Αγορά Velodyne CHT-Q ή B&W PV1

Απάντηση: Re: Αγορά Velodyne CHT-Q ή B&W PV1

Αμα χρειαζεται ο Κωστας γρανιτη απο καποιον .... ζητω που καηκαμε...

Κάτσε βρε να ξεφορτωθούμε τίποτα. Φωνάζει η γυναίκα με όσα έχω μαζέψει αλλά από την άλλη λυπάμαι και να το πετάξω.

Μηπως του οτι τα Μ1 ειναι μικρα και οχι σαν τα δαπεδου που βοηθανε αρκετα σε μπασο το ολο μου (μελλοντικο) συστημα να χρειαζομουν το 12ρι σαμπ για να εχω καλυτερη αποδοση συνολικα στο H.C μου;
Απο την αλλη παλι σκεφτομαι οτι μπορει να ειναι αργο το 12ρι για το χωρο και μεγαλο... :chinscratch:

Ακομα δεν εχω βγαλει ακρη με αυτο το ερωτημα καμια γνωμη ρε παιδια;
Δεν ξερω τι να κανω...

Ψάχνοντας λίγο βρήκα ενα ενδιαφέρον sub που στα χαρτιά τουλάχιστον φαίνεται εντυπωσιακό Στην Αμερική γίνεται χαμός

Epik Legend Sub

Audiophile dual 12 inch compact subwoofer system
300W RMS amplifier
Parallel Drive Technology ™
Sealed cabinet design for improved sound quality & subsonic performance
Opposed side-firing drivers cancel out cabinet vibration
Stackable, side-by-side or separate placement abilities
Outstanding midbass performance
Massive ¾ inch thick internally braced cabinet
1 inch thick grills with acoustically transparent fabric
Compact CAD designed enclosure
Precision CNC machined
Full 1 inch radius corners throughout
High quality black laminate finish
RCA dedicated LFE and Crossover inputs
750W short-term RMS
Frequency response : 20-200 Hz +/-3.5 dB
16 - 18 Hz usable in-room extension
Weight: 80 pounds shipped
Size: 18 H x 15 W x 20 D (13W w/o grills)

Link Epik Legend
Τιμούλα απο Ευρώπη
Το ξέρει κανείς ?

Ψάχνοντας λίγο βρήκα ενα ενδιαφέρον sub που στα χαρτιά τουλάχιστον φαίνεται εντυπωσιακό Στην Αμερική γίνεται χαμός

Epik Legend Sub

Ειναι τα Σαμπ που ρωτουσα αν εχει κανενας γνωμη.
Συγκεκριμενα εγω ρωτουσα για τα SVS τα ειχα δει και αυτα.
Ειναι παρα πολυ καλα-δυνατα σαμπ απ'οτι εχω διαβασει αλλα εχουν ενα αρνητικο το οποιο ειναι το οτι δυσκολα τα κανεις καλα... αποκαλυπτουν τη θεση τους ευκολα και θελουν καλη τοποθετηση,κατα τα αλλα τα σπανε.

Last edited:
Κανένα review με μετρήσεις υπάρχει;

Υπάρχει αυτό το review χωρίς μετρήσεις

Επίσης θέμα στο avsforum με 15000 + posts
Διαβάζω διθυραμβικά σχόλια γενικά λένε οτι έχει ελάχιστη παραμόρφωση στα 20HZ και είναι ιδανικό και γρήγορο για μουσική

Ειναι τα Σαμπ που ρωτουσα αν εχει κανενας γνωμη.
Συγκεκριμενα εγω ρωτουσα για τα SVS τα ειχα δει και αυτα.
Ειναι παρα πολυ καλα-δυνατα σαμπ απ'οτι εχω διαβασει αλλα εχουν ενα αρνητικο το οποιο ειναι το οτι δυσκολα τα κανεις καλα... αποκαλυπτουν τη θεση τους ευκολα και θελουν καλη τοποθετηση,κατα τα αλλα τα σπανε.

Κώστα αν πάρουμε 2 έχουμε 15% έκπτωση
Το μόνο αρνητικό οτι η Νορβηγία δεν είναι ΕΕ και υπάρχει κίνδυνος τελωνείου :hanged:

Last edited:
Υπάρχει αυτό το review χωρίς μετρήσεις

Επίσης θέμα στο avsforum με 15000 + posts
Διαβάζω διθυραμβικά σχόλια γενικά λένε οτι έχει ελάχιστη παραμόρφωση στα 20HZ και είναι ιδανικό και γρήγορο για μουσική

Κώστα αν πάρουμε 2 έχουμε 15% έκπτωση
Το μόνο αρνητικό οτι η Νορβηγία δεν είναι ΕΕ και υπάρχει κίνδυνος τελωνείου :hanged:

Μας βλεπω ετσι οπως λες και εσυ :behead:
Ναι σιγουρα θα πεσει καμπανα σιγα μην χαρισουν.
Κατα τ'αλλα ειναι απαιχτα σαμπ απλα σου ειπα το μονο "αρνητικο"
Εισαι και εσυ ακομα στο ψαξιμο ε;
Με το Βελο 12ρι τι αποφασισες θα το παρεις τελικα τελος του μηνα;
Εγω ειμαι σε διλλημα, 12ρι η 10ρι λογο του οτι θελω περιφερειακα βιβλιοθηκης και αυτα απο μονα τους δεν εχουν και τα τρελα μπασα.
Θα πεσει ολη η δουλεια στο σαμπ.

Last edited:
Μας βλεπω ετσι οπως λες και εσυ :behead:
Ναι σιγουρα θα πεσει καμπανα σιγα μην χαρισουν.
Κατα τ'αλλα ειναι απαιχτα σαμπ απλα σου ειπα το μονο "αρνητικο"
Εισαι και εσυ ακομα στο ψαξιμο ε;
Με το Βελο 12ρι τι αποφασισες θα το παρεις τελικα τελος του μηνα;
Εγω ειμαι σε διλλημα, 12ρι η 10ρι λογο του οτι θελω περιφερειακα βιβλιοθηκης και αυτα απο μονα τους δεν εχουν και τα τρελα μπασα.
Θα πεσει ολη η δουλεια στο σαμπ.

Τέλος του μήνα θα πάρω sub Velo ή Epik
Θα προσπαθήσω να ακούσω το Velo και βλέπουμε...

Δεν υπαρχει θεμα τελωνειου απο το συγκεκριμενο σαιτ,απ'οτι ξερω στελνουν απο γερμανια σε ολη την ευρωπη.Υπαρχουν ατομα που ψωνησαν απο εκει και svs και epic.

Κώστα όσον αφορά το δείλιμμα σου καλύτερα να επιλέξεις το 10" sub θα ταιριάξει καλύτερα με τα Μ1 & τον χώρο, γιατι τα μικρά ηχεία θέλουν μικρότερο sub & όχι μεγαλύτερο για να τα γεμίσει με όγκο. :smile:

Κώστα όσον αφορά το δείλιμμα σου καλύτερα να επιλέξεις το 10" sub θα ταιριάξει καλύτερα με τα Μ1 & τον χώρο, γιατι τα μικρά ηχεία θέλουν μικρότερο sub & όχι μεγαλύτερο για να τα γεμίσει με όγκο. :smile:

Ευχαριστω για την απαντηση!
Απλα μια παραμετρος που με σκαλωσε στην επιλογη του κωνου ειναι αν θα πρεπει να λαβω υποψιν μου μονο τα τ.μ του χωρου που θα στηθει το συστημα η αν θα πρεπει να υπολογισω συνολικα τα τ.μ ολοκληρου του ενιαιου χωρου. :damnyou:

Ευχαριστω για την απαντηση!
Απλα μια παραμετρος που με σκαλωσε στην επιλογη του κωνου ειναι αν θα πρεπει να λαβω υποψιν μου μονο τα τ.μ του χωρου που θα στηθει το συστημα η αν θα πρεπει να υπολογισω συνολικα τα τ.μ ολοκληρου του ενιαιου χωρου. :damnyou:

Τα συνολικα τετραγωνικα του ενιαιου χωρου παιζουν ρολο για την επιλογη τοσο των ηχειων οσο και του sub.

Τα συνολικα τετραγωνικα του ενιαιου χωρου παιζουν ρολο για την επιλογη τοσο των ηχειων οσο και του sub.

Αφου πρεπει να λαμβανουμε υποψιν τα συνολικα τ.μ εσυ τι κωνο θα μου προτεινες για τα 50-60τ.μ ?

http://eu.lsound.no/Avdelinger/Prod...-Legend-Subwoofer---2x12-and-300W-100839.aspx
τελωνειο δεν εχει....
πολλοι εχουν ψωνισει και ειναι καταευχαριστημενοι.
και εγω ετοιμαζομαι..
δες και αυτο.
http://eu.lsound.no/Avdelinger/Prod...2-NSD-Subwoofer---12-and-400W-DSP-100707.aspx

Τα ειχα δει πιο παλια και τα δυο.
Πιο πολυ σκεφτομουν το 2ο δηλ. το SB-12 NSD λογο του οτι το 1ο ειναι τερας απο αποψη ογκου στο χωρο μου.
Εχεις αποψη περι Velodyne 10 & NSD-12?
Εγω εχω την εντυπωση πως ειναι καλυτερο το Βελο.

τι ειναι το βελο;:rofl:

Δεν ξερω τι ειναι σου ειπα -νομιζω- πως ειναι με βαση αυτα που εχω διαβασει για το NSD-12.
Καταρχην ειναι αλλης φιλοσοφιας το ενα και αλλης το αλλο.
Το NSD ειναι sealed και το Velodyne Slotted Bass Reflex.
To NSD λογο κατασκευης ειναι ισως πιο μουσικο αλλα σε H.C δεν ξερω τι ψαρια πιανει.
Παντως απ'οτι εχω διαβασει σε ξενα forum ειναι καλο για μικρες καταστασεις αλλα ισως οχι και τοσο που λες εσυ.

Εκτος και αν εννοεις αυτο http://www.eu.lsound.no/Avdelinger/...ubwoofer---12-woofer-and-800W-DSP-100907.aspx
το οποιο ειναι Διαφορετικο!

Παντως αν ξερεις κατι παραπανω για το ποιο ειναι καλυτερο απο τα δυο ( SVS vs Velodyne ) πες μας, εγω απλα γραφω τι εχω διαβασει σε ξενα μεσα για το 12ρι NSD στα 400W.

Αφου πρεπει να λαμβανουμε υποψιν τα συνολικα τ.μ εσυ τι κωνο θα μου προτεινες για τα 50-60τ.μ ?

Ο χώρος σου είναι πολύ μεγάλος, οπότε και >=12" δε θα ήταν υπερβολή. Μετά έχει να κάνει με το πόσα χρήματα διαθέτεις. Εγώ φαντάσου στα 35τμ με 12" sub είμαι μια χαρά..Απότι ξέρω καλά sub είναι τα Velodyne και τα Sunfire. Τα παιδιά νωρίτερα, φαντάζομαι, σου πρότειναν μικρότερα sub λόγω του οτι ανέφερες χώρο 18τμ, αλλά αφού ο ενιαίος χώρος είναι 60τμ, θα σου πρότεινα να πας σε 12αρι. Δεν είναι υπερβολή σε καμία περίπτωση, μη το φοβάσαι. Εγώ να σου πώ την αλήθεια θα έπαιρνα το 12αρι το Velodyne το οποίο είναι και στα μισά λεφτά σε σχέση με το Sunfire.

Ευχαριστω πολυ Χρήστο! :a0210:
Ειπα για 18τμ (τοσα ειναι το κομματι H.C) επειδη δεν ηξερα οτι πρεπει να υπολογιζει κανεις το συνολο του χωρου του σε τετοιες περιπτωσεις,στη συνεχεια το εμαθα γ'αυτο και ρωταω σαν τρελος 10 η 12.