Αγορα value/money videocamera μεχρι 300e!

xorxhs

Senior Member
3 February 2008
484
Ενδειαφερομαι να αγορασω μια βιντεοκαμερα το πολυ μεχρι 300 ευρω.Δεν ξερω αν ζητω πολλα,αλλα θα ηθελα το υλικο που τραβω,να μπορω ευκολα με καποιον τροπο να το προβαλλω σε τηλεοραση (lg7000).

Ti εχετε να προτεινετε και τι πρεπει να προσεξω απο τεχνικα χαρακτηριστικα.

Ευχαριστω

Όλες οι κάμερες συνδέονται εύκολα με την τηλεόραση. Το θέμα είναι τι ποιότητα θες. Γιατι αν δεν σε ενδιαφέρει να έχεις υψηλή ανάλυση, τότε και μια απλή miniDV σου κάνει. Βέβαια με 300 ευρώ δεν παίρνεις κάτι αξιόλογο, αλλά με 400 ευρώ παίρνεις μια καλή miniDV κάμερα με 3 CCD που πρακτικά θα σου εξασφαλίσουν πολυ καλή ποιότητα στο χρώμα.

είδα βίντεο 720p από την φωτογραφική μηχανή της sony, την T-500 και δεν το πίστευα ότι ήταν απο φωτογραφική....

δες και μόνος σου στο παρακάτω λινκ

http://www.vimeo.com/2604537

σε λίγο θα βγουν οι νέες φωτογραφικές της με 270$

Last edited:
Νομίζω οτι στα χρήματα που ζητάς, η καλύτερη λύση είναι η JVC EVERIO GZ-MG330. (EISA Awards) . Με σκληρό mini δίσκο 30 Gb.

Επειδή την έχω, μπορώ να σου πώ εντυπώσεις....

Ποιότητα βίντεο : Αρκετά καλή για standard definition, φθάνει να μήν την 'κουνάς' απότομα όταν τραβάς, γιατί κάνει σπασίματα στην κίνηση (δεν έχει οπτικό σταθεροποιητή, μόνο ψηφιακό).

Ποιότητα ήχου : Καταπληκτικό μικρόφωνο !! (Νομίζω οτι αξίζει τα λεφτά της, απλά και μόνο σαν Audio recorder)

Μέγεθος : Από τα μικρότερα της αγοράς..

Συνδέεται απ´ευθείας με TV με αναλογικό καλώδιο. αλλά και με HDMI εφ´όσον αγοράσεις και την βάση της. (Το θεωρώ υπερβολή)

Τώρα, για το άλλο που είπε ο Κος yannakas σχετικά με την λήψη βίντεο 720 p (HD) με φωτογραφική μηχανή πλέον, έχω να κάνω τα εξής σχόλια :

Ποιότητα εικόνας καταπληκτική (HD)!! Αλλά...
... ο ήχος τους -συνήθως - είναι χάλια.
....υπάρχει πρόβλημα με το μέσο αποθήκευσης του βίντεο. Πρέπει να κουβαλάς 5 κάρτες των 4 Gb και να τραβήξεις 5 δεκάλεπτα βιντεάκια.
....δεν έχεις δυνατότητα zoom και continious focus .

Αυτά ισχύουν στην δική μου φωτογραφική μηχανή που τραβάει και βίντεο HD (Panasonic LX-3)..

Last edited:
ψάχνοντας για την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με το καλύτερο βίντεο... έχω δει δείγματα απο τις περισσότερες.... δυστυχώς της πανασονικ το 720p είναι πατάτα.... θολούρα.. και έχει πρόβλημα με τον ήχο και την εστίαση....
Στην σονυ έχει οπτικό σταθεροποιητή και λειτουργεί και το ζουμ. (αν και δεν είμαι οπαδός γενικά της σονυ)

Re: Απάντηση: Αγορα value/money videocamera μεχρι 300e!

Νομίζω οτι στα χρήματα που ζητάς, η καλύτερη λύση είναι η JVC EVERIO GZ-MG330. (EISA Awards) . Με σκληρό mini δίσκο 30 Gb.

Επειδή την έχω, μπορώ να σου πώ εντυπώσεις....

Ποιότητα βίντεο : Αρκετά καλή για standard definition, φθάνει να μήν την 'κουνάς' απότομα όταν τραβάς, γιατί κάνει σπασίματα στην κίνηση (δεν έχει οπτικό σταθεροποιητή, μόνο ψηφιακό).

Ποιότητα ήχου : Καταπληκτικό μικρόφωνο !! (Νομίζω οτι αξίζει τα λεφτά της, απλά και μόνο σαν Audio recorder)

Μέγεθος : Από τα μικρότερα της αγοράς..

Συνδέεται απ´ευθείας με TV με αναλογικό καλώδιο. αλλά και με HDMI εφ´όσον αγοράσεις και την βάση της. (Το θεωρώ υπερβολή)

Τώρα, για το άλλο που είπε ο Κος yannakas σχετικά με την λήψη βίντεο 720 p (HD) με φωτογραφική μηχανή πλέον, έχω να κάνω τα εξής σχόλια :

Ποιότητα εικόνας καταπληκτική (HD)!! Αλλά...
... ο ήχος τους -συνήθως - είναι χάλια.
....υπάρχει πρόβλημα με το μέσο αποθήκευσης του βίντεο. Πρέπει να κουβαλάς 5 κάρτες των 4 Gb και να τραβήξεις 5 δεκάλεπτα βιντεάκια.
....δεν έχεις δυνατότητα zoom και continious focus .

Αυτά ισχύουν στην δική μου φωτογραφική μηχανή που τραβάει και βίντεο HD (Panasonic LX-3)..

Συμφωνώ για την 230. Όμως για να δεις την ποιότητα στην τηλεόραση, δεν αρκεί μόνο αυτό που κάνει η κάμερα. Πιο σημαντικό´ρόλο παίζει η κινηματογράφηση. Π.χ. αν τραβάς στο χέρι (δηλ. χωρίς τρίποδο) όποια μηχανή και να έχεις θα πάρεις μια μέτρια εικόνα, διότι οι μικροκινήσεις του χεριού θολώνουν την εικόνα.

νομιζω οτι πειστηκα,απο τριτη παω να την παρω.ευχαριστω

Διότι έγιναν ´περικοπές´στα ακριβά εξαρτήματα μιάς βιντεοκάμερας, όπως είναι :
- ο φακός (είναι fix, δεν έχει οπτικό αλλά μόνο ψηφιακό zoom x2 σε λήψη HD)
- τό μέσο αποθήκευσης (έχει μόνο μία υποδοχή για κάρτες SD τις οποίες θα πρέπει να αγοράσεις 20 ευρώ τα 8 Gb ..τιμή από το ίδιο site.)

Στα θετικά της η ύπαρξη εξόδου HDMI και ο μεγάλος αισθητήρας 5 Μp......

Last edited:
Ρε παιδια επεσε σημερα το ματι μου σε μια διαφημιση αυτης της καμερας....

http://www.shop21.gr//product/product.hel.asp?pfid=30159&prid=31291

Πως γινεται να τραβαει σε HD και να εχει μονο 120 ευρω?

αυτό βρήκα μόνο

http://eu.computers.toshiba-europe....ticle.jsp?service=EU&ID=Camileo_Family_280109

αλλά μάλλον δεν πρέπει να περιμένουμε κάτι σε πραγματικό high definition. Μάλλον σε περίεργο interpolation βλέπω...

Επειδή κι εγώ θέλω μια φθηνή βιντεοκάμερα (γιατί τα οικονομικά μου δε μου επιτρέπουν για παραπάνω) ομολογώ ότι το σκέφτηκα σοβαρά για τη συγκεκριμένη.
Μέχρι που είδα το ζουμ της στα 4χ και μάλιστα ψηφιακό (2χ στα 1080p).
Άσε που είμαι σχεδόν σίγουρος ότι μετά από τη λήξη της εγγύησης θα αρχίσουν τα πανηγύρια.
Τελικά, μάλλον σαν γκάτζετ περισσότερο μου κάνει παρά για πραγματική βιντεοκάμερα.

ΕΡ: Κάπου πήρε το μάτι μου την Panasonic HDC-DX1 ελαφρά μεταχειρισμένη στα 300 . Να το σκεφτώ καλύτερα ή δεν αξίζει?