Αγορά vintage VHS recorder

Black Flag

New member
14 May 2011
27
Λάρισα, Ελλάς
Καλησπέρα σε όλους.

Θέλω να αγοράσω μεταχειρισμένο ένα VHS player, recorder γιατί δεν είχα ποτέ μου. Απλά στα μέσα 1990s δανειζόμουν από τον θειό μου ένα Panasonic που είχε και γκρίνιαζε ότι του καταστρέφαμε τις κεφαλές επειδή βάζαμε διάφορες κασέτες. Το 1999 έβαλα DVD στο PC με decoder και τελείωσε το θέμα.

Έχει κάποιος να μου προτείνει κάποια μοντέλα; HiFi certified εννοείται.

Να έχει S-Video, component outputs καλύτερα ή μας αρκεί scart;

Panasonic NV-HS1000

Για μένα το απολύτως καλύτερο. Μια κατηγορία μόνο του.
Το χρησιμοποιούσαμε για να γράφουμε μουσική, μια και είχε καλύτερο ήχο από τα κασετόφωνα.
Και το πιο σημαντικό για μένα, ήταν ότι είχε ρυθμιστικά έντασης εγγραφής. Χώρια που είναι κουκλί.

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Πού πας να μπλέξεις; Αλλά αν θες σώνει και καλά να μπλέξεις και σε ενδιαφέρει, κάπου έχω ένα.

Είχα ξαναγράψει κάποια στιγμή εδώ μέσα για το αγαπημένο μου:

Philips_VR-969-Prospekt-1998.jpg

Θα επιτρέψω(*) τις προτάσεις για έμμεση πώληση (τύπου αγγελίας) γιατί είναι πολύ ειδικό προϊόν πια και το "κοινό" του είναι "δακτυλοδεικτούμενο" :LOL:
(Ποιός μπλέκει σήμερα με VHS) ;;;

(*) Κανονικά απαγορεύεται αυστηρά.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Τα έχω βρει, απλά δεν ξέρω αν μόνο με scart αξίζει ή κάποιο που έχει και s-video ή component video output.

Είχα δώσει από το 2016 μέχρι το 2023, 15.000 ευρώ σε vintage PC hardware. Μαγαζί ανοίγω. 386, 486, Socket 7, Slot 1, Slot A, Socket A era μητρικές και επεξεργαστές. Εννοείται με κάρτες γραφικών, ήχου, ISA, PCI κτλ. Από μια εμμονή. Και το VHS εμμονή έγινε. Την προπερασμένη δεκαετία 2007 - 2009 μάζευα HiFis με dual tape decks, auto reverse και πολλαπλό επιλογέα CD. Έχω απόθεμα και από εκεί. Κυρίως JVC, Aiwa και Sony.

Για VHS θέλω να το κάνω γιατί υπάρχουν πολλές βιντεοκασέτες από φίλους και συγγενείς που είμαι και εγώ μέσα σε διάφορες ηλικίες, μέχρι τα 15 μου.

Αλλά θέλω επίσης να δοκιμάσω και την εγγραφή ήχου!

Έχω βρει 40.000 δραχμές περίπου το JVC HR-S7000 με το κουτί του και το τηλεκοντρόλ του. Απλά ήθελα και άλλες γνώμες. Λειτουργική κατάσταση.

Y.Γ. Όντως το 969 είναι καλό και αυτό απ' ότι διαβάζω.

• Like
Reactions: vlad66
Καλησπέρα, χρόνια πολλά!
Έχω ένα Panasonic στην αποθήκη.
Το είχα αγοράσει 150.000 δραχμές περίπου, αν θυμάμαι καλά.

Το Panasonic 10 (δεν θυμαμαι ολοκληρο τον κωδικο) μετα απο συντηρηση ειναι εξαιρετικο - και εντελως ανενεργο εδω και χρονια

Καλησπέρα σε όλους.

Θέλω να αγοράσω μεταχειρισμένο ένα VHS player, recorder γιατί δεν είχα ποτέ μου. Απλά στα μέσα 1990s δανειζόμουν από τον θειό μου ένα Panasonic που είχε και γκρίνιαζε ότι του καταστρέφαμε τις κεφαλές επειδή βάζαμε διάφορες κασέτες. Το 1999 έβαλα DVD στο PC με decoder και τελείωσε το θέμα.

Έχει κάποιος να μου προτείνει κάποια μοντέλα; HiFi certified εννοείται.

Να έχει S-Video, component outputs καλύτερα ή μας αρκεί scart;

H αγορά ενος μεταχειρισμένου VHS recorder εν έτει 2025 κρύβει πολλές παγίδες καθώς τα μηχανικά μέρη στα περισσότερα είναι καταπονημένα από τη χρήση και το χρόνο και δεν υπάρχει εύκολη απάντηση για το ποιά μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή. Γεγονός είναι ότι ένα πιό σύγχρονο video με έξοδο S-Video προσφέρει λίγο καλύτερη εικόνα στο playback από ένα παλαιότερο με απλή έξοδο composite. Οσον αφορά την έξοδο scart οι περισσότερες προσφέρουν μόνο απλή έξοδο composite. Δεν έχω δει κάποιο VHS recorder με component έξοδο σε scart.

Ενδιαφέρεσαι απλά να βλέπεις τις παλιές video κασέτες σε κάποια CRT τηλεόραση που ήδη έχεις, ή θέλεις να προχωρήσεις σε ψηφιοποίηση των κασετών αυτών με τη καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας και ήχου; Για το δεύτερο πρέπει το video που θα επιλέξεις να διαθέτει ενσωματωμένο Time Base Corrector (πχ. NV-HS1000 ή JVC HR-S9600) και θα χρειαστείς και μια καλή video capture κάρτα με αναλογικές εισόδους όπως ή AJA IO (μεταχειρισμένο).

Αν μας πεις περισσότερες λεπτομέρειες για τη χρήση που θέλεις να κάνεις και τα χρήματα που θέλεις να ξοδέψεις για την αγορά μεταχειρισμένου VHS θα μπορέσω να βοηθήσω εκτενώς. Για παράδειγμα το NV-HS1000 που ανέφερε ο midros δύσκολα θα το βρεις σήμερα σε καλή λειτουργική κατάσταση κάτω από 400€