Αγορα USB DAC

FaRMaX

Established Member
9 December 2009
256
Χεραιτω την παρεα,ελπιζω να περασετε και να περνατε ενα ομορφο 15αυγουστο
μακρυα απο μεγαλουπολεις.

Στο θεμα μας τωρα,σκοπευω να προβω σε αγορα ενος usb DAC πολυ περιορισμενου budget(~100Ε).
Σκοπος ειναι αφ ενος να αντικαταστισω αυτο το απαισιο convertor που με συνοδευει τα τελευταια χρονια και αφ ετερου να μπω στο ψηφιακο κοσμο ομαλα αναβαθμιζοντας συναμα και το ταπεινο μου player.
Ποιο ειναι το σκεπτικο μου δηλαδη: αρχικα το οποιοδηποτε dac θα κανει τη διαφορα,σε σχεση με αυτο που εχω τωρα,στο συστημα μου.Στη συνεχεια θα μπορεσω να καταλαβω μια πιο ουσιωδη αναβαθμιση οσο αφορα το ψηφιακο κομματι αφου θα εχω γνωρισει τι εστι dac και τι να περιμενω απ αυτο.Επισης ειναι κατι το οποιο οταν ερθει η ωρα της ουσιαστικης αναβαθμισης θα
μου μεινει σα μηχανακι περνοντας το στο PC συστημα.

Σαν αρχαριος λοιπον στο θεμα θελω να κανω μικρα βηματακια,αν και δεν σας κρυβω πως πολλα μηχανακια μεχρι το 500αρικο μου κλεινουν το ματι.

Aρχιζοντας το ψαξιμο πριν κανα μηνα ειχα πει αφου θελω να δωσω λιγα ας παω στο pro-ject usb box να τελειωνω μετα ομως απο ψαξιμο εχω καταληξει μαλλον σε αυτο με το οποιο και το player μου αναβαθμιζω και το usb κομματι το οποιο με καιει.Εχει βεβεαια απ οτι διαβαζω τα θεματακια του με τα opamp's του αλλα δεν πειραζει θα τα βρουμε ολα στη πορεια.Σε γενικες γραμμες εχει καλες κριτικες.

Θα ηθελα λοιπον γνωμες και συμβουλες πριν προβω σε αγορα.
Το μονο που βαζω σα περιορισμο ειναι οτι η αγορα απαραιτητος πρεπει να ειναι εντος ΕΕ.

Ευχαριστω θερμα

Επειδη πριν λιγο καιρο το θεμα dac το εψαξα αρκετα πριν αγορασω,η γνωμη μου ειναι οτι για να παρεις κατι πραγματικα καλο θα πρεπει να δωσεις απο 300ε και πανω.Εγω αγορασα το mydac-micromega και εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος.

Συμφωνω απολυτα σ αυτο που λες απλα τη δεδομενη στιγμη ψαχνω κατι να με εισαγει στο χωρο
οπως εγραψα και ανωτερο.

To dac που σε ενδιαφέρει το έχω ακούσει και το έχω κάνει και δώρο σε συγγενικό πρόσωπο. Προσωπικά το βρήκα τελείος ανώφελο έξοδο (αν το αγόραζα για εμένα) αφού ούτε ακύστηκε καλύτερο απο το εσωτερικό dac του laptop μου αλλα ούτε έχει δυνστότητες οι οποίεσ να σε "εκπαιδεύσουν" στην μέθοδο αναπαραγωγής απο υπολογιστή.

Εκτός κιάν ο υπολογιστής σου ή το λάπτοπ σου παίζουν απαίσια το φτηνό ντάκ της πρότζεκτ λίγα εως καθόου έχει να σου προσφρέρει και γιαλίγα εώς καθόου νομίζω τα 100 ευρώ την σήμερον ημέρα είναι πολλά.

Γνώμη μου κάνε υπομονή ή αν έχεις την δυνατότητα βάλε μερικές δόσεις και ανέβα κατηγορία τιμής να πιάσουν τόπο τα λεφτά σου.

Aπο τέτοια στο ebay να φάν κι 'οι κότες.. Το θέμα είναινα μην είναι όμορφα ...πίτουρα..

Μην πάρεις τίποτα αν δεν το ακούσεις. Άσε που αυτό το ντακ κάνει 4 φορές το ποσό που θες να δώσεις. Αν αποφάσισες να δώσεις τόσα λεφτά πάρε ένα dac από τοπική αντιπροσωπεία που δίνει τη δυνατότητα να ακούσεις το μηχάνημα στο σπίτι σου, στο σύστημά σου και με την ησυχία σου.

+1 Για το Arcam. Όταν το άκουσα πλάι στο Cambridge Audio του πεντακοσάρικου μου άρεσε περισσότερο αν και αντικειμενικά είναι ισάξια σε επιδόσεις.
Αν δεν είσαι σίγουρος για το τί ψάχνεις και δεν σου περισεύουν λεφτά για ξόδεμα/ρίσκο (που αυτό ισχύει αν κατάλαβα καλά) άστα καλύτερα τα Κινέζικα απο το Ebay. Άκου μερικά ντάκ απο τα τριάμισι εώς πέντε κατοστάρικα και πάρε αυτό που σου αρέσει περισσότερο απο ντόπιο αντπρόσωπο που θα σε καλύψει ότι και αν χρειαστείς (χτύπα ξύλο) και δεν θα σου δώσει και γουρούνι στο σακί (με ωραίες φωτογραφίες..)

Με τα πολλα και τα λιγα σκεφτομαι οταν ερθει η ωρα να χορεψω σε ρυθμους MAMBO

Πιστευω αξιζει η υπομονη να μαζευτει το μπαγιοκο

Καλη συνεχεια κ ευχαριστω

Με τα πολλα και τα λιγα σκεφτομαι οταν ερθει η ωρα να χορεψω σε ρυθμους MAMBO

Πιστευω αξιζει η υπομονη να μαζευτει το μπαγιοκο

Καλη συνεχεια κ ευχαριστω

Τα έχουμε πει και προσωπικά – θεωρώ επέλεξες σωστό δρόμο :-)

Μεταξυ Meridian Explorer και m2tech hiFace DAC ποιο θα μου προτεινατε?
Φαινεται να εχουν το ιδιο PCM5102, αλλα αυτο δεν λεει και κατι...

ΥΓ. Τι ειναι το mambo βρε παιδια, δεν ξερουμε ολοι τους κωδικες σας...

Εχω βαρεθει να μου δινουν αυτο το link με τις 25 σελιδες, ε, λοιπον, εχοντας διαβασει και τις 25 σελιδες δεν εχω καταλαβει "τι πουλαει", "ποιος", "ποσο" και "που"? (εκτος απο μια πλακετα που υπαρχει και στο ebay).
Ειναι καποια αντιπροταση αγορας σε σχεση με τα παρπανω που εγραψα φιλε sokmav? Υπαρχει τελικο προιον με usb εισοδο και win drivers?
Ευχαριστω!

Last edited:
Re: Απάντηση: Αγορα USB DAC

Εχω βαρεθει να μου δινουν αυτο το link με τις 25 σελιδες, ε, λοιπον, εχοντας διαβασει και τις 25 σελιδες δεν εχω καταλαβει "τι πουλαει", "ποιος", "ποσο" και "που"? (εκτος απο μια πλακετα που υπαρχει και στο ebay).
Ειναι καποια αντιπροταση αγορας σε σχεση με τα παρπανω που εγραψα φιλε sokmav? Υπαρχει τελικο προιον με usb εισοδο και win drivers?
Ευχαριστω!

Το μέλος Vasilis-T, εν ολίγοις, κατασκευάζει ένα Sabre Dac που παίζει γ@μ@ουα και κοστίζει λίγα.
Το λέν "Mambo" και δατς ολ.