Αγορά TX-P50GT60

SWORDFISH

New member
15 February 2013
86
Γεια σας παιδες ! Επειτα απο μεγαλη ιντερνετικη ερευνα κατεληξα για αγορα στην TX-P50GT60 (panasonic). Εχω εντυπωσιαστει απο τα reviews της συγκεκριμενης plasma, και επειδη τα λεφτα δεν ειναι λιγα για αγορα (1600 ευρω ) τουλαχιστον για εμενα, θα ηθελα να μου πει καποιος απο εσας εαν γνωριζει σε ποιο καταστημα μπορω να παω να την δω live να παιζει. Φοβαμαι μην απογοητευτω απο την φοτηνοτητα της και μου φαινεται η οθονη της ξεβαμενη, Βεβαια με τοσο μεγαλη αντιθεση που πιανει, ειναι δυνατον να μου φανει ξεβαμενη η οθονη ή δεν παιζει καποιο ρολο αυτο ? Εχει μεγαλη διαφορα στην φωτεινοτητα απο τις led(στα premium models αναφερομε)

Γεια σας παιδες ! Επειτα απο μεγαλη ιντερνετικη ερευνα κατεληξα για αγορα στην TX-P50GT60 (panasonic). Εχω εντυπωσιαστει απο τα reviews της συγκεκριμενης plasma, και επειδη τα λεφτα δεν ειναι λιγα για αγορα (1600 ευρω ) τουλαχιστον για εμενα, θα ηθελα να μου πει καποιος απο εσας εαν γνωριζει σε ποιο καταστημα μπορω να παω να την δω live να παιζει. Φοβαμαι μην απογοητευτω απο την φοτηνοτητα της και μου φαινεται η οθονη της ξεβαμενη, Βεβαια με τοσο μεγαλη αντιθεση που πιανει, ειναι δυνατον να μου φανει ξεβαμενη η οθονη ή δεν παιζει καποιο ρολο αυτο ? Εχει μεγαλη διαφορα στην φωτεινοτητα απο τις led(στα premium models αναφερομε)
ειχα την tx-p50gt30... σιγουρα η gt60 θα ειναι ανωτερη...απο προσωπικη αποψη με καλυπτε η φωτεινοτητα της...ηταν σε φωτεινο δωματιο (δεξια αριστερα μπαλκονοπορτα και παραθυρο)...οταν ειχε εντονο φωτισμο το μαυρο γκριζαρε και η φωτεινοτητα της τηλεορασης ηταν οριακη..μονο βεβαια οταν ηταν τερμα ανοικτα τα παραθυρα ....σε ολες τις αλλες περιπτωσεις
η εικονα της ηταν καταπληκτικη ...μεγαλη αντιθεση σωστα χρωματα...και οταν τα φωτα ηταν κλειστα τοτε απλα δεν συγκρινεται με τις led. ανωτερη...
επειδη τα εχω συγκρινει με premium led σειρες (d 7000,d8000,es7000 που τις ειχα στον ιδιο ακριβως χωρο)..βεβαια σκεψου και τα αρνητικα των πλασμα οπως το οτι ειναι ευαισθητες σε στατικες εικονες μεγαλυτερη καταναλωση και ισως να σε ενοχλει το φαινομενο diftering.δεν ξερω βεβαια ποσο τις βελτιωσαν απο το δικο μου μοντελο αλλα και παλι..οπωσδηποτε δες την απο κοντα πριν αποφασισεις γιατι ειναι τελειως διαφορετικος πραγμα η led με πλασμα...

Last edited:
Σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου. Οσον αφορα για το φιανομενο diftering νομιζω πως γινεται αντιλιπτο οταν δεν βρισκεσε στην καταληλη αποσταση θεασης. Επειδη αναφερθηκες πως στον ιδιο χωρα ειχες premium led σειρες με ενδιαφερει επισεις να μου πεις εαν η plasma σου σαν εικονα φενοταν ποιο ξεβαμενη απο αυτες, ή λιγοτερο ζωντανη. Διοτι εγω πιστευω πως η ζωντανια σε μια εικονα οφηλετε στην αντιθεση της και οχι στην φοτηνοτητα της. Κανω λαθος μηπως ?

Σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου. Οσον αφορα για το φιανομενο diftering νομιζω πως γινεται αντιλιπτο οταν δεν βρισκεσε στην καταληλη αποσταση θεασης. Επειδη αναφερθηκες πως στον ιδιο χωρα ειχες premium led σειρες με ενδιαφερει επισεις να μου πεις εαν η plasma σου σαν εικονα φενοταν ποιο ξεβαμενη απο αυτες, ή λιγοτερο ζωντανη. Διοτι εγω πιστευω πως η ζωντανια σε μια εικονα οφηλετε στην αντιθεση της και οχι στην φοτηνοτητα της. Κανω λαθος μηπως ?

λοιπον...σε απολυτα δικα μου πλαισια...σε δωματιο με νορμαλ φωτισμο...αντιθεση <πλασμα , μαυρο led , χρωματα πλασμα φυσικα led ζωηρα,φωτεινοτητα <led...
η ζωντανια της ηταν σε πολυ καλα επιπεδα αλλα σε πλανα με πολυ ενταση φωτος οπως μια σκηνη σε πολυ ηλιο φαινοταν τα δυναμικα της οτι υστερουσαν..
σε απολυτο σκοταδι η led χανουν αρκετα...επισης σε 3d ειναι ανωτερη η led λογο φωτεινοτητας....επισης στα 2,8 μετρα που ειναι η αποσταση θεασης μου διεκρινα σε φωτεινα-λευκα πλανα ενα τρεμοπαιγμα ελαφρυ στην πλασμα..

Σαν μαύρο/αντίθεση σε σκοτεινό χώρο πολύ καλή τηλεόραση όμως για εμένα 1600 ευρώ είναι υπερβολικά μεγάλο ποσό για 50" , σε λίγο καιρό θα σου φαίνεται μικρή.

Ίσως καλύτερα να πέσεις μοντέλο και να πας στην ST60 αλλά σε 55".

λοιπον...σε απολυτα δικα μου πλαισια...σε δωματιο με νορμαλ φωτισμο...αντιθεση <πλασμα , μαυρο led , χρωματα πλασμα φυσικα led ζωηρα,φωτεινοτητα <led...

Eπειδη δεν μπορω να σε πιασω το ξαναδιατυπονεις με διαφορετικο τροπο ?

Δεν μπορω περισοτερες ιντσες λογο χωρου. Και η 50 ειναι υπερβολικες για τον χωρο μου.

Yperion.....Δεν μπορω να καταλαβω οταν αναφερεσε σε σκοτεινο δωματιο τι εννοεις.. ? Απολοτο σκοταδι ? Η χαμηλο φοτισμο ?

Υπαρχει καποια αλλη προταση με καλυτερη ποιοτητα εικονας σε αυτα τα χρηματα και σε αυτες τις ιντσες ? Δεν νομιζω...

Ψηνομουνα για την ps51f8500 αλλα δυστηχως δεν υπαρχει ελλαδα για να την αγοραζω. Ημουν σιγουρος πως η συγκεκριμενη τν θα με καλυπτε στο θεμα της φωτηνοτητας.

Last edited by a moderator:

Eπειδη δεν μπορω να σε πιασω το ξαναδιατυπονεις με διαφορετικο τροπο ?

ok σε κανονικο φωτισμο (ουτε εντονο ουτε σκοταδι) αντιθεση καλυτερη η πλασμα αλλα σε μαυρο δεν φαινεται πολυ βαθυ σε σχεση με μια led...η φωτεινοτητα της πλασμα ειναι ικανοποιητικη αλλα μεχρι εκει...τα χρωματα σε πλασμα ειναι ζωντανα και φυσικα μαλιστα το κοκκινο της ηταν απο τα καλυτερα που ειχα δει...και αναλογα τις ρυθμισεις μπορουσε να γινουν αρκετα ζωηρα...σε σκοταδι η αρκετα χαμηλο φωτισμο το μαυρο ειναι καλυτερο σε πλασμα ...τελος ενα κλικ καθαροτερη εικονα μου βγαζουν οι led ενω σε 3d ηταν καλυτερη η led λογω φωτεινοτητας
παντως εαν θελεις την τηλεοραση σου σχεδον μονο για ταινιες κοιτα σε πλασμα.αν βλεπεις πολυ τηλεοπτικο η παιζεις παιχνιδια η σερφαρεις πολυ σε ιντερνετ προτιμησε μια led και εισαι οκ

Last edited:
Όπως έχουν πει τα παιδιά εδώ λόγο τεχνολογίας οι Plasma έχουν καλό μαύρο και φωτεινότητα σε σκοτεινό χώρο και χάνουν σε φωτεινό. To αντίθετο συμβαίνει με τις Led κλπ.

θα ηθελα να μου πει καποιος απο εσας εαν γνωριζει σε ποιο καταστημα μπορω να παω να την δω live να παιζει.

Αν εισαι αθηνα,δοκιμασε σε ηχοεκφραση και avart

1) Παιδες γνωριζει κανεις να μου πει αν η συγκεκριμενη τν φοραει το πανελ που φορανε τα πρεμιυμ μοντελα για να αποροφαει τις αντανακλασεις ή θα την βαλουμε στο μπανιο να την χρησιμοποιουμε για καθρεπτη ?
2) Οσον αφορα την φωτηνοτητα επιδει εχουν ενα θεματακι η πλασμα πως τα παει η συγκεκριμενη κατω απο φυσιολογικο φωτισμο, θα εχω προβλημα ?
3) Ειναι ποιο φωτεινη απο την ντ60 ?
4) Το καλιμπαρισμα θα αυξησει την φοτηνοτητα της ?
5) Και τελος επιτα απο καποιες ωρες χρησης αυξανετε η φοτηνοτητα της ?

1) Το πάνελ είναι το ίδιο. Κάποιες μικροδιαφορές υπάρχουν στα φίλτρα και αλλού.
Δες τις διαφορές στο παρακάτω πινακάκι

http://panasonic.net/avc/viera/eu2013_comparison/index.html#plasma
Τις αντανακλάσεις λέγεται ότι τις χειρίζεται καλύτερα, σύμφωνα με το μέθυσο John Archer

" In fact, its handling of dark footage actually seemed slightly less affected by the impact of the bright lighting than the VT60 and ZT60 models further up the range."
http://www.trustedreviews.com/panasonic-tx-p50gt60_TV_review
Μπορεί να ταιριάζει και στο μπάνιο.
2) Είναι από τις πιο φωτεινές plasma που έχει βγάλει η Panasonic. Δεν θα έχεις πρόβλημα.
3) Είναι, έστω και λίγο.
4) Το καλιμπράρισμα θα δώσει πιο σωστή εικόνα σύμφωνα με τα πρότυπα. Ίσως και να ανέβει η φωτεινότητα στο συγκεκριμένο mode.
Το καλιμπράρισμα θα αλαφρώσει σίγουρα την τσέπη σου.
5) Να απευθυνθείς στο μάντη Κάλχα.:grandpa:

*Η tv θαρρώ ότι είναι ελαφρώς ακριβή. Επίσης έχει 3hdmi, ενώ μέχρι πέρυσι είχαν 4.
Αν δεν σε ενοχλούνε αυτά, τότε δύσκολα θα βρεις καλύτερη τηλεόραση από αυτή.

Φιλε Jimitsi ευχαριστω πολυ για της απαντησεις σου. Μια μικρη διευκρινιση please.Τι εννοεις οταν αναφερεις...Το καλιμπράρισμα θα αλαφρώσει σίγουρα την τσέπη σου... Και επισης ποιος ειναι ο Μαντης Καλχας, και πως μπορω να απευθυνθω σε αυτον.

H τσέπη σου θα αλαφρώσει σίγουρα κατά 100 με 150 ευρώ, όσο κοστίζει χοντρικά το καλιμπράρισμα.
Ο μάντης Κάλχας έχει πεθάνει εδώ και πολλά χρόνια, οπότε δεν είναι διαθέσιμος.
Ήθελα να πω ότι το τι θα κάνει στο μέλλον η tv δεν είναι δυνατόν να το ξέρουμε τώρα.
Δεν πιστεύω όμως να υπάρχουν δραματικές αλλαγές στη φωτεινότητα της tv με το πέρασμα του χρόνου.

Ok ! Σε ευχαριστω και παλι. Δεν περιμενα οτι κοστιζει τοσο πολυ ενα καλιμπραρισμα. Αξιζει να δωσω τοσο λεφτα για να καλιμπραρω την συγκεκριμενη τν ? Το καλιμπραρισμα γινετε συνηθως μετα το στρώσιμό της ?

Ok ! Σε ευχαριστω και παλι. Δεν περιμενα οτι κοστιζει τοσο πολυ ενα καλιμπραρισμα. Αξιζει να δωσω τοσο λεφτα για να καλιμπραρω την συγκεκριμενη τν ? Το καλιμπραρισμα γινετε συνηθως μετα το στρώσιμό της ?

Συνήθως μετά το στρώσιμο, αν και μου φαίνεται ότι ελάχιστοι τις καλιμπράρουν.

Φέτος υπάρχει το πρόβλημα με τις κάθετες γραμμές?

Από ό,τι έχω διαβάσει, κάνουν λόγο για εξαιρετική ομοιομορφία.
Αλλά μην πάρω και κανένα στο λαιμό μου...

Tο καλιμπραρισμα αξιζει να το πληρωσει κανεις, βελτιωνει αρκετα την εικονα ?
Εαν το επιχειρισουμε μονοι μας και παιξουμε με τις ρυθμισεις που εχει η τν σε συνδιασμο με ενα dvd καλιμπραρισματος θα εχουμε ανταγωνισιμα αποτελεσματα ? Μηπως το αποτελεσμα θα ειναι πολυ κοντα και με αυτον τον τροπο ωστε να μην αξιζει να δωσουμε επιπλεον 150 ευρω ? Το λεω αυτο διοτι δεν εχω και κανενα πολυ εμπειρο ματι και ισως να μην καταλαβω την διαφορα εαν ειναι μικρη.

Τώρα έπεσες στο άτομο...
Δεν έχω κάνει καλιμπράρισμα και ούτε σκοπεύω να κάνω.
Προτιμώ να φάω τα λεφτά σε σουβλάκια και μπύρες!:ADFADF1:

Απάντηση: Re: Αγορά TX-P50GT60

Τώρα έπεσες στο άτομο...
Δεν έχω κάνει καλιμπράρισμα και ούτε σκοπεύω να κάνω.
Προτιμώ να φάω τα λεφτά σε σουβλάκια και μπύρες!:ADFADF1:
Σχολίασα μόνο και μόνο για να πώ :+1 στα σουβλάκια και τις μπύρες :eating: !!! χαχαχαχαχα...όχι πλάκα κάνω.....να ρωτήσω σκέφτομαι να πάρω μια led tv και πάω προς premium series F8000 ή w905 55'' ...και θέλω να ρωτήσω ...1ον αξίζει να την καλιμπράρω ??? 2ον πού μπορώ να βρώ κάποιον που να το κάνει ??? 3ον θα έχει πραγματικά τεράστια διαφορά π.χ. αναβάθμιση της tv ή απλά θα έχω πετάξει 150 ευρώ ??? ααα και επίσης το καλιμπράρισμα γίνεται μόνο απο τεχνικό ? δλδ δεν μπορώ να βρω κανένα site μου να λέει πως να το κάνω ''self service'' ???Τέλος το πιο βασικό !!!! Το καλιμπράρισμα γίνεται μόνο με τις ρυθμίσεις τις τηλεοράσεις ή περνάς και έξτρα πράγματα για να γίνει ??? με λίγα λόγια επειδή δεν έχω ιδέα για την διαδικασία μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει ??? ευχαριστώ ... ;)

Γνωριζει κανεις παιδες εαν οι συγκεκριμενες μετρησεις στην σκακιερα ειναι μετα απο καλιμπραρισμα ? Δεν τα παω καλα με τα αγγλικα και θα ηθελα βοηθεια.
Επισεις καπου αναφερει το συγκεκριμενο review για τιμες brightnes 120 cd/m2. Μπορουμε να εχουμε τετοιες τιμες στην φωτεινοτητα μετα απο καλιμπραρισμα κρατωντας τις τιμες του μαυρο στο 0,004 - 0.005 ?

Eδω ειναι το review για το οποιο αναφερομαι.

http://www.avforums.com/reviews/Pan...lasma-Television-Review_505/Test_Results.html