Aγορα vfm ηχειων (ταινιες μουσικη).

Apple32

New member
3 August 2012
4

Καλησπέρα,

Τον τελευταιο καιρο σκεφτομαι να αναβαθμισω το μικρο μου hifi συστημα που χρησιμοποιω με το pc για να βλέπω ταινιες και να ακουω μουσικη (lg xc102).Αρχικα, κοιταξα καποιους ενισχυτες και ειμαι αναμεσα τωρα στους sony str-db780, db830, db840 (έχοντας ακουσει πως παιζει και λειτουργεί ο db840) και σε αλλους παρόμοιας κατηγορίας και ισχύος (είμαι ανοιχτος σε προτάσεις) που καλυπτουν τις απαιτησεις μου για πολυ καλη ποιοτητα ηχου, αφθονια ψηφιακων θυρων, να ειναι τουλαχιστον πεντακαναλοι (αν και προς το παρον μπορω να χρησιμοποιω μονο δικάναλο) ενώ να μπορεί κανείς να τους βρει σχετικα φθηνά για αυτα που προσφέρουν.

Οσο αφορα τα ηχεια ομως, δεν εχω καταλήξει πουθενά.Μπορω να διαθεσω μεχρι 250-300 .
Ψαχνω για χρωματισμο του ηχου παρομοιο με τα ακουστικα akg k550 που χρησιμοποιω εδω και καιρο και ειμαι απολυτα ικανοποιημένος.Δινω προσωπικα προτεραιοτητα στην ευκρίνεια και β€œκαθαροτητα” στον διαχωρισμό του ήχου και η χρηση ειναι καθημερινη με κυριως ταινιες και μουσικη (λιγοτερο παιχνιδια).

Επισής, επειδη το ηχεια θα μπουν σε μικρο χωρο βιβλιοθηκης πρεπει να ειναι εκαστο απο αυτα αυστηρα μεχρι 60x30x30cm (υψοςxπλατοςxβαθος) ενω αν και θα επιθυμουσα περισσοτερα , δυστυχως χωρανε μεχρι δυο χωρις να εχω καποιο subwoofer.

Μπορει καποιος να προτεινει κατι?

Ευχαριστω!

Last edited by a moderator:
Εγώ θα σου πρότεινα ένα ζεύγος ενεργών για την χρήση που θέλεις.
Σε αυτά τα χρήματα υπάρχουν αξιοπρεπέστατες λύσεις και θα γλιτώσεις και την δαπάνη για ενισχυτή.

(Καλωσήρθες! )

Σκέφτηκα να κοιτάξω ενεργά ηχεία αλλα προτιμώ ξεχωριστώ ενισχυτή λόγω της ευρύτερης συνδεσιμότητας, της συνήθως καλύτερης ποιότητας κατασκευής και ηλεκτρονικής θωράκισης ενος ενισχυτή αυτής της κατηγορίας (ένας απο τους λόγους που θέλω να κάνω αναβάθμιση ειναι το σοβαρό πρόβλημα θορύβου στην αναλογικές συνδέσεις που αντιμετωπίζω με το hifi οταν χρησιμοποιούνται γυρω εντονα υπολογιστες (είχα δοκιμάσει να αλλάξω καλώδια αλλα η διαφορά ήταν μικρή) ενω η ηλεκτρική μου εγκατάσταση δεν έχει καποιο πρόβλημα).Με ενδιαφέρει επίσης στο μελλον να βάλω πέντε καναλια και θα γινει ευκολότερα έτσι.Επίσης, οι τιμές είναι αρκετά καλες σε σχέση με αυτά που προσφέρουν τετοιοι 10-15ετίας ενισχυτές.

Και παλι ευχαριστώ!

Τον ήχο των AKG για να τον πάρεις από ηχεία θες ηχεία των 1200-2000 το ζεύγος...

Σωστό. Αν δεν σε ενδιαφέρει ειδικά το πολυκάναλο Home Cinema, όλα τα άλλα που γυρεύεις μπορείς να τα πάρεις με ένα ζευγάρι ενεργά ηχεία συν μία εξωτερική (ημι)επαγγελματικη κάρτα ήχου με επαρκείς εισόδους, για να έχεις τη συνδεσιμότητα που θέλεις.

Και έτσι θα πλησιάσεις πολύ περισσότερο τον ήχο των AKG.