Αγορές εξωτερικού/ Προσφορές και χαμηλότερες τιμές εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Αγορές από το εξωτερικό

Υπαρχει απο καπου αλλου αξιοπιστα και σχετικα οικονομικα site απο ευρωπη?ψιλοαγχωθηκα με το αμαζον και αμερικη.μαλλον δεν αξιζει ο κοπος

Φυσικά και δεν αξίζει για τόσο μικρή διαφορά τιμής.
Αντί 450 δολάρια από Αμερική, τον βρίσκεις 468 άμεσα διαθέσιμο από amazon.fr, με την εγγύηση και τα όλα του και με δυνατότητα επιστροφής εντός μηνός με επιστροφή των χρημάτων στο ακέραιο.

Το eglobal είναι από Ασία με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Πολύ πιο αξιόπιστη είναι η purnima, με 446 μαζί με τα μεταφορικά κούριερ (χωρίς κίνδυνο τελωνείου αφού έρχεται μεν από Ασία αλλά μέσω ευρωπαϊκής αποθήκης, ενώ με eglobal έρχεται υποτιμολογημένο με ψευδή περιγραφή).
Κατά τη γνώμη μου μικρή είναι η διαφορά από amazon.fr.
Αν έχει decentering ο φακός τι κάνεις; Με Amazon τον επιστρέφεις και παίρνεις τα λεφτά σου πίσω.

Last edited:

ευχαριστω tzo,οποτε κοιταω σε αμαζον ευρωπης...

Re: Φωτογραφικός εξοπλισμός - Προσφορές και χαμηλότερες τιμές!

Κρίμα.... Τζάμπα πράγμα ήταν .. Πρέπει να ήταν 2-3 κομμάτια όλα κι όλα.

Θέλω και εγώ να πάρω αυτήν την κάμερα για έναν ξάδερφο μου.
Όπως διάβασα το μαγαζί είναι Ασία και φυσικά από την στιγμή που θα πληρώσω με paypal δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Οι κριτικές φαίνονται αρκετά καλές και το ίδιο και οι τιμές τους.

https://www.eglobalcentral.eu/olympus-stylus-tough-tg-4-digital-cameras-red-en.html

Να την πάρω ή με τα ίδια περίπου χρήματα υπάρχει κια από Ευρώπη?

Εγώ βλέπω πολλούς αγανακτισμένους κι εξαπατημένους από eglobal.
Βλέπω επίσης ανακοίνωση της trustpilot ότι η eglobal καταπάτησε τους κανονισμούς και προτρέπει να μη λαμβάνουμε υπόψη τις κριτικές.
Υποψιάζομαι ότι θα είναι πλαστές πολλές από τις θετικές κριτικές.

Κάποιοι θα έχουν λάβει τα πακέτα τους χωρίς πρόβλημα, αλλά με τόσες αρνητικές κριτικές εγώ δεν θα το ρίσκαρα.
Ειδικά η υποστήριξή τους μετά την αγορά είναι δράμα, όπως αναφέρεται σε πολλές ιστορίες-θρίλερ.

Λογικό αφού είναι από Κίνα μεριά να μην έχει πολύ καλή υποστήριξη.
Από την στιγμή όμως που έχει paypal είναι αξιόπιστο όπως και να έχει.
Επίσης βλέπω πολύ καλές κριτικές στον λογαριασμο τους στο ebay.

Θα το ρισκάρω μιας και δεν έχω τίποτε να χάσω..
Λογικά θα ισχύει η εδώ εγγύηση οπότε μικρό το κακό.

Κακή υποστήριξη δεν εννοώ ότι απλά είναι από Κίνα μεριά.
Κακή υποστήριξη εννοώ να μην απαντάνε σε e-mail μετά την αγορά, να αρνούνται την ακύρωση παραγγελίας, να καθυστερούν ή να μην επιστρέφουν ποτέ τα χρήματα κτλ.
Όσοι λαμβάνουν το πακέτο τους όλα καλά. Το θέμα είναι στα δύσκολα πώς αντιδρά η εταιρία. Αν είναι προβληματική η συσκευή, αν πρέπει να επιστραφεί κτλ.
Έναν δεν έχω διαβάσει να λέει ότι είναι άριστη η επικοινωνία μετά την αγορά. Αντίθετα, βλέπω πολλούς αγανακτισμένους.

http://feedback.ebay.co.uk/ws/eBayI...=25&iid=-1&de=off&which=negative&interval=365

Ένας στους τέσσερις αγοραστές φωνάζει AVOID στο trustpilot.
Kαι θα ήταν πολύ περισσότεροι αν δεν έκανε συστηματικά report η eglobal τις αρνητικές κριτικές, ώστε να κρατά ψηλά τα ποσοστά των θετικών.
Η ανακοίνωση της trustpilot:
We have detected that this company has been reporting reviews in a biased way, for example by systematically reporting the negative reviews it receives, or repeatedly reporting reviews that don’t contravene our User Guidelines. This type of reporting behavior breaches Trustpilot’s Company Guidelines.
https://www.trustpilot.com/review/eglobalcentral.co.uk

Φίλος πήρε φακό από εκεί και όλα καλά.
Έκανε 20 μέρες αλλά ήρθε και ήταν ολοκαίνουργιος.

Λογικά θα ισχύει η εδώ εγγύηση οπότε μικρό το κακό.

Δεν δίνει εγγύηση η αντιπροσωπεία της Olympus σε grey market προϊόν.

Μακάρι να μη χρειαστείς την eglobal σε κάτι μετά την αγορά.

Έχω για 6 μήνες την προστασία του Paypal.
Σίγουρα παίζει κάτι περίεργο αλλά νομίζω ότι το ρίσκο αξίζει (με paypal πάντα).

Μου αρέσει πολύ που λένε για gray market όταν τα παράγουν οι ίδιοι...

Τους έστειλα μύνημα στο ebay να δω τι θα απαντήσουν!!!

Tα κανάλια διανομής ορίζουν την γκρι ή αλλιώς παράλληλη αγορά, όχι η χώρα κατασκευής.

Εφόσον ένα προϊόν διανέμεται από κανάλια νόμιμα μεν αλλά όχι τα επίσημα και εγκεκριμένα από τον κατασκευαστή, είναι προϊόν παράλληλης εισαγωγής (γκρι αγοράς).

Tα κανάλια διανομής ορίζουν την γκρι ή αλλιώς παράλληλη αγορά, όχι η χώρα κατασκευής.

Εφόσον ένα προϊόν διανέμεται από κανάλια νόμιμα μεν αλλά όχι τα επίσημα και εγκεκριμένα από τον κατασκευαστή, είναι προϊόν παράλληλης εισαγωγής (γκρι αγοράς).

Ναι αλλά το βγάζει η Olympus και αυτός που το πουλάει από την Olympus το παίρνει...
Βλακείες των εταιρειών για εμένα για να ωθούν τους αγοραστές να παίρνουν μόνο από το τοπικό κατάστημα...

Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν θα έχεις καθόλου εγγύηση.

Εκτός και αν είσαι τόσο θαρραλέος και το στείλεις πίσω στην eglobal...

Σε κριτικές διαβάζω ότι είναι τόσο αγανακτισμένοι οι αγοραστές από την κάκιστη επικοινωνία της eglobal, που προτιμούν να κρατήσουν το ελαττωματικό προϊόν παρά να τολμήσουν να το στείλουν πίσω.

Ας αποφασίσει μόνος του ο φίλος μας.
Δε θα δώσει και μια περιουσία.
Έχει και την paypal ασφάλεια.

Δεν παίζει φίλε μου.
Με την διαφορά κόστους που έχει θα το στείλω εδώ αν τύχει κάτι.

Αυτά είναι αναμενόμενα όταν ένα προίον τιμάται τόσο χαμηλά.
Για 6 μήνες θα είμαι καλυμμένος οπότε μικρό το κακό.
Άλλωστε δεν είναι για μένα αλλά για έναν ξάδερφο μου.

Ευχαριστώ για την βοήθεια!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ας αποφασίσει μόνος του ο φίλος μας.
Δε θα δώσει και μια περιουσία.
Έχει και την paypal ασφάλεια.

Παναγιώτη και εγώ πάντα τo paypal βάζω μπροστά.
Μέχρι στιγμής μου έχουν τύχει κάμποσα περιστατικά (ψωνίζω εδώ και 5 χρόνια) και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο.
Νομίζω ότι για να δέχονται paypal κάτι γίνεται..

Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Ότι το paypal σε καλύπτει είναι σίγουρο , εάν όμως στους 5 μήνες χαλάσει το προιόν και σου πουν να το στείλεις σε αυτούς , τι θα πεις στο paypal ? Ότι αρνείσαι να το στείλεις και θέλεις πίσω τα χρήματά σου ? Εκτός και εάν όταν δηλώσεις πρόβλημα με τον πωλητή οι 6 μήνες του paypal παρατείνονται μέχρι την επίλυσή του .

Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Ότι το paypal σε καλύπτει είναι σίγουρο , εάν όμως στους 5 μήνες χαλάσει το προιόν και σου πουν να το στείλεις σε αυτούς , τι θα πεις στο paypal ? Ότι αρνείσαι να το στείλεις και θέλεις πίσω τα χρήματά σου ? Εκτός και εάν όταν δηλώσεις πρόβλημα με τον πωλητή οι 6 μήνες του paypal παρατείνονται μέχρι την επίλυσή του .

Κώστα, θα το πάω στην εδώ αντιπροσωπεία.
Τόσα χρόνια που έχω πάρει καμιά 4-5 φωτογραφικές μηχανές καμία δεν έβγαλε ζημιά, αλλά δεν ξέρεις πότε θα τύχει.

Ναι παρατείνεται μέχρι να επιλυθεί.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορές από το εξωτερικό

Τότε αλλάζει το πράγμα .

Btw, μου απάντησαν ότι στέλνουν από το Hong Kong και ότι έχουν ειδική συμφωνία και δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσω τελωνεία και φπα.
Άντε να δούμε... :)