Αγορά Yamaha RX-A 3040 ή Pioneer SC-LX 78/88

john_thx

New member
4 February 2012
11
Καλησπερα στην παρεα.
Ηρθε η ωρα να αλλαξω τον YAMAHA RX V 2500 που εχω χρονια...Μεχρι στιγμης εχω καταληξει στους RX A 3040 και SC LX 78 η 88.
Τα ηχεια που εχω ειναι: front KLIPSCH RB 61 II
center KLIPSCH RC 62 II
surround KLIPSCH RS 52 II
sub Jamo SW 3015
Ποια ειναι η γνωμη σας γι αυτους η καποιον αλλο αντιστοιχο?
Ευχαριστω.

Re: Αγορά YAMAHA RX-A 3040 η PIONEER SC LX 78/88

Εχω τον 3040 και τον 87 και σκοπευω να κανω ένα συγκριτικό (όσον αφορά τα συστήματα ισοστάθμισης - θα τους χρησιμοποιώ σαν pro) εντός της εβδομάδας

Αν σε ενδιαφερει, περιμενε λιγο

Και βεβαια με ενδιαφερει. Θα περιμενω...
Ευχαριστω.

Για μουσική και από ποιότητα κατασκευης πιστευω ότι θα είναι ανωτερος.

Εμενα με τρωει όμως το θεμα της ισοστάθμισης (για HC προορίζεται - ενεκα η 11.2 προενίσχυση...ατιμο Atmos και 4 ηχεια στο ταβανι :p)

Θα είμαι ικανοποιημένος αν είναι εστω και λιγο χειρότερος από τον Pioneer στον τομέα αυτόν.

Για μουσική και από ποιότητα κατασκευης πιστευω ότι θα είναι ανωτερος.

Εμενα με τρωει όμως το θεμα της ισοστάθμισης (για HC προορίζεται - ενεκα η 11.2 προενίσχυση...ατιμο Atmos και 4 ηχεια στο ταβανι :p)

Θα είμαι ικανοποιημένος αν είναι εστω και λιγο χειρότερος από τον Pioneer στον τομέα αυτόν.

Oταν πήρα τον 2020 μετά τον LX83 ημουν οσο σκεπτικος εισαι και εσύ τώρα (οπως γνωρίζεις , παιζει και χειρότερα :p )
Παραδόξως πάντως η ισοστάθμιση του 2020 μου έκατσε πάρα πολύ καλά.Ο LX83 ειλικρινά δεν μου λείπει πλέον.
Αυτο που θα παρατηρησεις οτι ειναι πολύ σπαστικο σε σχέση με το σπαρτιάτικο και απλο μενου των LXxx , είναι η επιμονή της yamaha στα δικά της dsp οπως και η ηλίθια κατανομή πλήκτρων στο remote της.
Στον 2020 επίσης το display σβηνει εντελώς μονο στο pure direct mode (ξερω οτι αυτο θα σε χαλάσει αν ισχυει στον 3040).
Δεν βαριέσαι ομως ...
Τσέκαρε επίσης αν στο ευρωπαικο/uk site της yamaha ισχύει ακομα η επεκταση εγγυησης στα 3 έτη.

Βασικα στην μακρά εμπειρία της Yamaha στα DSP ποντάρω....

Και καλά κανεις.
Αναφερομουν στο γεγονος οτι η yamaha σου εχει φατσα κάρτα στο remote κατι music modes με εκκλησιες/αρενες κλπ , και πρεπει να σηκώσεις το καπάκι για να διαλέξεις τα dolby :p

Με τον 3040, ακριβώς επειδή γίνεται ισοστάθμιση στα sub, είναι καλύτερος από τους LX87/88.

To subEQ που έχει προστεθεί φέτος στην Pioneer δεν είναι παραμετρικό αλλά γραφικό. Και οι διαφορές του MCACC Pro σε σχέση με το Advanced, απ' ότι έχω δει δεν είναι τόσο μεγάλες. Όσο κι αν είναι εντυπωσιακό για παράδειγμα να έχεις μικρομετρική ρύθμιση των ηχείων με μπάρα στην οθόνη όπως τα μετακινείς, δεν προσθέτει σε ουσία.

Νομίζω ότι ο 3040, με το καλό DAC, τα HD3 DSP (μεγάλη διαφορά) είναι η καλύτερη επιλογή σε ολοκληρωμένο AV. Κάποιες ευκολίες που έχει προσθέσει η Pio δικτυακά, δεν νομίζω ότι αλλάζουν την εικόνα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τα HD3 είναι άλλος κόσμος ακόμα και σε σχέση με τα D3 τα οποία είναι ήδη εκπληκτικά.

Απλά θέλεις από 9 ηχεία και πάνω για να τα αξιοποιήσεις.

Για ισοσταθμιση στο sub εχω τωρα το http://www.behringer.com/EN/Products/DEQ2496.aspx
σεταρισμενο με το REW. Δεν ξερω βεβαια ποιο θα ειναι καλυτερο...
Απο αυτα που γραψατε πιο πανω κλινω προς τον yamaha λογω του 11.2 και τα θεματα ειναι δυο...
Για εξωτερικο δικαναλο που χρειαζεται το 11.2 μπορω να χρησιμοποιησω τον rxv 2500 η τον dsp a 3090 (ηταν ο προηγουμενος).
Ο 3090 εχει πισω coupler στα main in - pre out. Αν τα βγαλω και συνδεσω τον 3040 στα main in θα παιξει σαν τελικος?
Και 2ον ποια 4 ηχεια οροφης (χωνευτα)για atmos θα ταιριαζαν με τα υπολοιπα klipsch?
Ευχαριστω.

Re: Αγορά YAMAHA RX-A 3040 ή PIONEER SC-LX 78/88

Με μια γρήγορη ματιά στο manual του REW είδα ότι προσφέρεται παραμετρική ισοστάθμιση. Ωστόσο αυτό είναι φτιαγμένο για στερεοφωνικό σύστημα και επιπλέον θα πρέπει να ταιριάξεις με κάποιο τρόπο τις RCA εξόδους των sub από τον 3040 στις balanced εισόδους.

Αυτό από μόνο του σημαίνει ξανά μετατροπή σε ψηφιακό για να γίνει το EQ και κατόπιν ξανά αναλογικό για να βγει πάλι από balanced, όπου θα πρέπει να το μετατρέψεις σε RCA ξανά αν τα sub δεν έχουν τέτοιες εισόδους.

Λίγο μπέρδεμα το πράμα. Βέβαια αφού το έχεις μπορείς να το δοκιμάσεις.

Το εχω ηδη πανω στον rx v 2500 και χρησιμοποιω αυτα http://www.swamp.net.au/swamp-industries-audio-adapter-xlr-female-to-rca-female.html
Τωρα αν παρω τον 3040 δεν ξερω αν αξιζει να το ξανασυνδεσω...Μηπως ξερεις ποσες περιοχες εχει το παραμετρικο eq του yamaha στα sub?

Το εχω ηδη πανω στον rx v 2500 και χρησιμοποιω αυτα http://www.swamp.net.au/swamp-industries-audio-adapter-xlr-female-to-rca-female.html
Τωρα αν παρω τον 3040 δεν ξερω αν αξιζει να το ξανασυνδεσω...Μηπως ξερεις ποσες περιοχες εχει το παραμετρικο eq του yamaha στα sub?

Πάει καιρός από τον τελευταίο Yamaha που είχε παραμετρική ισοστάθμιση στα sub και δεν θυμάμαι ακριβώς πως προέκυπτε το Qfactor στις συγκεκριμένες συχνότητες για τα sub. Οι δύο τελευταίοι AV της Yamaha που δοκίμασα πρόσφατα δεν είχαν γιατί ήταν μικρότερα μοντέλα.

Θα κοιταξω μηπως λεει κατι στο manual...Ευχαριστω.

Καλημερα

Σκεφτομαι να αναβαθμισω τον av μου ( lx 70 ) μεταξυ των yamaha rx 3040 - pioneer lx78 η denon x5200 και αυτο κυριως λογω dolby atmos και φυσικα λογω του οτι ο παρον av ειναι κοντα στην επταετια αρα τα τωρινα μοντελα θα εχουν ανεβει επιπεδα κυριως στο θεμα του ηχου.
Βασικα μπορει καποιος να μου πει εαν αξιζει να επενδυσει για αυτο το dolby atmos η καλυτερα να περιμενουμε???

Είναι πολύ λιγες οι ταινίες που υποστηρίζουν ακόμα Atmos (3-4 συγκεκριμένα).

Τωρα το αν θα ''πιασει'' γενικα ή όχι είναι άλλο θεμα.

Λογικα και η DTS θα βγαλει κατι αντίστοιχο σύντομα.

Από ένα πολύ γρήγορο συγκριτικό (σε 5.1 - δεν είχα χρονο να βαλω και τα αλλα ηχεια), η ισοστάθμιση του 87 μου φανηκε πιο ''δεμενή'' από του 3040 (ο οποίος είχε προτιμηση στις υψηλές συχνότητες και στον τονίσμό των πίσω καναλιών - γενικά ηταν πιο ''εντυπωσιακός'' αλλά ο Pioneer μου φανηκε πιο ''σωστος'').

Και κατι που δυσκολα μου βγαινει από το μυαλό: Ο Pioneer μετράει με το mic κανα 10λεπτο, όλοι οι αλλοι (YPAO, Odyssey κλπ) το ξεπετάνε σε 1 λεπτό. Δεν λέει κάτι αυτό;

Διαβασα και το review του Pleo για τον μικρό Yamaha και σχετικά με το YPAO δεν είμαι σιγουρος αν τελικά το εκθειάζει ή όχι....:p

Απάντηση: Re: Αγορά Yamaha RX-A 3040 ή Pioneer SC-LX 78/88

Είναι πολύ λιγες οι ταινίες που υποστηρίζουν ακόμα Atmos (3-4 συγκεκριμένα).

Τωρα το αν θα ''πιασει'' γενικα ή όχι είναι άλλο θεμα.

Λογικα και η DTS θα βγαλει κατι αντίστοιχο σύντομα.

Από ένα πολύ γρήγορο συγκριτικό (σε 5.1 - δεν είχα χρονο να βαλω και τα αλλα ηχεια), η ισοστάθμιση του 87 μου φανηκε πιο ''δεμενή'' από του 3040 (ο οποίος είχε προτιμηση στις υψηλές συχνότητες και στον τονίσμό των πίσω καναλιών - γενικά ηταν πιο ''εντυπωσιακός'' αλλά ο Pioneer μου φανηκε πιο ''σωστος'').

Και κατι που δυσκολα μου βγαινει από το μυαλό: Ο Pioneer μετράει με το mic κανα 10λεπτο, όλοι οι αλλοι (YPAO, Odyssey κλπ) το ξεπετάνε σε 1 λεπτό. Δεν λέει κάτι αυτό;

Διαβασα και το review του Pleo για τον μικρό Yamaha και σχετικά με το YPAO δεν είμαι σιγουρος αν τελικά το εκθειάζει ή όχι....:p
thanks για την ενημερωση..Εχω ακουσει οτι η dts θα απαντησει και πιθανον η απαντηση της να ειναι πιο εντυπωσιακη απο της dolby.
Mια ερωτηση οσο αφορα τον yamaha δεν αποτελει μεγαλο πλεονεκτημα τα νεα της dsp σε σχεση με τον pioneer καθως επισης και τα 11 καναλια που προσφερει??

Τον 1040 εννοείς ή τον 677; Οι παράμετροι είναι ίδιοι και στους δύο εκτός των θέσεων μέτρησης. Θα το... εκθείαζα αν είχε ξεχωριστό EQ για τα sub, όπως συμβαίνει στα πιο μεγάλα μοντέλα. Αλλά δεν πάει ακριβώς έτσι. Πάντα μιλάμε για τα μηχανήματα ολοκληρωμένα όπως είναι και τι προσφέρουν συνολικά. Και οι δύο είναι super για την κατηγορία τους.

Αυτή τη στιγμή έχω ένα μοντέλο με Audyssey. Πολύ καλό το αποτέλεσμα της αυτόματης ισοστάθμισης, όμως από κει και πέρα δεν σου επιτρέπει να παίξεις. Αυτό σημαίνει ότι στον καταναλωτή δεν δίνεται η συγκεκριμένη δυνατότητα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό που μετράει. Μετράει... η ομάδα.

Στον 1040 αναφέρομαι (εγω δοκιμασα τον 3040 μαλιστα)

Όπως εγραψα παραπανω, καθαρα σε θεμα EQ (όχι ενίσχυση κλπ), η Pioneer είναι καλύτερη (εκ πρωτοις τουλάχιστον - εκκρεμεί προσεκτικότερη ακρόαση).

Οσον αφορά το Audyssey, ακόμα δεν έχω καταλάβει πως δεν τολμάει κανείς τόσα χρόνια να το θάψει. Δεν το εχω τρέξει μια φορά και να μη μου κανει τον ήχο λες και βγαίνει από ηχείο γουοκι τοκι.

Last edited:
Στον 1040 αναφέρομαι (εγω δοκιμασα τον 3040 μαλιστα)

Όπως εγραψα παραπανω, καθαρα σε θεμα EQ (όχι ενίσχυση κλπ), η Pioneer είναι καλύτερη (εκ πρωτοις τουλάχιστον - εκκρεμεί προσεκτικότερη ακρόαση).

Οσον αφορά το Audyssey, ακόμα δεν έχω καταλάβει πως δεν τολμάει κανείς τόσα χρόνια να το θάψει. Δεν το εχω τρέξει μια φορά και να μη μου κανει τον ήχο λες και βγαίνει από ηχείο γουοκι τοκι.

Μα ο 3040 έχει ισοστάθμιση για τα sub ξεχωριστά.

Όταν λες σε θέμα EQ είναι καλύτερη η Pioneer, αναφέρεσαι στην αυτόματη ισοστάθμιση; Γιατί από παραμέτρους το MCACC έχει λιγότερες από το YPAO. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην ισοστάθμιση των sub, αλλά και στο Qfactor με τις περισσότερες συχνότητες στο YPAO έναντι του MCACC και το κατώφλι των συνολικών συχνοτήτων που στη Yamaha ξεκινά από χαμηλότερα.

Το "πρόβλημα" με το Audyssey, δεν είναι ότι δεν είναι καλό. Το πρόβλημα είναι πως για να έχεις πρόσβαση σε λεπτομέρειες, πρέπει να πληρώσεις για να έχεις την έκδοση pro. Αλλιώς μένεις με έναν υποτυπώδη γραφικό ισοσταθμιστή και δουλειά δεν κάνεις.