50PV350 εχει εικονα στα Ελληνικα καναλια καλυτερη απο την καλυτερη LED που εχω δει.

To 2D των Samsung δεν ειναι καλυτερο απο οτι ειδες στην EX720 κατα την γνωμη μου.

Αν και για τηλεοπτικο για εμενα μονο πλασμα , ακομη και μια LG 50PV350 εχει εικονα στα Ελληνικα καναλια καλυτερη απο την καλυτερη LED που εχω δει.

Σεβαστή η άποψή σου. Αγαπάς τις πλάσμα και το δείχνεις. Δεκτή και η άποψη περί του αντιθέτου.
Αναφορές για την καλή απόδοση της D6530 στο 2D είναι εύκολο να βρει κανείς (αρκεί να θέλει).

"...The TV really does a super job when it comes to 2D images. It renders Blu-ray movies and high-definition channels from the Freeview HD tuner with superb crispness, and it also does a fine job of upscaling DVDs and standard-definition TV channels. In fact, it's one of the best sets for upscaling standard-def content that we've seen in a while..."
CNET UK

"...Superb in two dimensions
Why? Because in pure 2D terms, this Samsung set is simply sensational. Armed with a Freeview HD tuner, the D6530 produces off-air images boasting remarkable clarity and detail.
Watch EastEnders in high definition and you’ll notice that there’s virtually no trace of on-screen noise, making for a blemish free picture.
The TV’s upscaler does a similar job with DVDs as images appear sharper and clearer than with any of the rivals we've seen.
And results are even more spectacular when you feed the TV a standard issue 2D Blu-ray...
WHATHIFI

"...SD material looked nearly as good as it possibly could on the Samsung UE40D6530. Samsung’s “crown jewel” is certainly its scaling engine. It’s not to everyone’s taste, because it doesn’t look as immediately razor-sharp as some other scalers, but it’s ideal for standard-def Digital TV because it appears to resize the image in a way which conceals compression artefacts, mosquito noise, and avoids aliasing (jaggedness). Of course, the company’s own “MPEG Noise Reduction” is gentle and non-destructive, too (although don’t expect to use it to watch Chinese VCDs and have them look compression artefact free!)..."
HDTVTEST

"...We were quite impressed with the picture quality at the default settings. Standard definition television broadcasts were reasonably devoid of artefacts and colours were largely accurate. Naturally, images were nowhere near as pin-sharp as on the BBC HD channel..."
EXPERT REVIEWS

"...Samsung UE40D6530: 2D picture quality
2D hi-def on this set is a knockout. A key characteristic of the picture is its absolute lack of noise. Images have an almost photographic smoothness. The set’s black level is also good, delivering fabulous dynamics with ample shadow detail. HD footage from Blu-ray looks divine (we tested with Tron: Legacy and Chico & Rita) and the set’s own Freeview HD channels similarly impress.
Motion clarity is terrific. Samsung’s proprietary fast framerate technology, Motion Plus, guarantees 1080 lines of resolution. This is a good news for sports fans. There are several Motion Plus presets provided, but the one you want is Clear – all the others create obvious motion artefacts. Alternatively, select the Custom setting and take Judder reduction down to 0. This ensures you get maximum moving resolution without artefacts..."
T3.COM

Είπαμε βέβαια ότι ο καλύτερος κριτής για τον καθένα είναι τα μάτια του. Αυτό που βλέπει ή αυτό που θέλει να δει. Αλλά πάντα βοηθάνε και τα review ως ένα βαθμό.

πάντως πιστεύω ότι έχεις κατασταλάξει. εμπιστεύεσαι τα μάτια σου και καλά κάνεις. τα reviews δίνουν μια εικόνα αλλά πολλές φορές είναι διφορούμενα και οι μετρήσεις τους διαφέρουν πολύ. αν δεν θές να ανέβεις παραπάνω (d7000/d8000) νομίζω ότι θα σε αφήσει ικανοποιημένο σε αυτά που ζητάς

σε σχέση με την αναμονή έως τα χριστούγεννα δεν ξέρω με ποιά έννοια την εννοείς. από άποψη τιμών δεν νομίζω ότι θα έχουμε κάτι συνταρακτικό εκτός από μια λογικά μικρή πτώση που δεν ξέρω αν αξίζει την αναμονή.ήδη οι τιμές σε αντίστοιχα μοντέλα είναι αισθητά πεσμένες σε σχέση με πέρσι. και προσφορές να υπάρχουν από αλυσίδες, οι τιμές των samsung φέτος είναι αισθητά χαμηλότερες σε κάποια οικογενειακά καταστήματα που δεν κάνουν προσφορές. πέρσι τα χριστούγεννα οι προσφορές ήταν σε μικρές (η λεγόμενη μάχη της 32άρας) και σε κάποιες sony (40hx800, 46hx800) με δώρο το playstation. επίσης με τα χριστούγεννα πάντα υπάρχει το θέμα ότι αρχές του χρόνου είναι η ces 2012 και έχουν ήδη αρχίσει οι ανακοινώσεις των νέων μοντέλων που συνήθως υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια. και πολύς κόσμος λέει ας περιμένω τα νέα μοντέλα το μάρτιο. επίσης σε αυτές τις ίντσες δεν στοκάρει πλέον κανένας.

προτείνω να κάνεις μια τελευταία έρευνα αγοράς και να κάνεις την κίνηση. είναι κρίμα να μην μπορείς να χαρείς την τεχνολογία και να περιμένεις για 100 ευρώ όταν πρόκειται να δώσεις 1600-1700. στο λέω γιατί είμαι παθών.

Last edited:
Θελω να δω το super upscaling της samsung οταν δειχνει ποδοσφαιρο ο ANT1 με ποιοτητα βιντεοκασετας VHS.

Το upscale σε σκουπιδια δυστυχως σκουπιδια εχει ως αποτελεσμα. Εκτος και αν η τηλεοραση στην οποια βλεπεις καταφερνει να εξισορροπεί καπως την εικονα και να την φερνει σε λογικα πλαισια κατι που εκαναν οι CRT και πλεον μονο οι πλασμα.

Εχω δει ποδοσφαιρο απο NOVA σε LG πλασμα 60" απο τα 2 μετρα σε καφετερια και βλεποταν μια χαρα.

Στην ιδια αποσταση σε Samsung 46C8000 δεν βλεποταν με τιποτα.

Last edited: