Αγορά UPS για PS64F8500

polakis

AVClub Addicted Member
19 September 2008
2,866
Παιδιά επειδή η ΔΕΗ μου κάνει κόλπα με διακοπές ρεύματος, ποιό UPS πρέπει να πάρω για να σηκώνει την 64F8500; Πόσα Watt κλπ πρέπει να είναι;

Re: Samsung PS F8500 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παιδιά επειδή η ΔΕΗ μου κάνει κόλπα με διακοπές ρεύματος, ποιό UPS πρέπει να πάρω για να σηκώνει την 64F8500; Πόσα Watt κλπ πρέπει να είναι;

Θες να βλέπεις τηλεόραση όταν δεν έχεις ρεύμα;

Θες να βλέπεις τηλεόραση όταν δεν έχεις ρεύμα;

Οχι ρε. Απλα να την προστατευσω απο διακοπες για να μην καει κλπ. Ηδη χθες βραδυ ειχα 3 διακοπες ενω εβλεπα και μου την εσβησε τρεις φορες...

Από διακοπές πάνο μπορεί να προστατευτεί με το κύκλωμα που διαθέτει, από πτώση τάσης?

+1 στον σταθεροποιητή τάσης. Το πρόβλημα είναι κυρίως εκεί και για να μην υπάρχει υπέρταση. Το να σβήσει η TV από διακοπή είναι φυσιολογικό.

Το πολυπριζο ειναι και για υπερταση και για πτωση τασης;

Όχι. Γενικά δεν κινδυνεύει η τηλεόραση. Το πρόβλημα θα υπάρξει αν η τάση υπερβεί για κάποιο διάστημα τα 250-260 V. Το οποίο δεν είναι πιθανό να συμβεί.

Όσο καλή εγκατάσταση ρεύματος και να έχεις στό σπίτι σου, θά ρθει κάποια στιγμή (μέσα σε 3-5 χρόνια μέ μαθηματική ακρίβεια) πού η ΔΕΗ θά σου την κάνει την ζημιά, στα ποιο ευαισθητα μηχανήματα που είναι υπολογιστης και τηλ.
Τότε θά ακούσεις το εξής εκπληκτηκο απο την αντιπρωσοπεία , δέν εισαι στην εγγύηση η βλάβη είναι από υπαιτιοτητα του πελάτη. Κάνε ένα μικρό τέστ, πόσοι από τους τεχνικούς στο είδος έχουν προστασία στα δικά τους μηχανηματα.

Πόσες ζημιές είχαμε την τελευταία 3ετία; Εμένα 40 χρόνια, δεν μου έχει κάψει τίποτα η ΔΕΗ. Από που προκύπτει ότι η ΔΕΗ θα κάνει την ζημιά;

Εγω πιστευω οτι εξαρταται και απο την καθε περιοχη που βρισκεσαι.
Αν με την πρωτη ψιχαλα,αρχιζουν να "τρεμοπαιζουν" τα φωτα και μετα να πεφτει το ρευμα,δε νομιζω να ειναι υπερβολικο το να επενδυσεις σε ενα ups.
Ειχα παρει ενα πριν 4 χρονια στα 100 . Στο ups ειχα μονιμα συνδεδεμενο το netbook,το ps3 και ενα media player και μια 40αρα tv της samsung την ειχα σε ενα πολυμπριζο ασφαλειας. Ειχε τυχει παρα πολλες φορες να πεσει το ρευμα ειτε οταν επαιζα με το ps3 ειτε οταν ημουν στο netbook ή οταν εβλεπα καποια ταινια και λογω ups προλαβαινα και τα εκλεινα οπως πρεπει.
Θα μου πειτε,σιγα τα πανακριβα μηχανηματα που εχεις και θες και ups. Απλα,δεν γουσταρω να πληρωνω τις αμαρτιες της δεη. Σε τελικη αναλυση,100 ειχα δωσει και χαλασε μετα απο 4 χρονια. Τωρα ειμαι σε αναζητηση καινουριου!

Οι λόγοι για να μην πάρεις UPS είναι α) το κόστος του μπορεί να είναι συγκρίσιμο με το τροφοδοτικό που θες να προστατεύσεις, β) δεν είναι σίγουρο ότι το τροφοδοτικό της τηλεόρασης έχει σχεδιαστεί για τον τετραγωνικό παλμό των UPS και μπορεί να προκληθεί καταπόνηση, γ) δεν εξασφαλίζεις ότι το τροφοδοτικό δεν θα χαλάσει (έχουμε βλάβη με τροφοδοτικό σε UPS εδώ στο φόρουμ), δ) δεν είναι σίγουρο ότι όταν συμβεί το "γεγονός" το ups θα σε προστατεύσει, και ε) το "γεγονός" μπορεί να μην συμβεί ποτέ.

Στην πράξη, ένα απλό πολύμπριζο με προστασία από υπέρταση, όπως αυτό: http://www.apc.com/products/family/index.cfm?id=176
που θα κόψει την τάση μόλις φτάσει 300V, αρκεί, και είναι και αρκετά απλό για να λειτουργήσει αξιόπιστα όταν το χρειαστείς.

Και αν μιλάμε για αντικεραυνική προστασία, να θυμάστε ότι χρειάζεται προστασία κάθε καλώδιο και συσκευή συνδεδεμένη με την τηλεόραση. Και το καλώδιο της κεραίας.