Αγορά Yamaha RX-V779 ή RX-A850

teddy743

Supreme Member
16 August 2014
7,176
Θεσσαλονίκη
Αυτη τη στιγμη εχω τον Yamaha rx-v465 και ειμαι ευχαριστημενος αν και θα ηθελα να εχει λιγο παραπανω Watt. Οταν βλεπω ταινιες ανετα φτανω το Volume στο 70%. Θελω να τον αλλαξω επισης και για να ειμαι ετοιμος και για 4κ (ετσι οπως πρεπει) Παλια η Yamaha δεν ειχε στο site της τα πινακακια με τα specs ετσι οπως τα χει σημερα και μου ειναι δυσκολο να συγκρινω τα Watt συμφωνα με το 2ch driven at 8 Ohms 0,6 distortion κτλ. Παλια εγραφε το πινακακι απλα Χ Watt. Επισης απο τοτε που απο 5.1 πηγαμε στο 7.1/2 μου φαινεται οτι χαθηκε η σχετικη αντιστοιχια μεταξυ των μοντελων με ιδιο κωδικο. Αλλιως θα επαιρνα απλα τον rxv-579 και θα τελειωνε εκει το θεμα. Για αυτους τους λογους ειμαι μεταξυ των Yamaha rx-v779 και rx-a850. Θα ακουσω διαφορα στην ενταση; Θα μπορω να εχω το Volume εστω λιγο χαμηλοτερα; Εσεις τι θα αγοραζατε στη θεση μου; Το Budget ειναι δυστυχως μονο 900 ευρω. Ευχαριστω εκ των προτερωνγια οποιαδηποτε απαντηση ή σχολιο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παλι 5.1 θα ειναι το συστημα.

Re: Αγορά Yamaha rx-v779 ή rx-a850

Επισης κατι που εχω προσεξει γενικα στους AV Receivers ειναι οτι για να ανεβεις στα Watt πρεπει να ανεβεις πολλα μοντελα απ αυτο που εχεις.

RX-V379 = 70 W (8 ohms, 0.09% THD)

RX-V479 = 80 W (8 ohms, 0.09% THD)

RX-V579 = 80 W (8 ohms, 0.09% THD)

RX-V679 = 90 W (8 ohms, 0.06% THD)

RX-V779 = 95 W (8 ohms, 0.06% THD)

ολα αυτα παντα με Rated Output Power (20Hz-20kHz, 2ch driven)

(ο Yamaha rx-v465 που εχω τωρα λεει στη σελιδα οτι ειναι απλα RMS Output Power (1kHz) 105W x 5)

Αντε βγαλε ακρη εσυ τωρα

Βασικά αν πας στη σειρα rx-a κερδιζεις σημαντικά και σε ηχητικό αποτέλεσμα. Αν όμως θες μουσκουλα μάλλον οι HK pioneer marantz denon (με αυτή τη σειρα) δίνουν κάποια κλικ παραπανω. Σε τι χώρο και ποια ηχεία εχεις; Η πιο μπαμπατσικη λύση είναι η προσθήκη τελικού ενισχυτή.

http://avclub.gr/forum/showthread.php/143924-My-Home-Cinema

Μουσικη 25% Ταινιες/σειρες 75% ειναι η περιπτωση μου φιλε Panoramix

αλλα αν αυτος (Denon-AVR-X2200W) δεν υστερει στις ταινιες γιατι οχι. Οποτε τωρα ειμαστε μεταξυ Denon-AVR-X2200W και RX-A850.

Aν δεν σου κανει κοπο προτεινε μου και εναν τελικο αν και με budget 900euro δεν το βλεπω για φετος.

Όπως και να το δεις πάντως σε σχέση με τον ενισχυτή που εχεις ο νεος σε αυτά τα λεφτά θα ναι σοβαρή αναβάθμιση. Πολύ ωραίος χώρος παρεμπιπτόντως.

Eχω στο παταρι 3 μονομπλοκ Carver Silver 7t (προσοχη ΟΧΙ Silver 9) αλλα δεν τους εχω συνδεσει ποτε σε τιποτα. Συνδεονται αυτοι σε Pre-out του Yamaha ή του Denon; Μου τους χαρισε ενας φιλος του πατερα αλλα νομιζω οτι ειναι λιγο overkill για τα ταπεινα μου ηχειακια. (Αυτος ειχε κατι Β&W 8xx) επισης διαβασα πολυ αρνητικα reviews για τους carver και γιαυτο δεν μπηκα στο κοπο να τους συνδεσω.

Να εισαι καλα ευχαριστω!!!

Τελικα μετα απο πολυ μελετη δεν βρηκα ουσιαστικες διαφορες μεταξυ των Yamaha rx-v779 rx-a850 κι περιμενω αυριο τον πρωτο. Τηλεφωνησα σε καταστημα στην Αθηνα και μου ειπαν οτι το αργοτερο σε 20 ωρες θα το εχω στο σπιτι μου.
μολις παιξω λιγο και δω καμμια ταινιουλα θα σας πω εντυπωσεις. Ελπιζω να μην εχω προβληματα και με το καλο ο επομενος ελπιζω να ειναι 2καναλος με unity gain ή καποιο setup προ/τελικου (σε λογικα πλαισια τιμης) για να δω και γω τι εχανα τοσα χρονια ακουγοντας μουσικη απο A/vr.

Ηρθε! Ολα δουλευουν τελεια! Εκανα update via Wifi τον σεταρησα (χωρις το Ypao) και τωρα μενουν οιονομικες gpu - 4κ monitor με HDMI v2.0a μηπως και αξιωθω να δω τη δευτερη season House of Cards σε 4Κ σαν ανθρωπος:flipout:

Ηρθε! Ολα δουλευουν τελεια! Εκανα update via Wifi τον σεταρησα (χωρις το Ypao) και τωρα μενουν οιονομικες gpu - 4κ monitor με HDMI v2.0a μηπως και αξιωθω να δω τη δευτερη season House of Cards σε 4Κ σαν ανθρωπος:flipout:
Επειδη είμαι και εγώ ανάμεσα σε αυτούς τους ενισχυτές ,αξίζει κανεις να πάει στον 850 η επαρκεί ο 779 ,το atmos δεν με εδιαφερει προς στιγμή ,ηχεία εχω τα jbl Es 90 Kai es30 ,μεχρι τώρα τα είχα με ενα onkyo 609 ο οποίος με έβγαλε αρκετά προβλήματα και σε ένταση ημουν οριακά

Επειδη είμαι και εγώ ανάμεσα σε αυτούς τους ενισχυτές ,αξίζει κανεις να πάει στον 850 η επαρκεί ο 779 ,το atmos δεν με εδιαφερει προς στιγμή ,ηχεία εχω τα jbl Es 90 Kai es30 ,μεχρι τώρα τα είχα με ενα onkyo 609 ο οποίος με έβγαλε αρκετά προβλήματα και σε ένταση ημουν οριακά

slk200gr o 779 δεν υποστηριζει atmos εχει ενσωματομενο καλωδιο ρευματος και οχι αποσπωμενο και κατι αλλλες διαφορες ισως που δεν προσεξα. Εγω πριν ειχα ενα μοντελο του 2010 και ελειπαν αρκετα απο τα καινουργια features και τον πηρα για αυτο το λογο και για να ειμαι ετοιμος για 4Κ. Σε εντασεις δεν ειχε καμμια ουσιαστικη διαφορα απο τον παλιο μου (rx-v 465). Τωρα οσο αφορα την αξιοπιστια της yamaha....ειναι σκυλια και πιστευω οτι θα πρεπει να εισαι πολυ ατυχος για να πεσεις σε προβληματικο ενισχυτη. Αν θελεις ενταση και να μπορεις να οδηγεις ανετα ηχεια δαπεδου θα πρεπει να παρεις τελικο. (και εγω ψαχνω για τελικο)

Ωραια αλλα φιλε μου δεν ξερω αγγλικα :operator: και το θεμα μου ειναι και σχετικα με τα ηχεια μου τι ταιριαζει καλυτερα

Για το λινκ αν θες να το διαβασεις μπορεις να πατας την επιλογη μεταφραση σελιδας στον περιηγητη του ιντερνετ σου. Τα ηχεια σου θα τα οδηγει, τωρα αν εχεις μεγαλο χωρο και θες να γινεται χαμος μεσα μπορεις να παρεις και εναν τελικο και να γινει τερας το συστημα σου.:drummer:

Για το λινκ αν θες να το διαβασεις μπορεις να πατας την επιλογη μεταφραση σελιδας στον περιηγητη του ιντερνετ σου. Τα ηχεια σου θα τα οδηγει, τωρα αν εχεις μεγαλο χωρο και θες να γινεται χαμος μεσα μπορεις να παρεις και εναν τελικο και να γινει τερας το συστημα σου.:drummer:

κατα καιρους εχω διαβασει που συνδεεουν εναν τελικο πανω στον πολυκαναλο aλλα δεν εχω καταλαβει πως γινεται αυτο,υπαρχει καποιος οδηγος?με 2 ενισχυτες δεν κινδυνευουν τα ηχεια μου?εχω εναν denon 3802 το θηριο πριν 15 ετιας θα μπορουσε να συνδεθει?υπαρχουν κινδυνοι?

κατα καιρους εχω διαβασει που συνδεεουν εναν τελικο πανω στον πολυκαναλο aλλα δεν εχω καταλαβει πως γινεται αυτο,υπαρχει καποιος οδηγος?με 2 ενισχυτες δεν κινδυνευουν τα ηχεια μου?εχω εναν denon 3802 το θηριο πριν 15 ετιας θα μπορουσε να συνδεθει?υπαρχουν κινδυνοι?

Για τελικους οτι θες θα σου απαντησουν τα παιδια εδω στο forum. Ξερω και εγω να σου πω αρκετα αλλα σιγουρα δεν ειμαι ο πιο ενημερωμενος για να σου απαντησει στο θεμα. (τωρα θελω να παρω τον πρωτο μου τελικο) Επισης αν θες πες μας για το χωρο σου διαστασεις? Για τι χρηση τον θες τον Yamaha? Ακους πιο πολυ μουσικη ή βλεπεις πιο πολυ ταινιες? Αλλαζεις συσκευες συχνα? Σε τι εντασεις ακους; Αν μας πεις τα παραπανω θα μπορεσουμε να απαντησουμε πιο στοχευμενα για την περιπτωση σου. Μπορει να μην χρειαζεσαι καν τον 779 και να πας σε κατι μικροτερο ή μπορει να μην σου φτανει και να χρειαστεις και τελικο. Εγω τα ζυγισα και πιστευω οτι αν δεν θελεις ατμος μαλλον τα εξτρα χρηματα θα πανε χαμενα καθως πολυ αμφιβαλω αν θα εχουν διαφορα στην ποιοτητα ή την ενταση. Ο denon 3802 ειναι και αυτος A/V receiver οποτε δεν μπορεις να τον συνδεσεις αντι για τελικο. Αν θες να ακους μουσικη και στις ταινιες δεν σε νοιαζουν τα καινουργια φορμα ηχου (απο dts ma και πανω) μεινε με τον denon. Πιστευω θα ακουγετε πιο ποιοτικα και πιο δυνατα.

Υ.Γ. Απαντησα και στο π.μ σου.

Πιο πανω αναφερεις εναν onkyo, αυτον εννοεις? Οnkyo ΤΧ-ΝR609? Μπηκα στην σελιδα της onkyo και λεει μονο αυτο:
160 W/Ch at 6 Ω, 1 kHz, 1%, 1 Channel Driven, IEC αλλα δεν βρηκα κατι στα 8 ohms, 20Hz-20kHz, 0.Χ% THD 2ch Driven για να τον συγκρινουμε χοντρικα με τον Yamaha. Αν ξερει καποιος τα αναλυτικα specs του onkyo ας μας πει για να εχουμε εναν μπουσουλα.