Aγοραζοντας smartphone

Απάντηση: αγοραζοντας smartphone

Επίσης για το s2 η samsung έχει βγάλει επισήμως ενισχυμένη μπαταρια χωρίς να παχαίνει το κινητό.

Λάθος. Επειδή την έχω την μπαταρία, το παχαίνει 1.5 χιλιοστό. Γι αυτό μαζί με την μπαταρία σου δίνει και άλλο καπάκι. Με άλλα λόγια έρχεται στην ευθεία του κάτω μέρους του πλαστικού και δεν κάνει πλέον την κούρμπα που το λεπταίνει.

Οσο για την αυτονομία, με την μεγάλη μπαταρία μία μέρα και αυτό παίζεται.

Οσους λένε ότι τους κρατάνε μέρες τα smartphone , απορώ γιατί αγοράζουν smartphone . Τα smartphone δεν φτιάχτηκαν για να κάνεις 2-3 τηλέφωνα την μέρα και να στέλνεις και 2 sms.

Αν είναι να αγοράζουμε smartphone και να τα κλείνουμε όλα, ε καλύτερα τότε με ένα nokia δεκαετίας που κρατάει μια βδομάδα εκτός ρεύματος.

Λάθος. Επειδή την έχω την μπαταρία, το παχαίνει 1.5 χιλιοστό. Γι αυτό μαζί με την μπαταρία σου δίνει και άλλο καπάκι. Με άλλα λόγια έρχεται στην ευθεία του κάτω μέρους του πλαστικού και δεν κάνει πλέον την κούρμπα που το λεπταίνει.

Οσο για την αυτονομία, με την μεγάλη μπαταρία μία μέρα και αυτό παίζεται.

Οσους λένε ότι τους κρατάνε μέρες τα smartphone , απορώ γιατί αγοράζουν smartphone . Τα smartphone δεν φτιάχτηκαν για να κάνεις 2-3 τηλέφωνα την μέρα και να στέλνεις και 2 sms.

Αν είναι να αγοράζουμε smartphone και να τα κλείνουμε όλα, ε καλύτερα τότε με ένα nokia δεκαετίας που κρατάει μια βδομάδα εκτός ρεύματος.

Καλά που το διευκρινήσεις γιατί προφανώς ειχα καταλάβει λάθος. Αν σου είναι εύκολο ανέβασε σε παρακαλώ μια φωτο πλαγιά πίσω να δω πως διαμορφώνεται. Έχω βολευτει με μια σιλικονατη θηκη που λογω σαγρέ πλαϊνών πιάνεται καλά οπότε μάλλον αχρηστεύεται.
Για τη χρήση που λες έχεις δίκιο αλλά π.χ. με πισι στη δουλεία και στο σπίτι το smartphone μπορει να κανει μονό 1-2 κλήσεις και ανάλογα μνμτα οπότε εξου και οι 2+- μέρες. Στις διακοπές όμως με φουλ χρήση η 1 μερα σίγουρα φτανεται δύσκολα. Γενικά πάντως δεν κλείνω τπτ. Απλα βάζω μονό gsm αν δεν θέλω δεδομένα και bt οff αφού δεν το χρησιμοποιώ. Φωτεινότητά πάντα φουλ και wifi παντα ανοικτό. Διάρκεια νοκια 6310 σίγουρα δεν πρόκειται να ξαναδούμε αν δεν αλλάξει κάτι στις μπαταριές.

Απάντηση: Re: αγοραζοντας smartphone

από που την προμηθεύτηκες? με ενδιαφέρει άμεσα. Διακοπές έρχονται βλέπεις :)

Δεν θυμάμαι . Την είχα προπαραγγελία μόλις είχε βγει, νομίζω από Αυστραλία έλεγαν ένα μαγαζί στο xda.
Μετά βέβαια επεκτάθηκε και σε ευρώπη κλπ. Ορίστε με ένα γρήγορο ψάξιμο:
http://www.expansys.com/samsung-extended-battery-with-cover-for-galaxy-s-ii-2000-mah-221836/

Αν εννοείς από ελληνικό μαγαζί, δεν έχω ιδέα.

Re: αγοραζοντας smartphone

Eμενα μου κρατάει ανετα μια μερα (24 ωρες), με data συνεχεια on, συγχρονισμο 2 email σε συνεχη βαση (Google & Exchange), bluetooth ανοιχτο, οθονη στο 70% φωτεινοτητα, wifi off, και καμποσες κλησεις και ολιγον browsing.

Βεβαια αν του πινεις το αιμα, η μπαταρια στραγγιζει πολυ γρήγορα, αλλά για τετοια οθονάρα χαλαλι !!!

Πιστευω οτι αν καποιος θελει αυτονομια στο τηλεφωνο, παιρνει τηλεφωνο. Συνηθως οι χρηστες που αγοραζουν smartphone, το παιρνουν για να κανουν ολα οσα μπορει να κανει και αυτο συνεπαγεται μεγαλη καταναλωση.

Αν καποιος θελει μονο αραια και περιστασιακα να το χρησιμοποιει για ιντερνετ κλπ αλλα κανει αρκετα τηλεφωνα, ισως θα ηταν καλυτερα να στραφει σε ενα κανονικο τηλεφωνο, αλλιως θα του σπασουν τα νευρα.

Που ειναι οι σουπερ μπαταριες που ακουω τοσα χρονια οτι ερχονται. ? (κυψελες καυσιμου, πυρηνικες, εξωγηινες)

Εγω ενα nexus s που πηρα πριν απο καμια εβδομαδα, το φορτιζω καθε βραδυ. Μενει λιγη μπαταρια, αλλα πρεπει να το φορτιζεις για να το εχεις ετοιμοπολεμο για την επομενη μερα.
Βεβαια μιας και το σκαλιζω ακομα συνεχως σαν νεος χρηστης, δεν το εχω αφησει να δουλεψει 100% μονο σαν τηλεφωνο για να δω ποσο κραταει η μπαταρια.

Απάντηση: αγοραζοντας smartphone

Όσο είμαι στη δουλειά δεν χρειάζομαι να λαμβάνω και τα email στο κινητό, όταν φεύγω από τη δουλειά δεν θέλω να λαμβάνω τα mail. :flipout:
Οπότε όταν θέλω να δω email από το κινητό απλώς μπαίνω στην web εφαρμογή μέσω browser (αρκετά σπάνια).
Δύο φορές κατά μέσο όρο την ημέρα διαβάζω ειδήσεις με την εφαρμογή της google και τον browser. Ανάλογα με το που είμαι αυτό γίνεται είτε μέσω 3G είτε μέσω wifi. Πάνω κάτω μου παίρνει ένα τέταρτο την κάθε φορά.
Μιλάω συνήθως 3-4 φορές ημερησίως με κάπου 10 λεπτά σύνολο κατά μέσο όρο (μερικές φορές λόγω δουλειάς ξεπερνά και το μισάωρο).
Στέλνω 2-3 sms επίσης ημερησίως.
2-3 φορές το μήνα χρησιμοποιώ το gps (modded iGO με χάρτες TOMTOM :D)
Όταν περιμένω σε ουρά πάντα ενεργοποιώ msn messenger (MSN Mercury), facebook και σερφάρω.
Επίσης όταν είμαι εξωτερικό χρησιμοποιώ πολύ skype μέσω wifi για τηλεφωνικές κλήσεις χωρίς τρελή χρέωση roaming.
Από παιχνίδια έχω μόνο το UNO και μια φορά το μήνα χρησιμοποιώ κατά μέσο όρο το dropbox για να δω κάποιο αρχείο μέσω Documents to go.
Α, και χρησιμοποιώ το ξυπνητήρι κάθε πρωί :P
Το θέμα είναι ότι όταν δεν θέλω να τα κάνω αυτά πάω σε 2G δίκτυο, απενεργοποιώ τη σύνδεση δεδομένων. To blutooth το ανοίγω μόνο μέσα στο αυτοκίνητο για το handsfree.
Τι μπαταρία να φάει το κακόμοιρο, έχει κάνει και καλή δουλειά ο developer της rom που χρησιμοποιώ, τις 2 ημέρες τις έχω άνετα κατά μέσο όρο. Μερικές φορές φτάνει τις 3, ενώ όταν χρησιμοποιώ το gps θέλει άμεσα φόρτιση (αλλά οκ παίζει φορτιστής αυτοκινήτου για αυτή την περίπτωση).
Αυτά που κάνω δεν τα κάνεις με μη smartphone δυστυχώς, αλλιώς θα ήμουν ακόμη με το Τ39i που αντέχει με τη μεγάλη μπαταρία μετά από τόσα χρόνια άνετα 20 ημέρες :flipout:

Μιας και τα πιο πολλα smartphones εχουν gps για πλοηγηση οσον αφορα το θεμα αυτονομιας που συζηταμε, θεωρω οτι χρειαζεται να εχουμε και εναν φορτιστη αυτοκινητου.

Εχω ομως μια απορια.
Μιας και ολα βλεπω οτι φορτιζουν και απο usb (οπου η ταση ειναι ιδια- 5Volt) αυτο σημαινει οτι ολοι οι φορτιστες αυτοκινητου κανουν για τα κινητα. ? Θεωρω οτι ολοι πρεπει να βγαζουν ιδια ταση. Η ιδια απορια βεβαια ισχυει και για τους φορτιστες για μπριζα.

Μηπως τελικα το να εχουν τα smartphones φορτιση απο usb (αρα, στανταρ volt) τα κανει να ειναι συμβατα με οποιοδηποτε φορτιστη. ?

Ισως βεβαια ο καθε φορτιστης να μπορει να δωσει λιγοτερα ή πιο πολλα αμπερ (ρευμα) αλλα αυτο θα εχει να κανει μονο με το αν το κινητο θα φορτισει πιο αργα ή πιο γρηγορα.

Last edited:

Εγω ενα nexus s που πηρα πριν απο καμια εβδομαδα, το φορτιζω καθε βραδυ. Μενει λιγη μπαταρια, αλλα πρεπει να το φορτιζεις για να το εχεις ετοιμοπολεμο για την επομενη μερα.
Βεβαια μιας και το σκαλιζω ακομα συνεχως σαν νεος χρηστης, δεν το εχω αφησει να δουλεψει 100% μονο σαν τηλεφωνο για να δω ποσο κραταει η μπαταρια.

μπορεις να μου πεις τις εντυπωσεις σου μετα απο μια βδομαδα συμβιωσης με το nexus s.
εγω μια βολτα που εκανα χθες στα μαγαζια ειχα την ευκαιρια να δω και τα αλλα τηλεφωνα.βεβαια και αυτοι μου προτειναν το nexus s.ομως με ψιλοχαλαει το οτι ειναι μονοπυρηνο,σε αντιθεση με το samsung galaxy ace 2,το οτι δεν εχει αναβαθμιση στην μνημη του(μονο τα 16 gb) και δεν εχει και ραδιο.
εξακολουθει να μου αρεσει το samsung galaxy ace 2 αν και οι πωλητες μου ειπαν οτι το sony experia go εχει καλυτερη απεικονιση(αν και η οθονη του εχει μικροτερη αναλυση),λογω bravia engine.
το ψαξιμο συνεχιζεται και καθε βοηθεια ευπροσδεκτη.τωρα αν ολοι μου προτεινουν το nexus s,τοτε θα δουμε?
δεν ειμαι φανατικος χρηστης τηλεφωνου(απλα τα απαραιτητα),το ιδιο θα ισχυει και για το smartphone,απλα ειπα να αναβαθμιστω και να εχω προσβαση στις ευκολιες που παρεχουν τα smartphone.

Μιας και τα πιο πολλα smartphones εχουν gps για πλοηγηση οσον αφορα το θεμα αυτονομιας που συζηταμε, θεωρω οτι χρειαζεται να εχουμε και εναν φορτιστη αυτοκινητου.

Εχω ομως μια απορια.
Μιας και ολα βλεπω οτι φορτιζουν και απο usb (οπου η ταση ειναι ιδια- 5Volt) αυτο σημαινει οτι ολοι οι φορτιστες αυτοκινητου κανουν για τα κινητα. ? Θεωρω οτι ολοι πρεπει να βγαζουν ιδια ταση. Η ιδια απορια βεβαια ισχυει και για τους φορτιστες για μπριζα.

Μηπως τελικα το να εχουν τα smartphones φορτιση απο usb (αρα, στανταρ volt) τα κανει να ειναι συμβατα με οποιοδηποτε φορτιστη. ?

Ισως βεβαια ο καθε φορτιστης να μπορει να δωσει λιγοτερα ή πιο πολλα αμπερ (ρευμα) αλλα αυτο θα εχει να κανει μονο με το αν το κινητο θα φορτισει πιο αργα ή πιο γρηγορα.

Το θέμα είναι να βγάζει 5 βολτ. Οι περισσότεροι usb αυτοκίνητου τοσο βγάζουν αλλά καλύτερα να το τσεκαρουμε. Τα αμπέρ είναι συνήθως 500+. Όσο περισσότερα τόσο πιο γρήγορα θα φορτίσει. Το ipad όμως για παράδειγμα θέλει 2,1 αμπέρ για να φορτίσει. Τα κινητά αρκούνται και στα 500 μιλιαμπερ.
Όσο όμως και αν θα ακουστεί περίεργο φορτιζω καμία φορά το κινητό με τον φορτιστη του ipad(5 βολτ, 2,1 αμπέρ) της γυναίκας μου και ενώ φορτίζει πιο γρήγορα σαφώς δείχνει να κρατάει λιγότερο με ανάλογη χρήση. Το ιδανικό που έχω βρει μέχρι τώρα είναι φόρτιση με έναν χιλιαρι σαπιο κρυπτο που έχω. Και σχετικα γρηγορα και καλη διαρκεια.Στο αυτοκίνητο βεβαία έχω έναν μικρο της belkin που δίνει 500.
Περιστασιακά το βάζω και σε υπολογιστή αλλά ειχα διαβάσει παλιότερα ότι δεν είναι η ιδανική φόρτιση γιατί σε συνάρτηση με το τροφοδοτικο βεβαία δεν δίνει απόλυτα σταθερή παροχή και αυτό δεν είναι καλό για την μπαταρια.

να σου πω την αληθεια δεν το εχω κοιταξει και παρα πολυ γιατι ξεφευγω αρκετα στην τιμη(στο διαδικτυο το βρισκω απο 360 ευρω).και τα 300 ευρω που σκεφτομαι να δωσω ειναι παρα πολλα τετοια εποχη.

Όσο όμως και αν θα ακουστεί περίεργο φορτιζω καμία φορά το κινητό με τον φορτιστη του ipad(5 βολτ, 2,1 αμπέρ) της γυναίκας μου και ενώ φορτίζει πιο γρήγορα σαφώς δείχνει να κρατάει λιγότερο με ανάλογη χρήση....

Δεν ειναι καθολου περιεργο. Οσο πιο πολλα αμπερ τραβηξει η μπαταρια, τοσο πιο γρηγορα θα φορτισει, αλλα θα κρατα πιο λιγο. Οσο λιγοτερα αμπερ, θα φορτισει πιο αργα μεν, αλλα θα εχει γινει καλυτερη πληρωση στα στοιχεια της μπαταριας με αποτελεσμα να κρατα πιο πολυ.

Ακριβως δηλαδη οπως κανουμε φορτιση ή ταχυφορτιση σε μπαταριες.
Πιο αργα, καλυτερη πληρωση/αντοχη
Πιο γρηγορα, εχουμε τη μπαταρια πιο γρηγορα γεματη, αλλα θα κρατησει λιγοτερο μιας και δεν θα εχει φουλαρει τη χωρητικοτητα της.

Ο φορτιστης μπριζας που εχω ειναι 700 mA. Αν βαλω φορτιστη αυτοκινητου 1000 ma ή και παραπανω, θα φορτιζει πιο γρηγορα, αλλα η μπαταρια δεν θα κρατησει το ιδιο.

Επισης, μιας και οι θυρες usb δινουν 500 mA, λογικα φορτιζουν πιο αργα απο εναν φορτιστη μπριζας, αρα και πιο καλα. Εγω προσωπικα εχω ενα pc μερα νυχτα ανοιχτο, οποτε φορτιζω το κινητο στην usb του για πιο αργη φορτιση.

Επισης ανακαλυψα οτι βγαζουν τωρα και φορητους φορτιστες usb οπου στην ουσια ειναι μπαταριες, οπου τις φορτιζεις απο μπριζα ή usb και υστερα οταν τις χρειαστεις, τις κουμπωνεις στο κινητο ή σε οποια συσκευη φορτιζεται απο usb.

π.χ. http://www.sony.gr/product/bat-usb-portable-power-supply

Δεν ειναι καθολου περιεργο. Οσο πιο πολλα αμπερ τραβηξει η μπαταρια, τοσο πιο γρηγορα θα φορτισει, αλλα θα κρατα πιο λιγο. Οσο λιγοτερα αμπερ, θα φορτισει πιο αργα μεν, αλλα θα εχει γινει καλυτερη πληρωση στα στοιχεια της μπαταριας με αποτελεσμα να κρατα πιο πολυ.

Ακριβως δηλαδη οπως κανουμε φορτιση ή ταχυφορτιση σε μπαταριες.
Πιο αργα, καλυτερη πληρωση/αντοχη
Πιο γρηγορα, εχουμε τη μπαταρια πιο γρηγορα γεματη, αλλα θα κρατησει λιγοτερο μιας και δεν θα εχει φουλαρει τη χωρητικοτητα της.

Ο φορτιστης μπριζας που εχω ειναι 700 mA. Αν βαλω φορτιστη αυτοκινητου 1000 ma ή και παραπανω, θα φορτιζει πιο γρηγορα, αλλα η μπαταρια δεν θα κρατησει το ιδιο.

Επισης, μιας και οι θυρες usb δινουν 500 mA, λογικα φορτιζουν πιο αργα απο εναν φορτιστη μπριζας, αρα και πιο καλα. Εγω προσωπικα εχω ενα pc μερα νυχτα ανοιχτο, οποτε φορτιζω το κινητο στην usb του για πιο αργη φορτιση.

Επισης ανακαλυψα οτι βγαζουν τωρα και φορητους φορτιστες usb οπου στην ουσια ειναι μπαταριες, οπου τις φορτιζεις απο μπριζα ή usb και υστερα οταν τις χρειαστεις, τις κουμπωνεις στο κινητο ή σε οποια συσκευη φορτιζεται απο usb.

π.χ. http://www.sony.gr/product/bat-usb-portable-power-supply

Την ήξερα αυτή την συμπεριφορά μεταξύ αργής και γρήγορης φόρτισης στις μπαταριές αυτοκίνητου. Νόμιζα ότι οι λιθιου θα ήταν πιο ευέλικτες αλλά μάλλον είναι το ίδιο σύμφωνα με οσα γράφεις.

Βρε παιδια αν και offtopic (ζητω συγνωμη απο τον manolara) μια απορια για το smartphone που γκουγκλαρισα αλλα δεν βρηκα κατι σχετικο.

Παρατηρησα οτι αν με καλεσει σταθερο τηλεφωνο (χωρις αποκρυψη) και δεν το εχω περασμενο στις επαφες μου, τοτε εκτος απο τον αριθμο, εμφανιζεται στην οθονη και η περιοχη που ανηκει το τηλεφωνο που με καλει.

Μαλλον οχι περιοχη, αλλα δημος ή πολη. Απο Αθηνα μου εμφανιζεται στην οθονη το: " Αθηνα/Πειραιας/Σαλαμινα"
Απο αμπελοκηπους και Καλλιθεα που με καλεσαν, εγραφε το ιδιο.
Ζητησα να με παρουν απο πολη της Πελοποννησου και μου εμφανιστηκε η πολη.

Αυτο δεν συνεβεναι με το προηγουμενο κινητο μου (sony k800i) που δεν ηταν smartphone.
Ειναι θεμα συσκευης smartphone. ? (δεν εχω βαλει εγω καποια εφαρμογη, μονο του το κανει)
Δεν εχω διασταυρωσει ακομα αν τα σταθερα τηλεφωνα που με πηραν, ανηκαν σε δικτυο του ΟΤΕ ή forthnet ή οτιδηποτε αλλο. Δεν ηξερα μεχρι τωρα οτι καποιος παροχος μεταδιδει αυτη την πληροφορια (και πως γινεται)

Σε εσας που εχετε smartphone συμβαινει το ιδιο. ?
Και αν ναι, ειναι απλα θεμα συσκευης, ή θεμα συσκευης+παροχου της σταθερης τηλεφωνιας. ?

μπορεις να μου πεις τις εντυπωσεις σου μετα απο μια βδομαδα συμβιωσης με το nexus s.
εγω μια βολτα που εκανα χθες στα μαγαζια ειχα την ευκαιρια να δω και τα αλλα τηλεφωνα.βεβαια και αυτοι μου προτειναν το nexus s.ομως με ψιλοχαλαει το οτι ειναι μονοπυρηνο,σε αντιθεση με το samsung galaxy ace 2,το οτι δεν εχει αναβαθμιση στην μνημη του(μονο τα 16 gb) και δεν εχει και ραδιο.
εξακολουθει να μου αρεσει το samsung galaxy ace 2 αν και οι πωλητες μου ειπαν οτι το sony experia go εχει καλυτερη απεικονιση(αν και η οθονη του εχει μικροτερη αναλυση),λογω bravia engine.
το ψαξιμο συνεχιζεται και καθε βοηθεια ευπροσδεκτη.τωρα αν ολοι μου προτεινουν το nexus s,τοτε θα δουμε?
δεν ειμαι φανατικος χρηστης τηλεφωνου(απλα τα απαραιτητα),το ιδιο θα ισχυει και για το smartphone,απλα ειπα να αναβαθμιστω και να εχω προσβαση στις ευκολιες που παρεχουν τα smartphone.

για απαντησε μου και εδω αν μπορεις.επισης τι διαφορες εχει ενα μονοπυρηνο απο ενα διπυρηνο smartphone?

για απαντησε μου και εδω αν μπορεις.επισης τι διαφορες εχει ενα μονοπυρηνο απο ενα διπυρηνο smartphone?

Ειναι το πρωτο μου smartphone και ειμαι απειρος χρηστης, ομως θα σου πω τις εντυπωσεις μου.
Πηγαινα να παρω με επιδοτηση απο το πλαισιο το sony neo v, αλλα εξαιρουνταν απο την επιδοτηση. Μπορουσα να επιλεξω το sony sole οπου ισχυε η επιδοτηση, ηταν στα ιδια χρηματα.
Οταν το ειδα ηταν απαισιο και ψιλοκολλησα.

Εφαγα 2-3 ωρες προσπαθωντας να επιλεξω και ενω πηγα διαβασμενος για το neo v δεν ηξερα τιποτα για το nexus s.
βλεποντας ομως την 4" οθονη του και την μπροστινη καμερα που ηθελα για skype με προσελκυσε.
Απο design θα προτιμουσα το sony, αλλα μολις το επιασα στα χερια μου και το δοκιμαζα (το nexus), ειδα οτι ηταν ταχυτατο.

Το μειονεκτημα της ελλειψης καρτας μνημης, ισως το συναντησω στο μελλον, ισως οχι δεν ξερω.
Με το που το ανοιξα σπιτι, εκανε αναβαθμιση στην icec ream και υστερα απο λιγο στην jelly bean 4.1 και υστερα απο λιγο στην 4.1.1.
Μολις διαβασα οτι τα περσινα σονυ δεν αναβαθμιζονατ σε jb ενοιωσα τυχερος.

Η αληθεια ειναι οτι ενοιωσα οτι πηρα γουρουνι στο σακι, αλλα διαβαζοντας εκ των υστερων σε διαφορα fora, καταλαβα οτι προκειται περι καλου κινητου για τα χρηματα του.

Οσον αφορα τα διπυρηνα, δεν ξερω... Αν δουλευουν οπως στα pc ισως βοηθαει στο να τρεχουν παραλληλα πολλες εφαρμογες. Δεν ξερω αν υπαρχει εφαρμογη που να χρησιμοποιει και τους 2 πυρηνες ακομα.
Σε αυτο ας σου πουν αυτοι που ξερουν.

Ενα ομως ξερω. Πριν κανα χρονο κοστιζε περιπου 500 ευρω. Διαβαζω οτι στο κοντινο μελλον ετοιμαζουν smartphones κατω των 100 ευρω.
Θεωρω καλυτερο να παρεις ενα smartphone οχι πολυ ακριβο, αλλιως σε μερικους μηνες θα λυπασαι τα χρηματα που εδωσες.

Αν ειναι και το πρωτο σου (οπως εμενα) καλυτερα να παρεις ενα σχετικα φθηνο, ωστε να αξιολογησεις σε τι δινεις εμφαση απο ενα smartphone, ωστε η επομενη αγορα σου να ειναι πιο στοχευμενη.

Τελος, οσον αφορα μεταξυ των 2 που αναφερεις, εχει να κανει με το τι θες. 2 πυρηνες ή πιο μεγαλη οθονη. ?
Προσωπικα προτιμησα τις 4" μιας και ειδα οτι ειναι καλυτερα απο μια 3.5.
Θα σου ελεγα να πας σε ενα καταστημα που τα εχει και τα 2 για να δεις τις διαφορες τους.

ευχαριστω πολυ.
θα παω παλι σημερα το απογευμα και θα τους ριξω μια ματια.οντως και εμενα θα ειναι το πρωτο μου smartphone και δεν θα ηθελα να δωσω παρα πολλα χρηματα.
Θεωρω καλυτερο να παρεις ενα smartphone οχι πολυ ακριβο, αλλιως σε μερικους μηνες θα λυπασαι τα χρηματα που εδωσες.εδω θα συμφωνησω μαζι σου.
ειδομεν.

ευχαριστω πολυ.
θα παω παλι σημερα το απογευμα και θα τους ριξω μια ματια.οντως και εμενα θα ειναι το πρωτο μου smartphone και δεν θα ηθελα να δωσω παρα πολλα χρηματα.
Θεωρω καλυτερο να παρεις ενα smartphone οχι πολυ ακριβο, αλλιως σε μερικους μηνες θα λυπασαι τα χρηματα που εδωσες.εδω θα συμφωνησω μαζι σου.
ειδομεν.

Δεν είναι απαραίτητο να κλαις τα λεφτα σου. Αρκεί να είσαι εγκρατής και να πάψεις να κοιτάς τις τιμές όσο πέφτουν. Έτσι συμβαίνει σε ολα τα προϊόντα τεχνολογίας. Τα early birds (όπως λέγονται αύτοι που τα αγοράζουν από τους πρώτους και αφήνουν το μεγαλύτερο κέρδος στις εταιρίες) μπορει να τα κλαίνε αλλά όσο περνούν τα χρονιά και αυτοί καθυστερούν τις αγορές τούς.
Εσύ αν πάρεις κάτι από αυτά που έχουν προταθεί και το προσέξεις από πτώσεις,υγρά και αλλά ατυχήματα για 2-3-4+ χρονιά θα είσαι μια χαρά. Όπως είπε και ο φίλος παραπάνω παρε όμως κάποιο στις 4+ ίντσες. Επίσης θα "επιμείνω" λιγο και στο galaxy s2 αν η διάφορα σου είναι στα 50 ευρώ. Δεν είναι λίγα χρήματά ειδικά στην εποχή μας το ξέρω αλλά θα πάρεις ένα υπερπλήρες πακέτο. Φυσικά και το nexus είναι επίσης πολύ δυνατό αλλά απλα δεν ξέρω αν μπορείς να το βρεις εύκολα καθώς είναι στο τέλος της Ζωής του. Επίσης θα πρότεινα μακριά από μοτοφολα και σονυ ερικσον (που πια το "ερικσον" καταργείται σιγά σιγά).
Τέλος,ακόμη και το γερασμένο galaxy s ίσως σου ταιριάζει αν το βρεις καπου. Φίλος το πηρε με 249 πριν 1-2 μήνες από mediamarkt και είναι ευχαριστημένος.