Αγορα tweeter gia satellite ηχεία.

thunderc8

Established Member
30 November 2008
225
Σκέφτομαι να αγοράσω tweeter για τα logitexh z5500 που έχω λόγο ότι το badget μου είναι πολύ χαμηλό για home cinema είπα να μαζέψω 1500 και μετά να πάρω Home cinema.
Αλλα μέχρι τότε λέω να συμβιβαστώ αγοράζοντας tweeter για να φτιάξω το μεγαλύτερο πρόβλημα των logitech που είναι η υψηλές γιατί κατα τα άλλα δεν με χαλάνε στις ταινείες.
Εχτε να προτείνετε κάνα tweeter να τα συνδιάσω με τα Logitech η κανα site να πάω να ψάξω? ειπάρχει κάπια μάρκα καλή που πρέπει να προσέξω?η τίποτα συχνότητες που πρέπει να αναγράφονται στα χαρακτηριστικά?
Κέφτομαι να αγοράσω 5 tweeter και να τα θερμοκολήσω πάνω στα ήδη υπάρχουν δορυφορικά logitech.

νομιζω οτι εχεις πολυ λαθος προσεγκιση επι του θεματος.

Η αλήθεια είναι πως δεν θα διαφωνήσω καθόλου δεν το πολυ κατέχω το θέμα με τον ήχο.
Υπέθεσα αφού απο μπάσο και ήχο μου αρκούν αλλα θα ήθελα λίγο πιο καλύτερο ήχο στα ψηλά θα έκανα κάτι θετικό με τα tweeter.
Τώρα αν δεν παίζει το σενάριο τι να πώ θα κάτσω στα αυγά μου μέχρι να μαζέψω τα λευτά για καλό home cinema.

Αν βάλεις Tweeter ή ηχείο με Tweeter θα το κάνεις χειρότερο.

Το Tweeter μαζί με το Tangband W3-593sf είναι εφικτό και εύκολο να γίνει χωρίς πολλές-πολλές μελέτες μιας και θα προορίζεται για Multimedia σύστημα στο οποίο Multimedia σύστημα προσδωκείς κάτι καλύτερο στο αυτί και όχι το τέλειο στις μετρήσεις,αλλά με την πλαστική καμπίνα και αυτόν τον ενισχυτή δεν κάνεις κάτι.

Ο ενισχυτής στέλνει ανεξέλεγτες υψηλές συχνότητες,αλλά από μεσαίες κόβει σχεδόν τα πάντα και ότι μένει καλύβεται απ'τις υψηλές και τις χαμηλές.
Το κύριο πρόβλημα εκεί είναι.

Γενικώς δεν αξίζει να κάνεις κάποια επέμβαση στα συγκεκριμένα ηχεία,καλύτερα να περιμένεις για το home cinema,καθώς οι αδυναμίες του συγκεκριμένου σετ εντοπίζονται σε πολλά μέρη,πιάσε από το Crossover στον ενισχυτή,πήγαινε στην σχεδίαση των ηχείων,στην απόδοση λίγων watt με υψηλή παραμόρφωση κτλ.-bye-

Last edited:
μην ασχολιθεις θα χαλασεις και τον ηχο που εχουν. Το καλυτερο θα ειναι οπως να μαζεψεις λεφτακια και με 1500 φτιαχνεις κατι αρκετα καλο κατα την γνωμη μου

Αν βάλεις Tweeter ή ηχείο με Tweeter θα το κάνεις χειρότερο.

Το Tweeter μαζί με το Tangband W3-593sf είναι εφικτό και εύκολο να γίνει χωρίς πολλές-πολλές μελέτες μιας και θα προορίζεται για Multimedia σύστημα στο οποίο Multimedia σύστημα προσδωκείς κάτι καλύτερο στο αυτί και όχι το τέλειο στις μετρήσεις,αλλά με την πλαστική καμπίνα και αυτόν τον ενισχυτή δεν κάνεις κάτι.

Ο ενισχυτής στέλνει ανεξέλεγτες υψηλές συχνότητες,αλλά από μεσαίες κόβει σχεδόν τα πάντα και ότι μένει καλύβεται απ'τις υψηλές και τις χαμηλές.
Το κύριο πρόβλημα εκεί είναι.

Γενικώς δεν αξίζει να κάνεις κάποια επέμβαση στα συγκεκριμένα ηχεία,καλύτερα να περιμένεις για το home cinema,καθώς οι αδυναμίες του συγκεκριμένου σετ εντοπίζονται σε πολλά μέρη,πιάσε από το Crossover στον ενισχυτή,πήγαινε στην σχεδίαση των ηχείων,στην απόδοση λίγων watt με υψηλή παραμόρφωση κτλ.-bye-
φιλε johnson τα εχω και εγω αυτα για λεφτα τους ειναι μια χαρα :2thumb22sup:

Καλά δεν έιναι και για τα μπάζα το σύστημα απλα ήθελα να ακούω καλύτερα τις ψηλές, αλλα οκ θα πάω πάσο τότε θα τα αφήσω όπως είναι.
Και γενικά μια χαρά τα ακούω σε ταινείες αλλα θα ήθελα λίγο πιο πολύ πρίμα στις φωνές, π.χ είδα χθές το avatar σε hd όλα καλά απο εφέ και μπάσο αλα στην ομιλία θα με έφτιαχνε να μπορούσα να αυξήσω λίγο τα πρίμα και αυτό δεν μπορώ να το κάνω γιατί είναι digital out spdif και δεν μπορώ να κάνω τίποτα με εκουαλάιζερ.
Τεσπα θα περιμένω να μαζέψω τα λευτά να πάρω κάτι τις προκοπής.
ισως τότε που είχα κολήσει στο θέμα περί Logitech z5500 Η Creative gigaworks s750 επρεπε να πάρω τα creative αυτά είχαν και tweeter και γενικά πιστέυω θα είχαν καλύτερο ήχο.

Last edited:
Στις ταινίες χρειάζεσαι συχνότητες στο εύρος των συχνοτήτων που παράγει η ανθρώπινη φωνή,δηλαδή μια απόκριση flat ή χωρίς τρύπες σε μεσαίες-χαμηλομεσαίες απ'τους δορυφόρους τουλάχιστον μέχρι 100hz,οι υψηλές κάνουν τις ταινίες να ακούγονται σαν ψίθυροι. ;)

Τεσπα θα περιμένω να μαζέψω τα λευτά να πάρω κάτι τις προκοπής.
ισως τότε που είχα κολήσει στο θέμα περί Logitech z5500 Η Creative gigaworks s750 επρεπε να πάρω τα creative αυτά είχαν και tweeter και γενικά πιστέυω θα είχαν καλύτερο ήχο.
Τα Creative έχουν καλύτερο ήχο απ'τα z-5500,αλλά και πάλι έτσι όπως είναι η γκάμα των Multimedia προϊόντων ήχου τον τελευταίο καιρό,τα Creative είναι πέταμα χρημάτων. -bye-

Last edited:
Δεν λέω δεν έχω ακούσει και τον τέλειο ήχο αλλα είχα πάρει τα creative inspire 7900 το 2003 και ακόμα αυτά έχω για τον Η/Υ και μια χαρά ακούγονται και σε μουσική και Games.
Όχι τέλεια αλλα ικανοποιητικά.

Εν τέλη πήγα και πήρα δοκιμαστηκά tweeter και είδα διαφορά στην ομιλία θα πάω να αγωράσω 2 για τα μπρωστά ηχεία και θα τα θερμοκολήσω πάνω μέχρι να πάρω home cinema γιατί πρώτα θέλω να πάρω 3d tv.

εγω παιδια πριν κατι χρονια,σε ενα συστηματακι της Philips, εβαλα στα 3 μπροστα ηχεια απο ενα τετοιο (1ε εκαστο!) :
6190.jpg

με εναν μικρο πυκνωτακο αν θυμαμαι καλα, τα κοψα στα 2Κ..Ο ηχος βελτιωθηκε 100%..ακομα το χει το συστηματακι ενα ξαδερφακι και κελαηδαει..Βεβαια ηταν και 5watt rms το καθε ηχειο..Δε ξερω το logitech, αν ειναι περισσοτερα βατ ισως το καψουν ευκολα τοσο χαμηλα κροσσαρισμενο..

Αφού την έκανες την κίνηση,πρέπει να τακτοποιήσεις κάποια πράγματα. :earmuffs:

Θεωρώ πως αν τα Tweeter έχουν Extended Range δεν χρειάζονται Crossover,διότι ο ενισχυτής ούτε σοβαρές μεσαίες στέλνει,ούτε χαμηλές,λίγο απ'όλα με πολλές υψηλές,αλλά....

Για να κάνεις κάτι καλύτερο και να μην παίζουν Tweeter και Fullrange μαζί,θα πρέπει να βάλεις Crossover.

Δηλαδή ένα εντελώς απλό 1st Order Butterworth Crossover θα είναι ένα πηνίο και ένας πυκνωτής.

Ένας πυκνωτής σε κάθε Tweeter,και ένα πηνίο σε κάθε Fullrange.

Αναλόγως ποιά Tweeters πήρες θα πρέπει να κόψεις αρκετά πιο πάνω από εκεί που σταματάει η απόκριση συχνότητας,γιατί το 1st Order Butterworth κόβει 6db/Octave οπότε θα ακούς απ'τα μεγάφωνα αρκετά παρακάτω από εκεί που τα έκοψες.

Εδώ δώσε βάση σε δυό πράγματα.

Τα Tweeter θα πρέπει να είναι ένα πάνω ένα κάτω γύρο στα 86db ευαισθησία με 8ohms εμπέδηση,για να έρχεται στην ίδια ένταση με το άλλο το μεγάφωνο χωρίς να χρειαστείς αντιστάσεις,γιατί αν πάρεις κανένα 98-100db με τίποτα 4ohms εκεί που θα τσιρίζει το Tweeter το άλλο ούτε που θα το ακούς,οπότε αν είναι έτσι δεν υπάρχει λόγος να έχεις τα Tangband πάνω.

Επίσης φρόντισε τα Tweeters που θα πάρεις να αντέχουν καμιά 25αριά Watts,αν και πάντα υπάρχει μια περίπτωση να τα πάρει και να τα σηκώσει επειδή ο ενισχυτής βγάζει γύρο στα 10-12w RMS ανά κανάλι στα 8ohms με 10% THD...

...και ειδικά αν ρίξεις το Load γύρο στα 4ohms ή χαμηλώτερα έστω και σε Average νούμερα θα ζεσταθεί πολύ,και αν ζεσταθεί θα παραμορφώσει περισσότερο και με το ήδη απαράδεκτο THD Rating στα 10w θα πρέπει να προσέξεις πολύ γιατί με τέτοια παραμόρφωση δεν θες και πολύ να κάψεις τα ηχεία,εκτός ότι υπάρχει κίνδυνος να σκάσει και κανένα IC από μέσα.:bang:

Ποπο δύσκολα πράγματα... Τα tweeter είναι στα 8 ohm την δευτέρα θα πάω να τα πάρω και αν δουλέυουν καλά θα μου δώσει και μικρές καμπίνες να τα βάλω μέσα και να τις βάλω πάνω απο τα logitech ηχεία με θερμοκόληση, αυτά που έβαλα ήταν κάτι φτηνά της βιτρίνας και μου τα έδωσε για να δώ αν όντος θα έχει διαφορά ο ήχος.
Τώρα για το crossover,πυνκνωτές και πηνία πως θα ξέρω τις τιμές που πρέπει να έχει ο πυκνωτής και το πηνίο? αυτό που κατάλαβα είναι τα 8 ohms και να προσέξω να είναι 86db και να σηκώνουν 25w.
Οταν λές να κάψω τα ηχεία ενοείς μόνο τα tweeter ε?

καμπινα για το τουιτερ δε χρειαζεσαι φιλε.Μη δινεις τζαμπα λεφτα..
Μπορεις να χρησημοποιησεις ενα online calculator για να υπολογισεις την τιμη που χρειαζεσαι, να ενα- http://www.diyaudioandvideo.com/Calculator/XOver/
Βασικα μη βαλεις ουτε πηνιο στο Logitech. Παρε ενα τουιτερακι σα κιαυτο που σου δειξα ποιο πανω, με 1ε το τεμαχιο, βαλτου εναν πυκνωτη απο 6.8-8μF χωρις πολικοτητα, και εισαι κομπλε. Μπορεις να το βιδωσεις απευθειας στην καμπινα του logitech σα ρομβος, και ετσι δε θα χρειαστεις ουτε μυστηριες στηριξεις ουτε τιποτα..Και με συνολικα ουτε 10ε θα χεις μια αρκετα καλη βελτιωση στα πριμα.

Α να προσθεσω.Για να μαστε ξηγημενοι..Ολα αυτα ειναι Μπακαλοτεχνικες οκ? Θα σε βελτιωσουν αρκετα ΑΛΛΑ αν θες να κανεις σωστη δουλεια με απειρως καλυτερα αποτελεσματα απλα τα ξεχνας τα Logitech και πας αλλου..Γιαυτο σου λεω να μη ξοδεψεις πολλα χρηματα..απλα προσεχε μη βραχυκυκλωσεις τιποτα και τα καψεις. ΚΑΘΕ κοψιμο-συνδεση, με το ρευμα off! Οκ?
Παιξε τωρα να μαθεις και να ρθεις σε επαφη με μεγαφωνακια, καλωδια κτλ και αργοτερα αμα σ αρεσει φτιαχνεις κατι δικο σου και το φχαριστιεσαι!ολα γινονται! :ADFADF1:

Θα πάρω home cinema με κάνα 1500 αλλα μέχρι τότε θα βάλω τα tweeter να φτιάξω λίγο την ομιλία.
Η όλη ιστορία γίνετε γιατί θα πάρω tv πρώτα και θα αργήσω για ηχοσύστημα.

αυτό που κατάλαβα είναι τα 8 ohms και να προσέξω να είναι 86db και να σηκώνουν 25w.
Οταν λές να κάψω τα ηχεία ενοείς μόνο τα tweeter ε?
Γύρο στα 86db,γύρο στα 8ohms,και γύρο στα 25w max για να 'σαι άνετος. :BDGBGDB55:

Η παραμόρφωση και το Fullrange και το Tweeter μπορεί να φάει,αλλά τα Tweeter θα έλεγα ότι είναι πιο ευαίσθητα γιατί απ'ότι όσα Damaged ηχεία ξέρω το Tweeter την είχε πάθει τουλάχιστον πρώτο.

Και εγώ θεωρώ ότι θα ήταν μπλέξιμο αν έβαζες πηνίο στο Tangband αλλά με προβληματίζει το ότι αν παίζουν και τα δυό μαζί υψηλές θα είναι κουραστικό,διότι αυτά τα μεγάφωνα παίζουν πολύ μπερδεμένα τις υψηλές πάνω στον ενισχυτή στο z-5500 Subwoofer.